Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • pelaska Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baczka ja usg mam w Oslo i będę kontaktowała się z klinika telefonicznie...jutro pewnie będzie gorąca linia;)

• pelaska Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Alda:) oby jak najszybciej...to chce mieć już za soba:)

• baczka12 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2017, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Ty będziesz dzwonić ja myślałam że to lekarz załatwia z klinika

Madalada
  • pelaska Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2017, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj wysyłam im zdjęcie z opisem wizyty od gina i oni dzwonią...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 06:24

• baczka12 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha no tak jest lepiej bo widzą co i jak a tak z naszego opisu to cienko mogliby w klinice wiedzieć o co chodzi.
    Dziś bierzesz psiki czy juz nie?

Madalada
  • pelaska Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam psiki...mam za delikatna dawkę menopuru...cyst już nie ma ale mam 50 pęcherzyków w sumie ale żaden dominujący. Zwiększyl dawkę menopuru...gin stwierdził, że mam pco ale bez syndromu więc nie jest źle ale musimy uważać żeby wszystkie pecherzyki nie urosły...

• baczka12 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz będzie dobrze do kiedy się stymuluje? Kiedy następna wizyta?

Madalada
  • baczka12 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile miałaś menopur? A teraz na ile zwiększył?

Madalada
  • pelaska Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek następna wizyta...miałam 140 a on zasugerował 187.5...zobaczymy co zdecyduje klinika

• Farzi Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w drodze!!! Za 1h bede miala maly zarodek. Mam nadzieje ze zostanie ze mna juz na zawsze !!

Farzi
  • baczka12 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie ze zostanie

Madalada
  • Hannanna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia! :)

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farzi będzie dobrze!! Ale się u Was dużo dzieje dziewczyny ! Pelaska, baczka widzę, że jesteście już coraz bliżej punkcji, oczywiście trzymam za Was kciuki i za Wasze piękne zarodeczki!! Pytanie do dziewczyn, które z różnych przyczyn miały miesiączkę po punkcji/transferze. Ja transferu z wiadomych przyczyn nie miałam, dostałam miesiączkę wczoraj i to jest jakaś masakra! Dobrze, że dopiero jutro do pracy wracam bo z bólu po ścianach chodzę. Nawet leki przeciwbólowe, które dostałam po punkcji od lekarza nie działają. Jest mi ciągle słabo, mam zawroty głowy i strasznie się męczę z tym bólem. Czy któraś tak miała??

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • baczka12 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po poronieniu miałam bardzo obfita miesiączkę i bardzo bolało

Madalada
  • Farzi Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po !!!Ponoc zarodek byl swietny !!! Jedene jest juz zamrozony a na kolejny czekaja bo moze jeszcze sie podzieli.Tak czy inaczej z 9 jajeczek sa 3 !!! Nic nie pozostaje jak czekanie!!!

alda lubi tę wiadomość

Farzi
  • alda Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar2śka ja miałam bardzo "słaby" okres przy tej stymulacji i zero bólu co u mnie się nie zdarza zawsze leje się jak z kranu a z bólu to mnie skręca.

Farzi teraz długieeeeeeee 2 tygodnie ;-) Trzymam kciuki :-)

Pelaska jakie decyzje z kliniki ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 15:00

e5skzzc.png

[**]

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pierwszym transferze(nieudanym) mialam okres jak nigdy-obfity i b.bolesny. trwal ok.dwa tygodnie. Po ok.dwoch tygodniach (17.02) dostalam znowu okres,ktory trwa do dzisiaj. Mialam miec transfer w tym cyklu,lecz niestety odwolany,wiadomo. Mam anemie,czuje sie fatalnie,ale taka jest reakcja po hormonach do stymulacji,niestety. Organizm poprzestawiany strasznie. Teraz musze sie wyleczyc,ogarnac i z kolejnym cyklem sprobowac znowu.

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farzi-trzymam kciuki! Dlugie dwa tygodnie przed Toba :)

• pelaska Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda zwiększyli mi dawkę tak jak sugerował gin na 187.5 i w poniedziałek kolejne usg...mam nadzieję, że nie wszystkie (50) pecherzyki urosna, bo rozsadzi mi jajniki...tak jak to powiedział gin...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 16:00

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelaska Ty to każdą z nas byś mogła tymi pęcherzykami obdarować :) przy takiej ilości faktycznie trzeba uważać.
    Hannanna ja się obawiam, że u mnie się skończy podobnie jak u Ciebie. Mam skłonności do anemii i prawie przy każdym badaniu jestem na pograniczu albo poniżej normy. Najbardziej mnie przeraża myśl powrotu do pracy bo tego bólu znieść nie mogę dodatkowo jest mi niedobrze i nic jeść nie mogę. Mam nadzieję, że do jutra przejdzie bo zazwyczaj mam ciężkie 2 dni i potem ok ale tak źle nigdy nie było :/
    Alda dobrze, że Ciebie te przyjemności ominęły w tym miesiącu :)
    baczka ja nawet nie chcę sobie wyobrażać samopoczucia po poronieniu, bardzo Ci współczuję ale teraz musi być dobrze!!
    Farzi to teraz odliczamy dni razem z Tobą do testu :)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ