Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciekawostka już ją kiedyś wklejłam
2-3 dniowe zarodki
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuowany, zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodek jest już zaimplantowany
8dpt…Zaczyna byc produkowane hCG
11dpt…hCG jest na tyle duze, ze można zrobić test
-
pelaska wrote:Fragmin to zastrzyki przeciwzakrzepowe...ja mam Klexane na całą ciążę więc klucie się podczas stymulacji to dopiero początek dreczacych bolesci;) ale nie mam z tym problemu...dobrze, że to nie boli:)
-
Hannanna wrote:Eeee tam nie boli Dla takiego cykora jak ja te zastrzyki są b.bolesne,ale już się przyzwyczaiłam poza tym jestem w stanie znieść wiele. Oby się tylko udało.
-
Baczka ja dostałam Clexane ( tutaj jest Klexane i o wiele tańsze jak w Polsce) w Polsce w szpitalu...tutaj powiedziałam, że mam to brac i mi gin przepisał bez problemu..tyle , że musiałam powiedzieć dlaczego mam go brać...z resztą sam mówił, że by mi go dał razem z innymi wspomagaczami
-
Baczka mozesz zapytac o to, czy w Twoim przypadku mozna to zastosowac...ja powiedzialam w Porsgrunn, ze biore Klexane jak jestem w ciazy i lekarz zastanawial sie, czy nie dac mi go do stymulacji, ale stwierdzil, ze jak tylko test bedzie pozytywny, to mam zaczac go brac....ale przewertowal internet zeby sprawdzic po co ja go mam, co to znaczy miec za gesta krew i czytal o homocysteinie
-
Kochane jestesmy po pierwszym usg, cos niesamowitego zobaczyc nasze malenstwo i serduszko ktore bije jak szlone. Lekarz powiedzial ze na 97 procent wszystko bedzie wporzadku, uczucie nie do opisania drugi miesiac za nami
Hannanna, alda, Szmivers lubią tę wiadomość
E