X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda ile placila za to badanie histeroskopi w Ppolsce?

K. lubi tę wiadomość

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Histeroskopia zabiegowa w znieczuleniu ogólnym 2500 PLN ;-)

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinka0208 wrote:
    Hej. Dziewczyny która z Was miała in vitro w Bergen ? Ja właśnie zaczynam i chciałam dowiedzieć się kilka rzeczy ;) proszę o pomoc ;)

Mirandzia chyba ma IVF w Bergen . Powodzenia oby udało się za pierwszym razem . :-)

e5skzzc.png

[**]

• kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Chyba zartujesz ze to taka cena jest !!!!

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:

a orientujesz sie jak cenowo wyglada to tu w Norwegi? Czy jak dostane skierowanie od ginegologa to bedzie mniej platne albo wcale?

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli przez państwowy szpital to za darmo, placi się tylko jakiś egenandel chyba.
    Warto zrobić przed ivf, fastlege albo ginekolog może skierowanie wypisać

kaktus85 lubi tę wiadomość

• kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    Jeśli przez państwowy szpital to za darmo, placi się tylko jakiś egenandel chyba.
    Warto zrobić przed ivf, fastlege albo ginekolog może skierowanie wypisać

No to dobrze ze chociaz w NO jest poczesci za darmo...wiec poczekam na wizyte u ginegologa troche pozno mam ale nic na to nie poradze, mam dopiero na 29 pazdziernika....:( chyba ze znacie jakiegos co przyjmuje prywatnie i moglby mi wsyatwic zaswiadczenie okoloce Skien, Porsgrunn

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam w no nawet ze względu na to że nie każdy lekarz akceptuje operacje/zabiegi robione w innym kraju.

• Mirandzia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej zadzwonic do szpitala w którym chce sie robic i zapytac poniewaz jest roznica w cenie między szpitalami nawet w tym samym miescie.

- hsg ok 1000 pln
    - histeroskopia ok 1000 pln
    - laparoskopia ok 3200 pln

Mi zalezalo na czasie z uwagi na wiek dlatego nie czekalam na tutejsze skierowania. Tym bardziej ze na zwykla wizyte czeka sie miesiacami. Na zabieg kolejne kilka miesiecy a czas ucieka :(
    Badania krwi zlecone przez klinike polska robilam w szpitalu prywatnie z uwagi na duza różnicę w cenie nawet 500 zl za ten sam pakiet. Kliniki doliczaja sobie sporo. Przyklad badanie ANA klinika 150 zl, szpital 17 zł. Tak dobrze czytacie to nie jest pomyłka.

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętaj że polskie wyniki nie odpowiadają norweskim!!! jest inny przelicznik. Np amh. W polsce wyszło mi 3,3 a jak robiłam tu w no to wynik miałam 17

• Mirandzia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki z krwi maja inne normy lub jednostki, które przeliczają. Mi uznali wszystkie tłumaczenia ze szpitala polskiego. Co innego krew i norma a co innego zabieg diagnostyczny. W badaniach diagnostycznych -inwazyjnych nie ma rozbieżności albo masz jakiś problem Np brak drożności albo nie . Takie jest moje zdanie , może się mylę.
    Ja jestem zadowolona ze zrobiłam wszystko i mam to uznane. Robiłam tez min dlatego ze gdybym chciała zrezygnować i szybko podejść w Pl bez tych badań nie ma rozmowy o in vitro, jest to wymagane. Od wysłania skierowanie w No do transferu upłynęło 11 miesięcy , ja nie potrafiłam siedzieć i czekać. Sama zrobiłam sporo badań nie patrząc na koszt.
    Oczywiście jest to indywidualna decyzja każdej z nas.

• Mirandzia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinka0208 wrote:
    Hej. Dziewczyny która z Was miała in vitro w Bergen ? Ja właśnie zaczynam i chciałam dowiedzieć się kilka rzeczy ;) proszę o pomoc ;)
    Ja podchodziłam w Bergen. Pytaj jak masz wątpliwości.

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia wrote:
    Wyniki z krwi maja inne normy lub jednostki, które przeliczają. Mi uznali wszystkie tłumaczenia ze szpitala polskiego. Co innego krew i norma a co innego zabieg diagnostyczny. W badaniach diagnostycznych -inwazyjnych nie ma rozbieżności albo masz jakiś problem Np brak drożności albo nie . Takie jest moje zdanie , może się mylę.
    Ja jestem zadowolona ze zrobiłam wszystko i mam to uznane. Robiłam tez min dlatego ze gdybym chciała zrezygnować i szybko podejść w Pl bez tych badań nie ma rozmowy o in vitro, jest to wymagane. Od wysłania skierowanie w No do transferu upłynęło 11 miesięcy , ja nie potrafiłam siedzieć i czekać. Sama zrobiłam sporo badań nie patrząc na koszt.
    Oczywiście jest to indywidualna decyzja każdej z nas.

Mi nie chcieli nic z Polski uznać. Pewnie zależy na kogo się trafi.
    Byłam teraz w Polsce w klinice, kazali zrobić kariotypy skoro badania w no te główne były w porządku. I jeśli się zdecyduje na Polskę to od razu zaczynamy procedurę, bez żadnych badań przed bo doktor stwierdził że bez sensu wydawać na badania które mam robione już w No. Jedynie powiedział żebym je powtórzyła ewentualnie przed wizytą u nich bo powiedziałam że mam w no za darmo (mam frikort)

• alda Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nie było nigdy problemu że badania robiłam w Polsce.

Histeroskopie w Norwegii chcieli mi robić na żywca i bez pobrania wycinka do badania więc im podziękowałam .

Przed laparoskopią miałam w Norwegii rezonans magnetyczny , norweski ginekolog powiedział żebym poszukała sobie dobrego ginekologa w Polsce ze względu na liczne zrosty bo tutaj mogą mi "zaszkodzić " i uszkodzić jelita .

W takich sytuacjach nie patrzy się na koszty .

e5skzzc.png

[**]

• Mirandzia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    Mi nie chcieli nic z Polski uznać. Pewnie zależy na kogo się trafi.
    Byłam teraz w Polsce w klinice, kazali zrobić kariotypy skoro badania w no te główne były w porządku. I jeśli się zdecyduje na Polskę to od razu zaczynamy procedurę, bez żadnych badań przed bo doktor stwierdził że bez sensu wydawać na badania które mam robione już w No. Jedynie powiedział żebym je powtórzyła ewentualnie przed wizytą u nich bo powiedziałam że mam w no za darmo (mam frikort)

Mi doktor w Pl dała listę badań potrzebnych i wymaganych w Pl. Powiedziała ze mogę je zrobić w No bo wie ze tam jestem ubezpieczona i będzie taniej dla mnie. Muszę tylko pilnować ważności badań, niektóre 3 mce niektóre 6 mcy. Nie ma jakiegoś większego problemu z uznawaniem badań w obie strony tak mi się wydaje. Wiedza ze nie siedzimy i nie czekamy tylko szukamy na własna rękę badań żeby znaleźć problem, przyspieszyć. Ja do tej pory z niczym nie miałam problemu tylko pamiętać o tłumaczeniach. Mało tego rodzinny sam zasugerował żeby w Pl bo będzie szybciej. Dał mi nawet zwolnienie na ten czas za które zapłacili.

Pinka0208 lubi tę wiadomość

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... Zapytam jak to jest z badaniami z Polski jak będę teraz w Riks.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie sa wskazania do histeroskopii?
    Alda od czego liczne zrosty , czy na zwykłym usg lekarz jest w stanie je zobaczyć ?
    Ja zaczynam spray 2go od czasu miesiączki ciagle boli mnie brzuch jak zwykle z prawej strony wiec jak zwykle domyślam sie ze znowu mam cystę :/

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z prawej? mnie co miesiąc boli najbardziej z prawej, nie mam ani nie miałam cyst nigdy. U mnie to tłumacza endometrioza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z prawej a czy podczas badania usg z kontrastem mozna określić endometriozę ??
    Ostatni raz na badaniu ginenkoligcznym byłam w czerwcu tez zgłaszałam ten ból ..nic nie było widać na usg :|

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Jedyna najpewniejsza metoda jest laparoskopia

‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ