MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyanna_b wrote:Mada - przy prawidłowym wyniku posiewu z pochwy Lactobacillus spp - dodatnie (to flora fizjologiczna) , reszta - ujemne.
Anna właśnie mi tak wyszło i się przestraszyłam, że w pierwszym przypadku dodatnie ale w uwadze Lactobacillus nie wyhodowano i to mi dało do myślenia? reszta ujemna i jeszcze pod spodem jest jakaś tabelka heh.. uff to może jest dobrze? -
nick nieaktualnyMada29 wrote:Moly miałaś może robione badania na posiew? Bo ja tak patrze na swoje wyniki i tak nie wiem czy to dobrze czy źle? Napisałam do dr B i czekam na odpowiedź...
Nie miałam jeszcze, żaden z lekarzy nie zlecał. Dobrze, że piszecie o wynikach, będę wiedziałam czego się spodziewać gdybym musiała robić -
robilas w alabie posiew? a w tej tabelce pod spodem ( gdzie sa plusiki) jest Lactobacillus czy cos innego?
Nie zawsze w pierwszej linii są Lactobacilus. W nagłówku (taki pasek na szaro )- jest napisane czego dotyczy poszczególny wynik np "Nazwa badania Posiew z dróg moczowo-płciowych - tlenowo" i pod spodem masz "dodatni" albo "ujemy". I jak coś wyszło dodatnie to pod spodem jest tabela z plusikami dotyczącymi obfitości wzrostu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 15:01
-
nick nieaktualnyTak w alabie robiłam. Dr mi odpisał, że są jeszcze bakterie , które warto podleczyć i mam podjechać po receptę bo dostane antybiotyk. Tak ta tabelka z plusikami właśnie wyszło Staphylococcus species, Enterococcus species, Escherichia coli.. heh
Dziękuję Aniu za pomoc -
Nie ma sprawy
Nie przejmuj się - w ciąży często się przyczepiają jakieś bakterie , niestety:/ Ja po złym posiewie zaczęłam prać bieliznę i ręczniki w 95C a miejsca intymne wycierać papierowym ręcznikiem który był schowany w szufladzie a nie stał na wierzchu zeby bakterie z całej łazienki na niego nie leciały
Nie wiem czy to pomoglo ale późniejsze posiewy były już ok
Najważniejsze żeby w ostatnim posiewie przed porodem było czystoJeśli dostaniesz Rp na doustny antybiotyk to też nie ma się czego bać, penicyliny są bezpieczne nawet w 1 trymestrze.
Mada29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny byłam na moim pierwszym usg i okazało się, że wcale nie miałam wizyty z dr Sz tylko Kru. Więc mogłam zadawać pytania
Wszystko jest ok i jest mała fasolka z bijącym serduszkiem.
Ruda2017 3 kciuki w następnym miesiącu.
kornelkornel, anna_b, JaMama84, Mada29, Ruda2017, Kaya85, Bella93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Susełek super wiadomość !Od VIII 2017 MedArt
I ivf grudzień 2017
4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
II ivf lipiec 2018 r.
26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
4.02.2020 R&P 👨👩👦👦
2❄️❄️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMada29 wrote:Suselek ale super!mały leniuszek był ale najważniejsze, że serduszko jest! A tyle stresu było...trzymajcie sie cieplutko i uważajcie na siebie! Zostaniesz u dr Kru?
Stresu było co nie miara a najgorsze, że to dopiero początek... Ale bardzo się cieszymy, mamy piękną fasolkę i wszystko wygląda bardzo ładnie.
Dr Kru zrobił na nas pozytywne wrażenie. Bardzo miły i też odpowiada na wszystkie pytania. ALe na forum się o nim mniej pisze. Znalazłam tylko opinie Dżdżownicy, że ok. A po zatym nic.
Zapisaliśmy się do niego na następne usg. Bo u dr K po urlopowe korki. Spodobało mi się, że wogóle nie czekaliśmy tylko od razu weszlismy. A u dr K czasami i godzinę trzeba było czekać.
Co o nim myślicie? Ktoś do niego chodzi?
-
nick nieaktualnySuselek fakt mało się piszę i sama nie mialam styczności z dr Kru ale Gabrysia prowadziła u niego ciąże, imbirek też dobrze pisała. Na pewno się wypowiedzią i mi pisały że nie pozaluje bo miałam iść gdy dr Z kazal przed swoim urlopem ale że miałam wcześniej awarie i ratował mnie dr B więc zostaje u niego.. pewnie gdyby bylo inaczej zostalabym u dr Kru, bo dziewczyny dobre opinie wystawiały. Dr Z niech pomaga innym parom, spełniać marzenia nie będę blokować kolejki.. ale oczywiście każdy ma prawo iść do którego chce lekarza, więc wybór należy do Ciebie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 21:47
-
nick nieaktualnyMada29 wrote:Suselek fakt mało się piszę i sama nie mialam styczności z dr Kru ale Gabrysia prowadziła u niego ciąże, imbirek też dobrze pisała. Na pewno się wypowiedzią i mi pisały że nie pozaluje bo miałam iść gdy dr Z kazal przed swoim urlopem ale że miałam wcześniej awarie i ratował mnie dr B więc zostaje u niego.. pewnie gdyby bylo inaczej zostalabym u dr Kru, bo dziewczyny dobre opinie wystawiały. Dr Z niech pomaga innym parom, spełniać marzenia nie będę blokować kolejki.. ale oczywiście każdy ma prawo iść do którego chce lekarza, więc wybór należy do Ciebie
Hej, ja też myślę, że nie ma co blokować kolejki. Przy mnie jak stałam płacić przy recepcji zapisywała się nowa kobieta do dr K i stwierdziłam, że zapiszemy się do KRU.
W sumie to już teraz jak to dr Kru powiedział bardziej w ciąży być nie można, więc niech dr K pomaga innym.Chociaż trochę mi szkoda bo się nawet nie pożegnałam.
-
Ja na wizytę poporodową też już jestem zapisana do Kru
Susełek a z dr K jeszcze się zobaczysz, choćby na korytarzu, jeśli ciążę będziesz prowadzić w medarcie - a też może sama się zainteresuje tobą. Mi na przykład napisała smsa czy urodziłam, bo przez te moją sytuację z crp się do niej nie odezwałam z wiadomościąale jak pojadę do Kru to muszę jej jakieś kwiaty kupić
zawsze chciałam to zrobić, jak co wizytę widziałam u niej nowe kwiatki od szczęśliwych rodziców i zastanawiałam się czy ja kiedyś będę miała okazję też lecieć do niej z bukietem
susełek lubi tę wiadomość
M&K2017
M 😍 2020 -
Ja też polecam dr Kru. Byłam tylko na wizytach w zastępstwie a mimo to chętnie odpowiadał na wszystkie pytania. Jest też bardzo dokładny i wizyta trwa tyle czasu ile potrzebujesz. Zostałam u dr K tylko dlatego że jakoś mi było głupio ją "zdradzić"
Imbirek masz racje - zawsze kwiaty piękne kwiaty u dr K stoją, to dobry znak dla dziewczyn które zaczynają starania w medarcie