Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
kaktus85 wrote:hej dziewczyny robilam badania w polsce podam co mi wyszlo i powiedcie czy jest ok
TSH 1,282 (0,350-4,940)
FT3 2,17 (1,71-3,71)
FT4 0,95 ( 0,70-1,48)
anty-TPO 0,16 (0,00-5,61)
anty -TG 1,04 ( 0,00-4,11)
Insulina 4,7 ( 2,0-25,0)
Witamina D3 metabolit 25(OH) 19,90 / niedobor 10, poziom niewtstarczajacy 10-30 ng/ml
pozim wystarczajacy30-10
Helicobacter pylori IgG 0,11 / wynik ujemy ponizej 0,80
wynik niejednoznaczny 0,80-0,90
wynik dodtani powyzej 0,90
Glukoza 85,0 ( 70,0-99,0)
Nie wiem co myslec i co robic czekam na reszte wynikow i przesle do lekarza w Polsce zeby je przeanalizowal
ft3 I ft4 troche nisko. najlepiej jesli bylby to poziom powyzej 50 % normy -
Mazwopka wrote:witamina D za niska, poziom powinnas miec conajmniej 50
ft3 I ft4 troche nisko. najlepiej jesli bylby to poziom powyzej 50 % normy
Wtedy też może się poprawić konwersja, ale tym bym się nie przejmowała. Generalnie tarczyca piękne wyniki.Mazwopka lubi tę wiadomość
-
Kaktus a glukoza i insulina po co badana, masz jakis problem? Najczesciej zaleca sie krzywo cukrowa i insulinowa 3 pkt zeby wyciagnac jakies wnioski.
A ja dzisiaj po rozmowie z dietetykiem dobre i zle wiesci. Dobra wyszlam z IO bez metforminy jupiiii, zla na 100% policystyczne i 0riblem z progesteronem. Dopoki tego nie uporzadkuje raczej szans jego zdaniem na ciaze nie mam. Moge robic in vitro i tak nic z tego nie bedzie. A skoro tutaj nie badaha nic to niby skad maja wiedziec. Chcemy jeszcze sprawdzic immunologie w łodzi. -
nick nieaktualnyBól brzuch ustał w sobotę po południu ,nospa nie pomagała a te hmm plamki krwi trwały trzy dni w sumie były tylko rano ,jasno różowe z resztkami progesteronu
Trzeba czekać do środy na pewno nie w spokoju ..boje sie okropnie niepowodzenia.
Nie umiem od tak wziąć na luz i założyć ze bedzie dobrze ,latam do wc jak głupia wyczytałam ostatnio ze jest to FZWG czyli festiwal zaglądania w gacie
Po ostatnim razie miesiączka tez przyszła dopiero po odstawieniu progesteronu
Na dzien dzisiejszy spóźnia sie 2dni -
Mirandzia wrote:Kaktus a glukoza i insulina po co badana, masz jakis problem? Najczesciej zaleca sie krzywo cukrowa i insulinowa 3 pkt zeby wyciagnac jakies wnioski.
A ja dzisiaj po rozmowie z dietetykiem dobre i zle wiesci. Dobra wyszlam z IO bez metforminy jupiiii, zla na 100% policystyczne i 0riblem z progesteronem. Dopoki tego nie uporzadkuje raczej szans jego zdaniem na ciaze nie mam. Moge robic in vitro i tak nic z tego nie bedzie. A skoro tutaj nie badaha nic to niby skad maja wiedziec. Chcemy jeszcze sprawdzic immunologie w łodzi.
Bylam w klinice w łodzi I tam lekarz zlecil wszystkie te badania wiec zrobilam... -
kaktus85 wrote:Bylam dzisiaj w klinice wszystko ok...kaza czekac na kolejny okres I wtedy umowia wizyty I bedziemy dzialac dalej..jak powiedzialam lekarzowi ze mam slaba wit. D to powiedzial ze to normalne..a te mocniejsze dawki to kupie bez recepty??
Tutaj wit D wysokich dawek raczej nie kupisz. Ja zamawiam z iherb do 350 nok bez cła. Wszystkie suplementy bkupuje tam. Oczywiście ze przy takiej pogodzie niedobory są ale nie jest normalne żeby przy staraniach o ciąże były, trzeba to uzupełnić.
https://pl.iherb.com/pr/Now-Foods-Vitamin-D-3-10-000-IU-120-Softgels/52326 -
Mirandzia wrote:W Łodzi byłaś może u dr Paśnika od immunologi ?
Tutaj wit D wysokich dawek raczej nie kupisz. Ja zamawiam z iherb do 350 nok bez cła. Wszystkie suplementy bkupuje tam. Oczywiście ze przy takiej pogodzie niedobory są ale nie jest normalne żeby przy staraniach o ciąże były, trzeba to uzupełnić.
https://pl.iherb.com/pr/Now-Foods-Vitamin-D-3-10-000-IU-120-Softgels/52326
Ja bylam w klinice salve medica u dr. Kłosiński...a jak pojde do rodzinnego to wypisze mi recepte na wieksza dawke wit. d? -
kaktus85 wrote:Ja bylam w klinice salve medica u dr. Kłosiński...a jak pojde do rodzinnego to wypisze mi recepte na wieksza dawke wit. d?
Wystarczy że weźmiesz więcej tabletek które już masz lub możesz kupić w aptece. Np. Jeśli masz wit d w dawce 2000 to weź tych tabletek 5.
Osobiście polecam wit d w kroplach, albo przynajmniej nie te z apteki bo mają więcej ulepszaczy w składzie niż witamin... I jeśli wit d to i musi być wit K -
Trudno powiedziec ja na recepte dostalam 800 jeszcze zaplacilam kupe kasy za nia. Lepiej juz chyba isc do tych sklepow ze zdrowa zywnoscia i moze tam cos znajdziesz. Zaplacisz za wizyte u rodzinnego i jakies g... przepisze. Jak szukalam Selenu wysylalam do dietetyka to stwierdzil ze szkoda kasy bo stezenia male stezenia a drogie. Do tego jeszcze pelno innych smieci w kapsulce Dlatego ja zamawiam przez neta wszystko. Zreszta oni sie tutaj boja duzych dawek nawet witam8n
kaktus85 lubi tę wiadomość
-
Ja juz po kontroli,wszystko ok dużo pęcherzyków.
Plan taki że nam dzisiaj i jutro brać Menopur i Orgalutran, we wtorek o 22:45 Ovitrelle. I tak sobie myślę że chyba eksploduje bo już mnie wszystko boli i brzuch mam ogromny. Miała któras z was taki sam system jak ja?mar2śka, Zoja36 lubią tę wiadomość
-
pati1980 wrote:Plan taki że nam dzisiaj i jutro brać Menopur i Orgalutran, we wtorek o 22:45 Ovitrelle. Miała któras z was taki sam system jak ja?
Ja tak miałam 3 zastrzyki w ostatnim dniu stymulacji
Punkcja w czwartek o której godzinie ???
-
mar2śka wrote:majola a jak Ty się masz? Maluszek już z Wami??
jutro mam wizytę u lekarza, bo położna na urlopie. Lekarka wyśle wiadomość do szpitala, ale nie wiem, kiedy mnie zaproszą. Pewnie tak około 10 dni po terminie
kaktus85 lubi tę wiadomość