X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 nie mam pojęcia dziś mój 35 dc i na razie cisza z okresem :(
    Partner się śmieje, że pewnie wpadliśmy ;)

klz9krhmyflvohw4.png
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojego doswiadczenia to przerwa miedzy odstawieniem anty i stymulacja musi byc jak najkrotsza co by hormony nie zdazyly namieszac. Kiedy idziesz do dr Z?

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    JaMama84 nie mam pojęcia dziś mój 35 dc i na razie cisza z okresem :(
    Partner się śmieje, że pewnie wpadliśmy ;)
    Hi hi hi, a wiesz, ze znam taki przypadek. 10 zarodkow zamrozonych i ciaza naturalna:)

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zeby bylo smieszniej to nie chca wiecej dzieci...zostali przy jednym:)

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba bym na kolanach do Częstochowy poszła ! :-)

klz9krhmyflvohw4.png
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tak bylo:)
    Cytujac dr Z: "obawiam sie klęski urodzaju" :))))

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba przez nasze doświadczenia z niepłodnością większość z nas ma tendencję do nastawiania się na najgorsze. Dominique bądź dobrej myśli, trzymam kciuki za Twoją Małą.

Susełek później nie jest lepiej jak wizyty są co 3-4 tygodnie, a dziecko jeszcze się nie rusza i objawów brak ;) Mam nadzieję, że zobaczysz duży pęcherzyk i dr Sz będzie wyjątkowo serdeczny :D

Ciekawe, która z Was ten gabrysiowy brzuszek przejmie. Urlopy pokończone więc niedługo się tu zaroi od pozytywnych bet! ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama nie mogę narzekać. Czuję się fantastycznie i podobno rozkwitłam, nawet mój przyszły, niedoszły teść mi komplementy sadził, że ciąża mi służy :D Myślę, że to kwestia dodatkowych kg i bardziej okrągłej, pyzatej buzi ;)

Mada jak Twój Bąbelek? :)

JaMama84 lubi tę wiadomość

• Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Dziewczyny główna załoga chyba wraca z wakacji. Kto szykuje się do transferów, punkcji?
    Ruda2017 ty masz transfer jutro?
    Susełek dzięki za pamięć ale niestety nie. Endo mi nie urosło. Dr B. nie zmienił mi leków, kazał brać jak w poprzednim cyklu dr Ż zalecił - wiedząc że na nich endo mi nie urosło... może bał się kombinować skoro był na zastępstwie? no nic, mam jakieś leki brać przez 10 dni, po nich w ciągu 3 dni będzie @ i od nowa wizyta 3dc i zmiana leków.

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
  • ona30 Znajoma

Wysłany: 21 stycznia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam transfer w czwartek.Dr Żak wraca i wtorek mam jeszcze wizyte.Jak to w recepcji Panie powiedziały bedzie Armadegon.

Ruda2017 lubi tę wiadomość

• Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona30 wrote:
    Ja mam transfer w czwartek.Dr Żak wraca i wtorek mam jeszcze wizyte.Jak to w recepcji Panie powiedziały bedzie Armadegon.
    Trzymam kciuki aby wszystko się udało !

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Bo dr homocysteina zaczęła zlecać całkiem niedawno lipiec sierpień. Jak zapisałam się na wizytę po kilkumiesiecznej przerwie to dr napisała mi SMS czy mam te badania jeśli nie mam zrobić. W czerwcu 2016 nawet na nie nie spojrzała bo miałam zrobione .
    No A ja poronilamw czerwcu więc dr uczy się na błędach widocznie ale nie ma co rozpamietywac. Gabrysiu gratulacje! Zawsze mnie wspierałas, walczylysmy razem ;) Mada29 super że krwiak zniknął! Tak właśnie sobie pomyślałam że powinien się wycofać i fax Ci się cieszyć ciąża. Ja bardzo rzadko tu wchodzę, ciążę innych i to wieczne siedzenie w niepłodności mnie dobija czym rzadziej o tym myślę tym jestem szczesliwsza ;) ps przenioslam się do kliniki gdzie biorą pod uwagę immunologie i przy kolejnej procedurze która planujemy na wiosnę zaplodnia nam wszystkie komórki;)

Bella93, gabrysia111, anna_b, anakonda, Mada29 lubią tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84,Moly, Mysza dziękujemy za pamięć o Nas :) u nas dobrze, od czwartkowej wizyty spokojniejsi. Jeszcze dużo śpimy (pewnie przez relanium) i czasami mi niedobrze. Troszkę zaczęłam się ruszać i kondycja słaba. Jak emerytka ale nie szaleje. Narazie ukrywamy naszą słodką tajemnicę, tak przeglądam szafę i na luźne rzeczy przechodzę. U nas +2kg. A tak u mnie tylko wczoraj Babcia od strony męża że mam taką ładną buzię, wygladam na wypoczetą ;)
    Jutro doktorzy wracają to się teraz ruszy forum, za wszystkie trzymamy kciuki, czekamy na relację i pozytywne bety:)
    Mysza odzywaj mi się tutaj, cieszę się że się nie poddajecie i nadal bede trzymać kciuki. Skoro masz na oku inną klinike to spróbujcie tam. Wkoncu kiedyś wychodzi to słońce...i jest nadzieja!
    Dominique jesteś pod stałą kontrolą lekarską więc musi być dobrze. Będzie zdrowa Hania! Trzymajcie się i nie stresuj sie tak bo to też nie jest dobre..
    Buziaki dziewczyny!

• anakonda Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    No A ja poronilamw czerwcu więc dr uczy się na błędach widocznie ale nie ma co rozpamietywac. Gabrysiu gratulacje! Zawsze mnie wspierałas, walczylysmy razem ;) Mada29 super że krwiak zniknął! Tak właśnie sobie pomyślałam że powinien się wycofać i fax Ci się cieszyć ciąża. Ja bardzo rzadko tu wchodzę, ciążę innych i to wieczne siedzenie w niepłodności mnie dobija czym rzadziej o tym myślę tym jestem szczesliwsza ;) ps przenioslam się do kliniki gdzie biorą pod uwagę immunologie i przy kolejnej procedurze która planujemy na wiosnę zaplodnia nam wszystkie komórki;)
    Też mam w planach zmianę :/ zobaczę co dr zaproponuje jak tam się kiedyś wybiorę . Jeśli leki zostają takie same zabieram zarodki i kończę z MedArtem i taśmowym podejściem . Jestem ciekawa co dr by powiedziała na temat moich szczepień :/

Gabi gratuluję

Życzę wam powodzenia dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 19:25

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    do jakiej kliniki się przeniosłaś?

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to duża różnica jeśli zrobię badania na prolaktynę w 1 dc, a nie 3 ?

Chciałabym żeby wyniki wyszły jak najbardziej wiarygodne, bo poprzednie miałam robione bardzo późno nie będąc na czczo, po współżyciu ( czytałam, że to ma też wpływ ) ?

klz9krhmyflvohw4.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invimed

bv5tg9v.png
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda jest taka, ze kazdy chwali to miejsce gdzie sie udało. Medartowi nie mozna odmowic braku wiedzy czy sledzenia najnowyszych nowinek zwiazanych z nieplodnoscia. Natomiast zawsze warto jezeli nie ma postepu, udac sie w inne miejsce. Nowi ludzie, nowe spojrzenie na problem, moze dodatkowe badania?
    My generalnie invimed omijamy szerokim łukiem bo podejscie do pacjenta nam nie odpowiadało, godziny otwarcia itd. Przez przypadek trafilam tam, nie wiem czy jeszcze przymuje prof. Kurpisz. Dzieki niemu zrobilam immunologie. Co prawda nic nie wniosła, ale zawsze o jeden krok bylismy do przodu. Jezeli ma sie siłe i ochote na walke to trzeba w kazde drzwi zapukac, a noz sie uda!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 21:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly miałaś może robione badania na posiew? Bo ja tak patrze na swoje wyniki i tak nie wiem czy to dobrze czy źle? Napisałam do dr B i czekam na odpowiedź...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 13:45

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada - przy prawidłowym wyniku posiewu z pochwy Lactobacillus spp - dodatnie (to flora fizjologiczna) , reszta - ujemne.

‹‹ 730 731 732 733 734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ