X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Mazwopka Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka wrote:
    Hei dziewczyny jestescie moze tutaj jeszcze???
    Mialam 1 ivf w riks i niestety nic, dzisiaj mialam miec transfer mrozaczka, i zaden nie przezyl... kurcze czy to mozliwe?? Macie jakies rady??
    Możliwe niestety, moje dwa zarodki przy 1VF niestety tez się nie rozmroziły.
    Zarodki były zamrożone w 3 dobie . Uważam , ze to zdecydowanie za szybko na mrożenie .
    Rady - ja uciekłam z Riks po pierwszej pełnej procedurze - czułam się tam jak w fabryce. Jeden schemat i co wizyta inny lekarz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 08:34

Ovulka lubi tę wiadomość

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazwopka wrote:
    Możliwe niestety, moje dwa zarodki przy 1VF niestety tez się nie rozmroziły.
    Zarodki były zamrożone w 3 dobie . Uważam , ze to zdecydowanie za szybko na mrożenie .
    Rady - ja uciekłam z Riks po pierwszej pełnej procedurze - czułam się tam jak w fabryce. Jeden schemat i co wizyta inny lekarz.

I ja wlasnie czuje to samo, jestem taka na nich zla ze a 3 mrozaki zmarnowali. Mam ochote tam dzisiaj zadzwonic i zapytac dlaczego... wrrrrr....

A jak jeat jesli chcialabym zmienic na porsgrunn ?? Dlugo sie czeka na zmiane jak to sie odbywa??

• Emma Debiutantka

Wysłany: 22 października 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka.... trochę mnie przestraszyłas ja nie długo też podchodzę w Riksie do 2 transferu A zarazem 1 z mrozaczkow.Boje się tego że nic z tego bo mrozaczki mogą nie przeżyć.Dziwi mnie że nie mogą przytrzymać ich do 5 doby i zobaczyć jak się rozwijają i czy wogole do niej przetrwaja Mam 4 mrozaczki w 2 dobie zamrozone .
    Szybko miałaś mieć transfer po 1 nie udanym mi zrobili cykl przerwy.
    Fakt jest taki że też czuje że u nich jest wszystko rutynowo nikt nie zagłębia się w szczegóły ...

Trzymaj się i powodzenia życzę w końcu Nam się uda 😘

Ovulka lubi tę wiadomość

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma wrote:
    Ovulka.... trochę mnie przestraszyłas ja nie długo też podchodzę w Riksie do 2 transferu A zarazem 1 z mrozaczkow.Boje się tego że nic z tego bo mrozaczki mogą nie przeżyć.Dziwi mnie że nie mogą przytrzymać ich do 5 doby i zobaczyć jak się rozwijają i czy wogole do niej przetrwaja Mam 4 mrozaczki w 2 dobie zamrozone .
    Fakt jest taki że też czuje że u nich jest wszystko rutynowo nikt nie zagłębia się w szczegóły ...

Mialam cykl przerwy i zaczelam z progynova do mrozakow, ale zaden nie dal rady..., to jest nie mozliwe. Tez mrozili w 2 dobie. Mowili ze takie sa super i wgl.... teraz mam cykl przerwy i mialam zaczynac ze sprayem od nowa... ale probuje zmienic na porsgrunn. Nikt tam o niczym nie informuje... poprostu jestem zle teraz nastawiona 😥 mam nadzieje ze wam sie uda.
    Ciekawe czy oni wogole sie do tego przykladaja...

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawialam wlasnie z porsgrunn, i mam fastlege w poniedzialek i bede go prosic o wyslanie nowych papierow tam. Mowili ze do poerwsze wizyty kolo 2 miesc ale teraz sa swieta wiec mozlowe ze troszke dluzej. Ale stwierdzilam ze bede walczyc o swoje malenstwo tam. Teraz bede miala mala przerwe, pewnie to tez dobrze dla organizmu 😊

Molhi lubi tę wiadomość

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazwopka gratulacje ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Mazwopka lubi tę wiadomość

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofi2810 wrote:
    MAZWOPKA to dobry znak trzymam kciuki :)
    Aggga08 a czy wiesz jaki jest powod tego ze zarodki obumarly tak szybko ? Robilas ivf tylko w Norwegii? Jak tylko bede miala chwilke zajze na twoj blog :)
    U mnie pobrano 4 jajeczka. 2 wogole sie nie zaplodnily a jedno obumarlo w 5 dniu a jedno jak powiedziala Pani doktor wyglada dosc dziwnie bylo pod obserwacja i mialo byc zamrozone ale dzien pozniej dostalam tel. ze tez obumarlo.

Hei.
    Robiłam 3 w Norwegii i 3 w Danii. Teraz 7 w Grecji i po raz pierwszy mam 2 blasto zamrożone.

W rikse miałam za 1 razem 3, żaden nie przetrwal rozmrażania.

Ostatni wpis na blogu tłumaczy co mogło być przyczyna upadku w 3 dobie u mnie

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 urywkowo przeczytalam twoj blog i trzymam kciuki za zabieg w Grecji na pewno tym razem sie uda :) Wiesz gdzies juz czytalam ze czestym powodem dla ktorego zarodki zle sie dziela jest zle nasienie wiec cos w tym moze byc. Jaki antybiotyk przyjmowal twoj partner?
    Dziewczyny jak rozwiazujecie kwestie in vitro a pracy ? Wiadomo wiaze sie to z czestymi wizytami u lekarza, zlym samopoczuciem podczas przyjmowania hormonow.

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym nasieniem to dziwna sprawa, bo wyniki książkowe...
    Antybiotyk nazywał się doxcycline

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma wrote:

Moga przetrzymac do 5 doby...
    Mi tak robili 2 razy, ale trzeba dzwonić i ich męczyć o to.

Pamiętajcie że te 3 próby za które państwo płaci można wykorzystać w innym kraju i dostaje się zwrot za podejście i za leki...
    Szkoda że ja tego nie wiedziałam przed ostatnia próba, tak to był wogole nie pochodziła w Riks...

• Emma Debiutantka

Wysłany: 24 października 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Definitywnie zmieniam nastawienie Musi się udać innej opcji nie ma Kazda klinika o ktorej czytam mie ma tylko dobrych opini zle tez sa i to czesto.komus uda sie w tej a komus w innej . Wykorzystam swoje proby w Riksie
    Jestem silną zdrową kobieta w końcu spotka mnie to na co tak długo czekam 🌞
    Czego i Wam wszystkim życzę😻

Ostatnio opowiedziano mi przypadek kobiety
    ..1 proba nieudana zero mrozaczkow..odpuscila nie chciała się więcej faszerowac zastrzykami itp.mijaja 2 miesiące brak okresu test pozytywny Cud ? Lekarze twierdzą że zastrzyki obudziły hormony ona że poprostu odpuscila pogodził się z tym że nie będzie dziecka..

Mazwopka, Nustria lubią tę wiadomość

• Mirandzia Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazwopka gratulacje ;)

Mazwopka lubi tę wiadomość

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia wrote:
    Mazwopka gratulacje ;)
    😗

• alda Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia co u Ciebie ???????

e5skzzc.png

[**]

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma wrote:
    Definitywnie zmieniam nastawienie Musi się udać innej opcji nie ma Kazda klinika o ktorej czytam mie ma tylko dobrych opini zle tez sa i to czesto.komus uda sie w tej a komus w innej . Wykorzystam swoje proby w Riksie

..1 proba nieudana zero mrozaczkow..odpuscila nie chciała się więcej faszerowac zastrzykami itp.mijaja 2 miesiące brak okresu test pozytywny Cud ? Lekarze twierdzą że zastrzyki obudziły hormony ona że poprostu odpuscila pogodził się z tym że nie będzie dziecka..

Ja okropnie żałuję ze z riksa nie uciekam po 1 próbie..

Słyszałam o takich przypadkach... Nawet pilotfrue miała kilka ivf, a zaskoczyło naturalnie.

Ale my się staraliśmy 5 lat naturalnie, teraz 7 ivf więc w naszym przypadku jest jakiś większy problem i samo nie zaskoczy...
    Oboje zdrowi oprócz mojej endometriozy, badania wszystkie perfekt....

• K. Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma wrote:

To tak jak u mnie, odpuscilam i pyklo samo, tylko ze ja mam nadal 13 mrozaczkow w riks i ostatnii myslkm o nich, a w dniu porodu dostalam lost z riks z przypomniem ze mamy zarodki u nich , czytam was dziewczyny i trzymam kciuki. Kazda z nas na szanse ba bycie mama, jedne szybciej drugie pozniej i tego wam zycze z calego serca ❤️

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • Emma Debiutantka

Wysłany: 7 listopada 2019, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadszedł ten czas przyszła @ jest koszmarna musiałam wziąć wolne z pracy . Startuje z Progynova jestem trochę ciekawa jak taka dawka hormonów na mnie wpłynie....W piątek za tydzień mam usg...później już tylko czekanie na tel. z Riks czy mrozaczek przeżył....Niby Staram się nie myśleć jak wszyscy radzą ale tego nie da się uniknąć....
    Czy ktoś jest w grupie na podobnym etapie co ja ?

• Molhi Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chciałabym się z Wami przywitać👐😊
    W naszych staraniach korzystamy z pomocy kliniki w Porsgrunn, aktualnie jestem 4 dni po transferze 4dniowego zarodka (drugie podejscie).
    Trzymam za nas wszystkie kciuki, żeby nam się udało zostac mamusiami😊

Myślałam, że dam radę przejść ta próbę bez forum, ale czuje się lekko podłamana (Nie czuje żeby coś się działo po transferze), i na pewno razem z Wami będzie mi raźniej😉

Miłego dnia wszystkim, już za chwilę weekend🤗

Molhi.

Ovulka lubi tę wiadomość

maj 2017 - zaczynamy starania
    sierpień 2017 - badania męża
    maj 2018 - nareszcie pierwsza wizyta w klinice!
    wrzesień 2018 - polip w macicy, przeoczony na kontroli
    marzec 2019 - histeroskopia, teraz powinno być dobrze!
    maj 2019 - bladzioch, czy to możliwe? ciąża naturalna
    30.05.2019 - żegnaj aniołku 😞 7tyg0dni
    30.07.2019 zaczynamy InVitro
    14.08.2019 transfer trzydniowca❤
    Niestety, test negatywny.
    4.11.2019 transfer 4 dniowego zarodka💗Niestey, nie udało się.
    19.02.2020 Transfer ostatniego, dwudniowego mrożaka🤞

🙋‍♀️ 37: macica dwurożna
    🙋‍♂️ 39:morfologia 2%
  • Mazwopka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny ❤️
    Trzymam mocno kciuki !

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molhi wrote:
    Cześć dziewczyny, chciałabym się z Wami przywitać👐😊
    W naszych staraniach korzystamy z pomocy kliniki w Porsgrunn, aktualnie jestem 4 dni po transferze 4dniowego zarodka (drugie podejscie).
    Trzymam za nas wszystkie kciuki, żeby nam się udało zostac mamusiami😊

Myślałam, że dam radę przejść ta próbę bez forum, ale czuje się lekko podłamana (Nie czuje żeby coś się działo po transferze), i na pewno razem z Wami będzie mi raźniej😉

Miłego dnia wszystkim, już za chwilę weekend🤗

Molhi.

Trzymam mocno ✊🏼 Jak mowia brak objawow jest najlepszym objawem 😍
    Ja juz nie moge sie doczekac podejscia w porsgrunn, mialam raz w riks. Nie bylam zadowolona.
    Mam nadzieje ze uda nam sie tam 😊

Molhi lubi tę wiadomość

‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ