Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
Ja już po punkcji i mówię dość - nigdy więcej ........
Na początku nie mogli wkłuć się w żyłę żeby podać morfinę. Dwie pielęgniarki nie dały rady musiała przyjść trzecia. Ręce mam pokłute i posiniaczone ..........
Punkcja mimo morfiny bardzo bolała już miałam powiedzieć żeby przerwali bo ja tego nie wytrzymam ale zacisnęła zęby i pobierali dalej i nagle czuje "mokre" okazało się że zaczęłam krwawić - cała podłoga w krwi - masakra. Po godzinie udało się opanować krwawienie ale kazali mi jeszcze leżeć przez kolejną godzinę . Co 10 mninut mierzyli mi ciśnienie i pytali jak się czuje .....
Pobrali 8 komórek pęcherzyków od ostatniej kontroli narosło dużo ale było wiadomo że będą puste bo nie miały czasu dojrzeć . Podczas piątkowej kontroli było 8 pęcherzyków i dzisiaj było 8 komórek
Aggga czekamy na wiadomości
Mar2śka widzę że się ostro wzięłaś do działania - i bardzo dobrze
Hannanna kciuki cały czas zaciśnięte oby ten transfer był dla Was szczęśliwy
Martaja powodzenia w piątek oby było dużo komórek
Zoja co u Ciebie ? Dostałyście już jakiś plan ?
Kaktus powodzenia może transfer na cyklu naturalnym to dla Was dobre rozwiązanie
Alutka dawaj znać jak u Ciebie będzie wyglądało przygotowanie do transferu Dlaczego nie możesz mieć kontroli w klinice ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 13:22
-
Alda doskonale Cię rozumiem tez miałam bolesną punkce ! Tyle ze u mnie bez morfiny. Raz nawet głośno krzyknęłam . Zatamowali krwotok tamponem przy wyvisganiu strasznie mi sie słabo zrobiło , ledwo doszłam do łóżka . Po wszystkim powiedziałam do męża , ze nigdy więcej .Alutka
-
Aggga super że cała stymulacja się zakończy punkcją a nie zostanie przerwana to obie z Martaja macie punkcie w piątek W niektórych krajach odchodzi się od świeżego transferu. Organizm po stymulacji przez hormony jest "wykończony" dlatego transfery są odraczane aby organizm "wrócił na właściwe tory " Ważne że dojdzie do punkcji
A mówili Ci jaki dzisiaj wynik z krwi ? Spada ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 14:55
-
Mimo iż to my przeżywamy bardziej , bo jest to nasze ciało , nasz ból . To naszym mężczyzną tez nie jest łatwo patrzeć ile musimy znieść bólu , fizycznego i psychicznego . Tylko z innej strony jak pomyśle to punkcja to pewnie nic w porównaniu do porodu !!!Alutka
-
Witajcie!
alda biedaku chyba każda z nas Cię rozumie , ja miałam pierwszą punkcję tragiczną z krwotokiem...ale nie aż takim jak u Ciebie. Obyś została wynagrodzona za to cierpienie
Trzymam za Was kciuki w piątek!! Owocnych zbiorów życzę !
Hannanna Tobie też cały czas kibicuję !! -
Alda jak dobrze , ze masz to ja za sobą ja jeszcze zaraz robię ovitrelle i czekam na piątek z niepokojem, jak zwykle trzęsę portkami ja na zapas jak ja się boje tego bólu....
Mam nadzieje , ze Twoje komórki będą bardzo szczęśliwe , trzymam kciuki:)
Aggga a my się łączmy w bólu w piątek )))))
-
Alutka 32 wrote:Mimo iż to my przeżywamy bardziej , bo jest to nasze ciało , nasz ból . To naszym mężczyzną tez nie jest łatwo patrzeć ile musimy znieść bólu , fizycznego i psychicznego . Tylko z innej strony jak pomyśle to punkcja to pewnie nic w porównaniu do porodu !!!
To prawda nasi mezowie tez przezywaja, czy punkcja lepsza od porodu...? ja swoj porod wspominam bardzo dobrze i wole rodzic dzieci niz miec punkcje... -
Hannanna to też może oznaczać ciąże
Szmivers wrote:Ja niestety mam przeczucie że @ się zacznie lada chwila skurcze mam już od wtorku.
A później
Szmivers napisała:
Dziewczyny, mam pozytywny wynik
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 10:10
mar2śka, kaktus85, Martaja lubią tę wiadomość
-
alda wrote:Aggga super że cała stymulacja się zakończy punkcją a nie zostanie przerwana to obie z Martaja macie punkcie w piątek W niektórych krajach odchodzi się od świeżego transferu. Organizm po stymulacji przez hormony jest "wykończony" dlatego transfery są odraczane aby organizm "wrócił na właściwe tory " Ważne że dojdzie do punkcji
A mówili Ci jaki dzisiaj wynik z krwi ? Spada ?
Spadł ale tylko o 1.... A właśnie... Co oni w tej krwi badają?