X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Nustria Koleżanka

Wysłany: 5 października 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazwopka, dzięki za podpowiedzi:) Super, że dobrze się czujesz po transferze, chyba od razu widać po ilości leków, że w Polsce się bardziej przykładają, teraz musi się udać! trzymam kciuki żeby fasolka się zadomowiła!:D Aga dawaj znać jak tam po lekach jak zaczniesz i kiedy będziesz miała punkcje:)

Ja wczoraj nie wytrzymałam i zrobiłam test sikany i mamy dwie kreseczki!!!:D Nie chciałam zapeszać, ale jakoś czułam, że coś tam się dzieje innego niż zawsze:D Nie mogę w to uwierzyć! Teraz za 2-3 tyg usg żeby wszystko potwierdzić, no ale jesteśmy dobrej myśli:) Mam skończyć jeszcze opakowanie lutinusa, zostało mi 3 dni i wtedy już bez żadnych leków, mam nadzieję, że wiedzą co robią, ale jakoś od pierwszej wizyty w szpitalu od razu im zaufaliśmy:)

majola, alda, Pia88 lubią tę wiadomość

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nustria wrote:
    Mazwopka, dzięki za podpowiedzi:) Super, że dobrze się czujesz po transferze, chyba od razu widać po ilości leków, że w Polsce się bardziej przykładają, teraz musi się udać! trzymam kciuki żeby fasolka się zadomowiła!:D Aga dawaj znać jak tam po lekach jak zaczniesz i kiedy będziesz miała punkcje:)

Ja wczoraj nie wytrzymałam i zrobiłam test sikany i mamy dwie kreseczki!!!:D Nie chciałam zapeszać, ale jakoś czułam, że coś tam się dzieje innego niż zawsze:D Nie mogę w to uwierzyć! Teraz za 2-3 tyg usg żeby wszystko potwierdzić, no ale jesteśmy dobrej myśli:) Mam skończyć jeszcze opakowanie lutinusa, zostało mi 3 dni i wtedy już bez żadnych leków, mam nadzieję, że wiedzą co robią, ale jakoś od pierwszej wizyty w szpitalu od razu im zaufaliśmy:)

Super <3 ciesze sie przeogromnie! <3

Nustria lubi tę wiadomość

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nustria wrote:

Super!!!! Gratulacje 😘😘😘😘

Ja mam dziś kontrolę, I jeśli wszystko jest ok to zaczynam dziś leki....

Nustria lubi tę wiadomość

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 daj znać co i jak po wizycie :)

Czy któraś z was wykonywała badanie krwi w sobotę w Oslo? Któreś laboratorium jest otwarte w sobotę ?

• Nustria Koleżanka

Wysłany: 7 października 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!:)) Trzymam baaaaardzo mocno kciuki za Wasze fasolki!!!!!!

Mazwopka jak u Ciebie, prawie już tydzień po transferze? Jak się czujesz, miałaś jakieś ciągnięcia? Kiedy testujesz?:) Ja niestety nie mam pojęcia o laboratoriach w Oslo, nie pomogę, mi kazali zrobić tylko ten test sikany 16 dni po transferze i teraz prawie za 3 tyg usg, więc bety w ogóle nie miałam, dziwne, ale w sumie skoro nic specjalnego się nie dzieje to pewnie u nich to norma.

Aga trzymam kciuki za dużo dobrych jajeczek:D kiedy lecisz do Grecji? Trzymam kciuki, żeby były to Wasze najlepsze wakacje!!:)

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje . Dobrze się czuje . Coś mnie boli i bolało , rwie i kuje od czasu do czasu .Kręciło i kręci się w głowie . Piersi nie bolą . Dziś jest 6 dzień po transferze.
    Powinnam 11 dnia po transferze zrobić betę,ale to jest sobota wiec chyba wstrzymam się do poniedziałku . Pewnie zrobię tez sikany wcześniej .

• Nustria Koleżanka

Wysłany: 9 października 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, objawy brzmią obiecująco:D Może w weekend test sikany już coś pokaże:) Trzymam mocno kciuki i wysyłam moc pozytywnej, ciążowej i zaraźliwej energii:D

• alda Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazwopka wrote:
    Dziękuje . Dobrze się czuje . Coś mnie boli i bolało , rwie i kuje od czasu do czasu .Kręciło i kręci się w głowie . Piersi nie bolą . Dziś jest 6 dzień po transferze.
    Powinnam 11 dnia po transferze zrobić betę,ale to jest sobota wiec chyba wstrzymam się do poniedziałku . Pewnie zrobię tez sikany wcześniej .

Zrób betę w piątek :-) a w poniedziałek sprawdzisz przyrost :-) Ja betę zrobiłam w 6 dniu po transferze 5 dniowego zarodka który teraz smacznie śpi 🥰🥰🥰

POWODZENIA . TRZYMAM KCUKI ✊✊✊✊✊✊✊✊✊

e5skzzc.png

[**]

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Zrób betę w piątek :-) a w poniedziałek sprawdzisz przyrost :-) Ja betę zrobiłam w 6 dniu po transferze 5 dniowego zarodka który teraz smacznie śpi 🥰🥰🥰

POWODZENIA . TRZYMAM KCUKI ✊✊✊✊✊✊✊✊✊

Myślałam o tym , ale ... Boje się 🙈

• Emma Debiutantka

Wysłany: 10 października 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hei dziewczyny szkoda że dopiero dziś znalazłam to forum.Mialam mnóstwo pytan
    Jestem po 1 probie w Riksie niestety nieudanej. Dostalam plemienia w 11 dniu w 12 zrobiłam bete i chociaz na tescie pojawila sie blada druga kreska to beta byla negatywna.
    Mam jeszcze 4 mrozaczki na szczęście. Kolejna próba w listopadzie.
    Pozdrowionka i powodzenia Wszystkim życzę

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Emma . Powodzenia przy następnym transferze :)

Emma lubi tę wiadomość

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak dobrze ze do was trafilam. Jestem po pierwszej nieudanej probie w Telemark. Pobrano 4 jajeczka niestety zadne nie dotrwalo do transferu. Czy ktoras z was tez tak miala? Bo ja otrzymujac ta wiadomosc z kliniki zalamalam sie pytajac jaki jest powod obumarcia zarodkow dowiedzialam sie ze po prostu tak sie czsami zdarza. Nie zlecono zadnych dodatkowych badani mam teraz miec przerwe przez jeden cykl a pozniej zaczas stymulacje sprayem do nosa i menopurem. Powiedzcie mi jakie sa wasze doswiadczenia z kliniaka w Telemark ?
    Pozdrawiam was goraco :)

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofi2810 wrote:
    Hej dziewczyny jak dobrze ze do was trafilam. Jestem po pierwszej nieudanej probie w Telemark. Pobrano 4 jajeczka niestety zadne nie dotrwalo do transferu. Czy ktoras z was tez tak miala? Bo ja otrzymujac ta wiadomosc z kliniki zalamalam sie pytajac jaki jest powod obumarcia zarodkow dowiedzialam sie ze po prostu tak sie czsami zdarza. Nie zlecono zadnych dodatkowych badani mam teraz miec przerwe przez jeden cykl a pozniej zaczas stymulacje sprayem do nosa i menopurem. Powiedzcie mi jakie sa wasze doswiadczenia z kliniaka w Telemark ?
    Pozdrawiam was goraco :)

Cześć Sofi2810! :)
    Raczej nikt tu nie zaleca dodatkowych badań. Co do komórek - może to zależeć od ich jakości oraz od jakości plemników .

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odpowiedz MAZWOPKA ;) maz mial robione badanie nasienia morfologia nie byla najlepsza ale nie az tak slaba aby nie moglo nam sie udac wiec to chyba odpada, sama nie wiem ;( mam nadzieje ze teraz przy stymulacji bede miala wiecej jajeczek do pobrania i moze sie uda.
    A jak tam u ciebie robilas test? Mam nadzieje ze beda 2 kreseczki :)

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w którym dniu padły?

Mialam 6 ivf, i nigdy żaden nie dotrwal do 5 doby....

Invitrownorwegii.blogg.no moje zmagania krok po kroku... Pierwsze podejście się zaczęło grudzień 2017...

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam test, druga kreska jest blada.
    W poniedzialek pojde na krew.

alda, majola lubią tę wiadomość

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAZWOPKA to dobry znak trzymam kciuki :)
    Aggga08 a czy wiesz jaki jest powod tego ze zarodki obumarly tak szybko ? Robilas ivf tylko w Norwegii? Jak tylko bede miala chwilke zajze na twoj blog :)
    U mnie pobrano 4 jajeczka. 2 wogole sie nie zaplodnily a jedno obumarlo w 5 dniu a jedno jak powiedziala Pani doktor wyglada dosc dziwnie bylo pod obserwacja i mialo byc zamrozone ale dzien pozniej dostalam tel. ze tez obumarlo.

• alda Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazwopka wrote:
    Zrobilam test, druga kreska jest blada.
    W poniedzialek pojde na krew.

Mazwopka 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰
    Cieszę się razem z Tobą 🤗🤗🤗🤗🤗

Kup sobie te testy :

https://www.apotek1.no/produkter/clearblue-digital-graviditetstest-med-ukeindikator-2stk-897990p

5b3b46bed329f0a2med.jpg

Pokazują tygodnie ciąży , tak można sprawdzać co tydzień czy jest ok - czy beta przyrasta 😊😊😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 12:59

e5skzzc.png

[**]

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na clearblue dziś wyszło Gravid 1-2 uker ❤️

pati1980, Nustria, alda, majola lubią tę wiadomość

• Nustria Koleżanka

Wysłany: 13 października 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazwopka gratuluję bardzo❤️!!!:))) Czyli październik to zdecydowanie dobry miesiąc:D Co dalej? Idziesz na betę? Co Ci mówią z Łodzi, jakie zalecenia?:D Masz już jakieś objawy ciąży?:)

‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ