Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
BeatkaK wrote:Będzie dobrze kochana,mysl pozytywnie
,trzeba brać 2 opcje pod uwagę,jak się nie udało wiadomo smutek i rozczrowanie,ale bedzie dobrze 🤞❤
Nastepne podejscie w sierpniu bedzie. Kupie sobie 2 wina nå jutro . Bedzie Jacuzzi wino I slonca ☀️☀️ -
BeatkaK wrote:Nam jak teraz teraz sie nie uda to robimy przerwę,w pl bede robić badania dokładne,bo to juz nasza 5 próba
A tu caly czas nie trzeba po co i juz mnie to wkurza
No ja tez bym sie denerwowala. Wydaje sie ze to take proste przez ivf ale niestety nie. Nie ktorym udaje sie za 1 razem å inni z 8-9 -
Gratulacje Lolcia no to teraz juz musisz dbać nie tylko o siebie ale i o fasolke. Pamiętaj nie przepracowywuj się, nic nie dźwigaj i duzo spij i odpoczywaj. Ja po tym jak w pracy dźwigałam dzieci to później sie okazało że mam krwiaka w macicy i było duzo stresu wiec lepiej uważać. A co do lutinusu to w Porsgrunn najpierw mi kazali brać 2 tyg po pozytywnym tescie ale ze mialam kwriaka to bylam u innego gin. I on kazal do 12 tyg. ciazy jak napisalam do Posgrunn to powiedzieli ze moge jedno opakowanie ekstra wziasc i dostalam na nie receptę ale mialam kolejna kontrole u innego gin. I powiedział że mam brać do 12 tyg. I jego posłuchałam receptę na lutinus dal mi fastlege. Tak ze musisz sama zadecydować co z tym lutinusem ale co lekarz to inna opinia.
Lolcia87 lubi tę wiadomość
-
Dziekuje Sofii 😍😍 w srode ferie zaczynam 4 tyg wiec fajnie sie poskladalo 😍 wczoraj bylam przekonana ze nie jestem. Kupilam Nawet wino å pozniej test . Cala sie trzeslam w pracy. A Maz w jakim szoku. Taki szczesliwy. Oby wszystko bylo dobrze . Moze zrobie jutro krew. Napisalam do Trondheim. Pewnie jutro odpisza co I jak. Sadze ze bede chciala brac do 12 tyg. Bede musialam zrobic zapas nå wakacje. A Ty jak sie czujesz ?
BeatkaK lubi tę wiadomość
-
Lolcia na pierwsze usg wzywają tak 2 tyg po pozytywnym teście,jak już wiedzą ze na pewno będzie widać,tak było u mnie i powiedzili że to jest jedno usg takie u nich właśnie tak ok.6-7 tydz i juz później normalnie przechodzę na system jak kazda kobieta w ciąży
Lolcia87 lubi tę wiadomość
-
Lolcia to jest niesamowite jeszcze raz gratulacje
Ja niestety mialam sporo komplikacji zaraz na początku ten krwiak i hiperstymulacja wiec bylam na zwolnieniu do 12 tyg i w tym czasie mialam 4 usg kontrolne. Ale jeśli wszystko jest ok to powinnaś mieć usg w klinice w której mialas IVF 4 tyg po udanym teście wtedy sprawdza czy nie jest to ciaza pozamaciczna i czy bije serduszko a no i jak chcesz to zawsze możesz iść do fastlege i zapytać czy możesz zrobić badanie HCG pewnie się zgodzi to juz tak dla ciebie żebyś się nie stresowała:)
A u mnie wszystko ok dzidzia rosnie juz wiem ze to dziewczynka, ale oczywiście chyba przez to ze droga do ciazy była tak dluga to bardzo się boję ze cos sie stanie i z niecierpliwością odliczam dni do porodu ;p