WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Dzwoniłaś na ten numer Ullevål : 23027550? Jak nie to spróbuj , ja zawsze mówiłam że prawie mdleje z bólu i nigdy jak do tej pory mi nie odmówili wizyty .

Wszędzie dzwoniłam.. Piekegniarka odzwonila, w Riks full wizyta jutro... Jeśli będzie wieczorem gorzej to mam jechać na Ullevål albo legevakt....

• kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Tak, ja sprawdzałam takim właśnie . Po kilku dniach robiłam kolejny i pokazał że ciąża jest starsza . Mnie to trochę uspokoiło

ok dziekuje za informacje pozniej pojade i kupie :)

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny klinika mi nic nie odpisala probuje sie do nich dodzwonic ale nikt nie odbiera i nie wiem co mam teraz robic...? czy brac dalej tabletki...?

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wkoncu odpisali...ze na zdjeciu trudno stwiedzic ze jest druga kreska i kaza brac przez trzy dni tabletki i zrobic test jeszcze raz i dac im znac... wiec czekam :)

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    wkoncu odpisali...ze na zdjeciu trudno stwiedzic ze jest druga kreska i kaza brac przez trzy dni tabletki i zrobic test jeszcze raz i dac im znac... wiec czekam :)

Zrób jutro rano ten test digital, tam pojawi się napis GRAVID i tydzień ciaąży ;-) i wtedy wyślij im zdjęcie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 13:57

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar2śka piękne imię wybraliście :-)

e5skzzc.png

[**]

• K. Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Zrób jutro rano ten test digital, tam pojawi się napis GRAVID i tydzień ciaąży ;-) i wtedy wyślij im zdjęcie ;-)

Wlasnie tak !

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Mar2śka piękne imię wybraliście :-)
    Dziękujemy :) bardzo mi zależało na imieniu tradycyjnym ale lekko zapomnianym . Ja się zawsze irytowałam, że moje imie jest takie powszechne. Przynajmniej w moim roczniku tak było ;)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobilam test i wyszedl pozytywny 1-2 tygodnie :) pytanie moje jest takie bo kaza mi dalej brac plastry Estradot i Lutinus...Lutinust ok potrzebny a plastry..? ktoras z Was tez tak miala?

WNadzieji, Czarodziejka, pati1980, alda, mar2śka, Mirandzia, majola, Zoja36 lubią tę wiadomość

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus85 cudownie :) gratulacje <3

kaktus85 lubi tę wiadomość

• Freia Debiutantka

Wysłany: 14 września 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. W środę bylam w klinice w Haugesund na pobraniu jajeczek. Udalo sie uratowac tylko 3. Dzisiaj mialam miec transfer ale dostalam telefon ze szpitala, ze jeszcze nie jajeczka nie sa gotowe i mam przyjechac w poniedzialek. Od pobrania do poniedziałku bedzie 5 dni. Czy któraś z Was miala podobną sytuację? Bardzo się boję i nie wiem co myśleć. Pomóżcie

Freia
  • Mazwopka Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kaktus85 ❤️

• Czarodziejka Ekspertka

Wysłany: 14 września 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    Dziewczyny zrobilam test i wyszedl pozytywny 1-2 tygodnie :) pytanie moje jest takie bo kaza mi dalej brac plastry Estradot i Lutinus...Lutinust ok potrzebny a plastry..? ktoras z Was tez tak miala?

Gratulacje!!!

• K. Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    Gratulcje !!!!

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:

Gratuluje :-)

Kolejna ciąża z Porsgrunn ale pierwsza na naszym forum z "mrożaczka " :-)

Transfer był na cyklu sztucznym więc TAK masz stosować plastry do momentu aż łożysko zacznie spełniać swoją funkcję.

Który to Twój transfer 3 czy 4 ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 13:32

kaktus85, majola lubią tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freia wrote:
    Hej. W środę bylam w klinice w Haugesund na pobraniu jajeczek. Udalo sie uratowac tylko 3. Dzisiaj mialam miec transfer ale dostalam telefon ze szpitala, ze jeszcze nie jajeczka nie sa gotowe i mam przyjechac w poniedzialek. Od pobrania do poniedziałku bedzie 5 dni. Czy któraś z Was miala podobną sytuację? Bardzo się boję i nie wiem co myśleć. Pomóżcie

Nie wiem co mieli na myśli mówiąc "nie są gotowe" . Może to oznaczać że nie dzielą się jak powinny dlatego chcą poczekać do 5 doby. Zarodki podaje się w 2 , 3 , 5 lub 6 dobie .

e5skzzc.png

[**]

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... I podobno te które do 5 doby dotrwaja maja większe szanse

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus85 gratulacje ❤️❤️❤️❤️❤️

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    ... I podobno te które do 5 doby dotrwaja maja większe szanse
    A to już kwestia dyskusyjna. Niektóre zarodki na szkle nigdy nie będą miały szansy dotrwać do 5 doby a transferowane wcześniej, mają szansę rozwijać się dalej w macicy.

Aggga08 lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Freia Debiutantka

Wysłany: 14 września 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy w poniedziałek.
    Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze. To juz nasza druga próba. Trzymajcie się dziewczyny.

Freia
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ