X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    TSH 0,002 dwa razy byłam na pobraniu krwi - myślałam że to błąd. Robiłam wszystkie badania związane z tarczycą . Dobrze że mogę badania robić prywatnie i nikogo się nie muszę prosić a wyniki mam tego samego dnia .

Diagnoza " Hashitoxicosis" nadczynność w każdej chwili może zmienić się w dużą niedoczynność dlatego na razie bez żadnych leków . Endokrynolog kazała odwołać transfer . Mam robić badania co 4 tygodnie , ten stan może trawać kilka miesięcy więc sobie jeszcze poczekam na transfer wrrrrrrrrr

Kurde to niefajnie:( pierwsze słyszę o tej chorobie ! Przykro mi....

Alutka
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda ja wyrównywalam hormony nieco ponad rok. Życzę żeby u Ciebie było szybciej. A robisz też ft3 i ft4? To też jest ważne i warto wejść w kalkulator konwersji. Jeśli obydwa są na poziomie 50-60 % to by mogło świadczyć że wcale nie masz nadczynności. Poczytaj też qchenne inspiracje. Według mnie dietetyczka tą najlepiej opisuje hormony tarczycy.
    Trzymam kciuki.

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja36 wrote:
    A robisz też ft3 i ft4? To też jest ważne i warto wejść w kalkulator konwersji. Jeśli obydwa są na poziomie 50-60 % to by mogło świadczyć że wcale nie masz nadczynności.

Zoja robiłam wszystkie badania łącznie z przeciwciałami . FT3 i FT4 w normie ale niestety górna granica :-( Wszystkie wyniki przesłałam do mojej endokrynolog. Robiłam teź TRAb żeby wykluczyć chorobe Gravesa-Basedowa. Na szczęście nie wykryto przeciwciał - chociaź tyle .

Nie pozostaje mi nic innego jak tylko uzbroić się w cierpliwość .

Niestety leki przy nadczynności źle wpływają na ciąże więc nie wiem co zrobię jeżeli ten "stan" nie minie sam ..........

e5skzzc.png

[**]

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj, czyli jak górna granica to nie bardzo. Ale i ft3 i 4?

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja36 wrote:
    Ojoj, czyli jak górna granica to nie bardzo. Ale i ft3 i 4?

Tak

e5skzzc.png

[**]

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff Alda współczuję... Trzymam kciuki żeby wszystko się szybko uregulowalo

• kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dostalam list z kliniki przepisali mi plastry estradot i lutinus....i zglupialam....bo myslalam ze beda mi pobierac jajeczka a wychodzi na to ze beda mi aplkowac ostatni zarodek co mi zostal....czy dobrze mysle....? :)

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    Hej dziewczyny dostalam list z kliniki przepisali mi plastry estradot i lutinus....i zglupialam....bo myslalam ze beda mi pobierac jajeczka a wychodzi na to ze beda mi aplkowac ostatni zarodek co mi zostal....czy dobrze mysle....? :)
    Chyba musisz zadzwonić do kliniki i to wyjaśnić .

Alutka
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalam do kliniki I napisali ze bedzie aplikacja ostatniego zarodka co jest zamrożony

Zoja36 lubi tę wiadomość

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • Mirandzia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    Pisalam do kliniki I napisali ze bedzie aplikacja ostatniego zarodka co jest zamrożony

Super nie będziesz musiała znowu się kłuć. Trzymam kciuki :)

Alda przykro mi z powodu tarczycy.Jak maja się twoje jelita, masz jakieś problemy , nietolerancje pokarmowe? Sprawdzałaś mikroflorę jelit? Cały problem z auto immunologia zaczyna się w jelitach. Wiem ponieważ "leczę" się w tym kierunku.
    Mam tu taki mały artykuł może coś tobie podpowie. Własnie jestem w trakcie czytania mąż mi zapodał lekturę :)

http://sekretyhipokratesa.pl/wp-content/uploads/2017/07/Protok%C3%B3%C5%82-leczenia-tarczycy-1.pdf

• alda Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja badałam TSH , FT3,FT4 dwa razy w roku przez ostatnie 4 lata zawsze wyniki były dobre . TSH około 1 , FT3 i FT4 też ok. W maju przed transferem brałam Letrozol i zaczęły się problemy z TSH ........... więc myśle że to ten lek mi "namieszał" .

Nie mam problemów z jelitami jeżeli chodzi o nietolerancję pokarmowe to nigdy nie robiłam testów alergicznych , testów na nietolerancję pokarmową ale nie odczuwam żadnego dyskomfortu związanego z jedzeniem .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 21:43

e5skzzc.png

[**]

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    Powodzenia! :)

kaktus85 lubi tę wiadomość

• kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy te plastry trzeba trzymac w lodowce bo juz nie pamietam?

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • Hannanna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie trzeba.

• K. Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 02:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    Trzymam kciuki ! Mam
    Nadzieje ze to bedzie wlasnie ten zarodek !!

kaktus85 lubi tę wiadomość

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • Czarodziejka Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    Powodzenia!!!

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co nowego dziewczyny? Ja już pierdolca dostaje, pod koniec miesiąca okres i zaczynam kolejny krótki protokół, tym razem z menopur em. Mam nadzieję że zmiana leku zaowocuje ciąża

Alutka 32, Zoja36 lubią tę wiadomość

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jestem po Usg w 12 tygodniu :) wszystko wskazuje że maluszek rozwija się prawidłowo :):)

pati1980, alda, majola, Hannanna, Zoja36, WNadzieji, Czarodziejka, K. lubią tę wiadomość

Alutka
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Alutka!!!

Alutka 32 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam 3/9 długi protokół ..koleżanka poleciła mi ginekolog w stavanger
    Czy mam iśc do lekarza ogólnego i poprosić ja zeby mnie wysłała do niej czy bezpośrednio moge iśc do ginekologa po uprzednim umówieniu sie?
    W Riksie nie robili problemu zanotowano ze kontrole chce przeprowadzić ”we własnym zakresie”
    Do transferu jeszcze dłużej niż bliżej Ale czy mozna jakoś wpłynąć na nich i otrzymać dwa zarodki ???
    Czy Musze spełniać ten głupi warunek i miec 35 lat (mam 33)

Nie ma we mnie grama entuzjazmu ..nie to ze nie chce byc w ciąży tylko ze znowu mam wisielczy humor
    Wiec wspomagam sie persenem :|
    Pozdrawiam Was :* <3

‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ