Metformina
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Bierz od dzisiaj, to nie ma znaczenia, a tak to na nowy cykl już będziesz miała w miarę ogarnięte wszystko Ja zaczęłam brać w dwudziestym którymś dniu cyklu a w następnym już zaszłam.
MonikaDM, weronika86 lubią tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
nick nieaktualnyvincaminor wrote:Bierz od dzisiaj, to nie ma znaczenia, a tak to na nowy cykl już będziesz miała w miarę ogarnięte wszystko Ja zaczęłam brać w dwudziestym którymś dniu cyklu a w następnym już zaszłam.
to mi dałaś nadzieję i otuchę! mam nadzieje, że po metforminie jajniki zareagują na clo. przy pierwszym cyklu stymulowanych super pęcherzyki, a przy drugim ani jednego a powiedz mi czy byłaś na diecie?
polkosia lubi tę wiadomość
-
Diety jako takiej nie mam - lekarz mówił, że nie mam aż tak poważnych problemów z samą insuliną a metformina jest bardziej po to, żeby jajniki ruszyły. Jedno co to absolutnie nie mogę jeść ziemniaków, bo straszne rzeczy się po nich dzieją. Po metforminie możesz pierwsze dni czuć się kiepsko - radziłabym na jakiś czas wprowadzić porządną dietkę z niskim indeksem glikemicznym i jeśli nie masz z insuliną dużo problemów to z czasem sobie wszystko wprowadzać.
Co do nadziei to zerknij sobie na mój cykl i też na poprzedni - przed metforminą mierzyłam temperaturę prawie półtora roku - na wykresach miałam góry i doliny i prawdopodobnie w ogóle nie było żadnych owulacji, bo nigdy nie miałam czegokolwiek, co by chociaż przypominało skok owulacyjny. Biorąc pod uwagę to co jest teraz - na samej metforminie i bromergonie, bez dodatkowego stymulowania to robi wrażenieMiśkaa wrote:to mi dałaś nadzieję i otuchę! mam nadzieje, że po metforminie jajniki zareagują na clo. przy pierwszym cyklu stymulowanych super pęcherzyki, a przy drugim ani jednego a powiedz mi czy byłaś na diecie?grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
nick nieaktualny
-
Znam to W pierwszym tygodniu brania miałam takie jazy jak po żadnych innych lekach - nawet metotreksat, który dostałam w szpitalu po poronieniu tak nie podziałał x_x
Za klika dni przejdzie, a jeśli w Twoim przypadku będzie podobnie jak u mnie to warto przez to przebrnąć
Miśkaa wrote:już odczułam pierwsze objawy metforminy - dzisiaj czułam się fatalnie, zjadłam tylko śniadanie i tyle biegunka, mdłości, jadłowstręt normalnie... ale czego się nie robi dla dzieckagrudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny - tak informacyjnie, mnie lekarz powiedział, że metformax 500 raz dziennie to placebo i nie ma sensu brać.
Mnie zapisał 2x850.
Pierwszy tydzień brałam jedną, bo nie byłam pewna czy pamiętał, że ja mam 850 (receptę wystawił jeszcze poprzedni lekarz), ale po wizycie i upewnieniu dodoałma drugą. O ile dobrze zrozumialam, to metformaz działa od 1500 dawki dziennej.
aha, ja nie mam zadnych dolegliwości, apetyt na slodkie chyba jeszcze wzrósł, żadnych problemow żołądkowych, a szczerze mówiąc na nie liczyłam, he he, bo wiadomo, ze przy pcos waga zawsze w górnych granicach...
Ale ja mam zawsze pod górkę )))))))
Święta minęły to wdrazam dietę, ale dziś wrąbalam resztę królika z czekolady...
Metformax mi niestety nie przeszkodził w ogólekapturnica, Malenq, MonikaDM, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyElfik ja mam 500 raz dziennie, a za dwa dni mam zwiększyć do dwóch tabsów dziennie i powiem ci, że na mnie działa masakrycznie! już jedna tabletka powoduje brak apetytu, jak tylko coś zjem to biegnę do toalety (raz biegunka, raz wymioty)... słodyczy nie jadłam prawie w ogóle, a teraz nawet nie mam ochoty. skoro działa to chyba placebo nie jest, bo ja nie wiedziałam jakie mogą być skutki brania... słyszałam o chudnięciu i mniejszym apetycie, ale mnie czyści, że szok... już sama mało jem po to aby nie mieć przebojów
-
nick nieaktualny
-
A u mnie po tym glucophage obrot o 180stopni chcica na slodycze jak cholera,Juz ...ehh juz sama nie wiem czy to wina gluco czy tych wszystkich clo , pregnyli i dupkow....Faszeruje sie jak indyk na swieto dziekczynienia normaalnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 20:24
Malenq lubi tę wiadomość
-
Chanela wrote:oj to współczuję. Ja na szczęście aż tak źle nie mam. Nie muszę trzymać ścisłej diety więc czasem na coś słodkiego mogę sobie pozwolić
Teraz2miesiace odpuszczam w staraniachbo malz nie ma to moze sie cos poprawi bo tyle tej chemii nie bede brac.Cykl po clo niestety juz stracony bo jajek uroslo ladnie pare ale niestety jak na zlosc owyulacja byla z niedroznej strony i duupa
Juz drugi raz jak na zlosc lewy jajnik jest dominujacy ehhhWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 21:19
-
nick nieaktualny
-
Miśkaa wrote:ja sama nie wiem, czy mam być na diecie czy nie, ginek nie mowil zebym się mocno ograniczala, ale czytałam o lepszym działaniu clo przy diecie
Ile ludzi opychajacych sie cukrem zachodzi bez problemow w ciaze eh ... Chyba na nic nie ma niestety reguly...