X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar2śka, Hannanna jak liczycie tygodnie ciąży. Od dnia punkcji czy dwa tygodnie wstecz jak liczą lekarze?
    Mar2śka masz fajny pasek, jak jest na nim liczone?

W którym tygodniu byłyście na pierwszym usg?

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • K. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja36 wrote:
    Ja zrobiłem 11 dni po punkcji i wyszła słaba kreska, ale dzisiaj też słaba po 16 dniach od punkcji. No jak widać po Hannannie, u niej dopiero po 19 dniach. Także jak Mar2śka pisze sprawa indywidualna.
    K. A Ty dostałaś zwolnienie od fastlege?
    Tak mam zwolnienie do dnia testu czyli 22.5, ja mam szybkie tempo pracy, stres, i ciezko wiec poprosilam o zwolnienie aby moc ten czas miwc dla siebie a przedewszytkim dojsc do siebie po tej punkcji, zmieniaj lekarza bo to jakis niedouczony cymbal jast ! Ludzie nie rozumieja ze nasze ciaze sa wyczekane i pragniemy jak najbardziej uchoronic i siebie i dziecko a tak on naraza cie na okropny stres dotego poprostu brak slow !

Zoja36 lubi tę wiadomość

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • Hannanna Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym zmieniła lekarza. W moim przypadku zarówno polozna jak i fastlege powiedzieli mi ze mam traktować ciąże jak ciąże wysokiego ryzyka. Tyle czasu się starałam a teraz co? Nie robię z siebie sieroty,ale pracować nie będę,trudno. Kasa nie jest najważniejsza. Moja szefowa tez mi mówi żebym była na zwolnieniu.
    Ja pierwsze usg miałam między 7a 8 tygodniem. Miałam skierowanie z kliniki. W przyszłym tygodniu idę na badanie krwi do fastlege. Polozna liczy od tygodnia przed transferem. :/ A ja po odstawieniu progesteronu czuje się bez zmian,żadnych plamien czy coś. Ale od popołudnia jestem nie do życia,muli mnie.

Zoja36, Alutka 32 lubią tę wiadomość

• Avva Debiutantka

Wysłany: 18 maja 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja polecam testy które pokazują tygodnie ciąży :-) Clearblue Digital med Ukeindikator 2pk

https://www.vitusapotek.no/clearblue-digital-med-ukeindikator-2pk/p/897990

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 21:09

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avva wrote:
    Zoja polecam testy które pokazują tygodnie ciąży :-) Clearblue Digital med Ukeindikator 2pk

https://www.vitusapotek.no/clearblue-digital-med-ukeindikator-2pk/p/897990
    Dziękuję, ale wiesz przy in vitro dokładnie wiadomo kiedy nastąpiło zapłodnienie ;) Zastanawiam się tylko czy tutaj liczą tak jak w Polsce, od pierwszego dnia miesiączki, a w przypadku in vitro odejmuje się dwa tygodnie od punkcji ze względu na przesunięty cykl, bo tak jest w przypadku długiego protokołu :)

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja36 wrote:
    Mar2śka, Hannanna jak liczycie tygodnie ciąży. Od dnia punkcji czy dwa tygodnie wstecz jak liczą lekarze?
    Mar2śka masz fajny pasek, jak jest na nim liczone?

W którym tygodniu byłyście na pierwszym usg?
    Ja na pasku mam od 1go dnia ostatniej miesiączki . Punkcję miałam już w 11 dc więc tak jak patrzę na info z paska i pomiary na usg to chyba ciąża starsza trochę. Na pasku z automatu chyba owulację liczą 14dc a u mnie była tak jakby 11dc ale to mała różnica .

Zoja36 lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Avva Debiutantka

Wysłany: 19 maja 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja36 wrote:
    Dziękuję, ale wiesz przy in vitro dokładnie wiadomo kiedy nastąpiło zapłodnienie ;)

Chodziło mi bardziej o przyrost bHCG ;-)

Zoja36 lubi tę wiadomość

• Avva Debiutantka

Wysłany: 19 maja 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja36 wrote:
    w przypadku in vitro odejmuje się dwa tygodnie od punkcji ze względu na przesunięty cykl, bo tak jest w przypadku długiego protokołu :)

Mi policzyli od pierwszego zastrzyku do stymulacji ;-) ( długi protokół )

Zoja36 lubi tę wiadomość

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dodać, że na usg byłam 28 dni po transferze, licząc od miesiączki 6 tydzień to był równo.
    Też używałam tych testów własnie żeby zobaczyć czy beta przyrasta bo miałam możliwość jej zbadania w NO dopiero 23dpt.

Zoja36 lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avva wrote:
    Chodziło mi bardziej o przyrost bHCG ;-)
    O tym nie pomyślałam, dziękuję za radę w takim razie kupię sobie te testy :)

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Czarodziejka Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Badania krwi można od 10 tygodnia robić. Ja zamierzam zrobić badania krwi i usg jednocześnie więc będę robiła w 12 tyg. Mój dr z kliniki powiedział, że wtedy wszystko lepiej widać i łatwiej zrobić pomiary. Co do samopoczucia to śmieję się, że z każdym dniem jestem bardziej w ciąży. Mdłości codziennie, wymioty codziennie. Cieszę się, że mogę to wszystko przechodzić spokojnie w domu bo w pracy bym nie dała rady. Wczoraj do 23 wymiotowałam a dzisiaj rano nie mogłam się podnieść. No nic, najważniejsze żeby dzidzia rosła zdrowo, resztę mogę jakoś przeżyć :)
    A jak Ty się masz?? Masz zamiar robić betę 25 czy może wcześniej spróbujesz tradycyjny test??

Betę zrobię 25, a test chciałabym zrobić tez 25 lub 26 jak moja małżowina przyleci. Bardzo mnie naciska aby na niego poczekać.
    Progesteron mam do środy i tak się zastanawiam czy to nie za mało? A jak się nie udało, to kiedy mogę się spodziewać okresu?

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka wrote:
    Betę zrobię 25, a test chciałabym zrobić tez 25 lub 26 jak moja małżowina przyleci. Bardzo mnie naciska aby na niego poczekać.
    Progesteron mam do środy i tak się zastanawiam czy to nie za mało? A jak się nie udało, to kiedy mogę się spodziewać okresu?
    W cale się nie dziwię, że chce w tym uczestniczyć :) To sprawa indywidualna, możesz dostać jeszcze przed testowaniem albo dopiero po odstawieniu progesteronu bo on może zatrzymać miesiączkę.

Czarodziejka lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Czarodziejka Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do progesteronu, to nie wiem jak wy, ale ja strasznie bekam i mnie muli. Mój M. śmieje się ze że bekam jak jego Babcia ;)

• K. Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka wrote:
    A co do progesteronu, to nie wiem jak wy, ale ja strasznie bekam i mnie muli. Mój M. śmieje się ze że bekam jak jego Babcia ;)
    Hahah usmialam sie :), ja nie odczuwam wogole tego crinonu, i wszelkie bole brzucha odeszly, wiec juz sama nie wiem, a juz niedlugo testujemy czarodziejko

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannanna wrote:
    Tez bym zmieniła lekarza. W moim przypadku zarówno polozna jak i fastlege powiedzieli mi ze mam traktować ciąże jak ciąże wysokiego ryzyka. Tyle czasu się starałam a teraz co? Nie robię z siebie sieroty,ale pracować nie będę,trudno. Kasa nie jest najważniejsza. Moja szefowa tez mi mówi żebym była na zwolnieniu.
    Ja pierwsze usg miałam między 7a 8 tygodniem. Miałam skierowanie z kliniki. W przyszłym tygodniu idę na badanie krwi do fastlege. Polozna liczy od tygodnia przed transferem. :/ A ja po odstawieniu progesteronu czuje się bez zmian,żadnych plamien czy coś. Ale od popołudnia jestem nie do życia,muli mnie.
    To naprawdę jakieś żarty z tymi porannymi mdłościami ;) ja też od południa czuję się źle a od ok tygodnia codziennie wymiotuję i pogorszyło mi się samopoczucie. Mam nadzieję, że ok 12 tygodnia zacznie być łatwiej. Pisz jak tylko będziesz się lepiej czuła bo chyba jesteś 2 tyg do przodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 19:50

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam pytanie dzisiaj dostałam okres, od wtorku mam zacząć zaszczyki Menopur. Czy jak napisze do kliniki wiadomość to starczy taka informacja czy zadzwonić jeszcze we wtorek. No i mam nadzieję że mi nie odwołają wszystkiego bo okres przyszedł 4 dni za wcześnie. Pozdrawiam w ten słoneczny dzień:-)

k1iygdz.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Hej dziewczyny. Mam pytanie dzisiaj dostałam okres, od wtorku mam zacząć zaszczyki Menopur. Czy jak napisze do kliniki wiadomość to starczy taka informacja czy zadzwonić jeszcze we wtorek. No i mam nadzieję że mi nie odwołają wszystkiego bo okres przyszedł 4 dni za wcześnie. Pozdrawiam w ten słoneczny dzień:-)
    Nie wiem jak w innych klinikach ale ja zawsze załatwiam telefonicznie w Haugesundzie

Alutka
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Alutka :-) Ja w Porsgrunn mam taki czat i tam dzisiaj napisałam tyle że przez święta nikt tego nie odczyta ale i tak zadzwonię we wtorek.

k1iygdz.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam jeszcze jedno. Czy gotowy Menopur trzymacie w lodówce? I jakie samopoczucie mialyscie po tym leku?

k1iygdz.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem pewna bo menopuru nigdy nie miałam ale chyba gdzieś czytałam ze powinno byc w lodowce.

Alutka
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ