Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
mar2śka wrote:A to już kwestia dyskusyjna. Niektóre zarodki na szkle nigdy nie będą miały szansy dotrwać do 5 doby a transferowane wcześniej, mają szansę rozwijać się dalej w macicy.
Mam nadzieję, że to się zgadza, mimo tego że blastocysty maja szansę większe o 40% niż np zarodki 2 dniowe. -
alda wrote:Gratuluje
Kolejna ciąża z Porsgrunn ale pierwsza na naszym forum z "mrożaczka "
Transfer był na cyklu sztucznym więc TAK masz stosować plastry do momentu aż łożysko zacznie spełniać swoją funkcję.
Który to Twój transfer 3 czy 4 ??? -
nick nieaktualny
-
kaktus85 wrote:Dziewczyny a co myslicie o locie samlotem? na 5 pazdziernika mam zarezerwowany samolot od polski i nie wiem czy moge leciec? Wy latalyscie normalnie?
Jeśli nie ma przeciwwskazań od lekarza to żaden problem. Wiele kobiet robi ivf poza krajem i lata po transferze przecież..
-
Aggga08 wrote:Jeśli nie ma przeciwwskazań od lekarza to żaden problem. Wiele kobiet robi ivf poza krajem i lata po transferze przecież..
no to bede miala problem bo USG mam na 5 pazdziernika na 8.15 a samolot mam wieczorem ale mam nadzieje ze bedzie wszystko ok -
Aggga08 wrote:Jeśli nie ma przeciwwskazań od lekarza to żaden problem. Wiele kobiet robi ivf poza krajem i lata po transferze przecież..
-
kaktus85 wrote:Dziewczyny a co myslicie o locie samlotem? na 5 pazdziernika mam zarezerwowany samolot od polski i nie wiem czy moge leciec? Wy latalyscie normalnie?
Ważne żebyś się nie stresowała. Latanie nie szkodzi. Zaczelam zaraz po transferze, dokładnie na 2gi dzień, a w całym pierwszym trymestrze było ich 7. Jak widać nic się nie zdarzyło.K., kaktus85 lubią tę wiadomość
-
Aggga08 wrote:Hm.. Myślicie że te 2 które dostałam 2 dni po punkcji mogą się przyjąć, skoro te 2 które miałam jeszcze w laboratorium nie dotrwaly do 5 dnia?
Teraz moje pytanie... czy z was dziewczyny tez duzo wypadalo bialych grudek po zelu crinone? To jest normalne ?Aggga08 lubi tę wiadomość
-
Mazwopka wrote:Mysl pozytywnie napewno w Tobie sa korzystniejsze warunki dla nich na »przyjecie sie « niz w laboratorium na szkole Trzymam kciuki .
Teraz moje pytanie... czy z was dziewczyny tez duzo wypadalo bialych grudek po zelu crinone? To jest normalne ?Mazwopka lubi tę wiadomość
-
Mazwopka wrote:
Teraz moje pytanie... czy z was dziewczyny tez duzo wypadalo bialych grudek po zelu crinone? To jest normalne ?
https://imeds.pl/crinone-80-mg-g
Punkt 4.2
To jest normalne
Mazwopka Ty nadal bierzesz progesteron ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 14:31
Mazwopka lubi tę wiadomość
-
Aggga08 wrote:Hm.. Myślicie że te 2 które dostałam 2 dni po punkcji mogą się przyjąć, skoro te 2 które miałam jeszcze w laboratorium nie dotrwaly do 5 dnia?
Te dwa które nie dotrwały do 5 doby są "inne " ( inna genetyka ) niż te które Ci podali
Dziewczyny też nie miały "mrożaków" a są w ciąży ( Czarodziejka, Zoja, Alutka) im też zarodki nie dały rady na szkle a inne w macicy dały radę . Trzeba myśleć pozytywnie , już nie masz na to wpływu i stres i zamartwianie nie pomogą .......
Aggga postaraj się zrelaksować ........
-
alda wrote:Te dwa które nie dotrwały do 5 doby są "inne " ( inna genetyka ) niż te które Ci podali
Dziewczyny też nie miały "mrożaków" a są w ciąży ( Czarodziejka, Zoja, Alutka) im też zarodki nie dały rady na szkle a inne w macicy dały radę . Trzeba myśleć pozytywnie , już nie masz na to wpływu i stres i zamartwianie nie pomogą .......
Aggga postaraj się zrelaksować ........
O a myślalam że tylko ja jestem takim przypadkiem...