X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Freia Debiutantka

Wysłany: 14 września 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy w poniedziałek.
    Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze. To juz nasza druga próba. Trzymajcie się dziewczyny.

Freia
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    A to już kwestia dyskusyjna. Niektóre zarodki na szkle nigdy nie będą miały szansy dotrwać do 5 doby a transferowane wcześniej, mają szansę rozwijać się dalej w macicy.

Mam nadzieję, że to się zgadza, mimo tego że blastocysty maja szansę większe o 40% niż np zarodki 2 dniowe.

• kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Gratuluje :-)

Kolejna ciąża z Porsgrunn ale pierwsza na naszym forum z "mrożaczka " :-)

Transfer był na cyklu sztucznym więc TAK masz stosować plastry do momentu aż łożysko zacznie spełniać swoją funkcję.

Który to Twój transfer 3 czy 4 ???
    Dziekuje :) 4 transfer

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    Mam nadzieję, że to się zgadza, mimo tego że blastocysty maja szansę większe o 40% niż np zarodki 2 dniowe.
    Te % to nie powiem gdzie można sobie wsadzić ;)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co myslicie o locie samlotem? na 5 pazdziernika mam zarezerwowany samolot od polski i nie wiem czy moge leciec? Wy latalyscie normalnie?

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam zeby sie wstrzymywać do 12 tygodnia z lotem moze sie mylę ja tam każdy lot żywo przeżywam wiec pewnie bym nie ryzykowała :)

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Te % to nie powiem gdzie można sobie wsadzić ;)

Hehe mam nadzieję że masz rację i moje 2 dniowe że mną zostaną mimo tego że 2 w laboratorium nie dotrwaly do 5 dnia...

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    Dziewczyny a co myslicie o locie samlotem? na 5 pazdziernika mam zarezerwowany samolot od polski i nie wiem czy moge leciec? Wy latalyscie normalnie?

Jeśli nie ma przeciwwskazań od lekarza to żaden problem. Wiele kobiet robi ivf poza krajem i lata po transferze przecież..

• kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    Jeśli nie ma przeciwwskazań od lekarza to żaden problem. Wiele kobiet robi ivf poza krajem i lata po transferze przecież..

no to bede miala problem bo USG mam na 5 pazdziernika na 8.15 a samolot mam wieczorem ;) ale mam nadzieje ze bedzie wszystko ok :)

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • Mirandzia Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    Dokladnie kobiety lataja do innych klinik i zaraz po wracaja do domu. Jedyne "zagrozenie" to zwiekszone ryzyko zlapania wirusiska, przeziebienia.Pazdziernik,jesienna pogoda i full ludzi kichajacych w samolocie temu sprzyjaja.

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sklepie też można coś złapać

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagrożeniem w tak wczesnej ciaxy może być blodpropp, ale można zapytać lekarza o leki rozrzedzajace krew

• Czarodziejka Ekspertka

Wysłany: 14 września 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:

Ważne żebyś się nie stresowała. Latanie nie szkodzi. Zaczelam zaraz po transferze, dokładnie na 2gi dzień, a w całym pierwszym trymestrze było ich 7. Jak widać nic się nie zdarzyło.

K., kaktus85 lubią tę wiadomość

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm.. Myślicie że te 2 które dostałam 2 dni po punkcji mogą się przyjąć, skoro te 2 które miałam jeszcze w laboratorium nie dotrwaly do 5 dnia?

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    Hm.. Myślicie że te 2 które dostałam 2 dni po punkcji mogą się przyjąć, skoro te 2 które miałam jeszcze w laboratorium nie dotrwaly do 5 dnia?
    Mysl pozytywnie ;) napewno w Tobie sa korzystniejsze warunki dla nich na »przyjecie sie « niz w laboratorium na szkole :) Trzymam kciuki .

Teraz moje pytanie... czy z was dziewczyny tez duzo wypadalo bialych grudek po zelu crinone? To jest normalne ?

Aggga08 lubi tę wiadomość

• K. Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazwopka wrote:
    Mysl pozytywnie ;) napewno w Tobie sa korzystniejsze warunki dla nich na »przyjecie sie « niz w laboratorium na szkole :) Trzymam kciuki .

Teraz moje pytanie... czy z was dziewczyny tez duzo wypadalo bialych grudek po zelu crinone? To jest normalne ?
    Ja pamietam ze mialam taki dzien ze bardzoo duzo tego wypadlo podbitego juz lekko rozowa krwia ... ale to normalne ze te grudni wypadaja bo przeciez pochwa sie myje sama to i te resztki wypadaja, nic sie nieprzejmuj

Mazwopka lubi tę wiadomość

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazwopka wrote:

https://imeds.pl/crinone-80-mg-g

Punkt 4.2 ;-)

To jest normalne ;-)

Mazwopka Ty nadal bierzesz progesteron ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 14:31

Mazwopka lubi tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:

Te dwa które nie dotrwały do 5 doby są "inne " ( inna genetyka ) niż te które Ci podali ;-)

Dziewczyny też nie miały "mrożaków" a są w ciąży ( Czarodziejka, Zoja, Alutka) im też zarodki nie dały rady na szkle a inne w macicy dały radę :-) . Trzeba myśleć pozytywnie , już nie masz na to wpływu i stres i zamartwianie nie pomogą .......
    Aggga postaraj się zrelaksować ........ :-)

e5skzzc.png

[**]

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    https://imeds.pl/crinone-80-mg-g

Punkt 4.2 ;-)

To jest normalne ;-)

Mazwopka Ty nadal bierzesz progesteron ?
    Nie juz nie biore...

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Te dwa które nie dotrwały do 5 doby są "inne " ( inna genetyka ) niż te które Ci podali ;-)

Dziewczyny też nie miały "mrożaków" a są w ciąży ( Czarodziejka, Zoja, Alutka) im też zarodki nie dały rady na szkle a inne w macicy dały radę :-) . Trzeba myśleć pozytywnie , już nie masz na to wpływu i stres i zamartwianie nie pomogą .......
    Aggga postaraj się zrelaksować ........ :-)

O a myślalam że tylko ja jestem takim przypadkiem...

‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ