X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, 12.01 przez nieplanowane cc urodziłam zdrową, cudowną córeczkę. Mamy problemy z karmieniem, dlatego się nie odzywałam, ale powoli wychodzimy na prostą. To największe szczęście, jakie mnie spotkało :) Teraz niech któraś z Was przejmuje mój brzuch :)

susełek, JaMama84, anna_b, Mada29, antonna, Lady_E, Ruda2017, Campari, Nika8686, Kaya85, a88, Imbirek91, Moly, Ainaa, Lizzinka, Dominique1995, Bella93, Alberta lubią tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Jesteśmy po wizycie :) Bąbel ma 3,78cm i serduszko ok ale wiecie co krwiaka nie ma :):) zniknął! Ale co mnie nastraszyl w niedzielę to nastraszyl. Kolejna wizyta za dwa tygodnie u dr B a za trzy u dr Sz prenatalne. Trochę już spokojna ale nadal będziemy na siebie uważać i narazie leki bez zmian.

Cudne wiadomości! :) Ciekawe co tam dr Sz u Ciebie zobaczy na prenatalnych ;)

Mada29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:
    Kochane, 12.01 przez nieplanowane cc urodziłam zdrową, cudowną córeczkę. Mamy problemy z karmieniem, dlatego się nie odzywałam, ale powoli wychodzimy na prostą. To największe szczęście, jakie mnie spotkało :) Teraz niech któraś z Was przejmuje mój brzuch :)

gabrysia ogromne gratulacje! podejrzewałyśmy, że Twój brzuszek jest już do przejęcia ;)

gabrysia111 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:

Wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Córy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 09:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Cudne wiadomości! :) Ciekawe co tam dr Sz u Ciebie zobaczy na prenatalnych ;)

Mam nadzieję, że też będzie miał dobre wiadomości ;) tak jak czytam o nim to już się go boję. A oprócz płyty, daje też zdjęcie usg, coś jeszcze?

Gabrysiu gratulujemy i życzymy dużo zdrowia dla Was. Pomimo cc to jednak w terminie urodziłaś. Trzymajcie się ciepło! :)

gabrysia111, Mała8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nastraszyłyście mnie tym dr Sz. Proszę powiedzcie jak wygląda taka pierwsza wizyta usg. Żebym się mogła jakoś przygotować, wiedzieć o co zapytać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Mam nadzieję, że też będzie miał dobre wiadomości ;) tak jak czytam o nim to już się go boję. A oprócz płyty, daje też zdjęcie usg, coś jeszcze?

My mieliśmy na połówkowe do niego jechać, ale jednak zdecydowaliśmy się zrobić u obecnego lekarza i jak czytam co dziewczyny piszą to nie żałuję :) U mnie na prenatalnych zachowywał się poprawnie więc życzę Ci żebyś trafiła na jego lepszy dzień. Z drugiej strony za wizyty płaci się niemałe pieniądze i powinnyśmy od lekarza oczekiwać "ludzkiego" zachowania.
    Ja dostałam wyniki pomiarów i płytę. Zdjęcie się drukowało i byłam przekonana, że dr włożył do płyty, ale w drodze do domu zobaczyłam, że jednak nie :( Dobrze, że ta płyta była to mogłam się w domu pozachwycać patrząc na ekran ;)

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:

Gabrysiu wielkie gratulacje :) Czekałyśmy na wieści od Ciebie no i się doczekałyśmy. Czy sn czy cc najważniejsze ze mała zdrowa :) cudownie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Ale nastraszyłyście mnie tym dr Sz. Proszę powiedzcie jak wygląda taka pierwsza wizyta usg. Żebym się mogła jakoś przygotować, wiedzieć o co zapytać.

Tak jak pisałam, u mnie dr Sz zachowywał się poprawnie i ja go oceniłam pozytywnie, więc nie ma sensu się nakręcać :) Na pierwszym USG nie pytałam o nic, dr B przy badaniu sprawdził czy jest pęcherzyk, zmierzył, pokazał i tyle. Za dużo nie będzie widać, lepsza jest wizyta serduszkowa ;)

• Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi gratulacje zdrowka dla was

Wiwi92
  • antonna Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi serdeczne gratulacje!! Cos ostatnio same CC ;) Jakie u Ciebie byly wskazania?

A88 to teraz Twoja kolej!!

Dokladnie rok temu mialam punkcje :) Wiec dzis jest rocznica powstania mojego dziecka <3

a88, Mada29, gabrysia111 lubią tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysiu! Cudowna wiadomość! :-) Zdrówka dla Ciebie i maleństwa!
    Dziewczyny teraz nasza kolei - pamiętajcie to jest NASZ rok :)

P.S. Moja wizyta u dr Ż coraz bliżej...Odliczam...:)

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Gabi serdeczne gratulacje!! Cos ostatnio same CC ;) Jakie u Ciebie byly wskazania?
    Dr Kru wysłał mnie w pt do szpitala z powodu małowodzia i miałam mieć wywołanie. Niestety przepływy wskazywały już na centralizację krążenia, a tętno małej było za wysokie, więc w ciągu 2h byłam już pokrojona. Przeżyłam koszmar w szpitalu (przede wszystkim ze względu na marną pomoc w karmieniu piersią), ale ważne, że to za mną. Dziewczyny, warto czekać na taki cud, naprawdę warto! Życzę Wam tego szczęścia z całego serca!

anna_b lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .
    Ja na ten moment usuwam się z forum ze względu na zła kondycję psychiczna....
    W zasadzie oprócz poważnego zagrożenia porodem przedwczesnym to nóżki i raczki sa prawie poniżej normy wiec możemy niestety spodziewać się karłowatości.
    Ale życzę wszystkim Wam udanych transferów, ciąż i porodów.

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominiqe1995 Trzymam za was kciuki żeby wszystko było ok. Napisz kiedyś co u was. Buziaki.

Gabrysia Gratulacje kochana. Kiedy ja sie doczekam takiego cudu...

U nas czekanie 38 dc i okresu brak. Ale czekamy dalej. Chyba się znowu poprzestawiało... kolejny cykl na antykach. Pani dr kazała brać glutation ktoś coś o tym słyszał?

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominiqe trzymaj się i nie trać nadziei ze będzie dobrze !

• Campari Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique kochana, u nas cała ciażę nóżki były krótkie i duuuuża głowa. Bardzo się martwiłam. Dr K uspokajała że kończyny dzieci rosna skokowo, długo mogą być krotkie aż orzyjdzie moment że wszystko się wyrówna. Wierzę, że i u Was będzie tak. Nie zamartwiaj się, a przede wszystkim unikaj internetu. Mówię Ci to z doświadczenia, bo wiele czasu zmarnowałam na czytanie głupot i snucie czarnych scenariuszy zamiast cieszyć się wyczekaną ciążą.

Lady_E, Ainaa, Alberta lubią tę wiadomość

r9bzabd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 spokoju i pamiętaj, że wszystkie ciotki na forum 3mają kciuki, żeby było wszystko dobrze.

Dziewczyny główna załoga chyba wraca z wakacji. Kto szykuje się do transferów, punkcji?
    Ruda2017 ty masz transfer jutro?
    Tiliana 3 mam kciuki za pierwsze usg, napisz jak było. Jak się czujesz?
    Ja dobrze bez objawów, bardzo szybko mi zleciał ten ostatni tydzień, ale brakuje mi trochę badań.... Tzn w poprzednim tygodniu co 2, 4 dni latałam badać betę i progesteron a teraz od tygodnia nic i nie wiem co tam się dzieje. Mąż mówi, że wariatka najpierw miałam dosyć badań a teraz mi ich brakuje. Eh...
    Juz zostały tylko 2 dni do usg i wszystko się okaże. Boje się tylko tego dr Sz, żeby nie wywalił czegoś z grubej rury.

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero 5 lutego, ale juz nozkami przebieram:)
    Dominique1995, nie zakladaj najgorszego. Tak jak napisala Camparii, konczyny rosna skokowo. Moj Syn, obecnie proporcjonalny chlopczyk, a przez cala ciaze, zawsze a to łepek wiekszy, a to nozki za dlugie, raczki za krotkie, rozbieznosci byly po 2 tyg. Jestes mama i juz zawsze bedziesz martwic sie o swoje dziecko, ale wiesz co? Zawsze bedzie dla Ciebie idealne i najpiekniejsze na swiecie!
    Susełek, powodzenia i pamietaj im mniej mowisz tym wiecej sie dowiesz:)
    Moly, Mada, jak tam?
    Ruda, trzymamy kciuki za transfer!
    Gabrysiu, ogromne gratulacje, walcz o laktacje bo warto! Ja sie z kp, umordowalam, ale to bylo najlepsze co moglam dac Mlodziencowi!
    No i uwaga brzuch Gabrysi wolny...chyba juz kolejka sie uformowała:)
    Kornelkornel, kiedy startujecie z przygotowaniem do crio?

• klopsik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy będzie ciężki tydzień na wizyty, po takiej długiej nieobecności lekarzy. Ja to szczerze już się nie mogłam Ż doczekac:D
    Dziewczyny ile dni od odstawienia tabletek może być już punkcja? Rozumiem, że tabsy się odstawia w dowolnym momencie i następnego dnia się zaczyna procedura?

‹‹ 729 730 731 732 733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ