X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazwopka mowilas że robiłaś sobie prywatne badania krwi w NO. Jak długo czekalas na wyniki?

• mrth666 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Mam prośbę jeśli macie możliwość bardzo proszę o udział w ankiecie dotyczącej leczenia niepłodności i metody ivf. Sama mam synka dzięki tej metodzie i aktualnie jestem w drugiej ciąży dzięki criotransferowi.
    Dla mnie in vitro jest cudem i powinno być refundowane każdej niepłodnej parze.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScgqP2toHbv4bYc7Q-CELtbyrvYvz5kutfWauufGgOPPHxJ3A/viewform?vc=0&c=0&w=1&fbclid=IwAR15Vy5Tk7mIySqWD4e6tQ6Wl-PSth3_t5uZoTc_-0zsNwWiQc7oSoewbrU

Dzięki wielkie :)

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • Mazwopka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofi2810 wrote:
    Mazwopka mowilas że robiłaś sobie prywatne badania krwi w NO. Jak długo czekalas na wyniki?
    Jak robiłam badanie rano ( do południa ) to wynik miałam po 16 tego samego dnia.
    Jeśli robiłam badanie po 15 to wynik miałam następnego dnia po 16.

Sofi2810 lubi tę wiadomość

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziekije ci bardzo. Mam takie przeczucie ze mu mnie z tym progesteronem jednak jest cos nie tak i chce z ciekawości sprawdzic. Jutro dług a podróż do laboratorium:)
    A wiesz moze czy mozna cos jeść przed badaniami progesteronu?

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofi2810 wrote:
    Super dziekije ci bardzo. Mam takie przeczucie ze mu mnie z tym progesteronem jednak jest cos nie tak i chce z ciekawości sprawdzic. Jutro dług a podróż do laboratorium:)
    A wiesz moze czy mozna cos jeść przed badaniami progesteronu?
    Można jeść , nie trzeba być na czczo.

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofi2810 wrote:
    Aggga08 ty za tydzien testujesz tak ? Jak sie czujesz ?

W niedzielę test u mnie.
    Czuje się ok, jakieś skurcze miałam w okolicach tych dni co jest implantacja ale wiem że to od lekow

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BeatkaK wrote:
    Dziękuje bardzo😍,na pewno będę się odzywać,ogólnie muszę powiedzieć ze 2 pukncje przesyłam naprawdę bezproblemowo i bylo wszystko ok,jedne co to 3 dni po drugiej punkcji miałam ogromne skurcze,dostałam goraczki i poty mnie oblały i było mi strasznie gorąco(było to chwilowe)no spa pomogła,powiedziano mi że to przez pukncje poniewaz miałam pobranych dosc jajeczek bo 10,a po transferach czułam się naprawdę dobrze😊

Oj... Uważaj, bo mogło być to spowodowane jakąś bakteria która mogła się przenieść podczas punkcji.. Dużo jest takich przypadków.
    A 10 to nie tak dużo, ja mialam po 23 i dobrze się czułam

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka wrote:
    Ja w nastepna srode testuje :) Nie wiem czy to normalne ale od 2 dni juz tak mocniej pobolewa mnie brzuch; tak jak z reguly kiedy mam zaraz dostac okres. Nie chce brac lekow przeciwbolowych ale ciekzo widze najblizsze dni W pracy ... 🙄🙄🙄

A to był świeży transfer prawda?
    Może być to spowodowane punkcja właśnie, i progesteronem który przyjmujesz

• BeatkaK Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    Oj... Uważaj, bo mogło być to spowodowane jakąś bakteria która mogła się przenieść podczas punkcji.. Dużo jest takich przypadków.
    A 10 to nie tak dużo, ja mialam po 23 i dobrze się czułam

Teraz mnie torche załatwiłaś,ale była na legevakt,poniewaz miałam podobne bóle przy ciąży pozamacicznej wiedział juz co to za ból i nie chciał go drugi raz a ledwo uszlam z życiem😪dlatego dla przestrogi pojechałam,widziałam oczywiście ze w ciazy wtedy nie jestem, i robili mi badanie na bakterie w organizmie i wyszło wszystko ok,tez mi sie wydaje ze 10 to wcale nie duzo,jak czytam ile dziewczyny maja pobieranych.

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te ktorw miały transfer w Norwegii. Jak wyglada ten zabieg ? Wiem ze trzeba mieć pełen pęcherz ale czy wystarczy ze krótko przed zabiegiem wypije sie dużo wody ? I jak to jest po zabiegu trzeba leżeć troche w klinice czy od razu jedzie się do domu ?

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BeatkaK wrote:
    Teraz mnie torche załatwiłaś,ale była na legevakt,poniewaz miałam podobne bóle przy ciąży pozamacicznej wiedział juz co to za ból i nie chciał go drugi raz a ledwo uszlam z życiem😪dlatego dla przestrogi pojechałam,widziałam oczywiście ze w ciazy wtedy nie jestem, i robili mi badanie na bakterie w organizmie i wyszło wszystko ok,tez mi sie wydaje ze 10 to wcale nie duzo,jak czytam ile dziewczyny maja pobieranych.

O to dobrze ze pojechałaś i nic nie wykryli!
    Z takimi rzeczami nie ma żartów

• BeatkaK Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofi2810 wrote:
    Dziewczyny te ktorw miały transfer w Norwegii. Jak wyglada ten zabieg ? Wiem ze trzeba mieć pełen pęcherz ale czy wystarczy ze krótko przed zabiegiem wypije sie dużo wody ? I jak to jest po zabiegu trzeba leżeć troche w klinice czy od razu jedzie się do domu ?

Mi za każdym razem mowią aby był wypełniony(nie musi być pełen),jesli mi się nie chcę siku to poprostu mam pić wodę

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hei dziewczyny 😊 w koncu start spray dzien pierwszy 😍 mam nadzieje ze dobrze to zniose. Planowo od 16/2 menopur

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka no to super ze wreszcie cos sie zaczęło. Coraz blizej 👶

Ovulka lubi tę wiadomość

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofi2810 wrote:
    Ovulka no to super ze wreszcie cos sie zaczęło. Coraz blizej 👶

Dokaldnie 😍 aby do przodu teraz 😝😝
    Ty dzisiaj transfer??

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jutro mam swoj drugi transfer w Porsgrunn. Tym razem fryseforsøk na naturalnym cyklu. Mam nadzieje, ze tym razem zakonczy sie sukcesem a jak nie to pozostaje nam jeszcze jeden mrozaczek.
    Szkoda, ze znalazlam was dopiero teraz, bylbyscie wspanialym wsparciem przy pierwszej probie :)

Ovulka lubi tę wiadomość

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak wrote:
    Hej dziewczyny, jutro mam swoj drugi transfer w Porsgrunn. Tym razem fryseforsøk na naturalnym cyklu. Mam nadzieje, ze tym razem zakonczy sie sukcesem a jak nie to pozostaje nam jeszcze jeden mrozaczek.
    Szkoda, ze znalazlam was dopiero teraz, bylbyscie wspanialym wsparciem przy pierwszej probie :)

Powodzenia, trzymam mocno kciuki. Oby sie udalo 😍

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka wrote:
    Powodzenia, trzymam mocno kciuki. Oby sie udalo 😍

Dzieki, nie nastawiam sie ale bylo by milo ;)
    Czy kroeas z was mial przepsane po transferze wieksza ilosc progesterony niz 3x1?

Powodzenia dla was wszystkich!

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak to jutro mozemy sie spotkac w klinice bo ja tez mam transfer tylko swiezaczka. Mam nadzieje ze jakis dotrwa do transferu bo ostanio niestety wszystkie zarodki obumarly w dniu transferu ;( wiec strasznie sie stresuje przed jutrem.
    Ile masz mrozaczkow? To twoje drugie podejscie w Porsgrunn?
    Ovulka ja jutro mam transfer wiem jakos troche pozno bo punkcje mialam w piatek hmmmmm ale pani doktor tak zadecydowala az 2 razy sie pytalam czy na pewno sroda hehe. Moze dla tego ze sotatnio moje zarodki obumarly w 5 dniu jeden nawet trzymali do wiecczora mieli mrozic ale sie nie udalo. Wiec to moze dlatego.

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofia2810 ale zbieg okolicznosci:)
    Mialam pobrane 5 z czego 3 zaplodnily sie. Podano mi jeden, swiezy (5 dniowy) a reszte zamrozili. Transfer byl w sierpniu, nieudany. Kolejny mialam miec w listopadzie ale owulacja wypadla mi w poniedzialek, wiec musielismy odwolac, grudzien poswiecilismy na wakacje i relaks. Teraz bede miala moj 2 transfer i rowniez w Porsgrunn.
    Zycze Ci powodzenia jutro i badz dobrej mysli:)

‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ