Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam nadzieje, ze wszystko będzie ok. Nawet jak intymna myśle to łzy mi się cisną do oczu🥺
Napewno dam jutro znać.
Co do objawów fizycznych to cały czas piersi, raz więcej raz mniej. Wczoraj miałam rano chwile mdłości ale podejrzewam ze to przez stres, to samo z metalicznym posmakiem w ustach jak jechałam do pracy. Najgorzej u mnie z psychika. Ja jestem osoba, która myśli za duzo, muszę mieć wszystko zaplanowane i przemyślane wtedy czuje się bezpiecznie albo i nie bo zawsze sobie znajdę coś o co mogę się martwić i stresować😩🤪taki już mój urok😀Ovulka lubi tę wiadomość
-
Hehehe wiesz Anilorak w naszej sytuacji to kazda z nas jest pewna niepewności i stresu to normalne po USG pewnie będzie trochę lepiej:)
Ja pisałam do Porsgrunn że pozytywny test i pytałam o receptę na wiecej lutinusa. Dostałam receptę i gratulacje nic więcej nie napisali. Wiedzą że mam mieć usg że względu na przestymolowanie więc to moze dla tego .
A gadałaś sobie poziom bety ? -
Sofi2810 wrote:Ovulka na pewno dam znać jak poszło chociaż już tak sie boje że dzis pół nocy nie spałam. Czuje się lepiej więc przestymolowanie może troszkę przechodzi ahhh nie wiem okaże się jutro:)
Dobrze to slyszec 😊 napewno bedzie dobrze, dobrze z zrobia dodatkowe badania i wszystko sprawdza -
hej! 😊
Wiec dzwonilam dzisiaj do mojego ginekologa, ze chcialabym skierownie na IVF. Pani na recepcji, powiedziała, że przekaże lekarzowi. Zapytalam, czy dostane jakąś informację, bo po prostu nie wiem jak wygląda cała procedura tutaj. Odpwiedziała, że poprosi lekarza, aby przesłał mi wiadomość, jak wszystko wyśle i mam czekać na list ze szpitala. Zapytałam się, do jakiego szpitala dostanę skierowanie, odpwiedziała, że do Ullevål.
Moje pytanie do was, rozumiem, że w tym liście będzie data mojej pierwszej wizyty? czy może coś jeszcze?
Ulleval, czy może któraś z was ma doświadczenie z IVF w z tym szpitalu?
Skąd mam mieć pewność, że moja wiadomość zostanie przekazana do lekarza? Ile czasu czeka się na takie skierowanie? czy będzie widoczne w Helsenorge? Bo nie chciałąbym sytuacji, że za 2 tyg zadzownie i ktoś mi powie, że nikt nir wie nic o żadnym skierowaniu.
Przepraszam z góry za może głupie pytania, ale ja nie mam zielonego pojęcia jak to wszystko tutaj wygląda 😕
W ogóle, zawsze mam wrażenie, kiedy dzwonię tutaj do poradni medycznych każdy chce skończyć najszybciej rozmowe, powiedzieć jak najmniej, a jak pytam dalej, to czuje w głosie, że są podirytowani moimi pytaniami. Czy macie taka samo?🧐😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 11:56
-
Zazwyczaj w pierwszym liscie jest data pierwszej wizyty zeby sie poznac, pogadac, itp... pewnie zrobia usg i zleca badania krwi (zalezy od szpitala)
Pozniej dopiero albo oninodrazu albo bedziesz musiala dzwonic sama i umawiac sie Na pierwsza wolna wizyte na ktorej rozpiszecie plan. Nie oczekuj ze uzyskasz tam odpowiedzi na wszystkie swoje pytania bo oni poprostu nie maja na to czasu... nastaw sie ze bedziesz za kazdym razem miala innego lekarza. Wszystko dzieje sie tak szybko ze czlowiek w sumie jest zdezorientowany i zniesmaczony tym wszystkim. Ale tak to wlasnie jest. Wiem z wlasnego doswiadczenia jak mialam w Riks.
A co do twoich watpliwosci to zawsze najlepiej jest osobiscie prosic o skierowania itp, bo mozesz czekac i czekac.
Jak masz jakies pytana to pisz, na ile umiemy to pomozemy 😊
-
Lolcia87 wrote:Hei. Przyszedl list ze szpitala ale tylko jest informacja Ile zarodkow I jajeczek. Dzwonilam wczoraj I dzisiaj I nikt nie oddzwania. Chciala bym juz wiedziec co I jak 😣😣