X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia wrote:
    Dziewczyny nie obrazicie się a może drugie forum o Waszych badaniach i dolegliwościach bo chyba główny temat tego się zatracił.
    Ja nie widzę w tym problemu, tylko jedno od siebie dodam. Jeśli zmienię wątek, to tutaj nie będę zaglądać. I jeśli któraś z dziewczyn będzie miała jakieś pytanie, po prostu przynajmniej ode mnie, nie uzyska odpowiedzi co równa się czasem pomoc. Rozumiem, że jeśli nam się udało, niektórym może być ciężko z tą myślą. Jednakże nadal jesteśmy w Norwegii i po in vitro.
    Proszę o opinie innych brzuchatek co sądzą o pomyśle drugiego forum.

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie samo zdanie co Zoja ale mii się wydaje że najważniejszy głos w tej sprawie ma założycielka tego forum czyli Alda i reszta staraczek! Może niech każdy się wypowie ! W tej chwili może i temat się zatracił ale tylko dlatego ze akurat w tej chwili żadna z dziewczyn nie podchodzi do próby !!

Zoja36 lubi tę wiadomość

Alutka
  • K. Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to bez roznicy, ciesze sie waszym szczesciem, ja narazie kompletnie odpuszczam nawet mysl i podejciu do kolejnego zabiegu jak pomysle ze znow tyle chemii mam przyjac, iii tu pytanie czy jesli mam mrozaczki to jak to wyglada ? Jak wyglada taki transfer ? I tak nie wiem kiedy to nastapi bo hematolog na wakacjach wiec nie wiem czy beda robic cos w kierunku tej mojej gestej krwi czy jak to tutaj prawie ze wszytskim czyli ze nic mi nie bedzie ...

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K- jeśli masz tylko gęstą krew to dostaniesz Albyl. E i to powinno wystarczyć ale jeśli będziesz miała przeciwciała lipidowe odpowiedzialne za zespół antyfosfolipidowy będziesz przyjmować w ciąży również zastrzyki z heparyny .Ale nie podchodź do próby przez 3 miesiące ponieważ po tym czasie będziesz miała robione jeszcze badania potwierdzające i wtedy heparynę dostaniesz od początku ciąży ale jeśli zajdziesz w ciąże przed próbka kontrolną mogą Ci robić problem z heparyną tak jak mi !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 13:03

K. lubi tę wiadomość

Alutka
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie alda wygoni to sobie pójdę ;) Myślę, że w dalszym ciągu możemy pomóc bo mamy doświadczenia z różnych klinik i różnych protokołów/leków ale jeśli ktoś sobie nie życzy żebym pisała o ciąży i badaniach w trakcie to mogę zniknąć.

Zoja36, K. lubią tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Hannanna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie to jest forum o in vitro w Norwegii. Mieszanie tego z ciążą,badaniami dotyczącymi ciąży itp jest bez sensu. Ale zostawiam to administratorce :)

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannanna wrote:
    Jak dla mnie to jest forum o in vitro w Norwegii. Mieszanie tego z ciążą,badaniami dotyczącymi ciąży itp jest bez sensu. Ale zostawiam to administratorce :)
    Teraz przynajmniej wiem dlaczego Ciebie tutaj tak mało. Każdy ma prawo do swojego zdania.
    Ja jestem innego zdania bo ciąże nasze są wynikiem in vitro. Jak Mar2śka napisała, wiele z nas ma doświadczenie. Może ja mam zbyt mało podzielną uwagę. Piszę tylko tutaj i czuję się związana z Wami wszystkimi. Czytam każdą historię i jeśli znam odpowiedź, staram się rzetelnie jej udzielić. Akurat teraz żadna z dziewczyn nie podchodzi do procedury i być może zalalysmy Was ciążowymi sprawami. Ale to nadal jest w Norwegii, my też mamy pytania i pomagamy sobie nawzajem. Co oczywiście nie przeszkadza pomagać tym starającym się.
    Alda prosimy o wypowiedź, bo też nie chcę na siłę nikogo obarczac moimi dylematami ciążowymi.

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Wami od początku i smutno by było bez Was wszystkich :-)

Czasami zastanawiam się co u innych dziewczyn : Justi, Farzi, Szmivers , Siv, Evveline czy wracają już po rodzeństwo dla swoich dzieci :-)

Baczka , Pelaska czy Wam się udało ?

Jak nas czytacie to napiszcie co u Was :-)

Zoja36, Alutka 32, mar2śka lubią tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno ;-) dobre rady powinny dawać dziewczyny którym się udało a nie taki forumowy "dinozaur" jak ja ........... ;-)

Zoja36, Alutka 32 lubią tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Jeszcze jedno ;-) dobre rady powinny dawać dziewczyny którym się udało a nie taki forumowy "dinozaur" jak ja ........... ;-)
    Aaaa tam dinozaur ;) ktoś musi tu wszystko ogarniać bo my same się pogubimy :) Masz pamięć jak nikt inny! Też się czasami zastanawiam co u dziewczyn słychać. Jestem tu już tyle czasu, że żal mi uciekać i rezygnować z forum.

K., Zoja36 lubią tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Hannanna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja36 wrote:
    Teraz przynajmniej wiem dlaczego Ciebie tutaj tak mało. Każdy ma prawo do swojego zdania.
    Ja jestem innego zdania bo ciąże nasze są wynikiem in vitro. Jak Mar2śka napisała, wiele z nas ma doświadczenie. Może ja mam zbyt mało podzielną uwagę. Piszę tylko tutaj i czuję się związana z Wami wszystkimi. Czytam każdą historię i jeśli znam odpowiedź, staram się rzetelnie jej udzielić. Akurat teraz żadna z dziewczyn nie podchodzi do procedury i być może zalalysmy Was ciążowymi sprawami. Ale to nadal jest w Norwegii, my też mamy pytania i pomagamy sobie nawzajem. Co oczywiście nie przeszkadza pomagać tym starającym się.
    Alda prosimy o wypowiedź, bo też nie chcę na siłę nikogo obarczac moimi dylematami ciążowymi.

Chodzi mi o to,że z chęcią się wypowiem(doradzę) jak będę miała pojęcie na jakiś temat dotyczący in vitro w Norwegii. Niewykluczone,że kiedyś znowu podejdę do ivf i fajnie będzie wracać tutaj częściej. Każda z nas ma inne doświadczenie,z którego warto skorzystać :) Jak któraś przetarła ścieżki ‚co dalej’ -jak już jest ciąża to tez fajnie wysłuchać porad. Nie każda przecież ogarnia ‚norweskie’podejscie do ciąży :)
    Tyle,że dla mnie pisanie o każdej bolączce dotyczącej ciąży nie ma sensu. Ja z chęcią będę tutaj dalej zaglądać,a nie robię teraz tego zbyt często bo jestem od dłuższego czasu w PL. Ale wyemigrować całkowicie z forum nie mam zamiaru :)))

Zoja36 lubi tę wiadomość

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Przeszłaś też sporo,więc porady zawsze pożądane i mile widziane ‚dinozaurze’ :))))

mar2śka lubi tę wiadomość

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannanna udanego urlopu! Ja też się wybieram za kilka dni na prawie 4 tygodnie- najdłuższe wakacje w życiu ;)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Hannanna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Hannanna udanego urlopu! Ja też się wybieram za kilka dni na prawie 4 tygodnie- najdłuższe wakacje w życiu ;)
    Dzięki i wzajemnie! Ja już 6 tygodni urlopuję ;)

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To są dopiero wakacje życia, co :) Super! Wypoczywaj ile się da . A w wolnej chwili opowiedz jak sprawa z zasiłkiem ciążowym, może się komuś przyda na przyszłość :)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    To są dopiero wakacje życia, co :) Super! Wypoczywaj ile się da . A w wolnej chwili opowiedz jak sprawa z zasiłkiem ciążowym, może się komuś przyda na przyszłość :)
    Dokładnie o tym samym myślałam. Hannanna jak możesz napisz co i jak. I oczywiście przyłączam się do życzenia udanego urlopu. Wypoczywajcie razem z maluszkiem.
    Nie przypominam sobie czy wspominałas. Znasz już płeć, pochwalisz się? ;)

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Hannanna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam,wspominałam. Chłopak,tak jak sobie wymarzyłam ;)
    Zasiłek dostałam,bez problemu. Tyle,że czekałam na decyzję 6 tygodni. Postawa to dobrze wypisany wniosek przez polozna/lekarza. Nav mi w uzasadnieniu napisał ze spełniam wszystkie warunki uprawniające do zasiłku.

Zoja36, majola, K., Czarodziejka lubią tę wiadomość

• Czarodziejka Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2018, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aby nie powielać wypowiedzi innych,napiszę tylko tyle że to jedyne forum związane z Norwegią i invitro na które wchodzę i coś pisze. Informacje i doświadczenie innych pomogły mi przejść przez cały proces i nie uważam że teraz powinnam przestać się udzielać, tylko ze względu na to, że miałam to szczęście że zobaczyłam 2 kreski. Kibicuje wszystkim i wierzę, że wszystkim nam się uda. To tyle.

Btw. Jestem po badaniach genetycznych i wyniki mam dobre.
    Nasze szczęście jest 7 centymetrowe, a my odpoczywamy w Polsce.

Alutka 32, Zoja36, K. lubią tę wiadomość

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka a wiesz już kto tam się skrywa w brzuszku? ;)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Czarodziejka Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Czarodziejka a wiesz już kto tam się skrywa w brzuszku? ;)

Nie wiem. Może się dowiemy za 5 tygodni na połówkowym.

‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ