X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • K. Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny orientujecie sie czy zrobie gdzies w szczecinie nifty lub sanco bo widze ze nifty juz nie ma w pl, szukam i szukam .. moze ktoras z was robila ?

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • majola Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wejdź na stronę nifty.pl. Jest tam funkcja "znajdź placówkę". W Medicusie na przykład zrobisz.
    Rzeczywiście od września Nifty zostało zastąpione przez Sanco

• Mirandzia Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K. wrote:
    Dziewczyny orientujecie sie czy zrobie gdzies w szczecinie nifty lub sanco bo widze ze nifty juz nie ma w pl, szukam i szukam .. moze ktoras z was robila ?
    Zobacz na ul.Wojciecha "Diagen" tam tobia genetyke. Moze cos powiedza.
    Ja do Medicusa podchodze ostroznie po tym jak znalezli guza na piersi a w Centrum Onkologicznym nie potwierdzili.Za to znalezli spora torbiel czego w Meducusie nie zobaczyli :(

K. lubi tę wiadomość

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus moje gratulacje. Ale extra wiadomość :)
    Ja jestem na urlopie i nie zaglądam tu codziennie. Ale tu się dzieje.
    Witam nowe dziewczyny i życzę powodzenia.

K mi lekarz Wegrzynowski w vitrolive tłumaczył że czy nifty czy harmony to nazwa handlowa A tak to jest to samo badanie. Ja robiłam harmony u nich. Polecam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 08:49

K. lubi tę wiadomość

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Mirandzia Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K a Vitrolive zleca wszystko w Diagen ( wiem bo nam wydruki badan),takze zadzwon do Diagen i zapytaj czy mozesz u nich zrobic bezposrednio czy tylko przez klinike Vitrolive. Moze byc inna cena ,nizsza. Klinika sobie dolicza. U mnie na podstawowych badaniach plus ANA wyszlo 500 zl taniej jak robilam w szpitalu sama niz w klinice. Warto zapytac. Klinika nie ma swoich laboratoriow i zleca.

K. lubi tę wiadomość

• K. Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny dzikuje za pomoc

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia wrote:
    K a Vitrolive zleca wszystko w Diagen ( wiem bo nam wydruki badan),takze zadzwon do Diagen i zapytaj czy mozesz u nich zrobic bezposrednio czy tylko przez klinike Vitrolive. Moze byc inna cena ,nizsza. Klinika sobie dolicza. U mnie na podstawowych badaniach plus ANA wyszlo 500 zl taniej jak robilam w szpitalu sama niz w klinice. Warto zapytac. Klinika nie ma swoich laboratoriow i zleca.
    Teraz już w diagnostyce ;)

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie czy wam tez czasami wyplywala tabletka takiego dziwneho koloru lekko brazowego mozna powiedziec albo taka kawa z mlekiem????

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! Mam pytanie. Podpytałam w recepcji o wyniki bo wizytę u lekarza mam dopiero 5.10. I coś mi się wydaje, że tarczyca świruje. Ciężko mi dobrać dawki. Ostatnio miałam tsh 2,7 i lekarz zasugerował żeby zwiekszyć dawkę więc zwiększyłam. Dzisiaj okazuje się, że tsh wg norm labu w norge jest poniżej normy 0,21 (kryteria w norwegii od 0,35) a fT4 11 (norma 9-19). Z tego co wyczytałam w tym artykule http://www.uczkin.pl/storage/files/seminaria/Zaburzenia-endokrynologiczne-w-ci%C4%85%C5%BCy.pdf norma ft4 w 3 trymestrze jest od 9,15-15,88 a tsh od 0,1-2,65 . Chyba nie ma sie co kierować ogólną normą bo dla kobiet w ciąży są inne. I zgłupiałam już bo nie wiem... czy jest ok czy nie?

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Mirandzia Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja36 wrote:
    Teraz już w diagnostyce ;)
    Mialam ba mysli badania genetyczne. Oczywiscie nie sprecyzowalam krew w Diagnostyce zlecaja. Ja robilam w szpitalu ba wladna reke i wyszlo 500 zl taniej. Np Ana w Vitrolive 150 zl w szpitalu 17 zł :) teraz robilam bardzo duzy pakiet w szpitalu na Arkońskiej, jestem bardzo zadowolona. Bede tam robila tym bardziej ze wiekszosc robia na miejscu w swoim laboratorium.

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    Hej dziewczyny mam pytanie czy wam tez czasami wyplywala tabletka takiego dziwneho koloru lekko brazowego mozna powiedziec albo taka kawa z mlekiem????
    Masz na myśli lutinus ? Nigdy mi się nie zdażyło . Nie masz plamienia? Albo nadżerki ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 19:59

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Mazwopka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy ktoras byla u polskich ginekologow w Oslo w prywatnej klinice Anker ?
    jest tam ktos godny polecenia ?
    chce sie skonsultowac z dobrym ginekologiem i nie wiem czy wybrac sie do ktoregos w Oslo czy leciec do Polski

• alda Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar2śka ja mam inne normy ( robię badania w Norwegii ) może to zależy od laboratorium ...........

Tsh 0,20 - 4,0 mU/L
    FT4 11,0 - 23,0 pmol/L
    FT3 3,5 - 6,5 pmol/L

mar2śka lubi tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Mar2śka ja mam inne normy ( robię badania w Norwegii ) może to zależy od laboratorium ...........

Tsh 0,20 - 4,0 mU/L
    FT4 11,0 - 23,0 pmol/L
    FT3 3,5 - 6,5 pmol/L
    Roznia się trochę ale i w Polsce to się zdążą w zależności od labu. Tylko oni nie różnicują na kobiety w ciąży i trymestry a powinni. W każdym razie obawiam się , że mimo tak niskiego tsh , ft4 jest za niskie bo chyba jak tsh spada to ft4 rośnie ? Jak to jest, co myślisz o tych wynikach ?

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    ft4 jest za niskie bo chyba jak tsh spada to ft4 rośnie ?

Dokładnie tak jest . FT4 rośnie TSH się obniża przy nadczynności . Ja mam TSH 0,001 FT4 23.

U Ciebie FT4 wskazuje nadal na niedoczynność ..........

e5skzzc.png

[**]

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Dokładnie tak jest . FT4 rośnie TSH się obniża przy nadczynności . Ja mam TSH 0,001 FT4 23.

U Ciebie FT4 wskazuje nadal na niedoczynność ..........
    No właśnie i dlatego nie czaje :/ bo tsh jest niskie . To nie powinnam zmniejszać dawki? Bo już nie wiem co robić . Dawkę modyfikowałam Ok 2,5 tyg temu po ostatnim wyniku tsh 2,7 i ft4 w dolnej granicy normy

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Mazwopka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.alpacasquare.pl/2014/02/jak-interpretowac-wyniki-badan.html?m=1
    Moze komuś sie przyda

• alda Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar2śka ja Ci nie pomogę ;-) w ciąży postępowanie jest pewnie inne - burza hormonów itd

Weryfikacje powinno się robić po 4 tygodniach od zmiany dawki. O ile zwiększyłaś dawkę ?

Który lekarz kazał Ci zwiększyć dawkę - polski endokrynolog ?

Jakie miałaś ostatnio FT4 przy TSH 2,7?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 20:48

e5skzzc.png

[**]

• kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Masz na myśli lutinus ? Nigdy mi się nie zdażyło . Nie masz plamienia? Albo nadżerki ?

Nie nie mam planienia tylko czasami takie cos mam...nie mam pojecia czy mam nadzerke...

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam wizytę kilka razy u Pawła w Riks... Nie poszłabym prywatnie do niego

K. lubi tę wiadomość

‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ