MTHFR - mutacje
-
WIADOMOŚĆ
-
W aptekach internetowych są.dorota1 wrote:Dziewczyny kupiłam w aptece Folian z Solgara, ale nie ma w aptekach zmetylowanych witamin B12. Co robić?????
dorota1 lubi tę wiadomość
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
B complex to zestaw witamin. Natomiast B12 może być firmy Swenson (metylokobalamina)A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Hej kobitki mam do was pytanie czy spotkalyscie sie z opinia ze metylowane formy wit b6 i b12 sa szkodliwe dla plodu???
Kolezanka ktora rowniez sie stara miala dzis wizyte w centrum immunologi i Pani profesor wrecz jej wykrzyczala E metylowane formy to bzdura a w dodatku b6/b12 sa szkodliwe??
Ja sie bardzo zdziwilam to slyszac bo zawsze od lekarzy slyszalam ze w przypadku mutacji formy metylowane sa wskazane ale juz sama nie wiem, stara szkola??Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:( brak zarodków
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka 🥲
3 IVF 2❄️❄️
8.12.2025 po 4 latach przerwy ❄️3BB
5dpt beta 10,4 progesteron 16....
7dpt beta 45 progesteron 27❤️ cudzie trwaj 😃 -
nick nieaktualnyDokładnie, stara szkoła. Mnie taki starszy immuno, mówił że nie muszę brać folianu ani metyli, że mogę zwykle witaminy i to wymysł koncernów i laboratoriów te badania mutacji i suplementy. Tiaaa... Posłucham jednak mojej gin, która zaleca metyle.Kasiak621 wrote:Hej kobitki mam do was pytanie czy spotkalyscie sie z opinia ze metylowane formy wit b6 i b12 sa szkodliwe dla plodu???
Kolezanka ktora rowniez sie stara miala dzis wizyte w centrum immunologi i Pani profesor wrecz jej wykrzyczala E metylowane formy to bzdura a w dodatku b6/b12 sa szkodliwe??
Ja sie bardzo zdziwilam to slyszac bo zawsze od lekarzy slyszalam ze w przypadku mutacji formy metylowane sa wskazane ale juz sama nie wiem, stara szkola??
W ciąży jednak są inne dawki niż przed, są suple dla kobiet w ciąży
Dorota wejdź na musclezone.pl albo testosterone.pl Tam jest spory wybór metyli z Solgar, Swansona, Jarrow czy Dr's Best
dorota1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMój ostatni post pozostał bez odzewu, zatem spróbuje raz jeszcze
ciąża biochemiczna... jakie badania radzicie wykonać? Wiem, że cb to częste zjawisko i niekoniecznie musi oznaczać, że coś złego dzieje się w organizmie, jednak po prawie czterech latach starań wolę być pewna i zbadać co trzeba... z góry dziekuje za odp
-
nick nieaktualnyHmm nigdy nie miałam biochemicznej (chyba), ale może coś z immunologii? P.ciala p.kardiolipinowe, Ana1 i Ana2, aczkolwiek te drugie jak wyjdą pozytywne to w sumie nic złego. Też miałam pozytywne i lekarze nie kazali się tym przejmować, miałam niskie miano.olcia.de wrote:Mój ostatni post pozostał bez odzewu, zatem spróbuje raz jeszcze
ciąża biochemiczna... jakie badania radzicie wykonać? Wiem, że cb to częste zjawisko i niekoniecznie musi oznaczać, że coś złego dzieje się w organizmie, jednak po prawie czterech latach starań wolę być pewna i zbadać co trzeba... z góry dziekuje za odp
Lekarz tak naprawdę powinien pokierować co jeszcze zbadać -
Hrj, ja mialam 3 ciaze biochemiczne, i nie musi tak oczywiscie byc bo przyczyna biochemicznej moze byc rozna ale sugeruje zbadac immunologie, test cba, zobaczysz jak twoj uklad immunologiczny traktuje zarodek, napewno alo mlr, dobrze wykonac tez Ana.olcia.de wrote:Mój ostatni post pozostał bez odzewu, zatem spróbuje raz jeszcze
ciąża biochemiczna... jakie badania radzicie wykonać? Wiem, że cb to częste zjawisko i niekoniecznie musi oznaczać, że coś złego dzieje się w organizmie, jednak po prawie czterech latach starań wolę być pewna i zbadać co trzeba... z góry dziekuje za odpLipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:( brak zarodków
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka 🥲
3 IVF 2❄️❄️
8.12.2025 po 4 latach przerwy ❄️3BB
5dpt beta 10,4 progesteron 16....
7dpt beta 45 progesteron 27❤️ cudzie trwaj 😃 -
Fionia321 wrote:Hej dziewczyny czy to prawda, że przy badaniu kwasu foliiwego i homocysteiny nie można brać metyli na 72h przed?
Prawda
Selina lubi tę wiadomość
-
Odebrałam wczoraj prawie wszystkie wyniki (nadal czekam na B6) i kurde, mam wszystkie w normie

Nieco ponad tydzień przed badaniami przestałam brać suple całkowicie, bo chciałam mieć jak najbardziej miarodajne wyniki, byłam stricte na czczo i jakoś się zamotałam. Czekam na wizytę u hematologa, ale byłam przekonana, że przy mutacjach wyniki nie będą dobre. No i weźcie zrozumcie?
IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę
-
Klara Wysocka wrote:Odebrałam wczoraj prawie wszystkie wyniki (nadal czekam na B6) i kurde, mam wszystkie w normie

Nieco ponad tydzień przed badaniami przestałam brać suple całkowicie, bo chciałam mieć jak najbardziej miarodajne wyniki, byłam stricte na czczo i jakoś się zamotałam. Czekam na wizytę u hematologa, ale byłam przekonana, że przy mutacjach wyniki nie będą dobre. No i weźcie zrozumcie?
Napisz dokładnie jakie masz wyniki.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
nick nieaktualny
-
Jeheria, co do K - nie wiem. Jeżeli chodzi o D3, ja nie biorę, bo lekarz mi nie kazał, ale dostałam zlecenie na badanie jej żeby sprawdzić właśnie, czy nie ma potrzeby suplementacji (wynik miałam w normie).IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest

mam Córeczkę
-
Nie pomogę, nie mam pojęcia.
Ale nie brałabym nic na własną rękę, bo nauczyłam się, że to tylko nam się wydaje, że co tam, przecież to tylko witaminy, a w połączeniu z innymi lekami czy schorzeniami mogą przynieść więcej szkód niż korzyści.
Na początku swojej drogi z niedoczynnością przeczytałam gdzieś, że dobrze się wspomóc selenem i czymś tam jeszcze, że lepiej się leiki wchłaniają itp. I dostałam później opiernicz od endo, bo selen i owszem, ale z wyników wynikało, że to drugie nie.
Także jak masz obawy, to się wstrzymaj.IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę
-
nick nieaktualny