X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zawsze wszystkie, które sie zaplodnily zostawały do transferu :) trzymam kciuki!

AnnaNata. lubi tę wiadomość

Aina
  • AnaC Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 1 komórkę tylko pewnie dlatego dr podał mi ja w 2 dobie ale przeważnie robią transwer w 3 albo 5 dobie o tym decyduje lekarz.
    Życzę powodzenia oby przetrwały wszystkie zaplodnione komorki☺

• AnnaNata. Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    U nas zawsze wszystkie, które sie zaplodnily zostawały do transferu :) trzymam kciuki!

Podniosłas mi nastrój

Ainaa lubi tę wiadomość

I IVF - transfer 7.08. 1 blastka 5AA - 7dpt Beta - 52, 9dpt -120, 1.09. Mamy ❤ maluszka
    3 sniezynki
    30.04.17 synus 3464kg 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Pani dr czeka do 5 doby, pewnie właśnie dlatego, że tak dużo odpada a chce mi podać te teoretycznie najlepsze :)

• AnnaNata. Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dobrej myśli. Jutro dam znać.

I IVF - transfer 7.08. 1 blastka 5AA - 7dpt Beta - 52, 9dpt -120, 1.09. Mamy ❤ maluszka
    3 sniezynki
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przetrwały wszystkie zaplodnione także bądź dobrej myśli! Daj znać jutro jak się rozwijają. Ja miałam podany w 5dobie ale to faktycznie zależy od samych zarodkow. Cierpliwości! Wiem co czujesz, przechodziłam to 2 tyg temu. Trzymam kciuki!

• AnnaNata. Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadał wszystkie 4 są z nami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 10:24

MedA, ladybirth, Ainaa, Natu93 lubią tę wiadomość

3 sniezynki
  • AnaC Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super oby tak dalej

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po prenatalnych. Wszystkie parametry w normie :) dzidzia rośnie, jest bardzo ruchliwa :)

AnnaNata., MedA, ladybirth, liloe lubią tę wiadomość

Aina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 12:41

• Campari Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    My po prenatalnych. Wszystkie parametry w normie :) dzidzia rośnie, jest bardzo ruchliwa :)
    Super:-) decydujecie się zatem na Nifty czy robiłaś biochemię?

r9bzabd.png
  • AnaC Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super gratuluje☺
    A Nifty badania robiliscie albo test podwójny z krwi?
    U nas jutro kontrolna wizyta u dr Żaka.

• AnnaNata. Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie może z doświadczenia czy mogę wypić małe piwko teraz bo strasznie jestem nerwowa a wypicie szklaneczki wieczorem pomogło by mi sie rozluźnić i nie stresowac sie az tak myśląc jak tam moje zarodki. Zak mowil przy symulacji ze mogę pic wino ( nie bardzo przepadam). Obecnie biorę tylko Prolutex i czekam niecierpliwie na wiesci o terminie transferu ( we wtorek miałam punkcje )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 14:37

3 sniezynki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 12:41

• ladybirth Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa super wiadomość! Bardzo się ciesze! !! :)
    AnnaNata a dlaczego nie? Do transferu jeszcze trochę czasu i nie sadze zeby male piwko Ci zaszkodziło :) Jak się dobrze rozwijają to pewnie będą czekać do 5 doby.

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy bardzo :)
    W ogole nie było tematu płci. Liczę ze na kolejnej wizycie cos sie juz wyjaśni :)
    Doktor Szymański mówił, ze Nifty niekoniecznie, ale jak chcemy dodatkowe 5% pewności to test podwójny, zrobiliśmy.
    Wiecie ile czeka sie na wynik, krew pobierał Medart, a badanie wykonuje Alab?
    AnnaNata, wg mnie pij śmiało ja ostatnie winko wypiłam dzien po ET :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 14:58

Aina
  • AnaC Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za wynikiem czekałam tydzień ale badanie robiła mi jeszcze diagnostyka

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, chciałabym się z Wami wszystkimi serdecznie przywitać i opowiedzieć moją historię. Staramy się o dzidziusia z mężem od 2 lat, nie udawało się, w końcu trafiłam na dr Żaka i przeszłam najpierw inseminację (bez efektu) a ostatnio pierwsze i udane IV.

Podobnie jak ladybirth zmagam się z hiperstymulacją, przytyłam około 6 kg w talii około 15 cm. Niestety sporo..

@Ladybirth , jak Ty się czujesz? Na jak długo wzięłaś L4? Czy dr Żak mówił Ci kiedy brzuch może wrócić do normalnego stanu?

Pozdrawiam i gratuluję Wszystkim którym się udało i trzymam mocno kciuki za starające się :)

MedA lubi tę wiadomość

• ladybirth Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Zuza! Mi minął właśnie tydzień. Dokładnie w zeszly czwartek zaczął boleć mnie brzuch i dziwnie "przytylam" od piątku juz regularnie jeździłam na kroplowki i badania krwi. Od wczoraj brzuch i waga się zatrzymały a dziś spadło mi pierwsze pół kilo! :) nadal poruszam się z trudem i nie wchodzę w żadne spodnie ale musze juz od poniedziałku wrócić do pracy.. Dr Zak mowil ze nawet 2 tyg moze trzymac. Mam nadzieje ze będzie mi spadać juz waga. Na jakim etapie jesteś? Kiedy Cię dopadło?
    Oczywiście gratuluję ciąży! :) wiem ze to jedyne co pociesza w tej sytuacji! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 16:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę, że się udało. Tobie również gratuluję !:)

U mnie zaczęło się około środy tydzień temu. W brzuchu zaczęło się gromadzić coraz więcej płynów, a brzuch stawał się coraz twardszy. Też jeździłam na kroplówki: sól fizjologiczna i albuminy. Może nawet się widziałyśmy :)
    Najgorszy był brak apetytu i picie płynów izotonicznych. Na szczęście teraz już mam normalny apetyt. Hiperstymulacja mnie kompletnie zaskoczyła, dr nie wspominał o niej ani słowem..niestety

Kiedy miałaś transfer? Jak BHCG?

‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ