MTHFR - mutacje
-
WIADOMOŚĆ
-
dorota1 wrote:Dziewczyny kupiłam w aptece Folian z Solgara, ale nie ma w aptekach zmetylowanych witamin B12. Co robić?????
dorota1 lubi tę wiadomość
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
B complex to zestaw witamin. Natomiast B12 może być firmy Swenson (metylokobalamina)A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓 -
Hej kobitki mam do was pytanie czy spotkalyscie sie z opinia ze metylowane formy wit b6 i b12 sa szkodliwe dla plodu???
Kolezanka ktora rowniez sie stara miala dzis wizyte w centrum immunologi i Pani profesor wrecz jej wykrzyczala E metylowane formy to bzdura a w dodatku b6/b12 sa szkodliwe??
Ja sie bardzo zdziwilam to slyszac bo zawsze od lekarzy slyszalam ze w przypadku mutacji formy metylowane sa wskazane ale juz sama nie wiem, stara szkola??Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
nick nieaktualnyKasiak621 wrote:Hej kobitki mam do was pytanie czy spotkalyscie sie z opinia ze metylowane formy wit b6 i b12 sa szkodliwe dla plodu???
Kolezanka ktora rowniez sie stara miala dzis wizyte w centrum immunologi i Pani profesor wrecz jej wykrzyczala E metylowane formy to bzdura a w dodatku b6/b12 sa szkodliwe??
Ja sie bardzo zdziwilam to slyszac bo zawsze od lekarzy slyszalam ze w przypadku mutacji formy metylowane sa wskazane ale juz sama nie wiem, stara szkola??
W ciąży jednak są inne dawki niż przed, są suple dla kobiet w ciąży
Dorota wejdź na musclezone.pl albo testosterone.pl Tam jest spory wybór metyli z Solgar, Swansona, Jarrow czy Dr's Bestdorota1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMój ostatni post pozostał bez odzewu, zatem spróbuje raz jeszcze ciąża biochemiczna... jakie badania radzicie wykonać? Wiem, że cb to częste zjawisko i niekoniecznie musi oznaczać, że coś złego dzieje się w organizmie, jednak po prawie czterech latach starań wolę być pewna i zbadać co trzeba... z góry dziekuje za odp
-
nick nieaktualnyolcia.de wrote:Mój ostatni post pozostał bez odzewu, zatem spróbuje raz jeszcze ciąża biochemiczna... jakie badania radzicie wykonać? Wiem, że cb to częste zjawisko i niekoniecznie musi oznaczać, że coś złego dzieje się w organizmie, jednak po prawie czterech latach starań wolę być pewna i zbadać co trzeba... z góry dziekuje za odp
Lekarz tak naprawdę powinien pokierować co jeszcze zbadać -
olcia.de wrote:Mój ostatni post pozostał bez odzewu, zatem spróbuje raz jeszcze ciąża biochemiczna... jakie badania radzicie wykonać? Wiem, że cb to częste zjawisko i niekoniecznie musi oznaczać, że coś złego dzieje się w organizmie, jednak po prawie czterech latach starań wolę być pewna i zbadać co trzeba... z góry dziekuje za odpLipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
Fionia321 wrote:Hej dziewczyny czy to prawda, że przy badaniu kwasu foliiwego i homocysteiny nie można brać metyli na 72h przed?
PrawdaSelina lubi tę wiadomość
-
Odebrałam wczoraj prawie wszystkie wyniki (nadal czekam na B6) i kurde, mam wszystkie w normie
Nieco ponad tydzień przed badaniami przestałam brać suple całkowicie, bo chciałam mieć jak najbardziej miarodajne wyniki, byłam stricte na czczo i jakoś się zamotałam. Czekam na wizytę u hematologa, ale byłam przekonana, że przy mutacjach wyniki nie będą dobre. No i weźcie zrozumcie?IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
Klara Wysocka wrote:Odebrałam wczoraj prawie wszystkie wyniki (nadal czekam na B6) i kurde, mam wszystkie w normie
Nieco ponad tydzień przed badaniami przestałam brać suple całkowicie, bo chciałam mieć jak najbardziej miarodajne wyniki, byłam stricte na czczo i jakoś się zamotałam. Czekam na wizytę u hematologa, ale byłam przekonana, że przy mutacjach wyniki nie będą dobre. No i weźcie zrozumcie?
Napisz dokładnie jakie masz wyniki.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
nick nieaktualny
-
Jeheria, co do K - nie wiem. Jeżeli chodzi o D3, ja nie biorę, bo lekarz mi nie kazał, ale dostałam zlecenie na badanie jej żeby sprawdzić właśnie, czy nie ma potrzeby suplementacji (wynik miałam w normie).IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
Nie pomogę, nie mam pojęcia.
Ale nie brałabym nic na własną rękę, bo nauczyłam się, że to tylko nam się wydaje, że co tam, przecież to tylko witaminy, a w połączeniu z innymi lekami czy schorzeniami mogą przynieść więcej szkód niż korzyści.
Na początku swojej drogi z niedoczynnością przeczytałam gdzieś, że dobrze się wspomóc selenem i czymś tam jeszcze, że lepiej się leiki wchłaniają itp. I dostałam później opiernicz od endo, bo selen i owszem, ale z wyników wynikało, że to drugie nie.
Także jak masz obawy, to się wstrzymaj.IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
nick nieaktualny