X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Mazwopka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest , ja szykuje się w Gamecie... kwiecień lub maj mam nadzieje :)
    O ile wszystkie wyniki wyjdą dobrze ... także póki co żyje i staram się uśmiechać jak najwiecej .
    Za tydzień w piątek muszę się skontaktować z kliniką odnośnie wszystkich badań, które wykonalismy . Jesli wszystkie dotarły do kliniki i jest ok to mąż będzie miał wyznaczoną datę na biopsje .

• alda Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus pochwal się :-) :-) :-)

Mazwopka, kaktus85 lubią tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Kaktus pochwal się :-) :-) :-)
    Co to za nowości dziewczyny ? :)

• kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazwopka wrote:
    Co to za nowości dziewczyny ? :)
    Jestem po transferze zrobilam test i wyszly dwie kreski :) betra byla 220 <5 ;)
    USG mam 24 kwietnia...siedze caly czas jak na szpilkach...boje sie strasznie...mam nadzieje ze sie teraz uda....bo juz nie mam nic zamrozonego...:( Aggga trzymam za Ciebie kciuki...i mysle ze dziewczyny maja racje zebysz poszla na krotki protokol ja teraz mialam krotki zeby bylo mniej a lepszej jakosci i zobaczymy co z tego wyjdzie...Calym sercem jestem z Toba bo bardzo Cie podziwiam...Trzymam za Was wszystkie kciuki i dalej tu zagladam i czytma co piszecie

alda, pati1980, Mazwopka, majola, Zoja36, mar2śka lubią tę wiadomość

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    USG mam 24 kwietnia...siedze caly czas jak na szpilkach...boje sie strasznie...mam nadzieje ze sie teraz uda....bo juz nie mam nic zamrozonego...:( Aggga trzymam za Ciebie kciuki...i mysle ze dziewczyny maja racje zebysz poszla na krotki protokol ja teraz mialam krotki zeby bylo mniej a lepszej jakosci i zobaczymy co z tego wyjdzie...Calym sercem jestem z Toba bo bardzo Cie podziwiam...Trzymam za Was wszystkie kciuki i dalej tu zagladam i czytma co piszecie

Gratulacje ❤️❤️❤️❤️❤️

Ja krotki miałam w Riks... To były najgorsze podejścia...

Mild ivf jest łagodniejsze, bo zastrzyki nie są codziennie....

Ale teraz jeszcze coś mnie martwi.. Te 2 jajeczka ostatnie były ładne... 8 komórek w 3 dobie, równe, i 2 stopień fragmentacji oba... Więc naprawdę niewiele... I teraz się zastanawiam czy jescze problem nie jest w zagnieżdżaniu, miałam robione na tych AH...
    Jak to sprawdzić??? Jakieś badania?

I cały czas myślę i pewnej teorii odnośnie podawania 2... Podobno może być tak że organizm walczy o słabszy zarodek a odtraca ten lepszy...

I ciekawe czy te 2 by dotrwaly do 5 doby.. Następnym razem będę się upierac żeby trzymać 5 dni na szkielku

kaktus85 lubi tę wiadomość

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 Gratulacje ! :)

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus super, gratulacje <3

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co robić... Wczoraj byłam na seminarium na którym był hausken... I on twierdzi że jeśli są choroby typu endometrioza to powinien być extra długi protokół... Koleżanka z endometrioza zaszła wlasnie po tym protokole... Więc nie wiem czy to mild ivf wybić sobie z głowy czy nie....

• alda Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    Nie wiem co robić... Wczoraj byłam na seminarium na którym był hausken... I on twierdzi że jeśli są choroby typu endometrioza to powinien być extra długi protokół... Koleżanka z endometrioza zaszła wlasnie po tym protokole... Więc nie wiem czy to mild ivf wybić sobie z głowy czy nie....

Guzik prawda !!!

Medycyna to nie matematyka ! Dla jednych będzie dobry dla drugich nie ...... Wiem to na własnym przykładzie !

Po długim protokole czułam się fatalnie , jak to miało się udać skoro organizm był "wyczerpany" .

Na krótkim mogłam góry przenisić ;-)

Ja postawiłam wszystko na jedną kartę , krótki protokół i 5 doba ;-)

Ja mam endometriozę IV stopnia , moje AMH to 0,4 więc w Riks nie chcieli mi zrobić krótkiego protokołu i trzymać zarodków do 5 doby.

W Porsgrunn nie było z tym problemu , chociaż też mi to mówili i czy chcę ryzykować moje ostatnie podejście ale ja im powiedziałam że nie chcę iść 3 raz tym samym protokołem - jestem w ciąży i mam jeszcze 2 "mrożaki" - blastki .

Aggga wiem że to trudne ale zadaj sobie pytanie co tracisz próbując mild IVF ........

4 razy miałaś długi protokół i ............

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 15:26

Mazwopka lubi tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Guzik prawda !!!

Medycyna to nie matematyka ! Dla jednych będzie dobry dla drugich nie ...... Wiem to na własnym przykładzie !

Po długim protokole czułam się fatalnie , jak to miało się udać skoro organizm był "wyczerpany" .

Na krótkim mogłam góry przenisić ;-)

Ja postawiłam wszystko na jedną kartę , krótki protokół i 5 doba ;-)

Ja mam endometriozę IV stopnia , moje AMH to 0,4 więc w Riks nie chcieli mi zrobić krótkiego protokołu i trzymać zarodków do 5 doby.

W Porsgrunn nie było z tym problemu , chociaż też mi to mówili i czy chcę ryzykować moje ostatnie podejście ale ja im powiedziałam że nie chcę iść 3 raz tym samym protokołem - jestem w ciąży i mam jeszcze 2 "mrożaki" - blastki .

Aggga wiem że to trudne ale zadaj sobie pytanie co tracisz próbując mild IVF ........

4 razy miałaś długi protokół i ............

Miałam długi ale zwykły długi 3 razy... 2 razy krótki i właśnie wtedy miałam najgorsze podejścia... Przy krótkim protokole... U mnie amh jest piękne, jak wszystko inne....

To mini kosztuje ponad 23 000 kr... A w klinice mam jeszcze jedno opłacone już.. Dlatego nie wiem co robić..

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08
    jak po rozmowie z lekarzem ?

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcą nic zmieniać... Twierdzi, że zmiana lekow nic tu nie pomoże, a ostatnio te 2 zarodki były ładne dzięki picsi i aktywacji więc robimy to samo. Sprayu nie ma co dłużej brać bo mam podejście za podejściem więc to nic nie da...

Mazwopka lubi tę wiadomość

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:

GRATULACJE!!! :))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 06:52

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:

Hej! Ja podchodziłam do in vitro ze wzg na endometriozę i miałam krótki protokół. Więc chyba niekoniecznie extra długi jest ‚gwarancją’ sukcesu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 06:54

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co generalnie myślicie o mnie ... w sensie zdrowa kobieta z wysokim amh - nie wiem dokładnie jaki ale jest ok . Lat 29 . Nie mam żadnych „ chorób „ nie mam problemów z tarczyca . Moje tsh jest 1.4 .. jaki protokół powinien być dla mnie
    „ najlepszy „
    Miałam jedną stymulację . Protokół długi .

Komorek pobranych 16 z czego 9 zapłodnionych . 5 przetrwało do drugiej doby .
    Pierwszy transfer był ze świeżym zarodkiem
    Drugi transfer - dwa mrozaki
    Trzeciego transferu nie było bo 2 ostatnie zarodki się nie rozmroziły.

Lekarz Gamety najprawdopodobniej chce zrobić tym razem krótki porotokol .

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno pytanie . Czy któraś z was dostała zwolnienie lekarskie w Polsce i dostarczała je do pracodawcy ?
    Wiem że przed wyjazdem muszę powiadomić pracodawcę o tym ze jadę do Polski do kliniki w konkretnym celu . I ze dostanę zwolnienie lekarskie z tego tytułu. ( mój pracodawca wie o im vitro
    - informuje go na bierząco o całym postępowaniu . Mam dużo lepszy komfort psychiczny w pracy ) I wiem ze muszę przetłumaczyć sykmelding na Norweski lub angielski.

O czymś jeszcze muszę pamiętać ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 16:22

• alda Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazwopka wrote:

Komorek pobranych 16 z czego 9 zapłodnionych .

Ja jestem za krótkim - mniej komórek ale lepszej jakości . Niektórzy lekarze mówią że przy dużej ilości pęcherzyków one nie mają miejsca na prawidłowy rozwój ........

Raz nie wyszło na długim więc warto coś zmienić .

Pytaliście się o możliwość zapłodnienia większej ilości komórek niż 6 ?

W kwestii zwolnienia nie pomogę - nie znam się na tym .

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.s ciąże z naszego forum na krótkim protokole : ja , Pati , Mar2śka , Kaktus , Madziula , Farzi, Hannanna , Alutka chyba też i pewnie jeszcze kogoś pominęłam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 21:25

majola, Mazwopka lubią tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda - nie nie pytałam o zapłodnienie komórek lekarza . Zapytam na następnej wizycie .
    Ale to co wyczytałam na forum to 6 komórek zapladnianych jest w przypadku procedury rządowej . Podobno tak napisane jest w ustawie - ja ustawy nie czytałam .
    U nas będą zapładniane wszystkie - ale na 100 % dowiem się na wizycie .

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazwopka wrote:
    Dziewczyny co generalnie myślicie o mnie ... w sensie zdrowa kobieta z wysokim amh - nie wiem dokładnie jaki ale jest ok . Lat 29 . Nie mam żadnych „ chorób „ nie mam problemów z tarczyca . Moje tsh jest 1.4 .. jaki protokół powinien być dla mnie
    „ najlepszy „
    Miałam jedną stymulację . Protokół długi .

Komorek pobranych 16 z czego 9 zapłodnionych . 5 przetrwało do drugiej doby .
    Pierwszy transfer był ze świeżym zarodkiem
    Drugi transfer - dwa mrozaki
    Trzeciego transferu nie było bo 2 ostatnie zarodki się nie rozmroziły.

A robiliście fragmentacje dna? Kariotypy?

‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ