Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Mirandzia wrote:Mialam ba mysli badania genetyczne. Oczywiscie nie sprecyzowalam krew w Diagnostyce zlecaja. Ja robilam w szpitalu ba wladna reke i wyszlo 500 zl taniej. Np Ana w Vitrolive 150 zl w szpitalu 17 zł teraz robilam bardzo duzy pakiet w szpitalu na Arkońskiej, jestem bardzo zadowolona. Bede tam robila tym bardziej ze wiekszosc robia na miejscu w swoim laboratorium.
-
alda wrote:Dokładnie tak jest . FT4 rośnie TSH się obniża przy nadczynności . Ja mam TSH 0,001 FT4 23.
U Ciebie FT4 wskazuje nadal na niedoczynność .......... -
Samo TSH to marne odzwierciedlenie . Tsh to hormon przysadki mózgowej i generalnie to on moze sie wąchać diametralnie z dnia na dzień . Chociażby z powodu stresu, nieprzespanej nocy , cyklicznym niedoborze snu i innymi czynnikami wpływającymi na nas z zewnątrz .
Ja bym powtórzyła badania -
kaktus85 wrote:Dziewczyny mam pytanie po co wy robicie te wszystkie badania...chodzi mi o dziewczyny ktore juz są wciazy...czy robiciw je bo lekarz wam kaze czy same chcecie bo mialyscie problemy z zajsciem wciaze...???
-
Zoja36 wrote:U mnie przy zmianie dawki też ft4 rosło, potem przy utrzymaniu dawki malalo. Teraz mam tsh na poziomie 0,5. Takiego przed ciążą nie miałam. TSH może wariować, ftp i ft3 jest dużo ważniejsze. Choć moja endokrynolog mówi że w ciąży to wszystko szaleje i patrzy tylko na TSH. Ja na Twoim miejscu powtórzyłabym wyniki, bo TSH nie zawsze jest wiarygodne.
-
alda wrote:Mar2śka ja Ci nie pomogę w ciąży postępowanie jest pewnie inne - burza hormonów itd
Weryfikacje powinno się robić po 4 tygodniach od zmiany dawki. O ile zwiększyłaś dawkę ?
Który lekarz kazał Ci zwiększyć dawkę - polski endokrynolog ?
Jakie miałaś ostatnio FT4 przy TSH 2,7? -
Ja przed ciążą brałam 25, odkąd tylko wiem o ciąży biorę 37,5 (półtorej tabletki). Według zalecenia ginekologa-endokrynologa w Polsce i polskiej endokrynolog. Chyba się to sprawdza. Ale oczywiście każdy ma inne dolegliwości i trzeba słuchać specjalisty.
mar2śka lubi tę wiadomość
-
kaktus85 wrote:Nie pamietam w ktorym dniu. Na cyklu sztucznym, 5dniowy zarodek
-
majola wrote:Ja przed ciążą brałam 25, odkąd tylko wiem o ciąży biorę 37,5 (półtorej tabletki). Według zalecenia ginekologa-endokrynologa w Polsce i polskiej endokrynolog. Chyba się to sprawdza. Ale oczywiście każdy ma inne dolegliwości i trzeba słuchać specjalisty.
-
nick nieaktualnyAggga08 wiesz ze mocno ci kibicuje i mam nadzieje ogromne ze Tym razem sie uda
Dania? Dawczyni skąd te plany w ogole ?
Ja jestem przy drugim podejściu i juz wiem ze do końca bede próbować i wpływać na nich ze chce laparoskopię (jesli bede musiała)to nie jest normalne zeby przy każdej miesiączce miec cystę i ze nie ma to wpływu na zajście w ciąże,skąd wiem ze mam? Niestety ale widze kiedy kawał mięsa ze mnie wychodzi i jaka ulgę po tym odczuwam
Nie moge pozwolić sobie na wyjazd do pl chociaż myślałam ze tak zrobię
Alda jestem przy drugiej dawce gonal f (150) kontrol za tydzień w czwartek
Pytanie mam takie czy zawsze pobieranie jajeczek odbywa sie rano ?
Ja juz na przód myśle ale musze hehe