X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Dziekuje dziewczyny za odp:) a mozecie powoedziec ile to Was wszystko wynioslo?
    Mnie wyniosło 23 tys plus 2,500 zł paliwo. Ogólnie byłam na 34 wizytach, miałam dwa nieudane transfery. Przez trzy cykle jeździłam i w ostatniej chwili miałam odwoływany transfer bo endometrium się cofało. Czwarty i piąty cykl po punkcji miałam transfer.
    Obecnie zbieram na drugą procedurę in vitro.

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczęliśmy przygodę z MedArt w marcu 2017r. Podchodzillismy do in vitro w maju i udało się za pierwszym razem. Wzięliśmy do transferu dwa zarodki i ciąża była bliźniacza ale niestety w 8tyg okazało się, że nie przetrwała. Potem crio transfer we wrześniu jednego zarodka ale się nie przyjal :( w listopadzie podeszlismy do drugiej procedury, wzięliśmy jeden zarodek i jak widać suwaczek się przesuwa :) <3 . Dr Z wtedy stwierdził, że ciąża blizniacza nie dla mnie. Nie badalismy genetycznie zarodków. Najgorszy dla mnie czas to po punkcji czyli ile się zaplodni a potem ile dotrwa do 5 doby. U nas przy słabych parametrach nasienia mieliśmy po 3 zarodki( w pierwszej i drugiej procedurze), jeszcze dwa na nas czekają :)
    Pelna Nadziei musicie być przygotowani na każdą możliwość, podejmowaniu trudnych decyzji, są rozczarowania ale wkoncu się udaje i można się cieszyć czego Wam bardzo dobrze życzymy! Trzeba mieć siły by walczyć i się nie poddawać.
    Gdybyś miała jakieś pytania to uderzaj do nas na forum, kiedyś każda z nas była początkująca :)
    Powodzenia! :)

Moly lubi tę wiadomość

• hapulus Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nas wyniosło. 15 tyś ale jesteśmy na miejscu i 3 lata temu podobnie w Berlinie ok. 20 tyś. ale oddała kasa chorych niemiecka na szczęście bo mąż był dobrze ubezpieczony w czasie kontraktu. Transfer nie boli punkcja też raczej to dyskomfort(wytrzymasz!).Pelnanadziei pytaj smialo my tutaj weteranki.
    pozdrowionka

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    4.05 zwolniłam brzuszek :)
    Julia : 3420 g i 53 cm
    Powodzenia dla wszystkich :)

kornelkornel, Mada29, hapulus, Ruda2017, Dalia90, Moly, susełek, Imbirek91, gabrysia111, Kasinumber, Ainaa, Miśka90, Paula83, kama8908, Alberta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna wrote:
    Cześć dziewczyny,

Gratuluję! Zdrówka dla Was dziewczyny! A jednak przed czasem! ;)

• Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje wszystkim za odpowiedzi naprawde to ulatwia:) jak cos bede pytac

Pelna nadziei
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Dalia, nie wybyl majowke, widzialam sie z nim wczoraj, a jutro mam punkcje i to dr Z bedzie ja robil. Interweniuj przez panie z rejestracji!
    Pom-pon, chyba siedzialysmy obok siebie wczoraj:) bylas ok. godz.9 w klinice?
    Siadajac widzialam ekran telefonu na ktorym bylo nasze forum:) wysoka, bardzo ladna brunetka to Ty? :)

Hej,
    heh czy taka ładna to nie wiem, ale wysoka, miałam włosy związane w kitkę. A Ty to z tym chłopczykiem niezadowolonym, że musi czekac? Czy brunetka z włsami na pazia?:)

Doczytałam, że nie miałaś żadnych komórek, bardzo Ci współczuję, trzymaj się jakoś :*
    Bardzo się boję takiego scenariusza u siebie.

Dziewczyny wróciłam z majówki, byliśmy ze znajomymi, którzy mają 7letnią dziewczynkę.
    I wczoraj przy ognisku ona do mnie: Ciocia, a czemu Ty nie masz dzieci? Jesteś taką super ciocią.
    Wybrnęłam, że mam Bruna (psa) i wystarczy.
    Ale na moment zapadła krępująca cisza, a ja musiałam dolać sobie wina.

U mnie znowu czekanie, tym razem na okres. A że spodziewam się go w pierwszej połowie czerwca to chyba powinnam skupić się na pracy.
    Pozdrowienia dla wszystkich <3

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Kasinumber Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna wrote:
    Cześć dziewczyny,

Cudowna wiadomość :-) Gratulacje :-)

Klinika MedArt od września 2017
    Ureaplasma
    AMH 3,43
    Grudzien 2017 Sono HSG - niedrożne jajowody
    Marzec 2018 laparoskopia + usunięcie polipów macicy + łyżeczkowanie - szpital Med Polonia
    04.2018 punkcja - 6 zarodków zamrożonych
    07.2018 transfer jednego zarodka - nieudany
    08.2018 transfer dwóch zarodków, beta po 9 dniach 45, po 11 dniach 78,6 po 14 dniach 126,60 - ciąża biochemiczna
    11.2018 transfer jednego zarodka, beta 7dpt 27, 9dpt 41, 13dpt 218, 17dpt 1.600, na USG widać zarodek, poronienie 6 tydzień
    03.2019 transfer ostatnich dwóch zarodkow
    27.09.2019 drugie in vitro, pobranych 13 komórek
  • Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2018, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna wrote:
    Cześć dziewczyny,

Gratuluję! :) Dużo zdrowia Wam życzę!

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.

Wysłany: 7 maja 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a miala ktoras z Was zabieg inseminacji? Dr Z od razu zdecydowal o in vitro a my staramy sie ponad rok i myslalam ze najpierw od inseminacji zaczniemy a in v to juz ostayecznosc. Jak pytalam go o to to mowil ze musi byc tak 30 mln plemnikow. Mysle o tym caly czas czu nie za szybko sie na to zdecydujemy nie podejmujac innych prob.

Pelna nadziei
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Dziewczyny a miala ktoras z Was zabieg inseminacji? Dr Z od razu zdecydowal o in vitro a my staramy sie ponad rok i myslalam ze najpierw od inseminacji zaczniemy a in v to juz ostayecznosc. Jak pytalam go o to to mowil ze musi byc tak 30 mln plemnikow. Mysle o tym caly czas czu nie za szybko sie na to zdecydujemy nie podejmujac innych prob.

Gdyby Twój mąż miał wystarczająca ilość plemników żeby wykonać IUI na pewno Ż Wam by to zaproponował.
    Pamiętaj też że masz tylko refundację na leki do 3 prób jak bezsensu się będziecie „bawić” w inseminacje później in vitro wyniesie Was o wiele wiele więcej.

klz9krhmyflvohw4.png

Wysłany: 7 maja 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornel kornel dziekU, :( a ta refundacja obowiazuje wszystkich czy tylko mieszkancow Poznania?

Pelna nadziei
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkich

klz9krhmyflvohw4.png
  • Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:

Pełna nadziei, ja miałam 2 iui. Z perspektywy czasu trochę żałuję za zrobiłam dwie. Mogłam zrobić jedną. A w tym momencie uważam ze to była strata kasy.
    Całe szczęście mam jeszcze dwie refundacje na leki.
    U nas nie wiadomo z czym jest problem. Wszystkie wyniki ładne.
    Teraz będziemy podchodzić do ivf.
    Nie chce czekać ponieważ wynik amh jak na moj wiek jest niski. Chciałabym mieć 2 dzieci. Ale jak bedzie chociaż jedno to będę szczęśliwa.

l22nej28tcppkg68.png

Wysłany: 7 maja 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem wszystko ale wiecie jakos coagle szukam cudu, ze moze wystarcza leki i to sie wszystko poprawi ale chyba wlasnie to mpze cud.. sama nie wiem..

Pelna nadziei
  • Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto zaufać lekarzowi.
    A jak nie jesteś przekonana to znajdź jeszcze jakiegos lekarza, weź teczke z wynikami i skonsultuj się.

Ile macie lat?

Ja tez mialam takie myśli, ze a może sie uda normalnie. I to a moze trwa juz 3 lata. Po ostatniej niespodziewanej ciazy, którą szybko poroniłam stwierdzilam, że bez pomocy lekarza nigdy sie nie doczekam. I też to AMH mnie utwierdzilo. Lata leca strasznie szybko. Szkoda mi czasu.

l22nej28tcppkg68.png

Wysłany: 7 maja 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tez zrobie jeszcze nie wiem do jakiego lekarza sie udac ale moze invimed. Ja mam 27 maz 29.

Pelna nadziei
  • hapulus Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna nadziei po pierwszym nie udanym in vitro konsultowalism u profesora z Polnej jedną inseminacje mieliśmy tam, oczywiście nieudaną. Wyniki męża były wtedy na granicy bólu i zdecydowali się zrobić. Nie wyszło. Z perspektywy czasu...żałuję czasu i pieniążków.

• hapulus Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie myśl też proszę,że się wymadrzam. Jestem zdania,że po co popełniać własne błędy skoro można uczyć się na błędach innych.
    dobrego dnia

• Karincia Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inseminacja z dobrym nasieniem rzadko się udaje a co dopiero z kiepskim. Tak jak dziewczyny piszą szkoda refundacji na leki jeżeli już masz badania krwi to pamiętaj ze one też mają swoją ważność.

Ola i Julia 2.07.18 ☺

‹‹ 831 832 833 834 835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ