X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze wszystko będzie ok. Nawet jak intymna myśle to łzy mi się cisną do oczu🥺
    Napewno dam jutro znać.
    Co do objawów fizycznych to cały czas piersi, raz więcej raz mniej. Wczoraj miałam rano chwile mdłości ale podejrzewam ze to przez stres, to samo z metalicznym posmakiem w ustach jak jechałam do pracy. Najgorzej u mnie z psychika. Ja jestem osoba, która myśli za duzo, muszę mieć wszystko zaplanowane i przemyślane wtedy czuje się bezpiecznie albo i nie bo zawsze sobie znajdę coś o co mogę się martwić i stresować😩🤪taki już mój urok😀

Ovulka lubi tę wiadomość

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak ja mam dokladnie to samo! Zawsze cos sobie wkrece i sie stresuje... albo ktos mnie wkurzy...
    Tez nie potrafie od tak wyluzowac.

Anilorak lubi tę wiadomość

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe wiesz Anilorak w naszej sytuacji to kazda z nas jest pewna niepewności i stresu to normalne :) po USG pewnie będzie trochę lepiej:)
    Ja pisałam do Porsgrunn że pozytywny test i pytałam o receptę na wiecej lutinusa. Dostałam receptę i gratulacje nic więcej nie napisali. Wiedzą że mam mieć usg że względu na przestymolowanie więc to moze dla tego .
    A gadałaś sobie poziom bety ?

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka na pewno dam znać jak poszło chociaż już tak sie boje że dzis pół nocy nie spałam. Czuje się lepiej więc przestymolowanie może troszkę przechodzi ahhh nie wiem okaże się jutro:)

Ovulka lubi tę wiadomość

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofi2810 wrote:
    Ovulka na pewno dam znać jak poszło chociaż już tak sie boje że dzis pół nocy nie spałam. Czuje się lepiej więc przestymolowanie może troszkę przechodzi ahhh nie wiem okaże się jutro:)

Dobrze to slyszec 😊 napewno bedzie dobrze, dobrze z zrobia dodatkowe badania i wszystko sprawdza

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bety nie badałam, za duzo z tym zamieszania. U mojego fast to do 3 dni się czeka na wynik. Myśle ze usg pokaże jutro co i jak😀

Sofi2810, Ovulka, Marcioszka lubią tę wiadomość

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak wrote:
    Bety nie badałam, za duzo z tym zamieszania. U mojego fast to do 3 dni się czeka na wynik. Myśle ze usg pokaże jutro co i jak😀
    Na pewno pokaże:) bądźmy dobrej myśli:)

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak wrote:
    Napewno juz cos pokaze 😍

• Marcioszka Debiutantka

Wysłany: 18 lutego 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! 😊

Wiec dzwonilam dzisiaj do mojego ginekologa, ze chcialabym skierownie na IVF. Pani na recepcji, powiedziała, że przekaże lekarzowi. Zapytalam, czy dostane jakąś informację, bo po prostu nie wiem jak wygląda cała procedura tutaj. Odpwiedziała, że poprosi lekarza, aby przesłał mi wiadomość, jak wszystko wyśle i mam czekać na list ze szpitala. Zapytałam się, do jakiego szpitala dostanę skierowanie, odpwiedziała, że do Ullevål.

Moje pytanie do was, rozumiem, że w tym liście będzie data mojej pierwszej wizyty? czy może coś jeszcze?
    Ulleval, czy może któraś z was ma doświadczenie z IVF w z tym szpitalu?
    Skąd mam mieć pewność, że moja wiadomość zostanie przekazana do lekarza? Ile czasu czeka się na takie skierowanie? czy będzie widoczne w Helsenorge? Bo nie chciałąbym sytuacji, że za 2 tyg zadzownie i ktoś mi powie, że nikt nir wie nic o żadnym skierowaniu.

Przepraszam z góry za może głupie pytania, ale ja nie mam zielonego pojęcia jak to wszystko tutaj wygląda 😕

W ogóle, zawsze mam wrażenie, kiedy dzwonię tutaj do poradni medycznych każdy chce skończyć najszybciej rozmowe, powiedzieć jak najmniej, a jak pytam dalej, to czuje w głosie, że są podirytowani moimi pytaniami. Czy macie taka samo?🧐😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 11:56

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj w pierwszym liscie jest data pierwszej wizyty zeby sie poznac, pogadac, itp... pewnie zrobia usg i zleca badania krwi (zalezy od szpitala)
    Pozniej dopiero albo oninodrazu albo bedziesz musiala dzwonic sama i umawiac sie Na pierwsza wolna wizyte na ktorej rozpiszecie plan. Nie oczekuj ze uzyskasz tam odpowiedzi na wszystkie swoje pytania bo oni poprostu nie maja na to czasu... nastaw sie ze bedziesz za kazdym razem miala innego lekarza. Wszystko dzieje sie tak szybko ze czlowiek w sumie jest zdezorientowany i zniesmaczony tym wszystkim. Ale tak to wlasnie jest. Wiem z wlasnego doswiadczenia jak mialam w Riks.
    A co do twoich watpliwosci to zawsze najlepiej jest osobiscie prosic o skierowania itp, bo mozesz czekac i czekac.
    Jak masz jakies pytana to pisz, na ile umiemy to pomozemy 😊

• Lolcia87 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hei. Przyszedl list ze szpitala ale tylko jest informacja Ile zarodkow I jajeczek. Dzwonilam wczoraj I dzisiaj I nikt nie oddzwania. Chciala bym juz wiedziec co I jak 😣😣

Ovulka lubi tę wiadomość

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia87 wrote:
    Hei. Przyszedl list ze szpitala ale tylko jest informacja Ile zarodkow I jajeczek. Dzwonilam wczoraj I dzisiaj I nikt nie oddzwania. Chciala bym juz wiedziec co I jak 😣😣
    Tak to z nimi jest kurcze, czlowiek sie denerwuje i chcialby przyspieszyc a oni nic🤦‍♀️ Napisz moz na crypho?? Czy ty nie masz w porsgrunn??

• Lolcia87 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Trondheim I nie mam niestety tylko musze czekac. Kazali dzwonic za tydzien ale pewnie nie w tym cyklu bo inaczej by oddzwonili szybciej 😣

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia87 wrote:
    Ja w Trondheim I nie mam niestety tylko musze czekac. Kazali dzwonic za tydzien ale pewnie nie w tym cyklu bo inaczej by oddzwonili szybciej 😣

Ahh to pewnie tak 😥 ale czasem czekanie sie oplaca 😍

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazwopka jak tam u Ciebie po transferze ? Jak się czujesz ? Kiedy testujesz?

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie byłam oddać krew na badanie. Dziś już 11 dzień po transferze .
    Robiłam testy wcześniej ale wszystkie negatywne .
    Piersi nabrzmiałe , kręci mi się w głowę czasami, brzuch czasami coś zakuje .
    Czekam na wynik.

Ovulka lubi tę wiadomość

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazwopka a przypomnij ilu dniowy zarodek?? Na testy moze bylo za wczesnie

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka wrote:
    Mazwopka a przypomnij ilu dniowy zarodek?? Na testy moze bylo za wczesnie
    6-dniowa blastocysta .

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymam mocno kciuki, wiesz o ktorej wynik???

Mazwopka lubi tę wiadomość

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka wrote:
    No to trzymam mocno kciuki, wiesz o ktorej wynik???
    Pewnie jutro około 18.00 :)

Ovulka lubi tę wiadomość

‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ