Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Zoja36 Autorytet
    Postów: 624 231

    Wysłany: 11 października 2018, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda super wpis i pamięć :)

    Mazwopka lubi tę wiadomość

    k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Mirandzia Autorytet
    Postów: 322 101

    Wysłany: 11 października 2018, 18:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jyz 2 tygodnie i krew robili w klinice. Dzwonili ze jest negatywny, ja nawet nie sikalam w domu bo nie bylo sensu. Co prawda krwawienia nie na ale wsxystko wskazuje ze lada moment.
    Czy ktoras z was pamieta jak wyglada transfer mrozaka ? Jakies leki przed podaja? I czy komus sie udalo z mrozaka?

  • alda Autorytet
    Postów: 1488 421

    Wysłany: 11 października 2018, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Transfer mrożaczka :

    Na cyklu naturalnym nie trzeba brać żadnych leków , robi się kontrolne USG i testy owulacyjne na tej podstawie wyznacza się termin transferu.

    Na cyklu stymulowanym bierze się tabletki ( np.letrozol )od 3 dnia cyklu tylko przez 5 dni , tutaj też się robi kontrolne USG i też stosuje się testy owulacyjne .

    Na cyklu sztucznym bierze się Estradiol - tabletki - Progynova lub plasterki od 1 lub 2 dnia cyklu . Po 9-11 dniach robi się USG i sprawdza się grubość endometrium jeżeli jest ok zaczyna się brać progesteron i wyznacz się datę transferu.








    e5skzzc.png


    [**]




  • Mirandzia Autorytet
    Postów: 322 101

    Wysłany: 11 października 2018, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda dziekuje za inf a od czego zalezy czy na naturalnym czy na sztucznym. Na podstaeie czego decyduja ?

  • Mazwopka Autorytet
    Postów: 350 166

    Wysłany: 11 października 2018, 19:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia wrote:
    U mnie jyz 2 tygodnie i krew robili w klinice. Dzwonili ze jest negatywny, ja nawet nie sikalam w domu bo nie bylo sensu. Co prawda krwawienia nie na ale wsxystko wskazuje ze lada moment.
    Czy ktoras z was pamieta jak wyglada transfer mrozaka ? Jakies leki przed podaja? I czy komus sie udalo z mrozaka?

    Ja za miesiac mam transfer mrozaczna. postanowiono u mnie na cykl sztuczny. pierwszego dnia cyklu zaczynam brac tabletki progynova, musze poinformowac pielegniarke o tym ze dostalam miesiaczke i zaczelam brac tabletki no i czekac na wyznaczenie przez nia terminu kontroli.

    ja nie wiem na jakiej podstawie decyduja o tym czy robia cykl naturalny czy szctuczny.

  • alda Autorytet
    Postów: 1488 421

    Wysłany: 11 października 2018, 19:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia wrote:
    od czego zalezy czy na naturalnym czy na sztucznym. Na podstaeie czego decyduja ?


    Szczerze to chyba chybił trafił .......


    Ja w Oslo zawsze miałam na sztucznym a w Porsgrunn za pierwszym razem na stymulowanym a teraz mam mieć na sztucznym ;-)




    pati1980 lubi tę wiadomość

    e5skzzc.png


    [**]




  • pati1980 Autorytet
    Postów: 658 183

    Wysłany: 11 października 2018, 20:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda ostatnio pisałam jak to spokojnie poszłam na kontrole w Oslo. Tym razem obdzwonilam cztery różne kliniki i nikt mnie nie chciał przyjąć na kontrole w poniedziałek. Ostatecznie musiał Porsgrunn zadziałać i mam w Smestadgynekologene. Zobaczymy co bedzie w poniedziałek :-)

    k1iygdz.png
  • alda Autorytet
    Postów: 1488 421

    Wysłany: 11 października 2018, 21:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja zawsze myślałam że kliniki same szukają wolnych terminów u ginekologa w miejscu zamieszkania pacjenta ;-) - naiwna ja ;-)

    Jak się czujesz ?



    e5skzzc.png


    [**]




  • pati1980 Autorytet
    Postów: 658 183

    Wysłany: 11 października 2018, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idą na łatwiznę i każą samemu dzwonić do tych klinik co z nimi współpracują. Tyle że ja zadzwoniłam do czterech i nic z tego. Jak by nie było gdzie to bym musiała jechać do Porsgrunn. :-)

    Czuje się póki co ok. Tylko zawsze po tym zastrzyku Menopur mnie mdli i muszę poleżeć 30min.
    A Ty jak się miewasz.

    k1iygdz.png
  • alda Autorytet
    Postów: 1488 421

    Wysłany: 11 października 2018, 21:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati a dostałaś z Porsgrunn namiary do ginekologów czy musiałaś szukać w internecie ?

    U mnie ok. TSH po 5 miesiącach w końcu się unormowało :-)




    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 21:54

    Aggga08 lubi tę wiadomość

    e5skzzc.png


    [**]




  • pati1980 Autorytet
    Postów: 658 183

    Wysłany: 11 października 2018, 22:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda dostałam od nich listę gdzie mogę dzwonić. Raptem cztery kliniki w Oslo.

    Trzymam za Ciebie kciuki, mam nadzieję że tym razem nam się uda :-) :-)

    k1iygdz.png
  • Mazwopka Autorytet
    Postów: 350 166

    Wysłany: 14 października 2018, 14:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/Atomic.Holistic.Lifestyle/posts/1840431842699026?__xts__[0]=68.ARADzmfBu9SRsD3n-U-EMM9S3ttIRUa8Vlny8FTFAmcye9mWHpr9XOhKNSwSaH0fpPUK3YJxbFQZ5DLCKAg2WSm5oKej4z1-wY0JdnOPQwFmnkS8paC4-NYQyj9AywMjLvqy2wr1J461x6zKPqYiLCvHrAyOUzZrnxe79JefPw0oBNiKcoI79w&__tn__=C-R



    cos o endometriozie

  • kaktus85 Ekspertka
    Postów: 395 59

    Wysłany: 14 października 2018, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny robilam badania w polsce podam co mi wyszlo i powiedcie czy jest ok
    TSH 1,282 (0,350-4,940)
    FT3 2,17 (1,71-3,71)
    FT4 0,95 ( 0,70-1,48)
    anty-TPO 0,16 (0,00-5,61)
    anty -TG 1,04 ( 0,00-4,11)
    Insulina 4,7 ( 2,0-25,0)
    Witamina D3 metabolit 25(OH) 19,90 / niedobor 10, poziom niewtstarczajacy 10-30 ng/ml
    pozim wystarczajacy30-10
    Helicobacter pylori IgG 0,11 / wynik ujemy ponizej 0,80
    wynik niejednoznaczny 0,80-0,90
    wynik dodtani powyzej 0,90
    Glukoza 85,0 ( 70,0-99,0)
    Nie wiem co myslec i co robic czekam na reszte wynikow i przesle do lekarza w Polsce zeby je przeanalizowal

    f2wldqk3t9cfiynw.png
  • alda Autorytet
    Postów: 1488 421

    Wysłany: 14 października 2018, 19:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazwopka też masz endometriozę ?



    Pati "owocnego" podglądu ;-) czekamy na wieści .


    Kaktus daj znać po jutrzejszej wizycie :-)


    WNadzieji co u Ciebie ?



    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 19:09

    e5skzzc.png


    [**]




  • alda Autorytet
    Postów: 1488 421

    Wysłany: 14 października 2018, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus bierzesz witaminę D ? Masz za niską wartość .


    Reszta wyników jest ok.



    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 19:12

    kaktus85, Zoja36 lubią tę wiadomość

    e5skzzc.png


    [**]




  • kaktus85 Ekspertka
    Postów: 395 59

    Wysłany: 14 października 2018, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Kaktus bierzesz witaminę D ? Masz za niską wartość .


    Reszta wyników jest ok.

    Ok dzieki :)

    f2wldqk3t9cfiynw.png
  • pati1980 Autorytet
    Postów: 658 183

    Wysłany: 14 października 2018, 19:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati "owocnego" podglądu ;-) czekamy na wieści.

    Dzięki Alda :-). Dzisiaj wszystko mnie boli brzuch,jajniki i plecy jakiś koszmar.
    A nerwy mam takie że nawet mąż za głośno oddycha :-) :-)

    k1iygdz.png
  • alda Autorytet
    Postów: 1488 421

    Wysłany: 14 października 2018, 19:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    nerwy mam takie że nawet mąż za głośno oddycha :-) :-)



    Ha ha ha też tak miałam :-) :-) :-)



    e5skzzc.png


    [**]




  • K. Autorytet
    Postów: 276 136

    Wysłany: 14 października 2018, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro pierwsze USG i sie tak denerwuje ze chyba nie zasne dzis, masakra same czarne mysli bo od 2 tyg czuje sie wrecz fantastycznie ...

    mar2śka lubi tę wiadomość

    n59y2n0ajnp6dihh.png
  • Mazwopka Autorytet
    Postów: 350 166

    Wysłany: 14 października 2018, 21:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, ja nie mam endometriozy. wyslalam informacyjnie.
    moze ktorejs sie przyda.

‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego