MTHFR - mutacje
-
WIADOMOŚĆ
-
A tamte dawki o których pisałam wcześniej to są już bardzo duże ale wydaje mi się, że konieczne zwłaszcza przy homozygocie. A Oliwicia ma heterozygote więc 1,6 to nadal dla mnie duża dawka To tylko moje zdanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 09:02
mutacja C677T homozygota -
Sylwia proszę już daj spokój Wszystko co miałam napisać na ten temat napisałam to jest tylko moje zdanie , które powtarzam już któryś raz. Jesteśmy tu po to by wymieniać się inf. a nie "kłócić". Szanuję każde zadnie nigdy nie krytykuje , mogę się tylko z kimś nie zgodzić, ale to chyba normalne.Twoje zdanie też szanujęmutacja C677T homozygota
-
Sylwia co do lekarzy to wiemy jak jest więcej z forum się dowiemy. Ale spotkałam się z kobietami, tylko nie wiem czy na tym forum, ze przy heterozygocie brały 5mg (zwykłego)a przy homozygocie lekarze kazali brać 10 mg lub 15mg (zwykłego)mutacja C677T homozygota
-
Przeze mnie mała debata się tu zrobiła Powiem tak dziewczyny z rozumowania mojego ginekologa wywnioskowalam ze mam brać swansona 400 plus z Femibionu mamy zmwtylowanego 800 + zwykłego 400 co nam łaźnie daje te 1600 a skoro przekroczylam normę tego kwasu w swoim organizmie to chyba nie powinnam brać go za dużo .... Nie ogarniam jeszcze tego
Lili rozumie twoje poglądy każda ma swoje zdanie i ja to szanuje jedna uczy Sie od drugiej i o to chodzi na tym forum twoim zdaniem 1600 to za dużo dla mnie a jak ty byś z tego wybrnela na swoim miejscu ??
Zygzak kiedy masz te Kariotypy ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 09:19
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Oliwcia a jaki masz poziom.kwasu w krwi?ja mialam ok 7,po miesiacu suplementacji dawka 800(a jestem homo)wzroslo.ponad norme ok 19,6Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Justa ja mam poziom Kwasu Foliowego 24 suplementacji jeszcze nie zmienialam wiec tak jak w opisie wynik z przed dwóch dni
Lili czyli dzięki mnie wątek ożył jestem ciemna w tym wszystkim jeszcze kochana twoim zdaniem nie powinnam zmniejszać dawki tak a w takim razie jak by się ustosunkowac do mojego poziomu Kwasu Foliowego we krwi ?
Aniołki
Jeśli chodzi o konsultacje z innym ginem to u nas nie bardzo chodzilam wczesniej do takiego debila ze glowa mała nic się nie znał ten co mam go teraz jest najlepszy pod tym kontem i odczulam to od pierwszej wizyty ... Co do genetyka to telefonicznie Noe bardzo chociaż może by była okazja w przyszłym tygodniu bo czekam na pozostałe wyniki z kliniki a wizytę mam dopiero na 16 lutego
Aniołki
Tak jak pisałam gin u którego kiedyś byłam (raz) powiedział tak (gdy zobaczył , ze moj kwas też [ponad norme):"że przy dużych ilościach kwasu zawsze będzie za wysoki i nie ma się czym przejmować" . To nie moje zdanie lecz tego gin. Chyba nawet by to było logiczne. Jak się coś bierze w dużych dawkach to jest tego sporo w organizmie.mutacja C677T homozygota