X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Martaja Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również pilnuje swoje tsh zeby było do poniżej 2 ,a to było pierwsze co powiedzili mi w klinice w Pl jak byłam u nich robić badania a już wtedy byłam przygotowywana do pierwszego in vitro tutaj i oni twierdzili ze moje tsh powyżej 3,7 było w normie...ale bez problemu dostałam tabletki na niedoczynnosc ,także dziwne jest tutaj to ze oni to wiedza ale sami na to nie zwracają uwagi.

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem nowa na tym forum i tez miesKam w no, moglybyscie mi powiedziec jak to wogole wyglada tutaj? I ile sie czeka az zaczna dIalac? Pozdrawiam

• alda Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    Uffff... Jestem po wizycie... Pęcherzyki z 11-14 urosły na 20-22... W 2 dni... Więc za szybko. Mam odstawić zastrzyku i brać tylko spray. Jutro znowu kontrola. Któraś tak miała?

Hmmmmmmm dziwna sprawa. Pęcherzyki na dobę mogą rosnąć 1,5-3mm ale u Ciebie to i tak wychodzi więcej ........
    Co mówili na wizycie ?

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaja kiedy punkcja ???

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dzisiaj po 2 zastrzykach jeszcze wieczorem "czeka" na mnie jeden ;-)

Ja o TSH dowiedziałam się na tym forum ;-) i też "pilnuje" żeby było poniżej 2 ;-) to forum to skarbnica wiedzy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 17:53

e5skzzc.png

[**]

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaja wrote:
    Ja również pilnuje swoje tsh zeby było do poniżej 2 ,a to było pierwsze co powiedzili mi w klinice w Pl jak byłam u nich robić badania a już wtedy byłam przygotowywana do pierwszego in vitro tutaj i oni twierdzili ze moje tsh powyżej 3,7 było w normie...ale bez problemu dostałam tabletki na niedoczynnosc ,także dziwne jest tutaj to ze oni to wiedza ale sami na to nie zwracają uwagi.
    A kto Ci tabletki przepisywał??

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Ja o TSH dowiedziałam się na tym forum ;-) i też "pilnuje" żeby było poniżej 2 ;-) to forum to skarbnica wiedzy ;-)
    To prawda !! Ja chodziłam szczęśliwa, że mam wynik w normie...a jednak okazuje się, że nie :P

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar2śka jak będziesz w Polsce to zrób sobie jeszcze test DNA na zakrzepicę ;-)
    https://www.testdna.pl/czym_jest_zakrzepica/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 17:54

e5skzzc.png

[**]

• Martaja Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    A kto Ci tabletki przepisywał??
    Fastlege moja której beskjed wysłała moja wcześniejsza ginekolog z volvat ( prywatna ) teraz znalazłam już dobrego gin który i już do volvat nie chodzę ale wcześniej właśnie tak było , ze poszliśmy prywatnie do ginekologii bardzo fajnej babki , i z nia wszystko odmówiłam( również to tsh które miałam za wysokie a wiedziałam to od polskiego lekarza z kliniki)i to ona wysłała nam papiery do porsgrunn
    Alda -punkcja w piątek :)
    Aggga bardzo dziwne ze tak urosły? Widziałaś je na monitorze?

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka wrote:
    Hej dziewczyny, jestem nowa na tym forum i tez miesKam w no, moglybyscie mi powiedziec jak to wogole wyglada tutaj? I ile sie czeka az zaczna dIalac? Pozdrawiam

Hej,witaj wśród nas :) Poczytaj,poszukaj na forum-temat poruszany niejednokrotnie :) Generalnie każda z nas ma inną historię,inny czas i długość działania,tyle ze cel ten sam :)

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannanna wrote:
    Hej,witaj wśród nas :) Poczytaj,poszukaj na forum-temat poruszany niejednokrotnie :) Generalnie każda z nas ma inną historię,inny czas i długość działania,tyle ze cel ten sam :)

Dziekuje kochana

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Hmmmmmmm dziwna sprawa. Pęcherzyki na dobę mogą rosnąć 1,5-3mm ale u Ciebie to i tak wychodzi więcej ........
    Co mówili na wizycie ?

Za dużo hormonów... Dziś znowu badanie krwi i kontrola.. Niestety może być tak, że dojdzie do punkcji ale nie do transferu...

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    To prawda !! Ja chodziłam szczęśliwa, że mam wynik w normie...a jednak okazuje się, że nie :P
    To tak jak ja. Dopiero w klinice mi powiedzieli ze za wysokie. Teraz czekam na odp co dalej. :-)

k1iygdz.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem po wizycie w klinice....nie mam juz do nich sily...u nich wszystko jest ok....teraz czekam na @...jak dostane mam dac znac pozniej zrobia mi usg i pozniej mam robic sobie test na jajeczkowanie bez rzadnych lekow teraz.... tez tak mialyscie ? :( jestem zalamana nie wiem co mam robic....wszystko moze sie przesunac o miesiac bo jezeli dni owaulacji wypadna na weeken do nici z transferu :(

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus ja mam podobnie przy naturalnym cyklu , tylko dodatkowo Femar w 2 i 5 dzien @!! Nawet luteiny mam nie brać. Czekam na @ w przyszłym tygodniu wszystko sie zacznie. Ale powiem szczerze ze zero nadziei , poprostu nie wieże. Nie wiem dlaczego ale tak mam. Pisalyscie ostatnio o tsh, musze sprawdzic jaki ja miałam wynik bo oczywiście usłyszałam tylko ze jest dobrze. A propo wizyty kontrolnej to musze sobie sama ta wizytę zamówić . To będzie prywatna wizyta czy jak to wyglada ??

Alutka
  • Hannanna Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    Hej dziewczyny jestem po wizycie w klinice....nie mam juz do nich sily...u nich wszystko jest ok....teraz czekam na @...jak dostane mam dac znac pozniej zrobia mi usg i pozniej mam robic sobie test na jajeczkowanie bez rzadnych lekow teraz.... tez tak mialyscie ? :( jestem zalamana nie wiem co mam robic....wszystko moze sie przesunac o miesiac bo jezeli dni owaulacji wypadna na weeken do nici z transferu :(

Ja tak miałam za drugim razem-transfer na cyklu naturalnym.Żadnych leków, tylko kontrola usg, pomiar endometrium i sprawdzać za pomocą testów czy jest owulacja. Co do weekendu-ja miałam transfer dwa razy w sobotę. U Ciebie w klinice nie ma takiej możliwości?

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ten transfer był w czerwcu, nieudany. Kolejny miał być też na cyklu naturalnym, ale nie miałam owulacji(więc miesiąc w plecy), kolejny również na naturalnym,ale endometrium miało ledwie co 7mm i zero owulacji(następny miesiąc przepadł), później były wakacje i przerwa w laboratorium :D,więc trzeci transfer odbył się w październiku. Tyle, że już z plastrami i nie musiałam wnikać czy mam owulację. Chociaż endometrium ładnie urosło ;)

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Dziękuję Zoja !! Jak dostane wolne to lecę w weekend i postaram się na poniedziałek ,wtorek ogarnąć kogoś. A Ty leczysz się w Polsce czy w Norwegii?? Zastanawiam się czy takimi sprawami tutaj też zajmuje się rodzinny?? Bo pewnie będę musiała badania krwi wykonać za jakiś czas..

Ja leczę się w Polsce. Tutaj jak mieścisz się w widelkach to nie ma szans na endokrynologa A rodzinny nie na wszystkim się zna. Raz tylko robiłam tu wyniki i czekałam na nie trzy tygodnie. W Polsce wyniki mam w ciągu jednego dnia.

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    To tak jak ja. Dopiero w klinice mi powiedzieli ze za wysokie. Teraz czekam na odp co dalej. :-)
    Norweska klinika uważa, że jest ok, to w Polskiej kazali mi zbić.

Aggga...wiem co czujesz, jak nie ma po przebytej stymulacji transferu to okropny zawód się czuje, miałam tak 2 razy. Mam nadzieję, że może coś z tej Twojej stymulacji wyjdzie.

alda trzymam kciuki za jutro!! Oby jajca były złote :)

Dostałam wolne, bilety kupione, wizyta umówiona :) Znalazłam lekarkę w Bydgoszczy, która miała bardzo dobre opinie na znanylekarz. Oczywiście z terminami tragedia ale opowiedziałam trochę o sobie, że do IVF potrzebuję pilnie itp i się zlitowała. Wcisnęła mnie na wtorek :)

Zoja36 lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Martaja Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga i jak dzisiaj po badaniach??

Alda powodzenia jutro, trzymam kciuki :)

Mar2ska mam nadzieje ,ze wszystko załatwisz :)

Kaktus85 trzymaj się dzielnie i nie trać nadzieji, ze będzie dobrze!

Ovulka witaj u nas :)

‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ