X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Kaya85 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Mi dr Z mowil, ze plamienie niczemu nie przeszkadza i kontyuowac tabletki. Zalamuje mnie fakt, ze przede mna jeszcze 21 tabletek i pewnie ciagle bede plamic:-/

Nie straszcie, bo ja dopiero przy 15 tabletce, a też mam brać 40dni, do tego jedną pominęłam i wczoraj wziąłam dwie, ale brzuch bolał jak na okres.

Co do Medartu to ja też dostałam wytyczne na badanie glutenu i na pierwszej wizycie za same badania krwi zapłaciliśmy ok.800zł.

2nn3csqv3n1l6u17.png
    06.2018 niespodzianka:)
    02.2018 I ivf, 1zarodek :(
    12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
    0% mąż morfologia
    Wykryto alfa HLA-DQ8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Ostatnio dr Sz poszedl krok dalej i mojej znajomej oprocz tego, ze kazal byc cicho to umotywował to, dodajac " ze jej nadwaga nie ułatwia mu zadania" :)

JaMama o ile dziwactwa mogę zrozumieć to już brak taktu? jest dla mnie lekkim przegięciem :)

• antonna Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Ostatnio dr Sz poszedl krok dalej i mojej znajomej oprocz tego, ze kazal byc cicho to umotywował to, dodajac " ze jej nadwaga nie ułatwia mu zadania" :)

LOL nieźle pojechał!!

Gabi jak tam?? Pewnie już po :) Pochwal się - chyba, że przegapiłam?

Lizzinka jak tam? Przyszedł okres?

Alberta jakie plany u Ciebie?

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suselek ważne że beta rośnie! :) a kiedy wizyte masz? Widzę, ze dr Z przepisywal do dr Kru a dr K do dr Sz? Hmm ciekawe jakie są terminy do dr Sz? ;)

Moly jak u Was? Ćwiczysz? Kupiłaś detektor? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 16:51

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczescie kolezanka ma dystans do siebie, wiec ja to rozbawilo:) Nie mniej jednak, uwazam, ze troche przegiął
    Suselek grunt, ze beta rosnie, kiedy masz wizte serduszkowa?
    Juhaska, pisałas do dr Z, ws plamienia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Moly jak u Was? Ćwiczysz? Kupiłaś detektor? :)

Jeszcze nie ćwiczyłam, nie wiem sama mam jakieś obawy czy Małej nie zaszkodzę mimo, że to nie będzie pewnie jakiś wielki wysiłek . Za to dzień w dzień 5-7km szybkim marszem ;) dr mi powiedział, że jego pacjentki tyją w ciąży 12kg więc muszę się pilnować, bo 3kg już mam ;)
    Zaczełam się zastanawiać nad detektorem. Co 3 tygodnie mam wizyty, do tej pory wszystko było dobrze i nie wiem sama czy chcę się nakręcać. Gdyby mi się chociaż raz nie udało wyczuć tętna to chyba bym zwariowała ze stresu, waham się jeszcze.

A Ty kupujesz? I najważniejsze czy krwiak sie uspokoił?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia chyba zwolniła brzuszek, bo coś cichutko siedzi, czekamy na wieści ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek się dowiem co z tym krwiakiem. Boję sie ruszać więc leżę. Leki pewnie też działają i zostało brązowe plamienie. Boję się o Bąbla :(
    Co do detektora też mam takie obawy ale z drugiej strony to można oszaleć co się tam dzieje ;)
    Ciekawiło mnie czy sobie ćwiczycie, u mnie to odpadnie choć chcialabym mieć możliwość wychodzenia na jakiś spacer ale w lepszej aurze :)
    A brzuszek już widać u Ciebie? :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiesz jak Ci współczuję tego napięcia i rozmyślania nad Twoim Bąblem. Niech ten krwiak już da sobie spokój żebyś mogła się w spokoju cieszyć swoim szczęściem :)
    Ja po prenatalnych odetchnęłam i przestałam tak intensywnie myśleć czy wszystko dobrze itd więc nie wiem czy detektor mi sie przyda :)
    Pogoda mi nie przeszkadza, ubieram się na bałwana i śmigam ;)
    Widać <3 mój Partner się nie może napatrzeć, a ostatnio jak stałam w kolejce w lidlu i macałam się po brzuszku to mnie Pani z kasy na początek kolejki wołała ;)
    Edit. Dodam, ze wtedy byłam jeszcze po solidnym obiedzie więc brzuszek był ciążowo-spożywczy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 17:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Jeszcze nie ćwiczyłam, nie wiem sama mam jakieś obawy czy Małej nie zaszkodzę mimo, że to nie będzie pewnie jakiś wielki wysiłek . Za to dzień w dzień 5-7km szybkim marszem ;) dr mi powiedział, że jego pacjentki tyją w ciąży 12kg więc muszę się pilnować, bo 3kg już mam ;)
    Zaczełam się zastanawiać nad detektorem. Co 3 tygodnie mam wizyty, do tej pory wszystko było dobrze i nie wiem sama czy chcę się nakręcać. Gdyby mi się chociaż raz nie udało wyczuć tętna to chyba bym zwariowała ze stresu, waham się jeszcze.
    ?
    Widzę,że nie tylko ja śmigam w te zawieruchy. Chociaż ja średnią z ostatniego tygodnia mam 5 km dziennie. Co zamierzasz ćwiczyć? jogę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Widzę,że nie tylko ja śmigam w te zawieruchy. Chociaż ja średnią z ostatniego tygodnia mam 5 km dziennie. Co zamierzasz ćwiczyć? jogę?

Partner mnie na jogę namawia, nawet filmiki mi pościągał, ale ja zawsze ćwiczyłam siłowo i takie rozciąganie na macie mnie totalnie nie kręci ;) Mam płytę Anny Lewandowskiej z ćwiczeniami dla ciężarnych i właśnie do niej się przymierzam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Suselek grunt, ze beta rosnie, kiedy masz wizte serduszkowa?

No właśnie mam 23 stycznia pierwsze usg 4 tygodnie po transferze. Czy coś już będzie widać?, słychać?

PS. Dr K napisała mi, że wyniki bez zastrzeżeń :)

Tiliana umówiłaś się na wizytę?

Moly, JaMama84, Alberta, Mada29 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe bo w lidlu są kasy z pierwszeństwem <3 :) dobrze że to funkcjonuje. Cieszę się, że pogoda Tobie nie straszna ;) i mozesz sie ruszać. Może sie uspokoje po prenatalnych też i jak dr B powie, że krwiak się zmniejsza... trzymajcie się dziewczyny! :) :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 18:15

Moly lubi tę wiadomość

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Gabrysia chyba zwolniła brzuszek, bo coś cichutko siedzi, czekamy na wieści ;)

Też dzisiaj myślałam o Gabrysi.
    Gabrysia czekamy na dobre wieści :)

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

PS. Dr K napisała mi, że wyniki bez zastrzeżeń :)

Susełek - i tego się trzymaj ! jest dobrze :)

Alberta, susełek lubią tę wiadomość

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek, czekamy do 23.01 na pieknie bijace serduszko!
    Mada29, jestem przekonana, ze krwiak zniknie i bedziesz juz tylko cieszyc sie rosnacym brzuszkiem!
    Moly, mi dr Z, tez powiedzial, ze jego pacjentki tyja max.10 kg i pieknie wracaja do wagi sprzed ciazy. Ja przytyłam 13 kg i zgdodnie z prognoza mam do teraz nadbagaz:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Moly, mi dr Z, tez powiedzial, ze jego pacjentki tyja max.10 kg i pieknie wracaja do wagi sprzed ciazy. Ja przytyłam 13 kg i zgdodnie z prognoza mam do teraz nadbagaz:)

10kg? A to nie jest za mało? Ja zawsze myślałam, że 12-13kg to właśnie jest tak akurat.
    Wydaje mi się, że dużo zależy też od wagi wyjściowej.
    Znam dziewczynę, która jest pacjentką dr Z, 15t ciąży i już ma 6 kg na plusie więc zapewne nie wszystkie jego pacjentki tak trzymają linię ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 21:27

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda duzo zalezy od wagi wyjsciowej. Znam dziewczyne, ktora do porodu wazyla tyle co na poczatku ciazy bo miala cukrzyce i musiala trzymac sie diety. Co kobieta to inny przypadek. Najwazniejsze jest zdrowie Mamy i Maluszka.
    U mnie to lenistwo i wymowki:) Teraz sie wzielam, jestem na zdrowej diecie bez glutenu. Moze wroce do wagi sprzed pierwszej ciazy i druga rozpoczne z ta sama masa :)

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietam jak bylam 24 tc u dr Z na wizycie i zabral sie wtedy za uzupelnianie w ksiazeczce ciazowej mojej wagi. Mialam 6kg na plusie, wtedy wypowiedzial te prorocze slowa, ze nie wroce do wagi sprzed ciazy :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dużo czasu Ci nie zostało, bo już niedługo będziesz miała pewnie lokatora/kę ;)
    Myślę, że u mnie wpadły te 3kg przez brak ruchu, ale teraz już się trochę wzięłam za siebie :)
    Koleżanka też miała cukrzycę ciążową i musiała trzymać się diety. Nie widziałam lepszej figury u ciężarnej: szczupła, wysoka i tylko przepiękny, okrągły brzuszek jak piłeczka. Nie mogłam się napatrzeć ;)
    Moja kuzynka w ciąży przytyła 30kg (słodkie na okrągło), zrzuciłam co do kilograma ;)

‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ