Metformina
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa mam pierwszą wizytę za tydzień, do tej pory mam brać normlanie. Za tydzień jak lekarz powie konkretnie co mam robić i jak ją brać to na pewno o tym napiszę. Ja czytałam, ze do 12 tyg. stopniowo się zmniejsza a później odstawia ale czytałam o dziewczynach, które muszą brać całą ciążę, więc to pewnie o wyników badań zależy i od tego na co się ją dostało. Na pewno sama nie będę ani odstawiać ani zmniejszać dawki
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny mam pytanie, miałam robionę krzywą glikemiczną wyszła mi za wysoka insulina, lekarz jednak Tym się nie przejoł i nie zapisał mi zadnych leków na to od wrześnie(wtedy sie badałam) zastanawiam się czy to nie powód moich niepowodzeń zajścia w ciąże to już 32 miesiąc starań! Poszłam ponownie do lekarza w marcu z nadzieją że dostanę leki jakieś na zbicie insuliny ( na cZczo 7,8 po 1h 82 po 2h 60) niestety dostalam skierowanie na inseminacje na którą miałam się zapisać w maju do w styczniu przeszłam operację usunięcia wyrostka wiec lekarz kazał zaczekać dwa miesiace jednak zapisałam się do lekrza innego z polecenia na skonsultowanie tej sytuacji zanim zdecydujemy sie na inseminację może własnie ta insulina tutaj blokuje zajście w ciążę, dodam ze miesiączki mam regularne co 28 dni,owulacje potwierdzone, Jajowody drożne już. PCSO niestwierdzone, nadwagi brak niedowaga jednak koło 10 kg min. Proszę o radę czy powinnam wymóc na lakrzu leki na zbicie insuliny czy czekać?
-
nick nieaktualnyDziewczyny, mój lekarz twierdzi, ze cukier na dobrym poziomie przy staraniach jest bardzo ważny, Może podpytajcie innych lekarzy.
Elcia, ja miałam nieznacznie podwyższony jakiś tam wynik cukru (nie pamiętam), ale jeszcze przed tym badaniem lekarz przepisał mi Metformin bo jak powiedział, ten lek nie tylko jest na problemy z cukrem, ale tez pomaga w zagnieżdżeniu. Po 3 miesiącach się udało, mój lekarz, i ja też, twierdzi, ze to przez Metforminę (inne wyniki badań były idealne). -
bommbelek89 wrote:Daria a jakie to sa jednostki???moge wiedziec???ja dostalam metformax 500 o przedluzonym uwalnianiu ale tylko raz dziennie mysle ze to za malo a insuline mam taka: 11,21 po 1h111,5 a po2h 117,9 mU/l
-
Ja brałam metformax 500 4 cykle. Pierwszy jedną tab, drugi - dwie tab., 3i4 po 3 tabletki. Tak mi zalecił lekarz. Nie biorę już, bo mnie wykańczał. Ciągle wymiotowałam po nim. Pierwszy cykl brałam rano i po kilku minutach lądowałam nad ubikacją. Pogadałam z lekarzem i kazał mi brać na noc. Przesypiałam i było ok. Cykl z 2tabletkami jako tako, ale te 2 cykle z 3 tabletkami masakra... Poddałam się i kazałam wymyślić lekarzowi coś innego. Kazał odstawić. Odstawiłam i zaczęłam znów normalnie funkcjonować i normalnie jeść Któraś z Was też miała takie żołądkowe rewelacje?
-
nick nieaktualny