X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna_b wrote:
    Mada - przy prawidłowym wyniku posiewu z pochwy Lactobacillus spp - dodatnie (to flora fizjologiczna) , reszta - ujemne.

Anna właśnie mi tak wyszło i się przestraszyłam, że w pierwszym przypadku dodatnie ale w uwadze Lactobacillus nie wyhodowano i to mi dało do myślenia? reszta ujemna i jeszcze pod spodem jest jakaś tabelka heh.. uff to może jest dobrze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Moly miałaś może robione badania na posiew? Bo ja tak patrze na swoje wyniki i tak nie wiem czy to dobrze czy źle? Napisałam do dr B i czekam na odpowiedź...

Nie miałam jeszcze, żaden z lekarzy nie zlecał. Dobrze, że piszecie o wynikach, będę wiedziałam czego się spodziewać gdybym musiała robić :)

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robilas w alabie posiew? a w tej tabelce pod spodem ( gdzie sa plusiki) jest Lactobacillus czy cos innego?
    Nie zawsze w pierwszej linii są Lactobacilus. W nagłówku (taki pasek na szaro )- jest napisane czego dotyczy poszczególny wynik np "Nazwa badania Posiew z dróg moczowo-płciowych - tlenowo" i pod spodem masz "dodatni" albo "ujemy". I jak coś wyszło dodatnie to pod spodem jest tabela z plusikami dotyczącymi obfitości wzrostu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 15:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w alabie robiłam. Dr mi odpisał, że są jeszcze bakterie , które warto podleczyć i mam podjechać po receptę bo dostane antybiotyk. Tak ta tabelka z plusikami właśnie wyszło Staphylococcus species, Enterococcus species, Escherichia coli.. heh
    Dziękuję Aniu za pomoc :)

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sprawy :) Nie przejmuj się - w ciąży często się przyczepiają jakieś bakterie , niestety:/ Ja po złym posiewie zaczęłam prać bieliznę i ręczniki w 95C a miejsca intymne wycierać papierowym ręcznikiem który był schowany w szufladzie a nie stał na wierzchu zeby bakterie z całej łazienki na niego nie leciały ;) Nie wiem czy to pomoglo ale późniejsze posiewy były już ok :)
    Najważniejsze żeby w ostatnim posiewie przed porodem było czysto :) Jeśli dostaniesz Rp na doustny antybiotyk to też nie ma się czego bać, penicyliny są bezpieczne nawet w 1 trymestrze.

Mada29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Czy lekarze z Medartu mogą wypisać skierowanie do szpitala?

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique, mnie przed ciążą dr Kubiaczyk wysłała na Polną na histeroskopię, więc zapewne jest taka możliwość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny byłam na moim pierwszym usg i okazało się, że wcale nie miałam wizyty z dr Sz tylko Kru. Więc mogłam zadawać pytania :)

Wszystko jest ok i jest mała fasolka z bijącym serduszkiem.

Ruda2017 3 kciuki w następnym miesiącu.

kornelkornel, anna_b, JaMama84, Mada29, Ruda2017, Kaya85, Bella93 lubią tę wiadomość

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełku, gratulacje!Pieknie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suselek ale super!mały leniuszek był ale najważniejsze, że serduszko jest! A tyle stresu było...trzymajcie sie cieplutko i uważajcie na siebie! Zostaniesz u dr Kru?

• Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek super wiadomość ! :)

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek super, gratuluję :)

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek pięknie! Chyba naprawdę Ci się leniuch szykuje ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Suselek ale super!mały leniuszek był ale najważniejsze, że serduszko jest! A tyle stresu było...trzymajcie sie cieplutko i uważajcie na siebie! Zostaniesz u dr Kru?

Stresu było co nie miara a najgorsze, że to dopiero początek... Ale bardzo się cieszymy, mamy piękną fasolkę i wszystko wygląda bardzo ładnie.
    Dr Kru zrobił na nas pozytywne wrażenie. Bardzo miły i też odpowiada na wszystkie pytania. ALe na forum się o nim mniej pisze. Znalazłam tylko opinie Dżdżownicy, że ok. A po zatym nic.
    Zapisaliśmy się do niego na następne usg. Bo u dr K po urlopowe korki. Spodobało mi się, że wogóle nie czekaliśmy tylko od razu weszlismy. A u dr K czasami i godzinę trzeba było czekać.
    Co o nim myślicie? Ktoś do niego chodzi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suselek fakt mało się piszę i sama nie mialam styczności z dr Kru ale Gabrysia prowadziła u niego ciąże, imbirek też dobrze pisała. Na pewno się wypowiedzią i mi pisały że nie pozaluje bo miałam iść gdy dr Z kazal przed swoim urlopem ale że miałam wcześniej awarie i ratował mnie dr B więc zostaje u niego.. pewnie gdyby bylo inaczej zostalabym u dr Kru, bo dziewczyny dobre opinie wystawiały. Dr Z niech pomaga innym parom, spełniać marzenia nie będę blokować kolejki.. ale oczywiście każdy ma prawo iść do którego chce lekarza, więc wybór należy do Ciebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 21:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Suselek fakt mało się piszę i sama nie mialam styczności z dr Kru ale Gabrysia prowadziła u niego ciąże, imbirek też dobrze pisała. Na pewno się wypowiedzią i mi pisały że nie pozaluje bo miałam iść gdy dr Z kazal przed swoim urlopem ale że miałam wcześniej awarie i ratował mnie dr B więc zostaje u niego.. pewnie gdyby bylo inaczej zostalabym u dr Kru, bo dziewczyny dobre opinie wystawiały. Dr Z niech pomaga innym parom, spełniać marzenia nie będę blokować kolejki.. ale oczywiście każdy ma prawo iść do którego chce lekarza, więc wybór należy do Ciebie :)

Hej, ja też myślę, że nie ma co blokować kolejki. Przy mnie jak stałam płacić przy recepcji zapisywała się nowa kobieta do dr K i stwierdziłam, że zapiszemy się do KRU.
    W sumie to już teraz jak to dr Kru powiedział bardziej w ciąży być nie można, więc niech dr K pomaga innym. :) Chociaż trochę mi szkoda bo się nawet nie pożegnałam.

• Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek super wiadomosc gratulacje, wkoncu sie spioszek obudzil. Oby tak dalej niech rosnie fasolka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 09:12

susełek lubi tę wiadomość

Wiwi92
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek, dr Kru polecam z całego serca. Nie będziesz żałować :)

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wizytę poporodową też już jestem zapisana do Kru :)
    Susełek a z dr K jeszcze się zobaczysz, choćby na korytarzu, jeśli ciążę będziesz prowadzić w medarcie - a też może sama się zainteresuje tobą. Mi na przykład napisała smsa czy urodziłam, bo przez te moją sytuację z crp się do niej nie odezwałam z wiadomością :) ale jak pojadę do Kru to muszę jej jakieś kwiaty kupić :D zawsze chciałam to zrobić, jak co wizytę widziałam u niej nowe kwiatki od szczęśliwych rodziców i zastanawiałam się czy ja kiedyś będę miała okazję też lecieć do niej z bukietem :)

susełek lubi tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam dr Kru. Byłam tylko na wizytach w zastępstwie a mimo to chętnie odpowiadał na wszystkie pytania. Jest też bardzo dokładny i wizyta trwa tyle czasu ile potrzebujesz. Zostałam u dr K tylko dlatego że jakoś mi było głupio ją "zdradzić" ;)
    Imbirek masz racje - zawsze kwiaty piękne kwiaty u dr K stoją, to dobry znak dla dziewczyn które zaczynają starania w medarcie :)

‹‹ 731 732 733 734 735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ