Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
K. wrote:Dziewczyny orientujecie sie czy zrobie gdzies w szczecinie nifty lub sanco bo widze ze nifty juz nie ma w pl, szukam i szukam .. moze ktoras z was robila ?
Ja do Medicusa podchodze ostroznie po tym jak znalezli guza na piersi a w Centrum Onkologicznym nie potwierdzili.Za to znalezli spora torbiel czego w Meducusie nie zobaczyliK. lubi tę wiadomość
-
Kaktus moje gratulacje. Ale extra wiadomość
Ja jestem na urlopie i nie zaglądam tu codziennie. Ale tu się dzieje.
Witam nowe dziewczyny i życzę powodzenia.
K mi lekarz Wegrzynowski w vitrolive tłumaczył że czy nifty czy harmony to nazwa handlowa A tak to jest to samo badanie. Ja robiłam harmony u nich. Polecam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 08:49
K. lubi tę wiadomość
-
K a Vitrolive zleca wszystko w Diagen ( wiem bo nam wydruki badan),takze zadzwon do Diagen i zapytaj czy mozesz u nich zrobic bezposrednio czy tylko przez klinike Vitrolive. Moze byc inna cena ,nizsza. Klinika sobie dolicza. U mnie na podstawowych badaniach plus ANA wyszlo 500 zl taniej jak robilam w szpitalu sama niz w klinice. Warto zapytac. Klinika nie ma swoich laboratoriow i zleca.
K. lubi tę wiadomość
-
Mirandzia wrote:K a Vitrolive zleca wszystko w Diagen ( wiem bo nam wydruki badan),takze zadzwon do Diagen i zapytaj czy mozesz u nich zrobic bezposrednio czy tylko przez klinike Vitrolive. Moze byc inna cena ,nizsza. Klinika sobie dolicza. U mnie na podstawowych badaniach plus ANA wyszlo 500 zl taniej jak robilam w szpitalu sama niz w klinice. Warto zapytac. Klinika nie ma swoich laboratoriow i zleca.
-
Hej dziewczyny ! Mam pytanie. Podpytałam w recepcji o wyniki bo wizytę u lekarza mam dopiero 5.10. I coś mi się wydaje, że tarczyca świruje. Ciężko mi dobrać dawki. Ostatnio miałam tsh 2,7 i lekarz zasugerował żeby zwiekszyć dawkę więc zwiększyłam. Dzisiaj okazuje się, że tsh wg norm labu w norge jest poniżej normy 0,21 (kryteria w norwegii od 0,35) a fT4 11 (norma 9-19). Z tego co wyczytałam w tym artykule http://www.uczkin.pl/storage/files/seminaria/Zaburzenia-endokrynologiczne-w-ci%C4%85%C5%BCy.pdf norma ft4 w 3 trymestrze jest od 9,15-15,88 a tsh od 0,1-2,65 . Chyba nie ma sie co kierować ogólną normą bo dla kobiet w ciąży są inne. I zgłupiałam już bo nie wiem... czy jest ok czy nie?
-
Zoja36 wrote:Teraz już w diagnostyce
-
kaktus85 wrote:Hej dziewczyny mam pytanie czy wam tez czasami wyplywala tabletka takiego dziwneho koloru lekko brazowego mozna powiedziec albo taka kawa z mlekiem????
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 19:59
-
alda wrote:Mar2śka ja mam inne normy ( robię badania w Norwegii ) może to zależy od laboratorium ...........
Tsh 0,20 - 4,0 mU/L
FT4 11,0 - 23,0 pmol/L
FT3 3,5 - 6,5 pmol/L -
alda wrote:Dokładnie tak jest . FT4 rośnie TSH się obniża przy nadczynności . Ja mam TSH 0,001 FT4 23.
U Ciebie FT4 wskazuje nadal na niedoczynność .......... -
Mar2śka ja Ci nie pomogę w ciąży postępowanie jest pewnie inne - burza hormonów itd
Weryfikacje powinno się robić po 4 tygodniach od zmiany dawki. O ile zwiększyłaś dawkę ?
Który lekarz kazał Ci zwiększyć dawkę - polski endokrynolog ?
Jakie miałaś ostatnio FT4 przy TSH 2,7?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 20:48