X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Ovulka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ee tam, gorzej z buzujacymi hormonami 😅

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak wrote:
    Dostałam tez termin na pierwsze usg, 05.03🙂nie wiem jak wytrzymam do tego czasu😱
    Anilorak sama pisałaś do Porsgrunn żeby się umówić czy oni przysłali ci datę? Wiesz już do kiedy masz brac progesteron ?

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2020, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam im w wiadomości, ze miałam transfer z pozytywnym rezultatem i co teraz? Odpisali, ze gratulują i muszę iść na usg w 8 tyg i przyjmować Lutinus jeszcze przez 3 tyg(w sumie wychodzi to 8 tyg). I zapytali gdzie chce usg, odpisałam, ze u mojej ginekolog jeśli można. Wiec oni wysłali tam i za jakaś chwile dostałam SMS z informacja z gabinetu ginekolog, ze dostali skierowanie i wyznaczyli mi termin na 5.03( musiałam tylko zmienić godz).
    Myśle, ze teraz może odpowiedzialność spada już na ginekologa/ fastlege co dalej z progesteronem. Nie powiem, żebym się nie obawiała go odstawić. Zobaczymy jak to wszystko się ułoży do tego czasu.

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha więc muszę do nich napisac :)

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mozna zrobic cos zeby uniknac przestymulowania?? Bo juz sama sie przestraszylam

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka sama chyba nic nie możesz zrobić to lekarze muszą dobrać dobra dawkę chormonow. Ale na amerykańskich forach przeczytalam że przestymolowanie zazwyczaj owocuje ciaza tylko są większe komplikacje w trakcie ciazy :/ i często niektóre pacjentki są specjalnie na granicy przestymolowania właśnie żeby udało im się zajść w ciążę. Ile jest w tym prawdy nie wiem gdzieś to po prostu wyczytałam :)

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulak a za pierwszym razem było ok? Masz teraz podobne leki/ dawki?

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszym razem mialam gonal f I nic sie chyba nie dzialo. Bylam wzdeta troche ale chyba to normalne. A teraz menopur. Wiec nie wiem jak zareaguje

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofi2810 wrote:
    Ovulka sama chyba nic nie możesz zrobić to lekarze muszą dobrać dobra dawkę chormonow. Ale na amerykańskich forach przeczytalam że przestymolowanie zazwyczaj owocuje ciaza tylko są większe komplikacje w trakcie ciazy :/ i często niektóre pacjentki są specjalnie na granicy przestymolowania właśnie żeby udało im się zajść w ciążę. Ile jest w tym prawdy nie wiem gdzieś to po prostu wyczytałam :)

U to u mnie by się nie zgadzało bo byłam przestymulowana 7 razy a w ciążę nue zaszlam 😅

Sofi2810 lubi tę wiadomość

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie czujecie dziewczyny???

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuje dobrze, chociaż mało spałam bo u nas wieje wiatr jak szalony.
    A ty jak Ovulka? Dzisiaj zaczynasz z zastrzykami 😀

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u nas leje i wieje masakra pogoda. Tak dzisiaj w koncu zaczynam 💉 😍
    Juz zmieszalam menopur, wiec tylko wstrzykiwac.
    Myslicie ze jak jest wymieszany to moze byc juz w strzykawkach odmierzony i lezec? W symie to chyba bez roznicy nie?
    Oby ten tydzien szybko zlecial 😊

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień minie nawet nie zdążysz się obejrzeć. Ja tak zawsze mam w poniedziałek, a później niespodziewanie przychodzi piątek i nie wiadomo kiedy cały tydzień upłynął😀
    Co do menopuru to nie wiem co ci doradzić. My odwiedzaliśmy na bierząco.

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poki co odmierzylam sobie dzisiajsza dawke i schowalam w sypialni. Bo rodzina ma wpasc W odwiedziny wiec wymkne sie i szybko strzele 💉 😝

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka jesteś niemożliwa:D u mnie to by nie przeszło już pół godz przed zastrzykiem chodziłam jak szalona ręce mi się pocily i trzesly stres mega a ty robisz to z taka łatwością:) hehe

Ovulka lubi tę wiadomość

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofi2810 wrote:
    Ovulka jesteś niemożliwa:D u mnie to by nie przeszło już pół godz przed zastrzykiem chodziłam jak szalona ręce mi się pocily i trzesly stres mega a ty robisz to z taka łatwością:) hehe

Kochana ja to juz sie doczekac nie moge 😍

Sofi2810 lubi tę wiadomość

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi co mam o tym myśleć dostałam wyniki bety środa 2200 a piątek 3600 więc za mało czy to znaczy że ciaza słabo się rozwija ? Coś mogę z tym zrobić?

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofiii a patrzylas w kalkulatorze?? Ja poki co nie interesowalam sie tym zbytnio ale chyba ma byc Przyrost 70% tak??

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzylam na kalkulatorze i jest w normie. U ciebie jest 63,6%a powinno byc okolo 66% wiec jest dobrze 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 10:51

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka nawet nie wiedziałam że taki kalkulator istnieje. Dziękuję Ci bardzo :* ohhh troszkę się uspokoiłam:)

‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ