MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo na pewno pani dr można ufać
wiem, że z kariotypem nic się nie da zrobić ale przynajmniej będę wiedziała czy tu jest pies pogrzebany i chyba jest bo tak jak pisałam wcześniej mąż już ma wyniki a moich nadal nie ma więc przewiduję że pojawiły się jakieś problemy
co do immunologii to lekarza już wybrałam ale nie wybrałam się jeszcze na badania bo chcę poznać stanowisko pani dr w tej sprawie i nie wiem, czy podpowie jakie badania mam zrobić czy powie, że ona w to nie wierzy, bo ta immunologia kontrowersyjna jest, ale ja chcę zrobić dla swojego spokoju i wiedzy
-
MedA wrote:No na pewno pani dr można ufać
wiem, że z kariotypem nic się nie da zrobić ale przynajmniej będę wiedziała czy tu jest pies pogrzebany i chyba jest bo tak jak pisałam wcześniej mąż już ma wyniki a moich nadal nie ma więc przewiduję że pojawiły się jakieś problemy
co do immunologii to lekarza już wybrałam ale nie wybrałam się jeszcze na badania bo chcę poznać stanowisko pani dr w tej sprawie i nie wiem, czy podpowie jakie badania mam zrobić czy powie, że ona w to nie wierzy, bo ta immunologia kontrowersyjna jest, ale ja chcę zrobić dla swojego spokoju i wiedzy
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
nick nieaktualny
-
Kata, jesteś w najlepszych rekach. Nie traktowałabym tego IVF jako wyznacznika do dalszej diagnostyki, IVF nie daje gwarancji (patrz moj przykład, dopiero 4 okazało sie skuteczne), u Ciebie doszło ostatnio do ciąży, wiec uważam, ze masz silne zarodki, a w organizmie warunki do ciąży. Moze po prostu teraz nie był Wasz czas. Zaufaj Pani dr, rób badania, które Ona sugeruje, jestem pewna, ze gdyby cis podejrzewała, skierowałabym na badanie. Odpocznij troszkę. Zregeneruj siły. Bedzie dobrze, zobaczysz! Wazne, abyś czuła sie w 100% na siłach by podejść do kolejnego IVF.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 21:41
Aina -
nick nieaktualnyJa robię sobie dodatkowe badania bo po prostu muszę wiedzieć, ale to oczywiście sprawa indywidualna
lepiej mi na duszy dzięki temu
A też miałam encorton po transferze i clexane więc dr zabezpiecza mnie jak się da, zarodki też były ekstra ale mam świadomość, że nawet takie zabezpieczenia nie zagwarntują mi ciąży więc czekam na następne próby i zalecenia dr, a przy okazji badam co się da, bo mam taką silną, może głupią, potrzebę
I to że chcę badać dodatkowe rzeczy nie świadczy o tym, że nie ufam Pani dr, bo gdybym nie ufała to bym się nie leczyła u niej, zresztą każde badania, które chcę wykonać na własną rękę z nią konsultujęWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 22:02
-
MadA,
Ja Was doskonale rozumiem, to co napisałam do Katarinki miało na celu podniesienie na duchu, ze niekoniecznie jest jeszcze jakaś nieodkryta przyczyna, tylko czasem potrzeba właściwej chwili, komórki.
Sama przeszłam lata starań, lata badan i wiem, ze jak my, dziewczyny, sobie cos postanowimy, to zadna siła nas nie powstrzyma. Róbcie badania, jesli tylko czujecie taka potrzebę, a ja życzę aby wyniki były dobre i ciąża u Was jak najszybciej sie pojawiła, bo wiem, ze sie Wam uda.
Ufajcie lekarzom, ale przede wszystkim sobie.
Jestem z WamiMedA lubi tę wiadomość
Aina -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kilka dziewczyn tu miało histero, ja miałam, Anakonda, ale katarinka czy podczas laparo oni Cię tam przy okazji nie poogladali? Najlepiej właśnie będzie, jak zapytasz dr czy jest sens.
A co do przygotowań to tak jak dziewczyny mówiły już, najlepsze co możesz zrobić dla siebie to zregenerować się i fizycznie i psychicznie, a może zająć się czymś niezwiązanym ze staraniami, nabrać dystansu, tak myślę. Mnie pomogło bardzo ,,wypisanie się" z wyścigu z czasem, kilkukrotne przedłożenie własnych planów nad plany staraniowe... pomyśl o tym. No chyba, że naprawde masz siłe tu i teraz dalej walczyć. -
Odnośnie suplementów, poczytaj w necie o naturalnym mleczku pszczelim, ponoć za granica kliniki niepłodności polecają je na poprawę jakości komórek, wzmacnia, oczyszcza organizm. Nie jestem pewna, ale chyba tez DHEA jest polecane, ale o to zapytaj Panią doktor. Na pewno woda, zdrowa żywność, dotlenienie organizmu. Spokój psychiczny, czyli komedie, seriale, drobne przyjemnosci we dwojeAina
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MedA wrote:Ja robię sobie dodatkowe badania bo po prostu muszę wiedzieć, ale to oczywiście sprawa indywidualna
lepiej mi na duszy dzięki temu
A też miałam encorton po transferze i clexane więc dr zabezpiecza mnie jak się da, zarodki też były ekstra ale mam świadomość, że nawet takie zabezpieczenia nie zagwarntują mi ciąży więc czekam na następne próby i zalecenia dr, a przy okazji badam co się da, bo mam taką silną, może głupią, potrzebę
I to że chcę badać dodatkowe rzeczy nie świadczy o tym, że nie ufam Pani dr, bo gdybym nie ufała to bym się nie leczyła u niej, zresztą każde badania, które chcę wykonać na własną rękę z nią konsultujęStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Dziewczyny b. wazne pytanie, miałam zastrzyk z decapeptylu w 22 dniu cyklu. Pytałam dr czy miesiaczka może die spóźnić i powiedział, że nie, powinna być o czasie. Okres miałam dostać w sobotę a tu nic
czy ktoras z was tak miała, ? Dodam że cycki mam spuchniete i dodatkowo dzisiaj zaliczyłam zwrot - zemdliło mnie okrutnie przed chwila i zwróciłam śniadanie
Czerwiec 2014 - HSG
Grudzień 2015 - laparoskopia i histeroskopia
Jajowody drożne, endometrioza I stopnia
Lipiec 2016 - start IVF
3 zarodki, 2 mrozaki, 1 transfer