X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K. wrote:
    Robilam w pl, bylam umowiona na usg gentyczne i lekarz mowil ze aby dokonac pelej oceny lepiej zrobic do tego pappa, mowilam
    Mu ze mam sanco ale on nawet nie spojraal na to, nie wiem co mnie podkusilo do k&&wy nedzy zeby sie zgodzic, jak zadzownili to tez ze mam skierwnie i czy bede robic tutaj u nich czy gdzie a ja ze moment ze mam samco prawidlowy wynik a oni a ze za chwile oddzwonia i oddzwoli i mowi zebym poszla do gentyka, jestem debilem co pewnie teraz przez tydzien nie bedzie spal na wlasne zyczenie, ale skoro z dna jest prawidlowy to niech sobie wsadza gdzies ten pappa !
    Pappa jest ok bo ocenia tez inne parametry np prawdopodobieństwo wystąpienia stanu przedrzucawkowego itp ale w momencie kiedy sanco wyszło ok a pappa nie to bierze się pod uwagę sanco, harmony itp. Ja też robiłam te 2 testy. Nie denerwuj się ! Po co ma się dziecko denerwować.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Zoja Ty miałaś USG genetyczne ( 11-13 tydzień ) w Norwegii ? W którym tygodniu ? Kto Ci wysłał skierowanie fastlege czy klinika w której robiłaś IVF ?

Jak to wygląda ? Gdzie miałaś to badanie szpital czy przychodnia ? Jesteśmy w tym samym wieku ;-)

Matko jeszcze nie jestem w ciąży a zaczynam się stresować ;-)

Ciężarówki jakich kosmetyków używacie do smarowania brzuszka ?
    Alda jak byłam na wizycie u ginekolog potwierdzającej ciążę (skierowanie do Niej miałam z Haugesund) to ona wystawiła mi skierowanie na test pappa. I tak, najpierw w 10 tyg szłam na pobranie krwi. Wtedy też zrobili mi usg, a 3 tyg później szłam na usg prenatalne. Wtedy też były już wyniki z krwi i dostałam już pełne wyniki. To wszystko robiłam w szpitalu. Potem na połówkowym jak byłam w Polsce lekarz widząc moje wyniki pappa stwierdził że najlepszą metodą robią w Norwegii. A Harmony robiłam prywatnie w Polsce zaraz po połówkowym jakoś w 19 tc.

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K. wrote:
    Test nifty zostal wycofany z polski i zastapiony testem sanco, test sanco wyszedl mi pozytywnie wiec ja nie wiem po co dalam namowic sie na ta pappa, lece odtatni raz do pl na konsultacje z gentykiem i juz nigdy wiecej nie bede robic zadnych badan
    Poczytałam trochę i test Sanco to w sumie taka sama metoda co harmony czy nifty. Różnica jest tylko taka że sanco badają w Polsce w Warszawie w laboratorium. Także Kochana testem pappa nie ma co się przejmować i śpij spokojnie, wszystko jest ok :)

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda jeszcze pytałaś czym smarujemy brzuch. Ja smaruje piersi, brzuch, boczki, uda i pośladki. Używam czystego kolagenu firmy Souvre a potem jeszcze na to smaruje balsamem z kolagenem tej samej firmy. Osobiście polecam te kosmetyki. Stosuje serię do buziaka od 1,5 roku i jestem mega zadowolona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 13:56

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K. wrote:
    U mnie tragedia dzieczyny dostalam telefon od lekarza iz czeka mnie amniopunkcja, mialam usg gentyczne i lekarz namowil mnie na test papa nie wiem po co sie debila zgodzilam skoro mam test sanco z wynikiem prawidlowym, i co dzis dzowoni i mwoie ze ryzyko zespolu downa wg pappa testu wynosi 1:160 .... w nasteoym tyg mam
    Umowina wizyte u gentyka chyba umre na zawal 3 razy do twgo czasu[/QUOTE

Wszystko będzie dobrze ! Postaraj się stresować jak naj mniej . Maleństwo będzie zdrowe jak ryba :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 14:00

Alutka
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda- Ja używam głównie kremu Mustela

Alutka
  • alda Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati jak samopoczucie ?

e5skzzc.png

[**]

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Pati jak samopoczucie ?

Alda robilam sikanca wczoraj i był negatywny. Czekam do poniedziałku i raczej na miesiączka, bo w cuda nie wierzę.
    Po prostu wrócę po mrozaczki bo co innego mozna zrobic.
    Decyzja podjęta, wykorzystam wszystkie trzy próby i składam broń. Ja zaraz będę miała 39lat. Juz nie mam siły walczyć.

k1iygdz.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati z testami różnie bywa ;-) czekam z Tobą na poniedziałkowe testowanie , w klinice chyba Ci powiedzą żebyś zrobiła jeszcze test w środę ja tak mam w papierach od nich .

e5skzzc.png

[**]

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Pati z testami różnie bywa ;-) czekam z Tobą na poniedziałkowe testowanie , w klinice chyba Ci powiedzą żebyś zrobiła jeszcze test w środę ja tak mam w papierach od nich.

Nie, mi kazali zrobić w poniedzialek 5 listopada.
    Alda wiesz Może ile się czeka na termin transferu mrozakow w Porsgrunn
    Ach co bedzie to bedzie :-)

k1iygdz.png
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 6 albo 7 zaczynam spray... Dostałam też rozpiskę. Bemfola 150 przez 9 dni i dopiero 10 dnia pierwsza kontrola... Wydaje mi się że to trochę późno... Tym bardziej że 3 razy byłam przestymulowana.. Pisałam do kliniki ale twierdzą że nie trzeba wcześniej... Miała któras ten lek?

• kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    alda wrote:
    Pati z testami różnie bywa ;-) czekam z Tobą na poniedziałkowe testowanie , w klinice chyba Ci powiedzą żebyś zrobiła jeszcze test w środę ja tak mam w papierach od nich.

Nie, mi kazali zrobić w poniedzialek 5 listopada.
    Ach co bedzie to bedzie :-)
    Pati glowa do gory jeszcze nic straconego napewno masz zrobic test 5 i jesli wyjdzie negatywny to brac dalej leki i dwa dni pozniej zrobic jeszcze raz...trzymam kciuki za was dziewczyny....ja czekam dalej na okres ale objaw zadnych konkretnych nie mam tylko troche nerwowa jestem....

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczny no i dostalam okres....teraz czekam do poniedzialku na wiadomosc z kliniki...zobaczymy jaka podejma decyzje...Milego weekendu

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:

Teraz czekałaś tak długo bo powinno się odpocząć od stymulacji co najmniej 3 cykle . Z transferem mrożaka już tak nie trzeba czekać ;-) Grudzień święta więc odpada ;-) myśle że w styczniu nie będzie problemu ;-) .

Ja zawsze po nieudanej próbie pisałam do nich że test negatywny i czy mogę wrócić po mrożaka jak dostanę okres w tym i tym tygodniu np okres tydzień 46 ;-) - nie wiem czy to jasno napisałam ;-)

Nigdy nie czekałam aż oni mi wyznaczą termin ;-) Zawsze się godzili na termin który im podałam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 16:30

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    Od 6 albo 7 zaczynam spray... Dostałam też rozpiskę. Bemfola 150 przez 9 dni i dopiero 10 dnia pierwsza kontrola... Wydaje mi się że to trochę późno... Tym bardziej że 3 razy byłam przestymulowana.. Pisałam do kliniki ale twierdzą że nie trzeba wcześniej... Miała któras ten lek?

Mi też się wydaje że kontrola bardzo późno jak u Ciebie .

Mnie męczyli Bemfolą w Riks on ma chyba podobny skład jak Menopur .

e5skzzc.png

[**]

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    Pati glowa do gory jeszcze nic straconego napewno masz zrobic test 5 i jesli wyjdzie negatywny to brac dalej leki i dwa dni pozniej zrobic jeszcze raz...trzymam kciuki za was dziewczyny....ja czekam dalej na okres ale objaw zadnych konkretnych nie mam tylko troche nerwowa jestem....

I też tak zrobię. Póki co to ani okresu ani pozytywnego testu. Chodź czekam do poniedziałku.
    Zawsze mi się wydawało że jak się uda to coś się czuje ( brzuch i piersi bola).
    Nie wiem czy ja sobie wymyśliłam, czy mozna byc bezobjawowo w ciąży :-) :-)

k1iygdz.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Teraz czekałaś tak długo bo powinno się odpocząć od stymulacji co najmniej 3 cykle . Z transferem mrożaka już tak nie trzeba czekać ;-) Grudzień święta więc odpada ;-) myśle że w styczniu nie będzie problemu ;-) .

Ja zawsze po nie udanej próbie pisałam do nich że test negatywny i czy mogę wrócić po mrożaka jak dostanę okres w tym i tym tygodniu np okres tydzień 46 ;-) - nie wiem czy to jasno napisałam ;-)

Nigdy nie czekałam aż oni mi wyznaczą termin ;-) Zawsze się godzili na termin który im podałam ;-)

Też tak myślę że dopiero po nowym roku. Zresztą ja sama chce odpocząć po tym wszystkim.
    Napisze do nich że chce w styczniu wrócić :-)

k1iygdz.png
  • Hannanna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    I też tak zrobię. Póki co to ani okresu ani pozytywnego testu. Chodź czekam do poniedziałku.
    Zawsze mi się wydawało że jak się uda to coś się czuje ( brzuch i piersi bola).
    Nie wiem czy ja sobie wymyśliłam, czy mozna byc bezobjawowo w ciąży :-) :-)

Hej :) Ja w sumie byłam bezobjawowo przez pierwsze 8 tygodni. U położnej na wizycie zachwalałam jaki ze mnie wulkan energii a trzy dni później czasem ledwo z łóżka wstałam ;)
    Mi test z krwi już coś pokazywał a sikany długo długo nic. Trzymam kciuki za Ciebie! :) Bądź dobrej myśli.

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannanna wrote:
    Hej :) Ja w sumie byłam bezobjawowo przez pierwsze 8 tygodni. U położnej na wizycie zachwalałam jaki ze mnie wulkan energii a trzy dni później czasem ledwo z łóżka wstałam ;)
    Mi test z krwi już coś pokazywał a sikany długo długo nic. Trzymam kciuki za Ciebie! :) Bądź dobrej myśli.
    O widzisz to jest jeszcze jakaś nadzieja dla mnie hihi
    Jak byłam w 2015r w ciąży to już tydzień przed okresem miałam piersi jak balony, brzuch mnie bolał i tak sobie pomyślałam że to tak wygląda, ale wychodzi na no że nie każdy ma objawy :-) :-)

k1iygdz.png
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K... Dostałam okres... Po 40 od ostatniego... Miałam plamienie 3 dni w czasu kiedy okres powinnam miec, byłam u lekarza w środę i stwierdzil że to był okres.. Jak się okazuje, niestety nie... Więc ze względu na swieta muszę czekać do stycznia...

‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ