X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Ovulka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co ❤️ Nie bylam tylko pewna ile % przyrostu bo jeszcze nie mialam okazji doswiadczyc 😝 w razie co tutaj masz
    https://plodnosc.pl/kalkulator-beta-hcg/

• Marcioszka Debiutantka

Wysłany: 17 lutego 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🙂
    Gratulacje Agga08, Anirolak i Sofia2810! Bardzo ciesze się, ze wam się udało i trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze, bo oczywiście ze będzie 😃

Pisze właśnie moj drugi post, wiec jak widać jestem tutaj początkująca. Mam do was próbę o kolejna radę. Jestem po drugim cyklu stymulacji Letrozolem + zastrzyk Ovitrelle. Dzisiaj robiłam test i w ciąży nie jestem. Lekarz powiedział, żeby zrobić 3 cykle lub więcej, jeśli chce, a potem to już in vitro. Zastanawiam się czy ten 3 cykl w ogóle ma sens. Ja od samego początku uważałam, ze ta stymulacja nie ma sensu i skończy się i tak na in vitro. (wewnętrzna intuicja 😉) Staramy się od ponad roku. Zastawiam się czy powiedzieć teraz lekarzowi, żeby już wypisał mi skierowanie na IVF, bo i tak czeka się 3-6 miesięcy (Oslo), a w wakacje nie robią żadnych procedur. Wiec ja tez nie chciałabym marnować czasu, bo każdy miesiąc się liczy ☺️
    Wiec pytanie do was, co myślicie, robić ta 3 stymulację czy iść prosto po skierowanie na in vitro?
    Bo jak tak sobie obliczam, to jak się uda to może pierwsze podejście byłoby w czerwcu a jak nie, to dopiero wrzesień.
    W listopadzie skończę 37lat, a tez słyszałam ze in vitro jest refundowane do 38r.ż, wiec czas trochę nagli .

Dziękuję za pomoc 🙂

Ovulka lubi tę wiadomość

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej tak jak pisałam chyba już wcześniej ja też próbowałam z lertozolem niestety bezskutecznie i z perspektywy czasu chyba wolała bym być trochę odwazniejsza i szybciej zdecydować się na IVF. Ale rozumiem Cię że to ciężka decyzja. A w jakiej klinice jesteś? Ja w Porsgrunn nie czekałam tak długo. Decyzje o IVF podjelismy w czerwcu ale że była ta przerwa wakacyjna to kazali próbować lertozolem a zaraz po wakacjach zaczęliśmy przygotowania do IVF.

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg... Ile stresu!!!

Wszystko jest u mnie w porządku! Serce bije... Wedlug obliczeń lekarza jestem 6+1, ale powinnam być 6+3... Ale nie wiem czy to ważne, może później implantacja była....

Mazwopka, Ovulka, Sofi2810, Marcioszka, BeatkaK lubią tę wiadomość

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcioszka
    Mozliwe ze ze wzgledu na krotki czas starania chca sprobowac najpierw naturalnie. Ale ja bym cisnela lekarza zeby wyslal na IVF... szkoda czasu 😊
    Trzeba dzialac 😍

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    Omg... Ile stresu!!!

Wszystko jest u mnie w porządku! Serce bije... Wedlug obliczeń lekarza jestem 6+1, ale powinnam być 6+3... Ale nie wiem czy to ważne, może później implantacja była....

Aggga no widzisz!! Ty poprostu musisz odlozyc internet daleko i Nie czytac nic bo sie sama nakrecasz .
    Bardzo sie ciesze, teraz juz badz spokojna. Pewnie cudowne bylo uslyszec serduszko???
    Elasnie czytalam na blogu ze nie moglas posluchac. Ale wazne ze bije! 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 14:42

Aggga08 lubi tę wiadomość

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga gratulacje !!!!

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga wspaniała wiadomość 🤗

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia87 co u Ciebie słychać? Jak się czujesz ?

• Lolcia87 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hei Dziewczyny 😘😉 bylismy w londynie nå weekend wiec troche mnie nie bylo.U mnie wszystko ok. Listu jeszcze nie dostalam. Ale jutro maja oddzwonic I bede wiedziala czy teraz transfer czy za miesiac.

Ovulka, Sofi2810 lubią tę wiadomość

• BeatkaK Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, troszkę mnie nie było Ale jestem na bieżącą,zrobiłam test w piątek 07.02 wyszedł pozytywny,powtórzyła w niedzielę 09.02 też pozytywny 😊płakałam,słakałam ze szczęścia,mąż miał 15.02 to myślę sobie boże jaki ja mam dla Ciebie prezent normalnie prezent życia,zaczęłam myśleć obmyslac bo Lutis ostatni miałam do poniedziałku na rano tylko,więc napisałam w niedzielę maila do kliniki że mam ostatnią tabletkę i czy mogą uaktywnić mi receptę szybko bo niestety Ale w moim mieście leki muszę zamawiać więc były by gdzieś za 2 dni więc oblukalam neta i znalalam dostępne 50km ode mnie więc mówię wstanę na betę po badaniu wycieczka,jakiez było moje zdziwienie gdy mi odp że nie muszę brać dłużej ,więc zapytałam czy na pewno i czy nic się nie stanie odpisali że nic mi nie będzie i że nie ma potrzeby brania dłużej niz 2 tyg,obawy były cały czas,zadzwonili z wynikiem krwi na drugi dzień 3315 beta i 04.03 usg skakałam pod sufit Ale w myślach miałam cały czas ten Lutinus,przyszły pierwsze objawy,mdłości,częstsze oddawanie moczu,w niedzielę poszłam do toalety siusiu,przy podcieraniu patrzę na papierze cos różowego Ale krwi nie ma i tak cały dzień więc wieczorem napisałam maila co się dzieję i czy możemy szybciej zrobić usg ,rano od razu do mnie zadzwonili pow że to normalne jeśli mało i mam się nie martwić Ale jeśli zacznę mocniej krwawić natychmiast dzwonić,niestety nie zdążyłam gdyż wylądowała na legevakt A stamtąd do szpitala,nie krwawie mocno Ale dostałam okropnych boli i skurczy,jestem po usg wyszlo 5tydz +2 na razie lekarz nie chce mówić na 100% Ale podejrzewa samoistne poronienie,jutro znów usg i wynik krwi,dziewczyny czy myślicie że może to być spowodowane odstawieniem Lutinus?pytałam lekarza mówi że "raczej nie"dziwi mnie to że wszędzie każą brać dłużej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 21:08

• BeatkaK Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak i Sofi2810 gratulacje 😍❤
    Lolcia87 gratuluje pięknego wyniku😊
    Aggga super wiescie😊
    Ovulka za Ciebie cały czas trzymam ✊🤞
    Jak się czujecie wgl dziewczyny?

Aggga08, Ovulka lubią tę wiadomość

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BeatkaK tak mi przykro ale nadal jesteś w szpitalu, nadal jeszcze jest szansa, że wszystko będzie dobrze ? Wiesz jeśli chodzi o poronienie to nie musi być przez lutinus, bardzo często dziewczyny które biorą progesteron też tracą ciążę. Jest dużo różnych czynników które na to wpływa. Pamiętaj że ty zrobiłaś wszystko co w twojej mocy są niektóre rzeczy na które nie mamy wpływu.

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BeatkaK, zgadzam sie z Sofii. Choc lutinus moim zdaniem powinnas bracdluzej i jesli mi nie dadza to bede ich cisnac albo mojego fastlege.

Ja czuje sie dobrze, juz 2 zastrzyki zrobione. Wiec obym dalej tak to znosila.

• Lolcia87 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BeatkaK Gratulacje Kochana. Mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze . Moja bratowa miala krwawienia podczas 1 ciazy I urodzila piekna duza dziewczynke. Oby lekarz mial jutro dobre wiesci 😙

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam i Zamówiłam wizytę w Volvat w czwartek, będzie to 6+1lub 2( nie do końca ogarniam to liczenie). Stres mnie wykańcza😩
    BeatkaK trzymam za ciebie kciuki🙂
    Sofia kontaktowałam się z klinika? Dostałaś skierowanie na usg?

Miłego dnia dla wszystkich😀

Ovulka lubi tę wiadomość

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za wzgledu na przestymolowanie mam USG w szpitalu jutro więc jeszcze nie pisałam do Porsgrunn. Jestem teraz w 6 tyg mam nadzieję że coś będzie widać też się troszkę uspokoje :) Anilorak dobrze że się umówiłaś po co na darmo się stresować.

Anilorak, Ovulka lubią tę wiadomość

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak wrote:
    Nie wytrzymałam i Zamówiłam wizytę w Volvat w czwartek, będzie to 6+1lub 2( nie do końca ogarniam to liczenie). Stres mnie wykańcza😩
    BeatkaK trzymam za ciebie kciuki🙂
    Sofia kontaktowałam się z klinika? Dostałaś skierowanie na usg?

Miłego dnia dla wszystkich😀

Swietnie Cie rozumiem, prwnie tez bym chciala sprawdzic jak najszybciej czy serduszko bije 😍

Anilorak lubi tę wiadomość

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Dobrze,ze jesteście😄

Sofia, ale mimo wszystko informowałam ich, ze jesteś w ciąży?

Ovulka lubi tę wiadomość

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofi2810 wrote:
    Ja za wzgledu na przestymolowanie mam USG w szpitalu jutro więc jeszcze nie pisałam do Porsgrunn. Jestem teraz w 6 tyg mam nadzieję że coś będzie widać też się troszkę uspokoje :) Anilorak dobrze że się umówiłaś po co na darmo się stresować.

Koniecznie jutro daj znac jak poszlo 😊
    A jak sie czujesz??

Anilorak lubi tę wiadomość

‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ