Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
mar2śka wrote:A mi lekarz mówił, że w sumie w ciąży to całkowicie można nie badac tsh bo właśnie ze względu na hormony ciążowe jest niemiarodajne. Ważne ft4. No nic będę brała jak biorę teraz i na następnej wizycie skontroluję raz jeszcze. Może nie zdążyło jeszcze zareagować bo za szybko zbadałam po zmianie dawki...a tsh zwariowało po prostu
Jak tam urlop? Maluszek dokazuje ??
Ja mam taką endo co na maila wysyłam wyniki A ona mi pisze jaką dawkę dalej brać. Póki co wyniki mam super, lepiej niż przed ciążą. Chyba dlatego że nie pracuje, stresu nie mam i jakoś tak spokojnie jest.
Mar2śka A usg robisz prywatnie czy dostałaś skierowanie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 18:33
mar2śka lubi tę wiadomość
-
Zoja36 wrote:Urlop zakupowy hihihi. Maluch dokazuje tak fajnie
Ja mam taką endo co na maila wysyłam wyniki A ona mi pisze jaką dawkę dalej brać. Póki co wyniki mam super, lepiej niż przed ciążą. Chyba dlatego że nie pracuje, stresu nie mam i jakoś tak spokojnie jest.
Mar2śka A usg robisz prywatnie czy dostałaś skierowanie?A ona tego samego dnia wysłała mi już termin wizyty na 2.10 wiec przyzwoicie. We wtorek robilm też u niego glukozę z obciążeniem i jest Ok , cukrzyca nam nie grozi
Te pierwsze kopniaczki cieszą niesamowicie ! Tzn później też cieszą ale mnie Mała czasami nokautuje
Zoja36 lubi tę wiadomość
-
mar2śka wrote:majola a jak Ty się masz? Przypomnij na kiedy masz termin? Ja 2.10 idę na ostatnie usg. Ciekawa jestem jak wygląda moja Malutka bo to będzie już 30tc.
Czemu akurat trzydziesty tydzień wybrałaś na USG? Nie wolisz później, żeby zobaczyć, czy jest już dziecko przekręcone? Ja czułam jak się Mały układał głową w dół. Na USG poszłam w 34 tygodniu, choć i tak dalej bałam się, że mi się przekręci jeszcze przed porodem.
Póki co brzuch mam wysoko, więc Młody nie śpieszy się na świat.
Jak znosisz ciążę?
-
Aggga08 wrote:Skąd plany? Hm.. Ewidentnie coś jest nie tak skoro za mną już 3 próby i za każdym razem wszystko pięknie do 3 doby a pizniej klapa... Kariotypy zrobione, defragmentacja dna plemników też więc wychodzi na to że moje jajeczka są do d....
Aggga08 lubi tę wiadomość
-
majola wrote:Ja mam termin na za około 3 tygodnie. Zleciało. Całą ciążę wspominam super. Jakieś drobne dolegliwości, ale do zniesienia.
Czemu akurat trzydziesty tydzień wybrałaś na USG? Nie wolisz później, żeby zobaczyć, czy jest już dziecko przekręcone? Ja czułam jak się Mały układał głową w dół. Na USG poszłam w 34 tygodniu, choć i tak dalej bałam się, że mi się przekręci jeszcze przed porodem.
Póki co brzuch mam wysoko, więc Młody nie śpieszy się na świat.
Jak znosisz ciążę?3 prenatalne wykonuje się między 28-32tc i tym się kierowałam. Z reszta ja po stymulacjach miałam torbiele. W 12 tygodniu dalej były. Jest szansa, że sie wchłonęły ale równie dobrze mogły urosnąć. Chce mieć czas na ewentualną konsultacje z innym lekarzem. Miałam z tym kiedyś problem i torbiel urosła do 15 cm. Trzeba było usunąć operacyjnie. Z dużymi torbielami nie ma szans na poród sn.
-
Aggga08 wrote:Skąd plany? Hm.. Ewidentnie coś jest nie tak skoro za mną już 3 próby i za każdym razem wszystko pięknie do 3 doby a pizniej klapa... Kariotypy zrobione, defragmentacja dna plemników też więc wychodzi na to że moje jajeczka są do d....
-
nick nieaktualny
-
alda wrote:Zmiana kliniki do dobra decyzja .
Ja bym jeszcze nie myślała o dawczyni , może "lekka" stymulacja na minimalnych dawkach żeby uzystać mało jajeczek ale lepszej jakości, może punkcja na naturalnym cyklu ........... -
nick nieaktualny
-
Przyszłe i obecne mamy
Wybieram się na ostatnią przed porodem wizytę w Polsce i tak się zastanawiam co kupić z apteczno-drogeryjnych produktów? Czy jest coś dla dziecka ew. mnie, co polecacie, lub wiecie że jest lepsze? Chodzi mi o ten stricto porodowy i poporodowy czas. Sorry za off topic, ale zupełnie nie wiem kogo pytać.
Mazwopka lubi tę wiadomość
-
WNadzieji wrote:Czy to pogoda tak na mnie wpływa czy większa dawka gonal ? Kładę sie spać boli mnie głowa wstaje boli dalej ..aż mdli
wiem co czujesz, oby szybko przeszło.
-
Czarodziejka wrote:Przyszłe i obecne mamy
Wybieram się na ostatnią przed porodem wizytę w Polsce i tak się zastanawiam co kupić z apteczno-drogeryjnych produktów? Czy jest coś dla dziecka ew. mnie, co polecacie, lub wiecie że jest lepsze? Chodzi mi o ten stricto porodowy i poporodowy czas. Sorry za off topic, ale zupełnie nie wiem kogo pytać.Czarodziejka, K. lubią tę wiadomość