Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Mazwopka Autorytet
    Postów: 349 165

    Wysłany: 14 października 2018, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    hej dziewczyny robilam badania w polsce podam co mi wyszlo i powiedcie czy jest ok
    TSH 1,282 (0,350-4,940)
    FT3 2,17 (1,71-3,71)
    FT4 0,95 ( 0,70-1,48)
    anty-TPO 0,16 (0,00-5,61)
    anty -TG 1,04 ( 0,00-4,11)
    Insulina 4,7 ( 2,0-25,0)
    Witamina D3 metabolit 25(OH) 19,90 / niedobor 10, poziom niewtstarczajacy 10-30 ng/ml
    pozim wystarczajacy30-10
    Helicobacter pylori IgG 0,11 / wynik ujemy ponizej 0,80
    wynik niejednoznaczny 0,80-0,90
    wynik dodtani powyzej 0,90
    Glukoza 85,0 ( 70,0-99,0)
    Nie wiem co myslec i co robic czekam na reszte wynikow i przesle do lekarza w Polsce zeby je przeanalizowal
    witamina D za niska, poziom powinnas miec conajmniej 50
    ft3 I ft4 troche nisko. najlepiej jesli bylby to poziom powyzej 50 % normy

  • Zoja36 Autorytet
    Postów: 624 231

    Wysłany: 14 października 2018, 21:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazwopka wrote:
    witamina D za niska, poziom powinnas miec conajmniej 50
    ft3 I ft4 troche nisko. najlepiej jesli bylby to poziom powyzej 50 % normy
    Wit D faktycznie nisko. Dawka przynajmniej 4000 jednostek dziennie.
    Wtedy też może się poprawić konwersja, ale tym bym się nie przejmowała. Generalnie tarczyca piękne wyniki.

    Mazwopka lubi tę wiadomość

    k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Mirandzia Autorytet
    Postów: 322 101

    Wysłany: 14 października 2018, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus a glukoza i insulina po co badana, masz jakis problem? Najczesciej zaleca sie krzywo cukrowa i insulinowa 3 pkt zeby wyciagnac jakies wnioski.
    A ja dzisiaj po rozmowie z dietetykiem dobre i zle wiesci. Dobra wyszlam z IO bez metforminy jupiiii, zla na 100% policystyczne i 0riblem z progesteronem. Dopoki tego nie uporzadkuje raczej szans jego zdaniem na ciaze nie mam. Moge robic in vitro i tak nic z tego nie bedzie. A skoro tutaj nie badaha nic to niby skad maja wiedziec. Chcemy jeszcze sprawdzic immunologie w łodzi.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 października 2018, 22:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ból brzuch ustał w sobotę po południu ,nospa nie pomagała a te hmm plamki krwi trwały trzy dni w sumie były tylko rano ,jasno różowe z resztkami progesteronu
    Trzeba czekać do środy na pewno nie w spokoju ..boje sie okropnie niepowodzenia.
    Nie umiem od tak wziąć na luz i założyć ze bedzie dobrze ,latam do wc jak głupia wyczytałam ostatnio ze jest to FZWG czyli festiwal zaglądania w gacie ;)
    Po ostatnim razie miesiączka tez przyszła dopiero po odstawieniu progesteronu
    Na dzien dzisiejszy spóźnia sie 2dni

  • Aggga08 Autorytet
    Postów: 676 198

    Wysłany: 15 października 2018, 07:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja36 wrote:
    Wit D faktycznie nisko. Dawka przynajmniej 4000 jednostek dziennie.
    Wtedy też może się poprawić konwersja, ale tym bym się nie przejmowała. Generalnie tarczyca piękne wyniki.

    Ja biorę 10 000 dziennie

  • Mirandzia Autorytet
    Postów: 322 101

    Wysłany: 15 października 2018, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    Ja biorę 10 000 dziennie
    Ja też biorę 10 000+ Wit K2

    Może Wam się przyda kalkulator do przeliczania AMH z pmol/L na inne jednostki
    http://unitslab.com/node/155

    Agga napisałam do Ciebie wiadomość :)

  • mar2śka Autorytet
    Postów: 1726 1319

    Wysłany: 15 października 2018, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    K. kciuki za usg !!
    majola a jak Ty się masz? Maluszek już z Wami?? :)

    km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • kaktus85 Ekspertka
    Postów: 395 59

    Wysłany: 15 października 2018, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia wrote:
    Kaktus a glukoza i insulina po co badana, masz jakis problem? Najczesciej zaleca sie krzywo cukrowa i insulinowa 3 pkt zeby wyciagnac jakies wnioski.
    A ja dzisiaj po rozmowie z dietetykiem dobre i zle wiesci. Dobra wyszlam z IO bez metforminy jupiiii, zla na 100% policystyczne i 0riblem z progesteronem. Dopoki tego nie uporzadkuje raczej szans jego zdaniem na ciaze nie mam. Moge robic in vitro i tak nic z tego nie bedzie. A skoro tutaj nie badaha nic to niby skad maja wiedziec. Chcemy jeszcze sprawdzic immunologie w łodzi.


    Bylam w klinice w łodzi I tam lekarz zlecil wszystkie te badania wiec zrobilam...

    f2wldqk3t9cfiynw.png
  • kaktus85 Ekspertka
    Postów: 395 59

    Wysłany: 15 października 2018, 11:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzisiaj w klinice wszystko ok...kaza czekac na kolejny okres I wtedy umowia wizyty I bedziemy dzialac dalej..jak powiedzialam lekarzowi ze mam slaba wit. D to powiedzial ze to normalne..a te mocniejsze dawki to kupie bez recepty??

    f2wldqk3t9cfiynw.png
  • Mirandzia Autorytet
    Postów: 322 101

    Wysłany: 15 października 2018, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    Bylam dzisiaj w klinice wszystko ok...kaza czekac na kolejny okres I wtedy umowia wizyty I bedziemy dzialac dalej..jak powiedzialam lekarzowi ze mam slaba wit. D to powiedzial ze to normalne..a te mocniejsze dawki to kupie bez recepty??
    W Łodzi byłaś może u dr Paśnika od immunologi ?
    Tutaj wit D wysokich dawek raczej nie kupisz. Ja zamawiam z iherb do 350 nok bez cła. Wszystkie suplementy bkupuje tam. Oczywiście ze przy takiej pogodzie niedobory są ale nie jest normalne żeby przy staraniach o ciąże były, trzeba to uzupełnić.

    https://pl.iherb.com/pr/Now-Foods-Vitamin-D-3-10-000-IU-120-Softgels/52326

  • kaktus85 Ekspertka
    Postów: 395 59

    Wysłany: 15 października 2018, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia wrote:
    W Łodzi byłaś może u dr Paśnika od immunologi ?
    Tutaj wit D wysokich dawek raczej nie kupisz. Ja zamawiam z iherb do 350 nok bez cła. Wszystkie suplementy bkupuje tam. Oczywiście ze przy takiej pogodzie niedobory są ale nie jest normalne żeby przy staraniach o ciąże były, trzeba to uzupełnić.

    https://pl.iherb.com/pr/Now-Foods-Vitamin-D-3-10-000-IU-120-Softgels/52326

    Ja bylam w klinice salve medica u dr. Kłosiński...a jak pojde do rodzinnego to wypisze mi recepte na wieksza dawke wit. d?

    f2wldqk3t9cfiynw.png
  • Aggga08 Autorytet
    Postów: 676 198

    Wysłany: 15 października 2018, 15:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    Ja bylam w klinice salve medica u dr. Kłosiński...a jak pojde do rodzinnego to wypisze mi recepte na wieksza dawke wit. d?

    Wystarczy że weźmiesz więcej tabletek które już masz lub możesz kupić w aptece. Np. Jeśli masz wit d w dawce 2000 to weź tych tabletek 5.
    Osobiście polecam wit d w kroplach, albo przynajmniej nie te z apteki bo mają więcej ulepszaczy w składzie niż witamin... I jeśli wit d to i musi być wit K

  • Mirandzia Autorytet
    Postów: 322 101

    Wysłany: 15 października 2018, 15:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno powiedziec ja na recepte dostalam 800 jeszcze zaplacilam kupe kasy za nia. Lepiej juz chyba isc do tych sklepow ze zdrowa zywnoscia i moze tam cos znajdziesz. Zaplacisz za wizyte u rodzinnego i jakies g... przepisze. Jak szukalam Selenu wysylalam do dietetyka to stwierdzil ze szkoda kasy bo stezenia male stezenia a drogie. Do tego jeszcze pelno innych smieci w kapsulce Dlatego ja zamawiam przez neta wszystko. Zreszta oni sie tutaj boja duzych dawek nawet witam8n ;)

    kaktus85 lubi tę wiadomość

  • pati1980 Autorytet
    Postów: 658 183

    Wysłany: 15 października 2018, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po kontroli,wszystko ok dużo pęcherzyków.
    Plan taki że nam dzisiaj i jutro brać Menopur i Orgalutran, we wtorek o 22:45 Ovitrelle. I tak sobie myślę że chyba eksploduje bo już mnie wszystko boli i brzuch mam ogromny. Miała któras z was taki sam system jak ja?

    mar2śka, Zoja36 lubią tę wiadomość

    k1iygdz.png
  • Mirandzia Autorytet
    Postów: 322 101

    Wysłany: 15 października 2018, 15:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam punkcje we wtorek ostatni Menopur kazali w sobote a w niedziele Cetrotide i Ovitrelle o 23.30 kazdy 8naczej.
    Aggga08 napisalam do ciebie wiadomosc ;)

  • alda Autorytet
    Postów: 1488 421

    Wysłany: 15 października 2018, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Plan taki że nam dzisiaj i jutro brać Menopur i Orgalutran, we wtorek o 22:45 Ovitrelle. Miała któras z was taki sam system jak ja?


    Ja tak miałam 3 zastrzyki w ostatnim dniu stymulacji ;-)


    Punkcja w czwartek o której godzinie ???




    e5skzzc.png


    [**]




  • mar2śka Autorytet
    Postów: 1726 1319

    Wysłany: 15 października 2018, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati &&& za owocne zbiory ;)

    pati1980 lubi tę wiadomość

    km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • majola Autorytet
    Postów: 253 100

    Wysłany: 15 października 2018, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    majola a jak Ty się masz? Maluszek już z Wami?? :)
    Jeszcze nie. Maluch się spóźnia. Termin był na wczoraj :) jutro mam wizytę u lekarza, bo położna na urlopie. Lekarka wyśle wiadomość do szpitala, ale nie wiem, kiedy mnie zaproszą. Pewnie tak około 10 dni po terminie

    kaktus85 lubi tę wiadomość

  • pati1980 Autorytet
    Postów: 658 183

    Wysłany: 15 października 2018, 16:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia wrote:
    Ja mialam punkcje we wtorek ostatni Menopur kazali w sobote a w niedziele Cetrotide i Ovitrelle o 23.30 kazdy 8naczej.
    Aggga08 napisalam do ciebie wiadomosc ;)
    Tak miałam ostatnim razem w maju :-)

    k1iygdz.png
  • pati1980 Autorytet
    Postów: 658 183

    Wysłany: 15 października 2018, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Punkcja w czwartek o której godzinie ???[/QUOTE]
    W czwartek o 10:15 :-)
    Alda A nie byłaś przestymulowana. Mi to się zdaje że to tak dużo tego wszystkiego. Prawdę mówiąc to mam już dość tych zastrzykow :-)

    k1iygdz.png
‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego