Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
A jesli chodzi o badania krwii u fastlege to tez nie jest to takie proste no chyba zalezy od lekarza . Bo sama chcialam sobie jeszcze przed IVF sprawdzic hormony i jak poprosilam lekarza o skerowanie na badanie kwrii to sie nasluchalam ze to nie koneczne itp. zobaczymy co powiedza mi w Porsgrunn
-
nick nieaktualnyHej ja mialam dzis punkcje w szpitalu W Haugesund. Dostalam 2 gramy paracetamolu 1 raz morfine W tabletce valium i leki przeciw wymiotom. Ogolnie zabieg OK. Wykonywal go sympatyczny lekarz mowil co bedzie robil przed kazda czynnoscia. Znieczulenie mnie praktycznie nie bolalo; czekalam na wiekszy bol czy uklocie ale okazalo sie ze juz dawno po i zaczynal punkcje. Zabieg trwal moze z 3 min.bardzo szybko. mialam 12 pecherzykow. Sam zabieg byl lekko nieprzyjemny ale nie bylo bolu lekkie ciagniecie. Wszystko byloby super ale po zejsciu z fotela poszlam sie ubrac i .. pierwszy raz W zyciu zemdlalam; obudzilam sie ma podlodze na szczescie na sali bylo kilka osob i zdazylam byc zlapana;) dziewczyna ktora miala po mnie zabieg tez zemdlala; polecam zaraz po zabiegu byc W poblizu partnera jednak a przynajmniej W zasiegu wzroku po zabiegu nie krwawilam W ogole jedyny bol to teraz wieczorem jajniki ciezko jest chodzic wiec pozostaje lezenie transfer W piatek pozdrawiam wszystkie dziewczyny przechodzace przez to samo
Ovulka lubi tę wiadomość
-
Sofi2810 wrote:Aggga08 no to na pewno tym razem sie uda czytalam ze jedna z glownych przyczyn niepowodzen po transferze zarodka jest za niski progesteron i w USA zalecaja podawanie nie tylko progesteronu w kapsulkach ale tez w zastrzykach. Kiedy bedziesz mogla sprawdzac czy sie udalo ??
Mam testować 2.02Sofi2810, Ovulka lubią tę wiadomość
-
Hej ja juz po punkcji w Porsgrunn. Najpierw dostalam 3 paracetamole i jakaś mala tabletke nie pamiętam jak sie nazywała. Później mialam mieć znieczulenie dozylne ale mimo trzech prób pan pielegniaz nie mogl sie wbić w zyle wiec zawołał inna pielęgniarkę. Próbowała jeszcze 3 razy raz nawet sie udalo ale przebila zyle i nic. Podjeli decyzje ze bedzie bez tego znieczulenia mialam dostac tylko miejscowe. Niby czasami tak bywa. Sama punkcja bolała ale dalam rade pani doktor jest bardzo mila i cały czas ze mną rozmawiała mowila co soe dzieje ole jajeczek itp. Rezultat punkcji 9 jajeczek
Ovulka lubi tę wiadomość
-
Sofi2810.
Kochana piekny wynik teraz niech sie pieknie dziela 😍
Zyly sie baly hehe i sie pochowaly. U mnie tez tak zawsze.
Ja tez mialam tylko miejscowe znieczulenie bo inaczej w riks nie ma. Wiem ze boli, do zniesienia ale zero Przyjemnosci. Najgorsze za toba. Teraz juz lylko czekac i trzymac kciuki ❤️
OdpoczywajWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 11:57
-
Sofi2810 wrote:Tak to pewnie przez stres hehe ale dobrze ze już po teraz tylko czekamy a jak twoj nastroj przed stumilacja ?
Od wtorku zaczynam spray, nie moge sie doczekac. Mega optymistycznie jestem nastawiona. Wiec mam nadzieje ze dobrze to zniose 😍
A jak teraz sie czujesz? -
nick nieaktualnyU mnie dzis byl transfer; 3 dni po pobraniu. Bylam zaskoczona trocha bo z 12 jajeczek tylko 7 nadawalo sie do ICSI; a tylko 2 podzielily sie prawidlowo wiec dzis dostalam jedno a jedno zamrozili. Prawde mowiac myslalam ze z 12 pobranych wiecej podzieli sie ladnie ale coz. Pielegniarka mowila ze teraz mam brac progesteron 3 razy dziennie az do testu za poltora tygodnia a potem z wynikiem testu mam do nich zadzwonic.
Ovulka, Sofi2810 lubią tę wiadomość
-
Zabka wrote:U mnie dzis byl transfer; 3 dni po pobraniu. Bylam zaskoczona trocha bo z 12 jajeczek tylko 7 nadawalo sie do ICSI; a tylko 2 podzielily sie prawidlowo wiec dzis dostalam jedno a jedno zamrozili. Prawde mowiac myslalam ze z 12 pobranych wiecej podzieli sie ladnie ale coz. Pielegniarka mowila ze teraz mam brac progesteron 3 razy dziennie az do testu za poltora tygodnia a potem z wynikiem testu mam do nich zadzwonic.
Trzeba miec dobre mysli 😊 a bierzesz lutinus czy Crinone??
Dziewczyny nie mamy latwo, duzo bolu, stresu, humorow. Hormony nam buzuja po stymulacji i czujemy sie zle. Ale musimy byc silne. I oby nam wszystkim tutaj dopisalo szczescie 😍
Musimy sie wspieracWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 22:52
-
Ovulka- dobre nastawienie to pol sukcesu a ja czuje sie słabo cała obolala ale pewnie jutro bedzie lepiej fajnie ze przedemna weekend wiec mam czas zeby lezakowac hehe
Zabka ale to super ze masz mrozaczka i transfer trzymam kciuki kiedy bedziesz robiła test?