Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • K. Autorytet
    Postów: 276 136

    Wysłany: 18 września 2018, 20:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny orientujecie sie czy zrobie gdzies w szczecinie nifty lub sanco bo widze ze nifty juz nie ma w pl, szukam i szukam .. moze ktoras z was robila ?

    n59y2n0ajnp6dihh.png
  • majola Autorytet
    Postów: 253 100

    Wysłany: 19 września 2018, 05:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wejdź na stronę nifty.pl. Jest tam funkcja "znajdź placówkę". W Medicusie na przykład zrobisz.
    Rzeczywiście od września Nifty zostało zastąpione przez Sanco

  • Mirandzia Autorytet
    Postów: 322 101

    Wysłany: 19 września 2018, 06:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    K. wrote:
    Dziewczyny orientujecie sie czy zrobie gdzies w szczecinie nifty lub sanco bo widze ze nifty juz nie ma w pl, szukam i szukam .. moze ktoras z was robila ?
    Zobacz na ul.Wojciecha "Diagen" tam tobia genetyke. Moze cos powiedza.
    Ja do Medicusa podchodze ostroznie po tym jak znalezli guza na piersi a w Centrum Onkologicznym nie potwierdzili.Za to znalezli spora torbiel czego w Meducusie nie zobaczyli :(

    K. lubi tę wiadomość

  • Zoja36 Autorytet
    Postów: 624 231

    Wysłany: 19 września 2018, 08:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus moje gratulacje. Ale extra wiadomość :)
    Ja jestem na urlopie i nie zaglądam tu codziennie. Ale tu się dzieje.
    Witam nowe dziewczyny i życzę powodzenia.

    K mi lekarz Wegrzynowski w vitrolive tłumaczył że czy nifty czy harmony to nazwa handlowa A tak to jest to samo badanie. Ja robiłam harmony u nich. Polecam.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 08:49

    K. lubi tę wiadomość

    k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Mirandzia Autorytet
    Postów: 322 101

    Wysłany: 19 września 2018, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    K a Vitrolive zleca wszystko w Diagen ( wiem bo nam wydruki badan),takze zadzwon do Diagen i zapytaj czy mozesz u nich zrobic bezposrednio czy tylko przez klinike Vitrolive. Moze byc inna cena ,nizsza. Klinika sobie dolicza. U mnie na podstawowych badaniach plus ANA wyszlo 500 zl taniej jak robilam w szpitalu sama niz w klinice. Warto zapytac. Klinika nie ma swoich laboratoriow i zleca.

    K. lubi tę wiadomość

  • K. Autorytet
    Postów: 276 136

    Wysłany: 19 września 2018, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny dzikuje za pomoc

    n59y2n0ajnp6dihh.png
  • Zoja36 Autorytet
    Postów: 624 231

    Wysłany: 19 września 2018, 16:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia wrote:
    K a Vitrolive zleca wszystko w Diagen ( wiem bo nam wydruki badan),takze zadzwon do Diagen i zapytaj czy mozesz u nich zrobic bezposrednio czy tylko przez klinike Vitrolive. Moze byc inna cena ,nizsza. Klinika sobie dolicza. U mnie na podstawowych badaniach plus ANA wyszlo 500 zl taniej jak robilam w szpitalu sama niz w klinice. Warto zapytac. Klinika nie ma swoich laboratoriow i zleca.
    Teraz już w diagnostyce ;)

    k0kdx1hpz2nssibk.png
  • kaktus85 Ekspertka
    Postów: 395 59

    Wysłany: 19 września 2018, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie czy wam tez czasami wyplywala tabletka takiego dziwneho koloru lekko brazowego mozna powiedziec albo taka kawa z mlekiem????

    f2wldqk3t9cfiynw.png
  • mar2śka Autorytet
    Postów: 1726 1319

    Wysłany: 19 września 2018, 16:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! Mam pytanie. Podpytałam w recepcji o wyniki bo wizytę u lekarza mam dopiero 5.10. I coś mi się wydaje, że tarczyca świruje. Ciężko mi dobrać dawki. Ostatnio miałam tsh 2,7 i lekarz zasugerował żeby zwiekszyć dawkę więc zwiększyłam. Dzisiaj okazuje się, że tsh wg norm labu w norge jest poniżej normy 0,21 (kryteria w norwegii od 0,35) a fT4 11 (norma 9-19). Z tego co wyczytałam w tym artykule http://www.uczkin.pl/storage/files/seminaria/Zaburzenia-endokrynologiczne-w-ci%C4%85%C5%BCy.pdf norma ft4 w 3 trymestrze jest od 9,15-15,88 a tsh od 0,1-2,65 . Chyba nie ma sie co kierować ogólną normą bo dla kobiet w ciąży są inne. I zgłupiałam już bo nie wiem... czy jest ok czy nie?

    km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Mirandzia Autorytet
    Postów: 322 101

    Wysłany: 19 września 2018, 17:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja36 wrote:
    Teraz już w diagnostyce ;)
    Mialam ba mysli badania genetyczne. Oczywiscie nie sprecyzowalam krew w Diagnostyce zlecaja. Ja robilam w szpitalu ba wladna reke i wyszlo 500 zl taniej. Np Ana w Vitrolive 150 zl w szpitalu 17 zł :) teraz robilam bardzo duzy pakiet w szpitalu na Arkońskiej, jestem bardzo zadowolona. Bede tam robila tym bardziej ze wiekszosc robia na miejscu w swoim laboratorium.

  • mar2śka Autorytet
    Postów: 1726 1319

    Wysłany: 19 września 2018, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    Hej dziewczyny mam pytanie czy wam tez czasami wyplywala tabletka takiego dziwneho koloru lekko brazowego mozna powiedziec albo taka kawa z mlekiem????
    Masz na myśli lutinus ? Nigdy mi się nie zdażyło . Nie masz plamienia? Albo nadżerki ?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 19:59

    km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Mazwopka Autorytet
    Postów: 349 165

    Wysłany: 19 września 2018, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy ktoras byla u polskich ginekologow w Oslo w prywatnej klinice Anker ?
    jest tam ktos godny polecenia ?
    chce sie skonsultowac z dobrym ginekologiem i nie wiem czy wybrac sie do ktoregos w Oslo czy leciec do Polski

  • alda Autorytet
    Postów: 1488 421

    Wysłany: 19 września 2018, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar2śka ja mam inne normy ( robię badania w Norwegii ) może to zależy od laboratorium ...........



    Tsh 0,20 - 4,0 mU/L
    FT4 11,0 - 23,0 pmol/L
    FT3 3,5 - 6,5 pmol/L



    mar2śka lubi tę wiadomość

    e5skzzc.png


    [**]




  • mar2śka Autorytet
    Postów: 1726 1319

    Wysłany: 19 września 2018, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Mar2śka ja mam inne normy ( robię badania w Norwegii ) może to zależy od laboratorium ...........



    Tsh 0,20 - 4,0 mU/L
    FT4 11,0 - 23,0 pmol/L
    FT3 3,5 - 6,5 pmol/L
    Roznia się trochę ale i w Polsce to się zdążą w zależności od labu. Tylko oni nie różnicują na kobiety w ciąży i trymestry a powinni. W każdym razie obawiam się , że mimo tak niskiego tsh , ft4 jest za niskie bo chyba jak tsh spada to ft4 rośnie ? Jak to jest, co myślisz o tych wynikach ?

    km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • alda Autorytet
    Postów: 1488 421

    Wysłany: 19 września 2018, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    ft4 jest za niskie bo chyba jak tsh spada to ft4 rośnie ?

    Dokładnie tak jest . FT4 rośnie TSH się obniża przy nadczynności . Ja mam TSH 0,001 FT4 23.

    U Ciebie FT4 wskazuje nadal na niedoczynność ..........



    e5skzzc.png


    [**]




  • mar2śka Autorytet
    Postów: 1726 1319

    Wysłany: 19 września 2018, 20:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Dokładnie tak jest . FT4 rośnie TSH się obniża przy nadczynności . Ja mam TSH 0,001 FT4 23.

    U Ciebie FT4 wskazuje nadal na niedoczynność ..........
    No właśnie i dlatego nie czaje :/ bo tsh jest niskie . To nie powinnam zmniejszać dawki? Bo już nie wiem co robić . Dawkę modyfikowałam Ok 2,5 tyg temu po ostatnim wyniku tsh 2,7 i ft4 w dolnej granicy normy

    km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Mazwopka Autorytet
    Postów: 349 165

    Wysłany: 19 września 2018, 20:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.alpacasquare.pl/2014/02/jak-interpretowac-wyniki-badan.html?m=1
    Moze komuś sie przyda

  • alda Autorytet
    Postów: 1488 421

    Wysłany: 19 września 2018, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar2śka ja Ci nie pomogę ;-) w ciąży postępowanie jest pewnie inne - burza hormonów itd

    Weryfikacje powinno się robić po 4 tygodniach od zmiany dawki. O ile zwiększyłaś dawkę ?

    Który lekarz kazał Ci zwiększyć dawkę - polski endokrynolog ?

    Jakie miałaś ostatnio FT4 przy TSH 2,7?




    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 20:48

    e5skzzc.png


    [**]




  • kaktus85 Ekspertka
    Postów: 395 59

    Wysłany: 19 września 2018, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Masz na myśli lutinus ? Nigdy mi się nie zdażyło . Nie masz plamienia? Albo nadżerki ?


    Nie nie mam planienia tylko czasami takie cos mam...nie mam pojecia czy mam nadzerke...

    f2wldqk3t9cfiynw.png
  • Aggga08 Autorytet
    Postów: 676 198

    Wysłany: 19 września 2018, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam wizytę kilka razy u Pawła w Riks... Nie poszłabym prywatnie do niego

    K. lubi tę wiadomość

‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego