Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Ehhhh... Jak zwykle nie mamyrozakow, wiec wszystko od nowa....
Tak, to było 1 w Grecji...
Teraz będzie naturalne ivf albo naturalne zmodyfikowane.
Dostałam okres wczoraj I startujemy w tym cyklu
Wczoraj byłam na rozmowie z doktorem z jednej najlepszych klinik na świecie (ponad 81 % powodzen po 1 próbie) i powiedział że trzeba zacząć myślec o dawczyni.... -
Aggga08 czytalam na toim blogu ze nie poddajesz sie i za chwilke bedzie kolejna pruba trzymam za was kciuki
Dziewczyny mam do was kolejne pytanie otoz od 2 tyg. przyjmuje Synarela spray 2 razy dziennie 2 psiki mialam dostac okres i w ta niedziele zaczac z Menopurem ale okresu jak nie bylo tak nie ma. Bylam dzis na USG lekarz wykluczyl ciaze, kontaktowalam sie z Porsgrunn i niestety kazali mi nadal przyjmowacc spray a z Menopurem sie wstrzymac minimum tydzien. Czy ktoras z was byla w podobnej sytuacji nie wiem za bardzo co sie dzieje i dlaczego tak jest ? -
Hej OVULKA w jakiej klinice podchodzisz do IVF ?
Ja w 20 dniu cyklu zaczynalm ze sprajem, dzien po tym jak napisalam posta na forum dostalam okres i po rozmowie z Porsgrunn mam trzymac sie wytyczonego wczesniej planu a wiec od wczoraj biore Menopur (3 dzien cyklu).
Mam jeszcze jedno pytanie do dziewczyn ktorym sie udalo jak dlugo po transferze przyjmowalyscie progesteron? Bo z tego o tak czytam na roznych forach to w Polsce dziewczyny przyjmuja progesteron dlugo po tym jak sie dowiedzily ze sa w ciazy. A w Norwegii jak tylko dowiesz sie ze jestes w ciazy masz przestac przyjmowac progesteron jak to jest ? Nie zagraza to ciazy ?
PozdrawiamOvulka lubi tę wiadomość
-
Sofi2810 wrote:Hej OVULKA w jakiej klinice podchodzisz do IVF ?
Ja w 20 dniu cyklu zaczynalm ze sprajem, dzien po tym jak napisalam posta na forum dostalam okres i po rozmowie z Porsgrunn mam trzymac sie wytyczonego wczesniej planu a wiec od wczoraj biore Menopur (3 dzien cyklu).
Mam jeszcze jedno pytanie do dziewczyn ktorym sie udalo jak dlugo po transferze przyjmowalyscie progesteron? Bo z tego o tak czytam na roznych forach to w Polsce dziewczyny przyjmuja progesteron dlugo po tym jak sie dowiedzily ze sa w ciazy. A w Norwegii jak tylko dowiesz sie ze jestes w ciazy masz przestac przyjmowac progesteron jak to jest ? Nie zagraza to ciazy ?
Pozdrawiam
Podchodze w porsgrunn i teraz tez bede zaczynac 20 dc (28stycznia) raz juz podchodzilam w riks. Ale nie bylam zadowolona. Z tego co wiem to progesteron chyba do 10 tyg ciazy
-
Dziekuje za odpowiedz OVULKA ufff to mnie troche uspokoilas myslalam ze zaraz po pzytywnym tescie kaza odstawiac progesteron. Ja tez robie teraz drugie podejscie i mam nadzieje ze tym razem juz ostatnie Ty juz niedlugo zaczynasz trzymam kciuki Z wlasnego doswiadczenia polecam ci kupic wode kokosowa i pic w czasie przyjmowania lekow ja duzo lepiej sie czuje jak ja pije
PozdrawiamOvulka lubi tę wiadomość
-
Progesteron przeważnie do 12 tygodnia ciąży .
Czasami dłużej , czasami krócej .
Decyduje o tym lekarz.
Z tego co pamietam - Nustria odstawiła krótko po pozytywnym teście .
( jeśli dobrze pamietam )Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 19:35
-
Sofi2810 wrote:Dziekuje za odpowiedz OVULKA ufff to mnie troche uspokoilas myslalam ze zaraz po pzytywnym tescie kaza odstawiac progesteron. Ja tez robie teraz drugie podejscie i mam nadzieje ze tym razem juz ostatnie Ty juz niedlugo zaczynasz trzymam kciuki Z wlasnego doswiadczenia polecam ci kupic wode kokosowa i pic w czasie przyjmowania lekow ja duzo lepiej sie czuje jak ja pije
Pozdrawiam
Widze ze dziewczyny malo tu pisza wiec moze sie troche uaktywnimy i powspieramy 😊 tobie rowniez powodzenia 😍 oby nam sie juz udalo 😊 Oba mialas w porsgrunn??? Kiedy bedziesz miala pobierane jajeczka?? -
Hej zdecydowanie jestem za Ja oba podejscia mialam w Porsgrunn. Pierwsze to byl krotki protokol i podchdzilam do niego z lekkim dystansem. Teraz w drugim podejsciu jest troche inaczej, nastawiam sie bardziej pozytywnie, czytam na biezaco forum, wertuje internet, duzo sie dowiedzialam i to dodaje pewnosci siebie
Nie wiem iedy bede miala pobierane jajecczka w poniedzialek mam isc na USG i zobaczymy co czas pokarze -
Ja mialam pierwsze w Riks ( wrzesien) , mielismy pozniej jeszcze 3 jajeczka zamrozone ale zadno niby sie nie rozmrozilo... dlatego zmienilam na porsgrunn, riks to totalny przemial ludzi 😥
Teraz jestem juz duzo madrzejsza na ten temat wiec mysle ze bedzie latwiej. Za pierwszym razem sie wogole nie oszczedzalam pod czas brania lekow, Jedynie juz troche po transferze. Czego bardzo zaluje, ale teraz napewno bede bardziej o siebie dbalala i uwazala -
Ovulka mam nadzieje ze bedziesz zadowolona Porsgrunn. Kontakt z klinika jest dobry, ale jak dla mnie trochę mało informacji ,dużo rzeczy nalerzy dowiadywać się samemu.
Jak przechodziłas pierwszy raz stymulacje? Mialas jakieś skutki uboczne brania lekow ? -
Sofi - ja mam wrazenie ze w porsgrunn jest mega duzo inf. W riks nie mialam wcale. Zamiast dzuen dobry slyszalam odrazu idz na fotel w celu usg... i tyle...
pierwsza stymylacja, spray + gonal f
Mialam swoje humorki, ale ogolnie raczej dobrze to znioslam. Ciekawe jak bedzie na menopurze -
Ja jestem po 3 zastrzykach Menopuru i zaczelo sie glowa mnie boli non stop ;( ciagle bym spala. Ciezko jest mi wstac zeby wziasc spray o 8 rano hehe, a zawyczaj dzien zaczynam o 6. Ale mimo wszystko warto, nie moge sie doczekac usg zeby bylo widac ile jajeczek bedzie miej wiecej
Ovulka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny:)
Ja dzis bylam na Usg i mam mieszane uczucia niby widac było 11 jajeczek ale wszystkie w różnych rozmiarach od 9 mm do 18 mm . Dzwonili do mnie z Porsgrunn i mam do środy brac menopur a w piątek maja mi pobierać jajeczka. Ehhh smutno mi trochę bo wiem ze to nie jest zbyt dobry wynik stymulacji ale zobaczymy co bedzie w piątek.
Ovulka za to niedługo ty zaczynasz stymulacje jak nastawienie?Ovulka lubi tę wiadomość
-
Sofi2810 ale to dobry winik a zdaza jeszcze urosnac 😊 lepiej miec mniej ale dobrych niez duzo ale slabszej jakosci. Zobaczysz bedzie dobrze 😊
Ja zaczynam spray za 8 dni, pierwsze usg na 14 lutego i najprawdopodobniej menopur od 16 lutego.
Dlugi protokul. Ale juz nie moge sie doczekac ale wydaje sie ze jeszcze tak dluugo 😅