Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
W Nadzieji- Dostaniesz od kliniki papiery które zabierasz ze sobą do ginekologa . Wizytę umawiasz sama ale ten papier jest skierowaniem i nie musisz załatwiać wizyty przez Fastlege !! Jakiego ginekologa wybrałaś ? Jeśli chodzi o dwa zarodki to chyba musisz zapytać w klinice . Chyba nie jest tak ze trzeba mieć 35 lat . Ja mam 33 lata jeszcze niepełne i dostałam 2 zarodki i to klinika mi zaproponowała kiedy dzwonili oznajmić ze podzieliły się dwa zarodki. To chyba zależy od kliniki , problemu i które to podejście .Alutka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Alutka 32 wrote:W Nadzieji- Dostaniesz od kliniki papiery które zabierasz ze sobą do ginekologa . Wizytę umawiasz sama ale ten papier jest skierowaniem i nie musisz załatwiać wizyty przez Fastlege !! Jakiego ginekologa wybrałaś ? Jeśli chodzi o dwa zarodki to chyba musisz zapytać w klinice . Chyba nie jest tak ze trzeba mieć 35 lat . Ja mam 33 lata jeszcze niepełne i dostałam 2 zarodki i to klinika mi zaproponowała kiedy dzwonili oznajmić ze podzieliły się dwa zarodki. To chyba zależy od kliniki , problemu i które to podejście .
Mi w Porsgrunn nie chcieli dac dwoch a mam 33 lata wiec tak jak pisze chyba zalezy od kliniki i problemow. A jakie byly u was problemy Alutka 32 bo nie pamietam . Pozdrawiam i zycze wszystkim milego dnia. -
kaktus85 wrote:Mi w Porsgrunn nie chcieli dac dwoch a mam 33 lata wiec tak jak pisze chyba zalezy od kliniki i problemow. A jakie byly u was problemy Alutka 32 bo nie pamietam . Pozdrawiam i zycze wszystkim milego dnia.
Wiec morał jest taki niema czegoś takiego jak bezpłodność idiopatyczna!
Dziewczyny u których nie stwierdzono żadnego problemów zanim podejdziecie do kolejnej próby zróbcie sobie dodatkowe badania , Alda i Mirandzia wypisały wszystkie badania z których można zdiagnozować problemy z krzepliwością krwiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 13:56
majola, K., kaktus85 lubią tę wiadomość
Alutka -
hej dziewczyny.... obserwuje, sledze i czytam. Powodzenia dla tych co w trakcie lub przed i gratuluje dla tych co maja malenstwo juz w brzuszku '
Zaczyna sie i u mnie . Jutro gonal f 150
Dzis mialam kontrol w Riks po nesespreyu .
od 30.07 do dzis jestem na nesesprey w dwoch dawkach.
Lekarz tak mnie dzis przebadal ze ledwo siedze. Bol niesamowity w okolicy plecow, jajnikow.
Do dzis po spreyu nic mi nie bylo i nie odczuwalam zadnego dyskomfortu ... ogolnie wszystko pieknie sie wyciszylo i jutro zaczynam z zastrzykami. nastepna kontrol 22.08 - najpierw pobranie krwii, popoludniu kontrol z lekarzem.
Jakie rady dziewczyny?
Ogolnie jestem spokojna i wyciszona emocjonalnie.majola, Zoja36 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny mam pytanie od dwoch dni boli mnie podbrzusze a dzisiaj to juz masakrycznie....myslicie ze to o tych plastrow....dodoam ze wczesniej tak nie mialam....a moze te krople co zamawialam z Danii tak dzialaja.... poradzcie cos bo nie wiem co robic....a i to mozliwe ze przez te plastry mialam taki dziwny okres...nie taki jak zawsze...wszystkiego bylo mnie i sie szybko skonczyl....
-
Alutka 32 wrote:Niepłodność idiopatyczna (nieokreślona ) w Dzień punkcji zrobiono mi kilka dodatkowych badań i po transferze już okazało się ze krzepnie mi krew i tworzą mi się zatory w żyłach przez zbyt wysoki poziom przeciwciał beta 2 glikoproteinowych ( i to był mój prawdziwy problem) dostałam tabletki rozrzedzające krew i po kilku dniach pozytywny test !!!!
Wiec morał jest taki niema czegoś takiego jak bezpłodność idiopatyczna!
Dziewczyny u których nie stwierdzono żadnego problemów zanim podejdziecie do kolejnej próby zróbcie sobie dodatkowe badania , Alda i Mirandzia wypisały wszystkie badania z których można zdiagnozować problemy z krzepliwością krwi
Skutkami a. Życie wiesz jakie dokładnie badania robili? Jakie tabletki dostałaś. Co prawda miałam tych badań masę ale może coś przeoczyli u mnie.
-
Mirandzia wrote:Skutkami a. Życie wiesz jakie dokładnie badania robili? Jakie tabletki dostałaś. Co prawda miałam tych badań masę ale może coś przeoczyli u mnie.[/QUOTE
Zrobiono mi takie badania ! Anticardiolipin IgG, IgM. Anti glycoprotein I IgG , I IgM. Antitrombinaktivitet. Leiden Mutasjon . Lupus antikoagulant. Protein C akt. Protein S fritt. Protrombinmutasjon.
Ty miałaś więcej badań w tym kierunku.
Dostałam Albyl E do 36 tygodnia ciąży i Klexane 40 mg na tą chwile do 6 tygodnia po porodzie . Za dwa tygodnie mam badanie potwierdzające i jeśli będzie się utrzymywać wysoka norma to mi zwiększą dawkę !Alutka