X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • alda Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka przykro mi :-(

Alutka zróbcie sobie z mężem badanie kariotypów ( z krwi ) . Bo skoro jesteście "zdrowi" a mieliście 11 zapłodnionych komórek a tylko 3 dobrze się podzeliły to coś jest nie tak...............

majola lubi tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda- na wakacjach będę się starać zrobić wszystkie badania które będę w stanie załatwić w tym czasie .

Alutka
  • Hannanna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka bardzo mi przykro.

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka :(

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi alutka...

Alda a takie badanie mozna zrobic w No? Badanie kariotypow. Jak to sie po norwesku nazywa?

• alda Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga ja po poronieniu rozmawiałam z lekarką z Ullevål o tym badaniu i ona mi powiedziała żeby poprosić fastlege o to badanie więc robią.
    Nie znam nazwy po norwesku ja powiedziałam Kariotyp i wiedziała o co chodzi . Mi się nie chciało prosić mojej fastlege bo ze wszystkim robi problem ............ Robiliśmy w Polsce .

"Wskazaniem do badania kariotypu rodziców bywa też diagnostyka niepowodzeń rozrodu. "

"Badanie kariotypu a niepłodność
    W praktyce klinicznej, za niepłodną uznaje się parę, u której nie dochodzi do ciąży po roku regularnego współżycia płciowego bez stosowania środków antykoncepcyjnych. Niepłodność może mieć różne przyczyny, w tym także genetyczne.

W kilku procentach przypadków u jednego z partnerów, spośród par z niepłodnością, stwierdza się aberrację chromosomową. "

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 15:25

e5skzzc.png

[**]

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Alda!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Recepta przyszła ..ale musze do nich zadzwonic bo niby na kontrole mam przyjść 6.3 :/ nie moge bo nie bedzie mnie w Norwegii ..byłam pewna ze najbliższa kontrola bedzie za dwa tygodnie od rozpoczęcia spreyu

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka bardzo mi przykro ;(

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • K. Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka bardzo mi przykro, napewno uda sie nastepnym razem ❤️

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • Hannanna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, czy któraś z Was na problemy z plamieniami przed okresem? Zostało to jakoś zdiagnozowane? Ja od jakiegoś czasu mam bardzo często. Dwa dni temu i wczoraj również, regularnego okresu spodziewam się dopiero za jakieś pięć dni. Nie muszę dodawać, że lekarz w klinice nie uważa, że to jakikolwiek problem :D
    Bardzo możliwe, że pojadę do PL na parę dni, zastanawiam się czy warto iść z tym do lekarza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz z. Pl powiedział mi ze tak sie moze zdazyc po przyjmowaniu hormonów tak samo jak miesiączka trochę wczesniej

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam problemów z miesiączką, po każdym transferze miesiąc przerwy i chodzę jak w zegarku ;) Tyle, że to plamienie, nie wiem o co chodzi. Czytałam różne opinie odnośnie przyczyny, ale wiadomo,że nie będę się diagnozować z dr google :D

WNadzieji lubi tę wiadomość

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WNadzieji wrote:
    Recepta przyszła ..ale musze do nich zadzwonic bo niby na kontrole mam przyjść 6.3 :/ nie moge bo nie bedzie mnie w Norwegii ..byłam pewna ze najbliższa kontrola bedzie za dwa tygodnie od rozpoczęcia spreyu
    Hej, i co Ci powiedzieli, przelozyli wizytę czy jak?

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie mogą przełożyć :/ trudno
    Zaczęłam dzis spray wiec musze byc na kontroli 6.3 a chciałam iśc 2.3 powiedzieli ze to za krótki czas zeby stwierdzić czy spray działa właściwie ,jesli bedzie Ok zacznę zastrzyki-jakoś szybko sie dzieje :) daj Boże moze bede miała moje påske egg ;) szybciej niż przypuszczałam (?)
    Jestem trochę przeziębiona wiec pewnie polowe sprayu wysmarkuje ;)

• Ewka12 Nowa

Wysłany: 22 lutego 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie. Cieszę się bardzo że, znalazłam się tutaj na forum :)
    Mamy już jedno dziecko, teraz od ponad 2 lat próba o drugie i nic..
    U mnie PCOS u męża badanie nasienia to jakaś masakra. Fastlege umówiła nas do szpitala, doktor z Bergen (jakiś taki opryskliwy, dziwne podejście ma jakieś,ale to temat rzeka) najpierw zrobił mi USG, badania już miałam zlecone od faslege, niby z niczym innym nie ma problemu tylko PCOS, mąż dostał skierowanie na badanie nasienia...druga wizyta u specjalisty, wyniki badań męża, kaplica... Stwierdził że nawet nie będzie mnie badał tylko powtórzenie badania nasienia. Lekarz opowiedział nam o zabiegu inseminację,że prawdopodobne to nas czeka. Ja mam za zadanie schudnac8 kg, walczę z tym od roku gdzie pozbyłam się 5kg. Ćwiczę, zdrowo jem, trzymam się diety i waga raz spada raz do góry. Ginekolog w PL twierdzi że przy takich problemach z "skaczącymi" kg, wskazane są leki na "ukryta cukrzyce"?! Pewnie będzie to głupie pytanie ale od pierwszej wizyty u tutejszego lekarza mija 6 miesięcy a mieliśmy dwie wizyty, nie wiem kiedy będzie kolejna, czy ja wg jestem na drodze do in-vitro? Nie mam zielonego pojęcia, czy wszystko ciągnie się przeze mnie, te moje kg czy trafiłam na "powolnego"lekarza?

Ewka12
  • Pinka0208 Nowa

Wysłany: 23 lutego 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja rownież staram sie o dziecko,wcześniej leczyłam sie w Polsce. Cały czas miałam dobre wyniki,jedynie podwyższona prolaktyna. I bardzo bolesne,nieregularne miesiaczki. Zrezygnowałam z leczenia w Polsce ze względu na to,ze rzadko latamy. I podjęliśmy decyzje o walce tutaj. W Styczniu miałam robiona laparoskopię,stwierdzono endometrioze,która została usunięta . Lekarz po laparoskopii powiedział,ze skoro tak długo staramy sie o dzieckp (3lata) proponuje in vitro. Wiec udałam sie do lekarza pod którego jestem opieka,rownież powiedzial to samo,ale żebyśmy najpierw spróbowali kilka cykli z gonalem F. Mój facet dostał właśnie skierowanie na badanie nasienia( w Polsce tez je robił i wyniki super) ja dostałam skierowania na badania i na każdych pisze IVF,wiec mysle,ze czeka nas to. Po waszych postach mega sie tego boje,wiem ze trzeba mieć duzo siły,ale tak bardzo chcielibyśmy bobasa.

Ewka12 ja rownież jestem z Bergen ;) i ja tutaj chodze prywatnie do dr. Mortensena(świetny lekarz,super podejście)

Pinka0208
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka bardzo mi przykro

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny bylam dzisija na USG wszystko jest ok czekamy na owulacje :) pytam sie o badania dodatkowe z krwi itp to mi powiedzieli ze to nie jest konieczna... najwazniejsze jest zeby z macica i jajnikami itp bylo ok....troche to dziwne no ale nie ma co walczyc...oczywiscie schemat mojej miesiaczki i owulacji jest taka sama jak w tamtym miesiacu wiec znowu nici z transfera...przyszly miesiac tez mi tak samo wypada wiec chyba bede miala jakas pomocnicza stymulacje...pozyjemy zobaczymy...trzymam za was wszystkie kciuki i powodzenia

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe staraczki :) ja tez sie bardzo bałam ale dzięki dziewczynom tutaj wiem więcej i moge trochę zminimalizować strach

Alutka jak sie czujesz?

‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ