Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Evveline do testu trzeba mieć nadzieje i się nie poddawać ........ !!!!!!
Krawienie się już nie pojawiło ?
Ja czytałam historie dziewczyn którym krew się lala po nogach okazało się że to krwiak a z ciąż wszystko było ok
Pozytywne myślenie to połowa sukcesu ...........
TRZYMAM KCIUKI
-
Alda, usg pokazało że maluszek rośnie jutro zaczyna 10 tydzień. Od stycznia będę pod opieką mojej fastlege i położnej w mojej okolicy. No i muszę wybrać szpital jak najszybciej bo podobno bardzo szybko zapełniają się miejsca, szczególnie w lecie..
alda lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Evveline To jest moja pierwsza próba, mamy jeszcze 4 zamrożone zarodki w Porsgrunn.
Alda, co do szpitala, to sama nie wiem który wybrać. Lekarz powiedział że rejonowo jesteśmy przydzieleni do Ahus ale mogę wybrać inny szpital. Masz jakieś pojęcie o szpitalach w Oslo? Czytałam już trochę opinii w necie ale zdania są różne. Dużo dziewczyn chwali sobie Ullevål. -
Szmivers co poród to inna opinia o szpitalu Zależy też kto w danym momencie ma dyżur na porodówce
Moja kuzynka rozdziła 2 razy w Ahus i po pierwszym porodzie mówiła że jej noga tam już nie postanie bardzo ciężki poród zero pomocy, mała urodziła się bardzo sina ,wiotka, ledwo oddychała, dostała 3 punkty w skali Apgar - położenie były Norweżkami ....... Przy drugiej ciąży odrzucili jej wszystkie podania przyjęcia do szpitala oprócz Ahus była załamana...... nie miała wyjścia ale pozytywnie się zaskoczyła - drugi poród wspomina bardzo dobrze pomagała jej Polska położna poród bez znieczulenia, bardzo szybki
Mnie bardzo źle potraktowali w Ullevål podczas poronień i moja noga już tam nie postanie....... ale może gdyby na dyżurze był inny skład lekarzy i położnych wrażenia byłyby inne........
Także "twardy orzech do zgryzienia " z tym wyborem .............
-
My podchodzilismy w Porsgrunn wspominam bardzo miło, mili lekarze i delikatni.Nie masz się co stresować pełen luz na pierwszej wizycie robili mi badanie USG i dostałam wykaz leków co i jak przyjmować.Wszystko meilowo później szlo miałam dać info kiedy pierwszy dzień miesiączkiMadalada