X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Mirandzia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Dziewczyny są dwie kreseczki :-) test pozytywny :-) jestem w ciąży :-)
    Gratulacje doczekalas sie ;)

• Mirandzia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda napisz tak w skrocie ile u ciebievto trwalo i jak wygladalo? Teraz mialas Crio na sztucznym ?

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Alda gratulacje :):):) bardzo się cieszę :) zdrówka Wam życzę :)

Alutka
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Gratulacje

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    to nie jest coś bardziej jak gonal? Straszne mało o tym na necie...

Tak masz racje jak Gonal ;-) myśle jedno pisze drugie ;-)

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia wrote:
    Alda napisz tak w skrocie ile u ciebievto trwalo i jak wygladalo? Teraz mialas Crio na sztucznym ?

Cykl sztuczny: Estrodat - plastry mam je pierwszy raz zawsze była Progynova , progesteron Lutinus 3 razy 1.
    Estrodat od pierwszego dnia cyklu , 12 dnia kontrola ( endometrum trójlinijne - nikt wcześniej mi tego nie pokazał to był pierwszy raz kiedy to widziałam ;-) grubość 10mm ) , od 13 dnia progesteron , transfer 18 dnia cyklu ( zarodek 5 dniowy ) .
    Estrodat i progesteron mam brać do 12 tygodnia ciąży .

To był mój 7 transfer :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 14:29

Hannanna, Czarodziejka, Nusieńka lubią tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K. wrote:
    ja mam jutro spotkanie z genetykiem okropnie sie boje co kaza mi zrobic

Trzymam kciuki za dobre wieści :-) Daj nam tu znać .

e5skzzc.png

[**]

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    O ranyyyy alda!!! Ale się cieszę !!! Wspaniała wiadomość <3

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Hura hura!!! :) :) :)
    Mega super wiadomość.
    Bardzo się cieszę.
    Teraz trzymam kciuki && za Wasze zdrówka i niech maluch się zadomawia.
    Ściskam Cię mocno Alda :*

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Tak jak myślałam test negatywny. I zaczynam już plamic czyli miesiączka za rogiem. Pisałam do Porsgrunn mam dac znać jak przyjdzie miesiączka to zaplanujemy transfer mrozakow. Wiem już że będzie na cyklu naturalnym bez lekow. Któraś z Was tak miała. No i na pewno po świętach.
    Ach mam mega doła i ledwo sobie z tym radzą
    Bardzo mi przykro Pati :(
    Głowa do góry i walcz dalej, przytulam mocno.

pati1980 lubi tę wiadomość

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • majola Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda, moje gratulacje!!! Cieszę się ogromnie!!!

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jutro spotkanie z genetykiem okropnie sie boje co kaza mi zrobic[/QUOTE]

Jak spotkanie z genetykiem?

k1iygdz.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "ja mam jutro spotkanie z genetykiem okropnie sie boje co kaza mi zrobic[/QUOTE]

K.Jak spotkanie z genetykiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 18:39

k1iygdz.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    |Hej dziewczyny dostala wiadomosc z kilinik zaczynam z grudniowym okresem ....najpierw sprej do nosa Synarella a potem zastrzyki Fostimon og Gonal-F tych jeszcze zastrzykow nie mialam zobaczymy jak beda na mnie dzialac....

mar2śka, Zoja36 lubią tę wiadomość

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    |Hej dziewczyny dostala wiadomosc z kilinik zaczynam z grudniowym okresem ....najpierw sprej do nosa Synarella a potem zastrzyki Fostimon og Gonal-F tych jeszcze zastrzykow nie mialam zobaczymy jak beda na mnie dzialac....
    A jakie miałaś leki przy ostatniej stymulacji? Też był długi protokół ?

kaktus85 lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • K. Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, w sumie to nijak, powiedziala ze mam sanco z wynikiem prawidlowym i nie pwoinam sie matwic jednak zaznaczyla iz mam niskie bialko ze ponizej 0.500 moze wskazywac na zespol downa a ja mam 0.391 za to ta wolna beta jest w normie, no i ze anatomia jest dobra i mowila zeby isc i zrobic jesczcze raz dobre usg bo ulozenie ploodu bylo trudne wiec zapisane jest iz warunki byly trudne do oceny , ale jednak jako lekarz musi mi przedstawic iz ryzykownwynosi 1:161 przy moich pomiarach i przeziernosc krku jest na granicy normy , no nic jutro pojde na usg i pogadam z innym lekarzem jeszcze, na sanco napisane jest ze zalecaja amino jesli ryzyko wynosi 1:100, ale ja i tak raczej nie zrobie amino i poprpstu czekam na maj na mojego syna

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • Czarodziejka Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda!!!! Gratulacje ogromne!!! Bardzo radosna wiadomość !!! Rośnijcie zdrowo!

• Czarodziejka Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K. wrote:
    Hej, w sumie to nijak, powiedziala ze mam sanco z wynikiem prawidlowym i nie pwoinam sie matwic jednak zaznaczyla iz mam niskie bialko ze ponizej 0.500 moze wskazywac na zespol downa a ja mam 0.391 za to ta wolna beta jest w normie, no i ze anatomia jest dobra i mowila zeby isc i zrobic jesczcze raz dobre usg bo ulozenie ploodu bylo trudne wiec zapisane jest iz warunki byly trudne do oceny , ale jednak jako lekarz musi mi przedstawic iz ryzykownwynosi 1:161 przy moich pomiarach i przeziernosc krku jest na granicy normy , no nic jutro pojde na usg i pogadam z innym lekarzem jeszcze, na sanco napisane jest ze zalecaja amino jesli ryzyko wynosi 1:100, ale ja i tak raczej nie zrobie amino i poprpstu czekam na maj na mojego syna

Nie stresuj się kochana, bo to nie wskazane. Idź na spokojnie do innego lekarza i na usg. Trzymam mocno kciuki!

• alda Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K Ty pisałaś kiedyś że coś Ci wyszło z krwi powyżej normy ( nie pamiętam co ) dlatego bierzesz Acard , może to też miało wpływ na to białko . Nie znam się na tym ale może powiedz o tym lekarzowi .

e5skzzc.png

[**]

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K. wrote:
    Czekamy na dobre wieści po jutrzejszym usg. Trzymam kciuki :)

k0kdx1hpz2nssibk.png
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ