Nie udane trasfery
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina9 wrote:Podobno ananas pomaga na zagnieżdżenie. Ja jadłam przed IUI ale nie pomogło.
Myślę, że jak ogólnie zdrowo się odżywiasz całe życie to nawet jak okazjonalnie i nawet przed transferem zjesz frytki czy chipsy to nie zaszkodzi. -
Lea91 wrote:Mam 6 komórek nie zarodków 😛 ostatnio z 6 wyszły dwa zarodki jeden był lepszy, ale niestety nie pamietam jakiej klasy bo było to moje pierwsze invitro byłam zielona
Drugi ten gorszy był transferowany teraz 5cio dniowy blastek 2BB .
Ja leczę się w klinice Invicta -
Pala wrote:Witam ja też leczę się w klinice invicta w Bydgoszczy i nie jestem zadowolona mam 2 zarodki 1 transfer beta 0. Nie zlecono nowych badań. Dziewczyny ile można być na zwolnieniu lekarskim żeby się ZUS nie doczepił
Konsultacje po nie udanym transferze mam dopiero za miesiąc 😑😑 ale zaczynam robić badania na własna rękę z tego co wyczytałam na forum bo nie chce tracić czasu… dlatego ze doktor nie ma czasu wcześniejI procedura
Transfer10.04.2021❌
Transfer29.04.2022❌
II procedura
Transfer 11.12.2023 (acard acofil neoparin)
❄️5.1.2
5dpt 26
10dpt56
16dpt 250
18dpt 648
22dpt 2304
25dpt 3929 jest pęcherzyk 3mm
29dpt 7360
32dpt 9511 puste jajo 💔 -
Lea91 wrote:Konsultacje po nie udanym transferze mam dopiero za miesiąc 😑😑 ale zaczynam robić badania na własna rękę z tego co wyczytałam na forum bo nie chce tracić czasu… dlatego ze doktor nie ma czasu wcześniej
-
Pala wrote:Witam ja też leczę się w klinice invicta w Bydgoszczy i nie jestem zadowolona mam 2 zarodki 1 transfer beta 0. Nie zlecono nowych badań. Dziewczyny ile można być na zwolnieniu lekarskim żeby się ZUS nie doczepił
-
nick nieaktualnyKarolina9 wrote:Update w sprawie mutacji bo ktoś o o pytał. 😁
Lekarz zalecił acard 75mg cały cykl. Do tego metylowany kwas foliowy i B12. Mówił, że to PAI ma 30% ludzi. Wiem z forum, że niektórzy lekarze zalecają heparyne.
Oooo ja idę w czwartek to może cos dopowiem do tego.
Masz Pai i MTFHR homo czy hetero? -
Karolina9 wrote:Update w sprawie mutacji bo ktoś o o pytał. 😁
Lekarz zalecił acard 75mg cały cykl. Do tego metylowany kwas foliowy i B12. Mówił, że to PAI ma 30% ludzi. Wiem z forum, że niektórzy lekarze zalecają heparyne. -
stara Staraczka wrote:Oooo ja idę w czwartek to może cos dopowiem do tego.
Masz Pai i MTFHR homo czy hetero?
Hematolog mi tłumaczył, że to nie jest żadna choroba a świadczy jedynie o predyspozycji do miażdżycy. Ja mam inne wyniki hematologiczne w normie. Pytałam ginekologa czy te mutacje mogą mieć wpływ na problem z zagnieżdżeniem to mówił, że nie, że mam się nie martwić i zabezpieczy mnie acardem
Zalecił Metafolin Swanson lub Solgar, Acard i B12 bo miałam wcześniej taki średni poziom a teraz mi się ładnie podnosi. Żadnych innych supli mam nie brać. Jakby były mocniejsze krwawienia podczas okresu to wtedy odstawić acard te ten czas. To są zalecenia do IUI, zobaczymy czy do IVF będą jakieś inne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2022, 08:14
-
nick nieaktualnyKarolina9 wrote:Mam PAI homo, i MTHFR hetero.
Hematolog mi tłumaczył, że to nie jest żadna choroba a świadczy jedynie o predyspozycji do miażdżycy. Ja mam inne wyniki hematologiczne w normie. Pytałam ginekologa czy te mutacje mogą mieć wpływ na problem z zagnieżdżeniem to mówił, że nie, że mam się nie martwić i zabezpieczy mnie acardem
Zalecił Metafolin Swanson lub Solgar, Acard i B12 bo miałam wcześniej taki średni poziom a teraz mi się ładnie podnosi. Żadnych innych supli mam nie brać. Jakby były mocniejsze krwawienia podczas okresu to wtedy odstawić acard te ten czas. To są zalecenia do IUI, zobaczymy czy do IVF będą jakieś inne.
Hej ja przy IVF mam podobnie. Metylowane witaminy kontrola homocysteiny plus acard
Może do transferu heparyna ale to po konsultacji z genetykiem/immuno
Na razie idziemy w koksowanie komórek żeby mieć co badać z zarodków -
Witajcie,
zrobiłam na własną rękę pakiet na trombofilię wyszła mi jedna mutacja:
MTHFR_1298A>C układ heterozygotyczny
zorientowałam się już, że to nic aż tak bardzo strasznego. Postanowiłam jeszcze zrobić 3 badania, które są zalecane przy mutacjach MTHFR:
Kwas foliowy >20.00 ng/ml (norma 3,1-17,5)
Wit.b12 725.5 pg/ml (norma 191.00-663.00)
Homocysteina 7.19 umol/l (norma 5.00-15.90)
Jak widać lekko podwyższona wit. B12 i kwas foliowy. Długo brałam zwykły folik. Ale witamina b12 nie mam pojęcia skąd aż taka.
Co o tym sądzicie?
Za tydzień jadę na wizytę do kliniki na kontrolę i ewentualną zgodę na kolejny transfer. Jestem ciekawa co powie na to wszystko mój lekarz. Oczywiście chcę się poprostu zorientować, czy ktoś miał tak samo i jakie było postępowanie.- starania od 1.2018
- 3.2020 trafiliśmy do Novum
- 12.2020 nieudane AID - decyzja o IVF
- 2.2021 punkcja (zamrożone 5 zarodków z 3ciej doby i 10 komórek jajowych)
- 6.2021 I kriotransfer udany (krwiak)
- 8.2021 poronienie zatrzymane; krwotoki
- 10.2021 histeroskopia; wszystko wraca do normy
- 03.2022 II kriotransfer nieudany
- MTHFR_1298A>C układ heterozygotyczny
- 06.2022 III kriotransfer udany -
Też mam lekko podwyższony kwas foliowy przy mutacjach i braniu formy metylowanej kf. Hematolog i ginekolog zalecili nadal brać kwa foliowy w formie metylowanej- wynik mam taki jak ty 20. B12 podwyższona jest chyba ok bo ogólnie normy są niskie dla tej witaminy i raczej powinno się dążyć do tego żeby mieć poziom w górnej normie. A brałaś B12? Może jesz dużo mięsa ?
Ja miałam niskie B12 bo nie jem mięsa i po suplementacji ładnie mi rośnie.PDG. lubi tę wiadomość
-
Karolina9 wrote:Też mam lekko podwyższony kwas foliowy przy mutacjach i braniu formy metylowanej kf. Hematolog i ginekolog zalecili nadal brać kwa foliowy w formie metylowanej- wynik mam taki jak ty 20. B12 podwyższona jest chyba ok bo ogólnie normy są niskie dla tej witaminy i raczej powinno się dążyć do tego żeby mieć poziom w górnej normie. A brałaś B12? Może jesz dużo mięsa ?
Ja miałam niskie B12 bo nie jem mięsa i po suplementacji ładnie mi rośnie.
Bardzo długo brałam zwykły Folik.
Czyli wniosek jest taki, że wystarczy metylowany kwas foliowy i tyle.- starania od 1.2018
- 3.2020 trafiliśmy do Novum
- 12.2020 nieudane AID - decyzja o IVF
- 2.2021 punkcja (zamrożone 5 zarodków z 3ciej doby i 10 komórek jajowych)
- 6.2021 I kriotransfer udany (krwiak)
- 8.2021 poronienie zatrzymane; krwotoki
- 10.2021 histeroskopia; wszystko wraca do normy
- 03.2022 II kriotransfer nieudany
- MTHFR_1298A>C układ heterozygotyczny
- 06.2022 III kriotransfer udany