X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Kaya85 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Mi dr Z mowil, ze plamienie niczemu nie przeszkadza i kontyuowac tabletki. Zalamuje mnie fakt, ze przede mna jeszcze 21 tabletek i pewnie ciagle bede plamic:-/

Nie straszcie, bo ja dopiero przy 15 tabletce, a też mam brać 40dni, do tego jedną pominęłam i wczoraj wziąłam dwie, ale brzuch bolał jak na okres.

Co do Medartu to ja też dostałam wytyczne na badanie glutenu i na pierwszej wizycie za same badania krwi zapłaciliśmy ok.800zł.

2nn3csqv3n1l6u17.png
    06.2018 niespodzianka:)
    02.2018 I ivf, 1zarodek :(
    12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
    0% mąż morfologia
    Wykryto alfa HLA-DQ8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Ostatnio dr Sz poszedl krok dalej i mojej znajomej oprocz tego, ze kazal byc cicho to umotywował to, dodajac " ze jej nadwaga nie ułatwia mu zadania" :)

JaMama o ile dziwactwa mogę zrozumieć to już brak taktu? jest dla mnie lekkim przegięciem :)

• antonna Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Ostatnio dr Sz poszedl krok dalej i mojej znajomej oprocz tego, ze kazal byc cicho to umotywował to, dodajac " ze jej nadwaga nie ułatwia mu zadania" :)

LOL nieźle pojechał!!

Gabi jak tam?? Pewnie już po :) Pochwal się - chyba, że przegapiłam?

Lizzinka jak tam? Przyszedł okres?

Alberta jakie plany u Ciebie?

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suselek ważne że beta rośnie! :) a kiedy wizyte masz? Widzę, ze dr Z przepisywal do dr Kru a dr K do dr Sz? Hmm ciekawe jakie są terminy do dr Sz? ;)

Moly jak u Was? Ćwiczysz? Kupiłaś detektor? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 16:51

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczescie kolezanka ma dystans do siebie, wiec ja to rozbawilo:) Nie mniej jednak, uwazam, ze troche przegiął
    Suselek grunt, ze beta rosnie, kiedy masz wizte serduszkowa?
    Juhaska, pisałas do dr Z, ws plamienia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Moly jak u Was? Ćwiczysz? Kupiłaś detektor? :)

Jeszcze nie ćwiczyłam, nie wiem sama mam jakieś obawy czy Małej nie zaszkodzę mimo, że to nie będzie pewnie jakiś wielki wysiłek . Za to dzień w dzień 5-7km szybkim marszem ;) dr mi powiedział, że jego pacjentki tyją w ciąży 12kg więc muszę się pilnować, bo 3kg już mam ;)
    Zaczełam się zastanawiać nad detektorem. Co 3 tygodnie mam wizyty, do tej pory wszystko było dobrze i nie wiem sama czy chcę się nakręcać. Gdyby mi się chociaż raz nie udało wyczuć tętna to chyba bym zwariowała ze stresu, waham się jeszcze.

A Ty kupujesz? I najważniejsze czy krwiak sie uspokoił?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia chyba zwolniła brzuszek, bo coś cichutko siedzi, czekamy na wieści ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek się dowiem co z tym krwiakiem. Boję sie ruszać więc leżę. Leki pewnie też działają i zostało brązowe plamienie. Boję się o Bąbla :(
    Co do detektora też mam takie obawy ale z drugiej strony to można oszaleć co się tam dzieje ;)
    Ciekawiło mnie czy sobie ćwiczycie, u mnie to odpadnie choć chcialabym mieć możliwość wychodzenia na jakiś spacer ale w lepszej aurze :)
    A brzuszek już widać u Ciebie? :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiesz jak Ci współczuję tego napięcia i rozmyślania nad Twoim Bąblem. Niech ten krwiak już da sobie spokój żebyś mogła się w spokoju cieszyć swoim szczęściem :)
    Ja po prenatalnych odetchnęłam i przestałam tak intensywnie myśleć czy wszystko dobrze itd więc nie wiem czy detektor mi sie przyda :)
    Pogoda mi nie przeszkadza, ubieram się na bałwana i śmigam ;)
    Widać <3 mój Partner się nie może napatrzeć, a ostatnio jak stałam w kolejce w lidlu i macałam się po brzuszku to mnie Pani z kasy na początek kolejki wołała ;)
    Edit. Dodam, ze wtedy byłam jeszcze po solidnym obiedzie więc brzuszek był ciążowo-spożywczy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 17:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Jeszcze nie ćwiczyłam, nie wiem sama mam jakieś obawy czy Małej nie zaszkodzę mimo, że to nie będzie pewnie jakiś wielki wysiłek . Za to dzień w dzień 5-7km szybkim marszem ;) dr mi powiedział, że jego pacjentki tyją w ciąży 12kg więc muszę się pilnować, bo 3kg już mam ;)
    Zaczełam się zastanawiać nad detektorem. Co 3 tygodnie mam wizyty, do tej pory wszystko było dobrze i nie wiem sama czy chcę się nakręcać. Gdyby mi się chociaż raz nie udało wyczuć tętna to chyba bym zwariowała ze stresu, waham się jeszcze.
    ?
    Widzę,że nie tylko ja śmigam w te zawieruchy. Chociaż ja średnią z ostatniego tygodnia mam 5 km dziennie. Co zamierzasz ćwiczyć? jogę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Widzę,że nie tylko ja śmigam w te zawieruchy. Chociaż ja średnią z ostatniego tygodnia mam 5 km dziennie. Co zamierzasz ćwiczyć? jogę?

Partner mnie na jogę namawia, nawet filmiki mi pościągał, ale ja zawsze ćwiczyłam siłowo i takie rozciąganie na macie mnie totalnie nie kręci ;) Mam płytę Anny Lewandowskiej z ćwiczeniami dla ciężarnych i właśnie do niej się przymierzam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Suselek grunt, ze beta rosnie, kiedy masz wizte serduszkowa?

No właśnie mam 23 stycznia pierwsze usg 4 tygodnie po transferze. Czy coś już będzie widać?, słychać?

PS. Dr K napisała mi, że wyniki bez zastrzeżeń :)

Tiliana umówiłaś się na wizytę?

nick nieaktualny, JaMama84, Alberta, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe bo w lidlu są kasy z pierwszeństwem <3 :) dobrze że to funkcjonuje. Cieszę się, że pogoda Tobie nie straszna ;) i mozesz sie ruszać. Może sie uspokoje po prenatalnych też i jak dr B powie, że krwiak się zmniejsza... trzymajcie się dziewczyny! :) :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 18:15

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Gabrysia chyba zwolniła brzuszek, bo coś cichutko siedzi, czekamy na wieści ;)

Też dzisiaj myślałam o Gabrysi.
    Gabrysia czekamy na dobre wieści :)

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

PS. Dr K napisała mi, że wyniki bez zastrzeżeń :)

Susełek - i tego się trzymaj ! jest dobrze :)

Alberta, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek, czekamy do 23.01 na pieknie bijace serduszko!
    Mada29, jestem przekonana, ze krwiak zniknie i bedziesz juz tylko cieszyc sie rosnacym brzuszkiem!
    Moly, mi dr Z, tez powiedzial, ze jego pacjentki tyja max.10 kg i pieknie wracaja do wagi sprzed ciazy. Ja przytyłam 13 kg i zgdodnie z prognoza mam do teraz nadbagaz:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Moly, mi dr Z, tez powiedzial, ze jego pacjentki tyja max.10 kg i pieknie wracaja do wagi sprzed ciazy. Ja przytyłam 13 kg i zgdodnie z prognoza mam do teraz nadbagaz:)

10kg? A to nie jest za mało? Ja zawsze myślałam, że 12-13kg to właśnie jest tak akurat.
    Wydaje mi się, że dużo zależy też od wagi wyjściowej.
    Znam dziewczynę, która jest pacjentką dr Z, 15t ciąży i już ma 6 kg na plusie więc zapewne nie wszystkie jego pacjentki tak trzymają linię ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 21:27

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda duzo zalezy od wagi wyjsciowej. Znam dziewczyne, ktora do porodu wazyla tyle co na poczatku ciazy bo miala cukrzyce i musiala trzymac sie diety. Co kobieta to inny przypadek. Najwazniejsze jest zdrowie Mamy i Maluszka.
    U mnie to lenistwo i wymowki:) Teraz sie wzielam, jestem na zdrowej diecie bez glutenu. Moze wroce do wagi sprzed pierwszej ciazy i druga rozpoczne z ta sama masa :)

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietam jak bylam 24 tc u dr Z na wizycie i zabral sie wtedy za uzupelnianie w ksiazeczce ciazowej mojej wagi. Mialam 6kg na plusie, wtedy wypowiedzial te prorocze slowa, ze nie wroce do wagi sprzed ciazy :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dużo czasu Ci nie zostało, bo już niedługo będziesz miała pewnie lokatora/kę ;)
    Myślę, że u mnie wpadły te 3kg przez brak ruchu, ale teraz już się trochę wzięłam za siebie :)
    Koleżanka też miała cukrzycę ciążową i musiała trzymać się diety. Nie widziałam lepszej figury u ciężarnej: szczupła, wysoka i tylko przepiękny, okrągły brzuszek jak piłeczka. Nie mogłam się napatrzeć ;)
    Moja kuzynka w ciąży przytyła 30kg (słodkie na okrągło), zrzuciłam co do kilograma ;)

‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ