MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDominique1995 wrote:Hej,
Po dziejszej wizycie dobre wiadomości
Hania ma 1588g czyli 400g przybrała w 2 tygodnie
Szyjka trochę się skrocila ale nadal prawie 3,5 cm.
Do następnej wizyty która jest za 3 tygodnie mam stosować prolutex co drugi dzień a tydzien przed wizyta odstawić całkowicie.
Na pewno będzie to ulga dla portfela a przede wszystkim dla brzuszka
Dr Kru zadowolony ze pierwszy próg bezpieczeństwa przekroczyliśmy
Teraz oby to tego 35tc bo wtedy już układ oddechowy jest rozwinięty.
Wiadomo im dłużej tym lepiej ale wyglada na to ze ze spokojem dotrwamy do 35 tc
Co do szpitala to pytałam jak to wyglada.
Medart przyjaźni się z ordynatorem ze sw. Rodziny dlatego tam.
Dodatkowo na Polnej sa problemy organizacyjne, brak personelu, łóżek i bardzo dużo porodów.
Jeśli ciaza przebiega pomyślnie to wtedy sw. Rodzina a jeśli jakieś komplikacje to Polna
Dominuque też się cieszę, że u Was dobre wieści. Już przetrwałaś leżeć tyle tygodni wytrzymasz dla Małej jeszcze trochę. To kciuki zaciśnięte za Was, daj znać jak po wizycie u dr Sz bo mnie ciekawi czy jest już wtedy 4dszkoda, że nikt mi nie umie powiedzieć jak wygląda połóweczka u niego
A co do szpitala to co dr kieruję do ordynatora szpitala św Rodziny? hmm jak to wygląda? Fajnie by było. Choć wspomniałaś o Raszei to w ostatnim czasie słyszałam dobre opinie o tym szpitalu bo dwie znajome tam rodziły i były zadowolone. Ja tam jeszcze mam czas wyboru -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMada29 wrote:Dominuque też się cieszę, że u Was dobre wieści. Już przetrwałaś leżeć tyle tygodni wytrzymasz dla Małej jeszcze trochę. To kciuki zaciśnięte za Was, daj znać jak po wizycie u dr Sz bo mnie ciekawi czy jest już wtedy 4d
szkoda, że nikt mi nie umie powiedzieć jak wygląda połóweczka u niego
A co do szpitala to co dr kieruję do ordynatora szpitala św Rodziny? hmm jak to wygląda? Fajnie by było. Choć wspomniałaś o Raszei to w ostatnim czasie słyszałam dobre opinie o tym szpitalu bo dwie znajome tam rodziły i były zadowolone. Ja tam jeszcze mam czas wyboru
Jakos dzisiaj mi tak mówił ze oni się przyjaźnią i przekierowują.
Tzn chyba jakos się kontaktują jak się zbliża porod.
A i dr mi dzisiaj powiedizal ze jak porod do 32 tc to tylko Polna, po 32 tc lutycka i sw. Rodziny a po 35tc Raszei.
Wychodzi na to ze na Raszei sprzęt najgorszy.
-
Mada29 wrote:Kayah85 jak tam Twoja dwójeczka?
Nie wiem brak odpowiedzi od Dr:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 22:18
06.2018 niespodzianka:)
02.2018 I ivf, 1zarodek
12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
0% mąż morfologia
Wykryto alfa HLA-DQ8 -
Dominique1995 wrote:A i dr mi dzisiaj powiedizal ze jak porod do 32 tc to tylko Polna, po 32 tc lutycka i sw. Rodziny a po 35tc Raszei.
Wychodzi na to ze na Raszei sprzęt najgorszy.
Ostatnio był artykuł o Lutyckiej, że mają najlepszy Oddział dla noworodków
http://www.gloswielkopolski.pl/zdrowie/g/poznan-szpital-na-lutyckiej-ma-jedyny-taki-oddzial-w-regionie-zdjecia,12928704,27516404/
06.2018 niespodzianka:)
02.2018 I ivf, 1zarodek
12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
0% mąż morfologia
Wykryto alfa HLA-DQ8 -
nick nieaktualnygabrysia111 wrote:Dominique, odpoczywaj póki możesz, bo z maluchem nie będzie już tak kolorowo
Mi dr Kru mówił, że Raszei to malutki szpital (miałam wrażenie, że mi go odradza) i że przyjmą dopiero od 36tc.
Mada, co chcesz wiedzieć o połówkowych? Ja miałam u dr Sz
Ooo jak miłoczy tak wyglądają jak prenatalne? I coś dr Sz daję? Płytę? Zdjęcie? I jaki jest koszt jeśli pamietasz?
Co u Was? Jak Gabrysia? Zdrowa? -
ona30 wrote:Dziewczyny czy któraś z was miała sciagane endrometium w dniu miesiączki w MedArt u Dr.Żaka?Jak to wyglada? I czy się jest na L4?Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Kasinumber wrote:Dziewczyny czy któraś z Was miała może wykonywaną laparoskopię albo histeroskopię przed dr Andrzeja Bręborowicza w szpitalu Med Polonia? Jestem w Med Art od września 2017. Jestem pacjentką dr Kubiaczyk, mam porobione wszystkie badania i stwierdzoną niedrożność jajowodów po badaniu w Med Art oraz liczne polipy w macicy których nigdy żadne badanie USG nie stwierdziło. Dopiero podczas badania drożności zostały zauważone. Pani doktor zaproponowała mi dwa rozwiązania: histeroskopia i usunięcie polipów w Med Art i po tym zabiegu in vitro, albo laparoskopia i histeroskopia zrobiona w szpitalu przez dr Andrzeja Bręborowicza. Wybrałam tą drugą opcję i chciałam się czegoś dowiedzieć. Może któraś z Was ma doświadczenie w tym temacie.Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Na Raszei podobno pracuje była żona ordynatora ze św rodziny (czego się człowiek nie dowie leżąc na pato
). Dziewczyny, to przebiega tak że dostaniecie skierowanie na świętą w okolicy terminu i jedziecie - na skierowaniu jest napisane że przyjęcie ustalone z dr Kujawą, dlatego jeśli mają łóżka to nikt o nic nie pyta
jedziecie na te izbę, wypełniacie papierzyska, macie usg na dole w izbie skąd kierują was na odpowiedni oddział, rodzicie (lub nie i z porodówki zrzucą was na pato) 2 dni i wychodzicie do domu
A badania połowkowe u Sz są krótsze niż prenatalne ale może zdarzyć się tak że zaprosi was na wizytę raz jeszcze jeśli będzie miał jakieś wątpliwości. Co do 4d to zrobi jeśli maluch będzie dobrze ustawiony, ja na przykład nie mam 4d bo moi nigdy nie byli tak ustawieni żeby to 4d miało jakiś sensWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 07:07
Mada29 lubi tę wiadomość
M&K2017
M 😍 2020 -
Generalnie już wszystko napisała Imbirek
Ja musiałam po badaniu wyjść, zjeść coś słodkiego i wrócić po 20 minutach, licząc na obrócenie się córki, żeby coś tam dało się zmierzyć. Dostałam płytę, a na tych kartkach A4 też dodatkowo jedno zdjęcie, które dr sam dorzucił, bo - jak to sam określił - ładnie mu się udało ujęcie złapać.
Nie przypominam sobie, by dr Sz robił mi 3d i 4d. Za to dr Kru w późniejszej ciąży na każdej wizycie próbował jakieś fajne ujęcie 3d zrobić i jak się udało, to drukował. O film 4d nigdy nie prosiłam. U mnie twarz dr uchwycił jakoś po 30tc, trochę żałuję, że nie męczyłam go o 3d jakoś w okolicach 20tc, bo wtedy może dałoby się naraz uchwycić całego człowieczka. Tak czy siak dużo zależy od ułożenia malca - nie zawsze da się coś sensownego "pstryknąć"
Gabrysia zdrowa, rośnie w zastraszającym tempieWymaga dużo uwagi, ale za to daje ładnie pospać w nocy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 07:42
Mada29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję dziewczyny za odpowiedzi. Ja lubię takie zdjęcia choć film też bylby fajny. Chciałabym mieć taką pamiatkę ale jak dr Sz takich nie robi to trudno. Zobaczę gdzie indziej choć nie wiem w którym tygodniu to się robi? Zobaczymy jaki też będzie maluch chętny na foto
.
Dla Gabrysi dużo zdrowia i niech nadal szybko rośnie
A Imbirek jak Twoi chlopacy? Grzeczni?dajesz radę z dwojeczką naraz?
gabrysia111 lubi tę wiadomość
-
Wczoraj mialam podgląd. Pęcherzyków multum! Nawet nie liczyłysmy bo to nie ma sensu. Na oko koło 40 albo więcej. Dzisiaj wieczorem ovitrelle i w poniedziałek o 9 punkcja.
Później oczywiście dużo białka, nutridrinki, leki itp. Jak bedzie trzeba to kroplówki w Medarcie. Ale to sie okaże. Modlimy się o komóreczki terazOby było dobrze.
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Kaya85, jak tam? dr Z odpisal?
Juhaska, czekamy na wiesci po punkcji!
LadyE, trzymam kciuki, oby wsrod tych 40 byly te szczesliwe!
Wczoraj drugi zastrzyk z puregonu zrobilam, zgodnie z zaleceniem dr Z, podzielilam ampulke na 2 razy, wychodzi znacznie wiecej niz 300, 350-360, konska dawka, co? W poniedzialek podglad, zobaczymy
Lady_E lubi tę wiadomość
-
Mada dzięki, chłopacy rosną a jako że w końcu udało się wypracować jako taki rytm dnia to jest świetnie
JaMama końska dawka ale w klinice i tak maksymalnie dają 450 więc jeszcze trochę ci brakujezresztą nieważne jaka dawka, byle skuteczna!
Lady alez ilość tych pęcherzyków! Ja przy pcos, amh koło 10 i dawce 300 miałam połowę tego co ty. Trzymam kciuki żeby znalazła się wśród tej ilości ta właściwa komoreczka (a najlepiej kilka, żeby było na później)!
Mada29, Lady_E lubią tę wiadomość
M&K2017
M 😍 2020 -
Otoz to, wazne, zeby byly jajca!
Kilka lat temu mialam ivf, amh wysokie, nie wiem czy tak sie wszystko pozmienialo? Bo jak wspomnialam o tym, to dr Z, powiedzial, ze od nadmiaru glowa nas nie rozboli, no nic, on sie na tym zna, nie ja:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 13:16
-
JaMama84 wrote:Kaya85, jak tam? dr Z odpisal?
Juhaska, czekamy na wiesci po punkcji!
LadyE, trzymam kciuki, oby wsrod tych 40 byly te szczesliwe!
Wczoraj drugi zastrzyk z puregonu zrobilam, zgodnie z zaleceniem dr Z, podzielilam ampulke na 2 razy, wychodzi znacznie wiecej niz 300, 350-360, konska dawka, co? W poniedzialek podglad, zobaczymy -
JaMama84 wrote:Dziewczyny, ile trwa pobyt w klinice przy punkcji? 3 godziny wystarcza?
Moje endo ma 8mm. Dr zlecił progesteron do badania, i czekam na wyniki krwi...jeśli będą ok to jutro mam transfer ! Ale jednego zarodka, powiedział że endo za małe na dwa i może się nie udać. Dr wie lepiej, nawet się nie spieraliśmy z mężem.
w ogóle dziś Ż straszny poślizg miał... godzinę po czasie weszłam a miałam na 11.40.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 16:09
Od VIII 2017 MedArt
I ivf grudzień 2017
4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
II ivf lipiec 2018 r.
26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
4.02.2020 R&P 👨👩👦👦
2❄️❄️