Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Zoja36 wrote:Ja zrobiłem 11 dni po punkcji i wyszła słaba kreska, ale dzisiaj też słaba po 16 dniach od punkcji. No jak widać po Hannannie, u niej dopiero po 19 dniach. Także jak Mar2śka pisze sprawa indywidualna.
K. A Ty dostałaś zwolnienie od fastlege?Zoja36 lubi tę wiadomość
-
Tez bym zmieniła lekarza. W moim przypadku zarówno polozna jak i fastlege powiedzieli mi ze mam traktować ciąże jak ciąże wysokiego ryzyka. Tyle czasu się starałam a teraz co? Nie robię z siebie sieroty,ale pracować nie będę,trudno. Kasa nie jest najważniejsza. Moja szefowa tez mi mówi żebym była na zwolnieniu.
Ja pierwsze usg miałam między 7a 8 tygodniem. Miałam skierowanie z kliniki. W przyszłym tygodniu idę na badanie krwi do fastlege. Polozna liczy od tygodnia przed transferem. A ja po odstawieniu progesteronu czuje się bez zmian,żadnych plamien czy coś. Ale od popołudnia jestem nie do życia,muli mnie.Zoja36, Alutka 32 lubią tę wiadomość
-
Avva wrote:Zoja polecam testy które pokazują tygodnie ciąży Clearblue Digital med Ukeindikator 2pk
https://www.vitusapotek.no/clearblue-digital-med-ukeindikator-2pk/p/897990 -
Zoja36 wrote:Mar2śka, Hannanna jak liczycie tygodnie ciąży. Od dnia punkcji czy dwa tygodnie wstecz jak liczą lekarze?
Mar2śka masz fajny pasek, jak jest na nim liczone?
W którym tygodniu byłyście na pierwszym usg?Zoja36 lubi tę wiadomość
-
mar2śka wrote:Badania krwi można od 10 tygodnia robić. Ja zamierzam zrobić badania krwi i usg jednocześnie więc będę robiła w 12 tyg. Mój dr z kliniki powiedział, że wtedy wszystko lepiej widać i łatwiej zrobić pomiary. Co do samopoczucia to śmieję się, że z każdym dniem jestem bardziej w ciąży. Mdłości codziennie, wymioty codziennie. Cieszę się, że mogę to wszystko przechodzić spokojnie w domu bo w pracy bym nie dała rady. Wczoraj do 23 wymiotowałam a dzisiaj rano nie mogłam się podnieść. No nic, najważniejsze żeby dzidzia rosła zdrowo, resztę mogę jakoś przeżyć
A jak Ty się masz?? Masz zamiar robić betę 25 czy może wcześniej spróbujesz tradycyjny test??
Betę zrobię 25, a test chciałabym zrobić tez 25 lub 26 jak moja małżowina przyleci. Bardzo mnie naciska aby na niego poczekać.
Progesteron mam do środy i tak się zastanawiam czy to nie za mało? A jak się nie udało, to kiedy mogę się spodziewać okresu? -
Czarodziejka wrote:Betę zrobię 25, a test chciałabym zrobić tez 25 lub 26 jak moja małżowina przyleci. Bardzo mnie naciska aby na niego poczekać.
Progesteron mam do środy i tak się zastanawiam czy to nie za mało? A jak się nie udało, to kiedy mogę się spodziewać okresu?Czarodziejka lubi tę wiadomość
-
Czarodziejka wrote:A co do progesteronu, to nie wiem jak wy, ale ja strasznie bekam i mnie muli. Mój M. śmieje się ze że bekam jak jego Babcia
-
Hannanna wrote:Tez bym zmieniła lekarza. W moim przypadku zarówno polozna jak i fastlege powiedzieli mi ze mam traktować ciąże jak ciąże wysokiego ryzyka. Tyle czasu się starałam a teraz co? Nie robię z siebie sieroty,ale pracować nie będę,trudno. Kasa nie jest najważniejsza. Moja szefowa tez mi mówi żebym była na zwolnieniu.
Ja pierwsze usg miałam między 7a 8 tygodniem. Miałam skierowanie z kliniki. W przyszłym tygodniu idę na badanie krwi do fastlege. Polozna liczy od tygodnia przed transferem. A ja po odstawieniu progesteronu czuje się bez zmian,żadnych plamien czy coś. Ale od popołudnia jestem nie do życia,muli mnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 19:50
-
Hej dziewczyny. Mam pytanie dzisiaj dostałam okres, od wtorku mam zacząć zaszczyki Menopur. Czy jak napisze do kliniki wiadomość to starczy taka informacja czy zadzwonić jeszcze we wtorek. No i mam nadzieję że mi nie odwołają wszystkiego bo okres przyszedł 4 dni za wcześnie. Pozdrawiam w ten słoneczny dzień
-
pati1980 wrote:Hej dziewczyny. Mam pytanie dzisiaj dostałam okres, od wtorku mam zacząć zaszczyki Menopur. Czy jak napisze do kliniki wiadomość to starczy taka informacja czy zadzwonić jeszcze we wtorek. No i mam nadzieję że mi nie odwołają wszystkiego bo okres przyszedł 4 dni za wcześnie. Pozdrawiam w ten słoneczny dzieńAlutka