X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • baczka12 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelaska myśl pozytywnie będzie dobrze, nie stresuj się obie juz tym razem będziemy w ciąży.
    A jeśli nie chcesz nie odpisuje jeśli to ciężkie dla Ciebie znasz powód straty ciąż? Bi mi nic nie powiedzieli

Madalada
  • baczka12 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie powiedzieli jaka może być przyczyna straty ciąży

Madalada
  • pelaska Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baczka pierwsza ciaze mialam pozamaciczna i usuneli mi jajowod, druga stracilam przez Hashimoto- lekarka tutaj nie chciala dac mi lekow na tarczyce, a badania w Polsce potwierdzily powod straty ciazy i jeszcze zdiagnozowano u mnie homocysteinemie), trzecia ciaza byla biochemiczna- przestala sie rozwijac na bardzo wczesnym etapie a czwarta byla pozamaciczna- we wrzesniu bylam operowana, zachowali mi jajowod ale odradzali naturalnych staran, wiec stad u nas invitro. Ta ostatnia ciaza byla zdrowa, tylko nie tam gdzie trzeba...stad moje leki i obawy...nie czuje bolu jajnikow i juz sie martwie, ze cala stymulacja na nic...Ty tez tak masz?

• baczka12 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę nie stresuj się wszystko będzie dobrze będziemy w ciąży tak czuję że będzie ok.
    Odnośnie samopoczucia to tak sobie nerwy czasem mam takie i wszystko mnie drażnić zaczyna biedny mój mąż juz mi mówi ze humorki mnie dopadaja

Madalada
  • baczka12 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajniki mnie nie bolą tylko spać to mogłabym całymi dniami.Nawet jak juz wstanę to mogłabym znów iść spać.
    Dziś głową mi pęka

Madalada
  • baczka12 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wszystkie musimy czuć ból jajników.

Madalada
  • baczka12 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze przed zastrzykami jestem ostatnio byłam napuchnieta i miałam czasem bóle no i śpiąca to tez byłam.
    Ale nie martw się nie każda z nas musi czuć jajniki i mieć ból

Madalada
  • baczka12 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj jutro znak co i jak u Ciebie wygląda

Madalada
  • baczka12 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia jutro

Madalada
  • pelaska Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Baczka:) Tu przynajmniej moge sie wygadac...ja humorki i nerwy tez mam...spie non stop...tyle dobrze, ze nie pracuje...dzisiaj taka piekna pogoda, a ja najchetniej przespalabym caly dzien...juz nie moge sie doczekac jutra i decyzji co dalej...na punkcje czekam najmniej:P ale wiem, ze mnie to nie ominie...trzeba to zrobic i juz...juz niedlugo bedziemy po wszystkim i bedziemy sie chwalily pozytywnymi testami....

• baczka12 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wreszcie pozytyw u Ciebie.
    Myślę że w przyszłym tyg juz będziesz kolo poniedzialku po punkcie albo i juz w tym tyg :)) ja jeszcze 10 dni zastrzyków i tez punkcja i transfer

Madalada
  • pelaska Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mam nadzieję że już...dzisiaj biorę 7 zastrzyk

• baczka12 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja będziemy się chwaliły i cieszyły z pozytywnych testów no i cieszyły z rosnących brzuszków bo MALUSZKI będą super dzieciaczkami

Madalada
  • baczka12 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile masz zastrzyków ?
    Ja 10

Madalada
  • Farzi Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny !!! Mam nadzieje ze wszystkim Nam sie uda !!!U mmie zaplodnilo sie 5 jajeczek. Jutro o 11 transfer. Pozniej 2 tyg. oczekiwania. Ciezko bedzie !!!Nigdy nie bylam w ciazy i nie znam przyczyny naszych niepowodzen dlatego mocni wierze ze jak juz sa zarodki to bedzie dobrze. Trzymam jutro mocno kciuki Pelaska !!!

alda lubi tę wiadomość

Farzi
  • pelaska Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baczka mam rozpisane 7 ale w lodówce mam ich na 10...jutro pewnie się okaze

• pelaska Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Farzi...ja też trzymam za Was:)

Farzi lubi tę wiadomość

• pelaska Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nawet na 12 zastrzyków starczy mi mieszanki...kto ustala kiedy wziąć ovitrelle gin czy klinika?

• baczka12 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mówił doktorek kiedy wziąść ovitrelle i kiedy punkcja i transfer. Później w recepcji od pielęgniarki dostajemy leki które trzeba wziąść przed punkcja

BISCA lubi tę wiadomość

Madalada
  • alda Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farzi :-) Trzymam kciuki :-)

Pelaska będzie dobrze :-) obstawiam punkcję w poniedziałek ;-)

e5skzzc.png

[**]

‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ