Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie jyz 2 tygodnie i krew robili w klinice. Dzwonili ze jest negatywny, ja nawet nie sikalam w domu bo nie bylo sensu. Co prawda krwawienia nie na ale wsxystko wskazuje ze lada moment.
Czy ktoras z was pamieta jak wyglada transfer mrozaka ? Jakies leki przed podaja? I czy komus sie udalo z mrozaka?
-
Transfer mrożaczka :
Na cyklu naturalnym nie trzeba brać żadnych leków , robi się kontrolne USG i testy owulacyjne na tej podstawie wyznacza się termin transferu.
Na cyklu stymulowanym bierze się tabletki ( np.letrozol )od 3 dnia cyklu tylko przez 5 dni , tutaj też się robi kontrolne USG i też stosuje się testy owulacyjne .
Na cyklu sztucznym bierze się Estradiol - tabletki - Progynova lub plasterki od 1 lub 2 dnia cyklu . Po 9-11 dniach robi się USG i sprawdza się grubość endometrium jeżeli jest ok zaczyna się brać progesteron i wyznacz się datę transferu.
-
Mirandzia wrote:U mnie jyz 2 tygodnie i krew robili w klinice. Dzwonili ze jest negatywny, ja nawet nie sikalam w domu bo nie bylo sensu. Co prawda krwawienia nie na ale wsxystko wskazuje ze lada moment.
Czy ktoras z was pamieta jak wyglada transfer mrozaka ? Jakies leki przed podaja? I czy komus sie udalo z mrozaka?
Ja za miesiac mam transfer mrozaczna. postanowiono u mnie na cykl sztuczny. pierwszego dnia cyklu zaczynam brac tabletki progynova, musze poinformowac pielegniarke o tym ze dostalam miesiaczke i zaczelam brac tabletki no i czekac na wyznaczenie przez nia terminu kontroli.
ja nie wiem na jakiej podstawie decyduja o tym czy robia cykl naturalny czy szctuczny. -
Mirandzia wrote:od czego zalezy czy na naturalnym czy na sztucznym. Na podstaeie czego decyduja ?
Szczerze to chyba chybił trafił .......
Ja w Oslo zawsze miałam na sztucznym a w Porsgrunn za pierwszym razem na stymulowanym a teraz mam mieć na sztucznym
pati1980 lubi tę wiadomość
-
Alda ostatnio pisałam jak to spokojnie poszłam na kontrole w Oslo. Tym razem obdzwonilam cztery różne kliniki i nikt mnie nie chciał przyjąć na kontrole w poniedziałek. Ostatecznie musiał Porsgrunn zadziałać i mam w Smestadgynekologene. Zobaczymy co bedzie w poniedziałek
-
Idą na łatwiznę i każą samemu dzwonić do tych klinik co z nimi współpracują. Tyle że ja zadzwoniłam do czterech i nic z tego. Jak by nie było gdzie to bym musiała jechać do Porsgrunn.
Czuje się póki co ok. Tylko zawsze po tym zastrzyku Menopur mnie mdli i muszę poleżeć 30min.
A Ty jak się miewasz.
-
https://www.facebook.com/Atomic.Holistic.Lifestyle/posts/1840431842699026?__xts__[0]=68.ARADzmfBu9SRsD3n-U-EMM9S3ttIRUa8Vlny8FTFAmcye9mWHpr9XOhKNSwSaH0fpPUK3YJxbFQZ5DLCKAg2WSm5oKej4z1-wY0JdnOPQwFmnkS8paC4-NYQyj9AywMjLvqy2wr1J461x6zKPqYiLCvHrAyOUzZrnxe79JefPw0oBNiKcoI79w&__tn__=C-R
cos o endometriozie -
hej dziewczyny robilam badania w polsce podam co mi wyszlo i powiedcie czy jest ok
TSH 1,282 (0,350-4,940)
FT3 2,17 (1,71-3,71)
FT4 0,95 ( 0,70-1,48)
anty-TPO 0,16 (0,00-5,61)
anty -TG 1,04 ( 0,00-4,11)
Insulina 4,7 ( 2,0-25,0)
Witamina D3 metabolit 25(OH) 19,90 / niedobor 10, poziom niewtstarczajacy 10-30 ng/ml
pozim wystarczajacy30-10
Helicobacter pylori IgG 0,11 / wynik ujemy ponizej 0,80
wynik niejednoznaczny 0,80-0,90
wynik dodtani powyzej 0,90
Glukoza 85,0 ( 70,0-99,0)
Nie wiem co myslec i co robic czekam na reszte wynikow i przesle do lekarza w Polsce zeby je przeanalizowal