X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieczyny zastanawiam sie czy nie powinno sie najpierw zrobic jakis badan dodatkowych do nasienia zeby znalezc przyczyne ze co miesiac sie pogarasza? Dr Z od razu in vitro bez znalezienia przyczyny

Pelna nadziei
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Dzieczyny zastanawiam sie czy nie powinno sie najpierw zrobic jakis badan dodatkowych do nasienia zeby znalezc przyczyne ze co miesiac sie pogarasza? Dr Z od razu in vitro bez znalezienia przyczyny
    U nas jest podobnie,ale z drugiej strony wolimy działać teraz, niżeli potem zarzucać sobie, że nie wykorzystaliśmy okazji :)

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️

Wysłany: 5 maja 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A probowaliscie np u dr Kubiaczyk gdzie podobno ona probuje znalezc problem?

Pelna nadziei
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Cały Żak, u niego nie spodziewaj się diagnozy

Wysłany: 5 maja 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to co myslicie ze faktycznie nie ma innego wyjscia? Ktos mial podobny przypadek?

Pelna nadziei
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    A probowaliscie np u dr Kubiaczyk gdzie podobno ona probuje znalezc problem?
    Nie próbowaliśmy, póki co zostajemy u Ż. Zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądać. Byliśmy u andrologów i rozkladali ręce, zrzucając winę na przebytą operację. Nie chcę już więcej kombinowania, bo po każdej kombinacji jest gorzej niż było:(.

❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • hapulus Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Ale to co myslicie ze faktycznie nie ma innego wyjscia? Ktos mial podobny przypadek?
    My mamy tylko że nie zerowa a gdzieś 30%morfologia i nie wystarczyło przez 5 lat regularnych prób i kompleksowej opiece w Polsce i Niemczech więc nie wiem czy bym sobie nadzieję robiła na Twoim miejscu...każdego osobistą sprawa jednak in vitro to często ogromną pomoc.

• Dalia90 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Hmm to musimy zuczycyczyc sobie powodzenia:)a Tobie cos wiecej mowil onkosztach itd?
    Nie mówił, zresztą nie pytałam. Dziewczyny tu na forum są lepszymi informatorami niż niejeden lekarz i piszę tu całkiem serio :)

❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️

Wysłany: 5 maja 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach trudny temat.. jakos ciezko mi sie pogodzic z tym in vitro :( ale coz... moze dobrze ze takie cos jest

Pelna nadziei
  • hapulus Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Ach trudny temat.. jakos ciezko mi sie pogodzic z tym in vitro :( ale coz... moze dobrze ze takie cos jest
    Główka do góry!czułam dokladnie to samo po pierwszej wizycie-"wyroku" 3,5 roku temu. Dziś patrze na to zupelnie inaczej. Pozytywnie.

Wysłany: 6 maja 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hapulus dziekuje za dobre slowa:)
    A jest tutaj ktos komu udało sie za 1 razem?

Pelna nadziei
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:

Pelna nadziei ja zaczęłam stymulację we wrześniu, w październiku po pierwszym crio transferze byłam w ciąży, termin porodu na początek lipca.
    Pierwsza inseminacja (ciąża biochemiczna), druga nie doszła do skutku (komórka obumarła) tuż przed IUI. Byłam pacjentką dr B, z powodu jego urlopu na podglądy jeździłam do dr Z i to on powiedział, że nie ma sensu dalej próbować i widzi już tylko szansę w in vitro. Musiałam to przepłakać, ale już następnego dnia rozmawiałam z dr B, że decydujemy się na in vitro. To jest ciężki temat ale pomyśl sobie, że efektem może być Twój upragniony maluch :)

Dalia90, Mada29, Nowa38 lubią tę wiadomość

Wysłany: 6 maja 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly no to jest pocieszajace:) gratuluje:)

Moly lubi tę wiadomość

Pelna nadziei
  • Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:

Temat in vitro jest trudny...szczególnie, gdy dowiadujesz się, że to jedyna już opcja zostania mamą... Chyba każdej z nas nie było z tą informacją łatwo...jednak in vitro to potężna szansa i trzeba tak na to patrzeć... Musisz sobie to w głowie poukładać, a reszta stanie się łatwiejsza ;-)
    Mnie też ta informacja zabiła...ale szybko się pozbieralam i zaczęliśmy szybko działać...
    U mnie AMH jest niskie...na początku bylo 1.2 to bardzo słabo jak na moje 28 lat... a przed samym transferem spadło do 0.8...
    Nie było na co czekać i się załamywać...bo mogłoby się okazać, że za pół roku byłabym bezpłodna...

No więc u nas udało się za PIERWSZYM razem... teraz jestem w połowie 11tyg ciąży bliźniaczej... <3 <3
    Pierwsza wizyta u dr Ż w styczniu a już na początku marca transfer udany... <3 <3

Także głową do góry, dużo siły i samozaparcia Ci/Wam życzę, bo to wspólna droga do szczęścia...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 12:30

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.

Wysłany: 6 maja 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje bardzo:) a powiedz prosze to ile zarodkow beda transferowac oni defyduja czy z reguly jest dwa trzy czy rodzice decydujq? A sam zabieg tej stymulacji jest i potem transferu jest bolesny?

Pelna nadziei
  • Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dr Ż ciągle powtarzał, że najważniejsza jest jakoś zarodków a nie ilość...
    Ja byłam stymulowana bez tabletek antykoncepcyjnych, tylko jednorazowym zastrzykiem Decapeptyl a później od 4dc Puregon następnie Ovitrelle + Gynalgin na noc i punkcja.
    I punkcja i transfer bezbolesne ;-)
    U mnie były 4 komórki pobrane...z czego jedna była pusta, jedna nie przetrwała a dwójeczka została z nami...<3
    Generalnie decyduje o tym lekarz...my od początku chcieliśmy 2 zarodki - bliźniaki były naszym marzeniem... Konsultowaliśmy to przed transferem z dr... U mnie wszystko było ok z endometrium... wielkość pozwoliła transferować dwa zarodki i dr nie widział przeciwwskazań ;-)

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei nie ma co się załamywać jest wiele osób które nie mogą mieć dzieci nawet dzięki in vitro i zostaje im
    tylko adopcja...

klz9krhmyflvohw4.png

Wysłany: 6 maja 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za odp:) a mozecie powoedziec ile to Was wszystko wynioslo?

Pelna nadziei
  • Karincia Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Jak bym widziała siebie 3 lata wcześniej. U mojego M tez było kiepskie nasienie i się pogarszalo z miesiąca na miesiąc. Jeździliśmy po andrologach jeden zapisał masę witamin drugi zlecił posiew wyszły bakterie no to antybiotyk potem znowu witaminy itp aż zlecialy trzy lata w międzyczasie trzy inseminacje a dziecka nadal brak .Wkoncu koleżanka poleciła mi dr Z który sprowadził nas na ziemię. Pierwszy transfer udany ciaza blizniacza. Żałuję ze wcześniej do niego nie trafiłam bo straciłam masę pieniędzy i nerwów. ..

hapulus lubi tę wiadomość

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Dziekuje bardzo:) a powiedz prosze to ile zarodkow beda transferowac oni defyduja czy z reguly jest dwa trzy czy rodzice decydujq? A sam zabieg tej stymulacji jest i potem transferu jest bolesny?

U nas od poczatku dr B mówił tylko o jednym zarodku mimo, że ja marzyłam o bliźniakach. Pewnie gdybym się uparła to byłby transfer dwóch ale postanowiliśmy zaufać jego ocenie, że bardzo ciężko będzie utrzymać ciążę bliźniaczą z moimi problemami. Myślę, że większe szanse przy ciążach mnogich mają pary gdzie przyczyna leży po stronie partnera.

Stymulacja bezbolesna, na końcu trochę uciążliwa przez napęczniałe od komórek jajniki. Punkcja w narkozie, po pobraniu u mnie dwa dni dyskomfortu do przeżycia, a sam transfer to pikuś :)

‹‹ 830 831 832 833 834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ