X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • majola Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę Wam spamować, dokończę innym razem, bo dziś tylko pierwsze zdanie wysyła. Jestem niepocieszona, bo tyle napisałam i przepadło. Zmierzam do tego, że tu wszystko robione jest na czuja i bez kontroli. I profesor powiedział, że nie stosuje się Letrozolu, bo hamuje on estrogeny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 14:12

• majola Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, próbuję ostatni raz. Niestety zarodek przestał się rozwijać w piątym tygodniu. Po kilku miesiącach znowu zrobiłam kurację i poleciałam do Polski. Znów dostałam hCG i dzięki temu była owulacja,bo pęcherzyk urósł, ale nie zamierzał pękać. W Polsce jest to bardziej pod kontrolą. Tu nikogo nie interesowało, czy w ogóle doszło do owulacji. Sądziliby, że po prostu nie było zapłodnienia i zalecili in vitro. A w moim przypadku może obejdzie się bez in vitro. Tyle czytałam o Waszych przejściach, że nie wiem, czy też dałabym radę to przeżyć.

• K. Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Alutka trzymam kciuki! Kiedy planujesz test zrobić?

Dziewczyny a jak u Was sytuacja wygląda?? Czy któraś w najbliższym czasie szykuje się do transferu/startuje ze stymulacją? Chyba Ty Hannanna startujesz najszybciej, prawda??

Ja już wiem, że 6go wyruszam do Polski i na 8go będę wizytę umawiała.

Hej, ja startuje kwiecien/ maj, mam im zgloscic misiaczke w marcu i dostane plan i recepty

mar2śka lubi tę wiadomość

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam pod koniec marca długi protokół, punkcja i być może transfer początek maja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 20:15

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Stymulację zaczynam w czwartek zgodnie z ostatnia wiadomością o ile recepty dojdą :/ bo juz dwa tygodnie na nie czekam :|

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:

Kazali mi zrobic test w Czwartek ale .... w Poniedziałek lub Wtorek powinnam dostać @ wiec moze test nie będzie mi potrzebny . W Klinice sie pomylili w obliczeniach , policzyli ze dostałam @ dwa dni pózniej stąd późny termin testowania . Ogólnie miałam późną owulacje dopiero 14 dnia( moze to przez Femar) przy moim cyklu 26-28 dniowym owulacje zawsze miałam raczej 12 dnia. Osobiście uwarzam ze skoro mam owulacje i mąż ma dobre nasienie to możecie zapłodnienia dochodzi tylko zarodek moze nie chce sie rozwijać . Stąd niepowodzenia . Tak jak pomyśle z 14 jajeczek tylko 3 podzieliły się do 4 komórek . 11 az się zapłodniło ale przestały sie rozwijać . Nie chcą mi ich przetrzymac bo uważają ze w w ludzkim organizmie jest lepiej . Skoro aż tyle poległo nie wiadomo czy podzieliłyby sie na więcej komórek . Stąd moje wątpliwości !!

Alutka
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będzie się tutaj dużo działo na wiosnę!!

Alutka a miałaś ivf czy icsi?? Powiem Ci to co mi powiedział dr Lewandowski. Jeśli dochodzi do zapłodnienia to super, największe zmartwienie jak komórki się nie zapładniają. I nie tylko jakość komórek jest ważna ale bardzo ważną rolę odgrywa laboratorium ! Sprzęt, odżywki, metody podglądania itp. To prawda, że lepiej im w ciele kobiety tam gdzie ich miejsce. Często tak jest, że w labie się nie rozwijają a w ciele wszystko idzie jak trzeba.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar2śka - miałam ivf.

Alutka
  • Hannanna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:

Dziewczyny a jak u Was sytuacja wygląda?? Czy któraś w najbliższym czasie szykuje się do transferu/startuje ze stymulacją? Chyba Ty Hannanna startujesz najszybciej, prawda??

Ja już wiem, że 6go wyruszam do Polski i na 8go będę wizytę umawiała.
    Hej! Jak dobrze pójdzie to zacznę jakoś na dniach :)

WNadzieji lubi tę wiadomość

• kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja ma w piatek usg.... ale chyba w tym miesiacy znowu nic z tego nie bedzie....:( wiec nastepny miesiacy chyba poprosze o krotki protokol....zobaczymy co powiedza....;)

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannanna wrote:
    Hej! Jak dobrze pójdzie to zacznę jakoś na dniach :)
    Oooo super!! To przypominaj się tutaj kiedy startujesz żebyśmy mogły Ci kibicować i trzymać kciuki :)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    Hej dziewczyny ja ma w piatek usg.... ale chyba w tym miesiacy znowu nic z tego nie bedzie....:( wiec nastepny miesiacy chyba poprosze o krotki protokol....zobaczymy co powiedza....;)
    Głowa do góry, jeszcze nic straconego ;)

kaktus85 lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WNadzieji wrote:
    Stymulację zaczynam w czwartek zgodnie z ostatnia wiadomością o ile recepty dojdą :/ bo juz dwa tygodnie na nie czekam :|
    A nie masz recepty elektronicznej?

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy list powiedziały mi ze przychodzi na adres domowy tam bedą rozpiski itp
    Sprawdzałam na helfo i tez nie było
    Mieli mnie uczyć używania spreyu tez nic nie wiem
    Mam nadzieje ze w liście bedzie co i jak
    I oby zastrzyki to były Peny nie chce mieszanek
    Eh Ten Riks ..
    trzymam kciuki za Was dziewczyny
    A jeszcze jedno pytanie mam:Czy zastrzyki mozna zabrać ze sobą do Pl?szykuje mi sie wyjazd i pewnie bede musiała je zabrać ze sobą
    Czy trzeba jakis załącznik od lekarza ?

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    A nie masz recepty elektronicznej?

Ja też musiałam czekać na papierową receptę, na Helfo jest widoczna, ale nie mogłam jej zrealizować. Nie wiem o co kaman :) WNadzieji - dzwoń do nich i przypominaj się. Ja na początku swojej przygody z kliniką też musiałam do nich ciągle dzwonić, teraz na szczęście kontakt telefoniczny jest ok.

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WNadzieji wrote:
    Pierwszy list powiedziały mi ze przychodzi na adres domowy tam bedą rozpiski itp
    Sprawdzałam na helfo i tez nie było
    Mieli mnie uczyć używania spreyu tez nic nie wiem
    Mam nadzieje ze w liście bedzie co i jak
    I oby zastrzyki to były Peny nie chce mieszanek
    Eh Ten Riks ..
    trzymam kciuki za Was dziewczyny
    A jeszcze jedno pytanie mam:Czy zastrzyki mozna zabrać ze sobą do Pl?szykuje mi sie wyjazd i pewnie bede musiała je zabrać ze sobą

W Riks nie ucza uzywania sprayu tylko zastrzykow .
    Ja dopiero co bylam w pl, mialam strzykawki w bagażu podręcznym, nawet nie pokazywalam i nikt sie nie czepial

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W którym dniu cyklu zaczelyscie spray ?bo mi cos nie pasuje..na stronie leku piszą ze miedzy 2-4dniem cyklu
    A ja w czwartek jestem pod koniec cyklu ..to jak oni sobie to wyliczają ze szklanej kuli ? :| zadzwonię do nich :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastrzyków tez mnie nikt nie uczył przed inseminacja była pogadanka jako taka dali ten kapturek do łamania ampułek (który itak gdzieś zgubiłam) i tyle :)

• alda Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WNadzieji wrote:
    W którym dniu cyklu zaczelyscie spray ?

W 20 dniu cyklu.

WNadzieji napisała:

Ja miałam Certyfikat Medyczny na przewóz leków . Miałam ze sobą 15 strzykawek . Ja od razu wyjęłam to z torby przy kontroli celnej tym bardziej że miałam wkład chłodzący ( niektóre leki do stymulacji trzeba trzymać w lodówce ) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 19:07

e5skzzc.png

[**]

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak myślałam , dostałam okres :(

Alutka
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ