X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Nadzieji- Dostaniesz od kliniki papiery które zabierasz ze sobą do ginekologa . Wizytę umawiasz sama ale ten papier jest skierowaniem i nie musisz załatwiać wizyty przez Fastlege !! Jakiego ginekologa wybrałaś ? Jeśli chodzi o dwa zarodki to chyba musisz zapytać w klinice . Chyba nie jest tak ze trzeba mieć 35 lat . Ja mam 33 lata jeszcze niepełne i dostałam 2 zarodki i to klinika mi zaproponowała kiedy dzwonili oznajmić ze podzieliły się dwa zarodki. To chyba zależy od kliniki , problemu i które to podejście .

Alutka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziekuje
    Eli smedvig

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WNadzieji wrote:
    Ok dziekuje
    Eli smedvig
    bardzo często do niej chodzę .

Alutka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to jest budynek kilden?

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WNadzieji wrote:
    Czy to jest budynek kilden?
    Tak windę znajdziesz koło wjazdów na parking z tyłu kilden 5 piętro

WNadzieji lubi tę wiadomość

Alutka
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka 32 wrote:
    W Nadzieji- Dostaniesz od kliniki papiery które zabierasz ze sobą do ginekologa . Wizytę umawiasz sama ale ten papier jest skierowaniem i nie musisz załatwiać wizyty przez Fastlege !! Jakiego ginekologa wybrałaś ? Jeśli chodzi o dwa zarodki to chyba musisz zapytać w klinice . Chyba nie jest tak ze trzeba mieć 35 lat . Ja mam 33 lata jeszcze niepełne i dostałam 2 zarodki i to klinika mi zaproponowała kiedy dzwonili oznajmić ze podzieliły się dwa zarodki. To chyba zależy od kliniki , problemu i które to podejście .

Mi w Porsgrunn nie chcieli dac dwoch a mam 33 lata wiec tak jak pisze chyba zalezy od kliniki i problemow. A jakie byly u was problemy Alutka 32 bo nie pamietam . Pozdrawiam i zycze wszystkim milego dnia.

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    Mi w Porsgrunn nie chcieli dac dwoch a mam 33 lata wiec tak jak pisze chyba zalezy od kliniki i problemow. A jakie byly u was problemy Alutka 32 bo nie pamietam . Pozdrawiam i zycze wszystkim milego dnia.
    Niepłodność idiopatyczna (nieokreślona ) w Dzień punkcji zrobiono mi kilka dodatkowych badań i po transferze już okazało się ze krzepnie mi krew i tworzą mi się zatory w żyłach przez zbyt wysoki poziom przeciwciał beta 2 glikoproteinowych ( i to był mój prawdziwy problem) dostałam tabletki rozrzedzające krew i po kilku dniach pozytywny test !!!!
    Wiec morał jest taki niema czegoś takiego jak bezpłodność idiopatyczna!
    Dziewczyny u których nie stwierdzono żadnego problemów zanim podejdziecie do kolejnej próby zróbcie sobie dodatkowe badania , Alda i Mirandzia wypisały wszystkie badania z których można zdiagnozować problemy z krzepliwością krwi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 13:56

majola, K., kaktus85 lubią tę wiadomość

Alutka
  • K. Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam u hematologa, twoerdzi iz wszytsko jest ok, nie rozumie po co biore kwas foliowy i witaminy, rece opdaja ... jade na wakacje na 2 tyg odpoczac od wszytskiego i wszystkicb :)

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • Mazwopka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny.... obserwuje, sledze i czytam. Powodzenia dla tych co w trakcie lub przed i gratuluje dla tych co maja malenstwo juz w brzuszku :)'
    Zaczyna sie i u mnie . Jutro gonal f 150
    Dzis mialam kontrol w Riks po nesespreyu .
    od 30.07 do dzis jestem na nesesprey w dwoch dawkach.

Lekarz tak mnie dzis przebadal ze ledwo siedze. Bol niesamowity w okolicy plecow, jajnikow.
    Do dzis po spreyu nic mi nie bylo i nie odczuwalam zadnego dyskomfortu ... ogolnie wszystko pieknie sie wyciszylo i jutro zaczynam z zastrzykami. nastepna kontrol 22.08 - najpierw pobranie krwii, popoludniu kontrol z lekarzem.
    Jakie rady dziewczyny? :)
    Ogolnie jestem spokojna i wyciszona emocjonalnie.

majola, Zoja36 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazwopka rownież życzę powodzenia :) i spokojności
    Riks każdej zaczyna ta sama dawkę widze :| ale ale oby Na Ciebie wszystko zadziałało poprawnie
    :*

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja życzę cierpliwości z Riks przede wszystkim...
    Rzeczywiście, ja miałam taką samą dawkę

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nowego ...
    Dziewczyny zgubiłam wątek odnośnie wysyłania recept do helfo tzn
    Papier który dostałam od lekarza czy to odsyłam z receptami czy cos jeszcze wypelniam?

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Egenerklæring ze strony helfo dodatkowo

WNadzieji lubi tę wiadomość

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.invitrownorwegii.blogg.no/1521983877_helfo.html

Ten z drugiego zdjęcia w tym poście

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :*

• kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie od dwoch dni boli mnie podbrzusze a dzisiaj to juz masakrycznie....myslicie ze to o tych plastrow....dodoam ze wczesniej tak nie mialam....a moze te krople co zamawialam z Danii tak dzialaja.... poradzcie cos bo nie wiem co robic....a i to mozliwe ze przez te plastry mialam taki dziwny okres...nie taki jak zawsze...wszystkiego bylo mnie i sie szybko skonczyl....;)

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • Hannanna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,ja tak miałam po plastrach. Może nie jakieś masakryczne bóle,ale nazwijmy to ‚odczuwalne’. A może na te krople tak reagujesz? Spróbuj odstawić?

• Mirandzia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka 32 wrote:
    Niepłodność idiopatyczna (nieokreślona ) w Dzień punkcji zrobiono mi kilka dodatkowych badań i po transferze już okazało się ze krzepnie mi krew i tworzą mi się zatory w żyłach przez zbyt wysoki poziom przeciwciał beta 2 glikoproteinowych ( i to był mój prawdziwy problem) dostałam tabletki rozrzedzające krew i po kilku dniach pozytywny test !!!!
    Wiec morał jest taki niema czegoś takiego jak bezpłodność idiopatyczna!
    Dziewczyny u których nie stwierdzono żadnego problemów zanim podejdziecie do kolejnej próby zróbcie sobie dodatkowe badania , Alda i Mirandzia wypisały wszystkie badania z których można zdiagnozować problemy z krzepliwością krwi

Skutkami a. Życie wiesz jakie dokładnie badania robili? Jakie tabletki dostałaś. Co prawda miałam tych badań masę ale może coś przeoczyli u mnie.

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia wrote:
    Skutkami a. Życie wiesz jakie dokładnie badania robili? Jakie tabletki dostałaś. Co prawda miałam tych badań masę ale może coś przeoczyli u mnie.[/QUOTE

Zrobiono mi takie badania ! Anticardiolipin IgG, IgM. Anti glycoprotein I IgG , I IgM. Antitrombinaktivitet. Leiden Mutasjon . Lupus antikoagulant. Protein C akt. Protein S fritt. Protrombinmutasjon.

Ty miałaś więcej badań w tym kierunku.
    Dostałam Albyl E do 36 tygodnia ciąży i Klexane 40 mg na tą chwile do 6 tygodnia po porodzie . Za dwa tygodnie mam badanie potwierdzające i jeśli będzie się utrzymywać wysoka norma to mi zwiększą dawkę !

Alutka
  • Pinka0208 Nowa

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny która z Was miała in vitro w Bergen ? Ja właśnie zaczynam i chciałam dowiedzieć się kilka rzeczy ;) proszę o pomoc ;)

Pinka0208
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ