X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • alda Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka w którym tygodniu miałaś Dobbeltest , jak to wyglądało u Ciebie , kto Ci wysyłał skierowanie fastlege ?

e5skzzc.png

[**]

• K. Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    K Ty pisałaś kiedyś że coś Ci wyszło z krwi powyżej normy ( nie pamiętam co ) dlatego bierzesz Acard , może to też miało wpływ na to białko . Nie znam się na tym ale może powiedz o tym lekarzowi .
    Pkytki mialam, ale gentyczka twoerdzi ze ani acard ani duphaston ( bralam do 13 tyg) nie wplywa na wynik, w sumiw to wiecie co juz mi to wisi wiem ze moj synus jesg zdrow i wszystko bedzie dobrze, dam znac po usg jutro, w takim tempie to zaraz wszzytskie beda albo mamami albo w ciazy i bedziemy musialby zminic nazwe grupy :)

majola lubi tę wiadomość

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • madziula_ Koleżanka

Wysłany: 6 listopada 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda gratulacje!! : )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 23:04

n59ymg7ygootc40w.png
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wysyłała któraś z was próbkę krwi menstuacyjnej do Grecji?

pati1980 lubi tę wiadomość

• K. Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    A po co ?

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby wykryć na ukryta chlamydie której z krwi nie widać

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli coś wykryja, dają antybiotyk, wiele kobiet twierdzi że po kuracji zaszły w ciążę

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.ivfserum.com/infection-screening/

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://forum.babyverden.no/threads/er-det-noen-som-har-sendt-prøve-til-aten.1839339/page-52

Więcej o tym na forum

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.aftenposten.no/familieogoppvekst/Etter-11-proverorsforsok-og-en-antibiotikakur_-lyktes-de-i-a-bli-foreldre--pa-egen-hand-8907b.html

• Mirandzia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 ty to jesteś szperacz, pozniej poczytam o tym.
    A moze antybiotyk można tak na zaś? Napewno zapisze wszystko i podpytam immunologa co o tym sądzi? wiem wiem kombinuje z tym antybiotykiem hihihi

• kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    A jakie miałaś leki przy ostatniej stymulacji? Też był długi protokół ?

Sprey ten sam a zastrzyki menopur

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia wrote:
    Aggga08 ty to jesteś szperacz, pozniej poczytam o tym.
    A moze antybiotyk można tak na zaś? Napewno zapisze wszystko i podpytam immunologa co o tym sądzi? wiem wiem kombinuje z tym antybiotykiem hihihi

Hehe niestety, muszę wszystko wiedzieć i wszystko przetestować...
    Ten antybiotyk dobierają zależnie od tego co znajdą..

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:

Slyszalam, koleżance która leczyla się w prywatnej klinice robili to badanie po leczeniu zaszła w ciążę. Ciekawa jestem czy może zlecić to badanie fastlege czy tylko specjalista?

k1iygdz.png
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Slyszalam, koleżance która leczyla się w prywatnej klinice robili to badanie po leczeniu zaszła w ciążę. Ciekawa jestem czy może zlecić to badanie fastlege czy tylko specjalista?

Nie trzeba żadnego skierowania. Wystarczy wysłać próbkę krwi. Wszystko opisane na ich stronie. Podobno współpracują w froyaklinikken

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    Nie trzeba żadnego skierowania. Wystarczy wysłać próbkę krwi. Wszystko opisane na ich stronie. Podobno współpracują w froyaklinikken

No ta koleżanka leczyla się właśnie u nich i to oni wyslali krew do badania. Poczytam po pracy bo jestem ciekawa :-)

Aggga08 lubi tę wiadomość

k1iygdz.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    https://forum.babyverden.no/threads/er-det-noen-som-har-sendt-prøve-til-aten.1839339/page-52

Więcej o tym na forum
    Pyatnie mam w jakich przypadka robic to padanie i brac ten antybiotyk bo u na to problem bardziej z mezem niz ze mna....

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli u Ciebie coś wykryja, to i mąż dostaje antybiotyk, bo to jest zarazliwe te wszystkie bakterie. Wiem że można i partnera sperme wysłać, ale dziewczyny które o tym pisały twierdzą że skoro u Ciebie coś znajdą to i partner to ma. A poza tym to Ty dostajesz zarodek.
    Robi się to badanie głównie jeśli jest problem z implantacja zarodka bo te bakterie tworzą środowisko niekorzystne dla implantacji zarodka. Poczytam dokładniej i będę jeszcze pisać jak więcej się czegoś dowiem.

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być oczywiście tak że nie znajdą nic

K. lubi tę wiadomość

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc - ta próba ma na celu sprawdzenie flory bakteryjnej, sprawdzenie ilości dobrych i złych bakterii które mogą mieć wpływ na płodność, sprawdzić czy są jakieś infekcje (np chlamydia).
    Pomaga również tym które miały SA czy MA

‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ