X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Mazwopka Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    hej dziewczyny robilam badania w polsce podam co mi wyszlo i powiedcie czy jest ok
    TSH 1,282 (0,350-4,940)
    FT3 2,17 (1,71-3,71)
    FT4 0,95 ( 0,70-1,48)
    anty-TPO 0,16 (0,00-5,61)
    anty -TG 1,04 ( 0,00-4,11)
    Insulina 4,7 ( 2,0-25,0)
    Witamina D3 metabolit 25(OH) 19,90 / niedobor 10, poziom niewtstarczajacy 10-30 ng/ml
    pozim wystarczajacy30-10
    Helicobacter pylori IgG 0,11 / wynik ujemy ponizej 0,80
    wynik niejednoznaczny 0,80-0,90
    wynik dodtani powyzej 0,90
    Glukoza 85,0 ( 70,0-99,0)
    Nie wiem co myslec i co robic czekam na reszte wynikow i przesle do lekarza w Polsce zeby je przeanalizowal
    witamina D za niska, poziom powinnas miec conajmniej 50
    ft3 I ft4 troche nisko. najlepiej jesli bylby to poziom powyzej 50 % normy

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazwopka wrote:
    witamina D za niska, poziom powinnas miec conajmniej 50
    ft3 I ft4 troche nisko. najlepiej jesli bylby to poziom powyzej 50 % normy
    Wit D faktycznie nisko. Dawka przynajmniej 4000 jednostek dziennie.
    Wtedy też może się poprawić konwersja, ale tym bym się nie przejmowała. Generalnie tarczyca piękne wyniki.

Mazwopka lubi tę wiadomość

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Mirandzia Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus a glukoza i insulina po co badana, masz jakis problem? Najczesciej zaleca sie krzywo cukrowa i insulinowa 3 pkt zeby wyciagnac jakies wnioski.
    A ja dzisiaj po rozmowie z dietetykiem dobre i zle wiesci. Dobra wyszlam z IO bez metforminy jupiiii, zla na 100% policystyczne i 0riblem z progesteronem. Dopoki tego nie uporzadkuje raczej szans jego zdaniem na ciaze nie mam. Moge robic in vitro i tak nic z tego nie bedzie. A skoro tutaj nie badaha nic to niby skad maja wiedziec. Chcemy jeszcze sprawdzic immunologie w łodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ból brzuch ustał w sobotę po południu ,nospa nie pomagała a te hmm plamki krwi trwały trzy dni w sumie były tylko rano ,jasno różowe z resztkami progesteronu
    Trzeba czekać do środy na pewno nie w spokoju ..boje sie okropnie niepowodzenia.
    Nie umiem od tak wziąć na luz i założyć ze bedzie dobrze ,latam do wc jak głupia wyczytałam ostatnio ze jest to FZWG czyli festiwal zaglądania w gacie ;)
    Po ostatnim razie miesiączka tez przyszła dopiero po odstawieniu progesteronu
    Na dzien dzisiejszy spóźnia sie 2dni

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja36 wrote:
    Wit D faktycznie nisko. Dawka przynajmniej 4000 jednostek dziennie.
    Wtedy też może się poprawić konwersja, ale tym bym się nie przejmowała. Generalnie tarczyca piękne wyniki.

Ja biorę 10 000 dziennie

• Mirandzia Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    Ja biorę 10 000 dziennie
    Ja też biorę 10 000+ Wit K2

Może Wam się przyda kalkulator do przeliczania AMH z pmol/L na inne jednostki
    http://unitslab.com/node/155

Agga napisałam do Ciebie wiadomość :)

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K. kciuki za usg !!
    majola a jak Ty się masz? Maluszek już z Wami?? :)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia wrote:
    Kaktus a glukoza i insulina po co badana, masz jakis problem? Najczesciej zaleca sie krzywo cukrowa i insulinowa 3 pkt zeby wyciagnac jakies wnioski.
    A ja dzisiaj po rozmowie z dietetykiem dobre i zle wiesci. Dobra wyszlam z IO bez metforminy jupiiii, zla na 100% policystyczne i 0riblem z progesteronem. Dopoki tego nie uporzadkuje raczej szans jego zdaniem na ciaze nie mam. Moge robic in vitro i tak nic z tego nie bedzie. A skoro tutaj nie badaha nic to niby skad maja wiedziec. Chcemy jeszcze sprawdzic immunologie w łodzi.

Bylam w klinice w łodzi I tam lekarz zlecil wszystkie te badania wiec zrobilam...

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzisiaj w klinice wszystko ok...kaza czekac na kolejny okres I wtedy umowia wizyty I bedziemy dzialac dalej..jak powiedzialam lekarzowi ze mam slaba wit. D to powiedzial ze to normalne..a te mocniejsze dawki to kupie bez recepty??

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • Mirandzia Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    Bylam dzisiaj w klinice wszystko ok...kaza czekac na kolejny okres I wtedy umowia wizyty I bedziemy dzialac dalej..jak powiedzialam lekarzowi ze mam slaba wit. D to powiedzial ze to normalne..a te mocniejsze dawki to kupie bez recepty??
    W Łodzi byłaś może u dr Paśnika od immunologi ?
    Tutaj wit D wysokich dawek raczej nie kupisz. Ja zamawiam z iherb do 350 nok bez cła. Wszystkie suplementy bkupuje tam. Oczywiście ze przy takiej pogodzie niedobory są ale nie jest normalne żeby przy staraniach o ciąże były, trzeba to uzupełnić.

https://pl.iherb.com/pr/Now-Foods-Vitamin-D-3-10-000-IU-120-Softgels/52326

• kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia wrote:
    W Łodzi byłaś może u dr Paśnika od immunologi ?
    Tutaj wit D wysokich dawek raczej nie kupisz. Ja zamawiam z iherb do 350 nok bez cła. Wszystkie suplementy bkupuje tam. Oczywiście ze przy takiej pogodzie niedobory są ale nie jest normalne żeby przy staraniach o ciąże były, trzeba to uzupełnić.

https://pl.iherb.com/pr/Now-Foods-Vitamin-D-3-10-000-IU-120-Softgels/52326

Ja bylam w klinice salve medica u dr. Kłosiński...a jak pojde do rodzinnego to wypisze mi recepte na wieksza dawke wit. d?

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    Ja bylam w klinice salve medica u dr. Kłosiński...a jak pojde do rodzinnego to wypisze mi recepte na wieksza dawke wit. d?

Wystarczy że weźmiesz więcej tabletek które już masz lub możesz kupić w aptece. Np. Jeśli masz wit d w dawce 2000 to weź tych tabletek 5.
    Osobiście polecam wit d w kroplach, albo przynajmniej nie te z apteki bo mają więcej ulepszaczy w składzie niż witamin... I jeśli wit d to i musi być wit K

• Mirandzia Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno powiedziec ja na recepte dostalam 800 jeszcze zaplacilam kupe kasy za nia. Lepiej juz chyba isc do tych sklepow ze zdrowa zywnoscia i moze tam cos znajdziesz. Zaplacisz za wizyte u rodzinnego i jakies g... przepisze. Jak szukalam Selenu wysylalam do dietetyka to stwierdzil ze szkoda kasy bo stezenia male stezenia a drogie. Do tego jeszcze pelno innych smieci w kapsulce Dlatego ja zamawiam przez neta wszystko. Zreszta oni sie tutaj boja duzych dawek nawet witam8n ;)

kaktus85 lubi tę wiadomość

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po kontroli,wszystko ok dużo pęcherzyków.
    Plan taki że nam dzisiaj i jutro brać Menopur i Orgalutran, we wtorek o 22:45 Ovitrelle. I tak sobie myślę że chyba eksploduje bo już mnie wszystko boli i brzuch mam ogromny. Miała któras z was taki sam system jak ja?

mar2śka, Zoja36 lubią tę wiadomość

k1iygdz.png
  • Mirandzia Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam punkcje we wtorek ostatni Menopur kazali w sobote a w niedziele Cetrotide i Ovitrelle o 23.30 kazdy 8naczej.
    Aggga08 napisalam do ciebie wiadomosc ;)

• alda Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Plan taki że nam dzisiaj i jutro brać Menopur i Orgalutran, we wtorek o 22:45 Ovitrelle. Miała któras z was taki sam system jak ja?

Ja tak miałam 3 zastrzyki w ostatnim dniu stymulacji ;-)

Punkcja w czwartek o której godzinie ???

e5skzzc.png

[**]

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati &&& za owocne zbiory ;)

pati1980 lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • majola Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    majola a jak Ty się masz? Maluszek już z Wami?? :)
    Jeszcze nie. Maluch się spóźnia. Termin był na wczoraj :) jutro mam wizytę u lekarza, bo położna na urlopie. Lekarka wyśle wiadomość do szpitala, ale nie wiem, kiedy mnie zaproszą. Pewnie tak około 10 dni po terminie

kaktus85 lubi tę wiadomość

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia wrote:
    Ja mialam punkcje we wtorek ostatni Menopur kazali w sobote a w niedziele Cetrotide i Ovitrelle o 23.30 kazdy 8naczej.
    Aggga08 napisalam do ciebie wiadomosc ;)
    Tak miałam ostatnim razem w maju :-)

k1iygdz.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Punkcja w czwartek o której godzinie ???[/QUOTE]
    W czwartek o 10:15 :-)
    Alda A nie byłaś przestymulowana. Mi to się zdaje że to tak dużo tego wszystkiego. Prawdę mówiąc to mam już dość tych zastrzykow :-)

k1iygdz.png
‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ