Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Heheh wiesz ze ja tez podchodzialam pierwszy raz pod koniec sierpnia a pozniej ze wzgledu na kolidowanie ze swietami musiam czekac az do stycznia z 2 proba
Swoja droga to takie niesprawiedliwe ze nie robia takich zabiegow w weekendy. Przdluzaja tym wszystkim czas oczekiwania na sukces
Powodzenia tobie tez zycze -
Lolcia87 wrote:Hei. Wy tez mialyscie bol jak n.a. @ przy zastrzykach rekovell
Ja miałam je przy drugiej symulacji i nie miałam żadnych takich bóli,czułam sie o niebo lepiej jak po GONAL F 🙂
Sofia2019 i Anilorak życzę powodzenia i trzymam za Was kciuki🤞Sofi2810 lubi tę wiadomość
-
BeatkaK wrote:Ja miałam je przy drugiej symulacji i nie miałam żadnych takich bóli,czułam sie o niebo lepiej jak po GONAL F 🙂
Sofia2019 i Anilorak życzę powodzenia i trzymam za Was kciuki🤞 -
Wlasnie wracamy. Obeszło się bez żadnych problemów. Mam przyjmować Lutinus i zrobić test po 14 dniach🙂🤞
Pytałam czy mogła bym dostać sykemelding ale odesłano mnie do fastlege. Zobaczymy. W pracy na szczęście mam możliwość wziąć egenmelding na najbliższe 2 dni i będę odpoczywać. 😎
Sofi2810 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Jestem tu nowa i będę bardzo wdzięczna za pomoc
Staramy się z mężem o dziecko od roku. Ja mam AMH 7(wiek 37) , a męża wyniki spermy są w miarę ok, jak to określił lekarz. Lekarz zalecił, abym spróbowala teraz kuracji letrozolem 25g w 3 cyklach, aby mieć pewność, że wystpiła owulacja i wtedy zatrzyk ovitrelle. Wspomniał, że kuracja ta działa lepiej na kobiety, które w ogóle nie mają miesiączki(ja mam w miarę regularnie), więc żebyśmy nie mieli dużych nadziei, ale warto to przeprowdzadzić, aby wykorzystać wszystkie możliwości. Jeśli w ciągu tych 3 cykli nie zajdę w ciąże, to wtedy in vitro. Jestem teraz w drugim cyklu.
Moje pytanie, czy któraś z was miała podobną kurację, jeśli tak, to czy zakończyła się ciążą? Wiem, że każdy przypadek jest inny, ale chciałabym usłyszeć jwasze opinie
Czy wiecie moze jaki jest teraz okres czekania na in vitro w Oslo, bo tu mieszkamy.
Będę bardzo wdzięczna za kążdą radę
Pozdrawiam,
Marta -
Dziewczyny czy któraś z was się orientuję jak to jest tymi widelkami progesteronu. Biore luteine 3×100. Wczoraj dzien przed transferem robilam wynikj progesteronu i wyszedl bardzo wysoki 58ng/ml. Wiem ze wynik powinien byc powyżej 10ng/ml ale 58 to bardzo duzo. Wiecie czy to moze mieć zły wpływ na transfer ?
-
Marcioszka wrote:Hej dziewczyny!
Jestem tu nowa i będę bardzo wdzięczna za pomoc
Staramy się z mężem o dziecko od roku. Ja mam AMH 7(wiek 37) , a męża wyniki spermy są w miarę ok, jak to określił lekarz. Lekarz zalecił, abym spróbowala teraz kuracji letrozolem 25g w 3 cyklach, aby mieć pewność, że wystpiła owulacja i wtedy zatrzyk ovitrelle. Wspomniał, że kuracja ta działa lepiej na kobiety, które w ogóle nie mają miesiączki(ja mam w miarę regularnie), więc żebyśmy nie mieli dużych nadziei, ale warto to przeprowdzadzić, aby wykorzystać wszystkie możliwości. Jeśli w ciągu tych 3 cykli nie zajdę w ciąże, to wtedy in vitro. Jestem teraz w drugim cyklu.
Moje pytanie, czy któraś z was miała podobną kurację, jeśli tak, to czy zakończyła się ciążą? Wiem, że każdy przypadek jest inny, ale chciałabym usłyszeć jwasze opinie
Czy wiecie moze jaki jest teraz okres czekania na in vitro w Oslo, bo tu mieszkamy.
Będę bardzo wdzięczna za kążdą radę
Pozdrawiam,
Marta
Cześć Marcioszka, w Oslo to ponad pół roku ogólnie bardzo długo. Z tego co czytałem to dziewczyny są bardzo nie zadowolone z kliniki w Oslo. Może lepiej próbuj w Porsgrunn tam kilku z nas się udało 😊. Fakt trzeba jeździć ale nie jest to jakieś uciążliwe. Ja z całego serca polecam tam. No i wszędzie niestety trzeba czekać.
Życzę powodzenia😊Marcioszka lubi tę wiadomość