NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, dziś byliśmy z mężem na pierwszej wizycie w klinice nOvum.
Jesteśmy w programie od roku, zmieniamy teraz realizatora, wszystkie dokumenty w ramach tej zmiany zostały przesłane przed wizytą do nowej kliniki. Liczyłam na to, że na wizycie zakwalifikujemy się do programu, kako że ja mam bardzo niskie AMH, plus wiek, plus jechaliśmy specjalnie z Krakowa.
Sama wizyta u dr Langner - nie mogę powiedzieć złego słowa, dr naprawdę skrupulatnie o wszystko wypytała, spędziliśmy prawie 2 godziny tam. Dużo informacji, wnikliwa analiza. Po wizycie mieliśmy podpisać oświadczenie w klinice do programu, ale nie było to zakwalifikowanie. Podczas wizyty dr powiedziała, że ponieważ parametry nasienia są niskie (0% morfologii), nie zrobią nam in vitro, zanim to się nie zmieni... Czyli nas nie zakwalifikują, więc teraz mamy robić leczenie, czekać, dr mówiła, że leczenie u męża może potrwać 2 miesiące... Jak pytałam na recepcji, to na tę chwilę miejsca w programie są, ale nie są w stanie zagwarantować czy będą za 2 miesiące.....
Trochę jestem tym przerażona, byłam pewna, że się zakwalifikujemy, że to formalność, bo upewniłam się, że miejsca w klinice na program są - w poprzedniej klinice podchodziliśmy normalnie do procedury na niskich parametrach męża, mąż miał się tylko suplementowac. A teraz nas przez to nawet nie zakwalifikują? Dr powiedziała ,że w nOvum nie robią in vitro, jak nie ma prawidłowych plemników...
Więc teraz wypisaliśmy się z jednej kliniki i tkwimy w zawieszeniu w drugiej, wszystko póki co komercyjnie...
Czy ktoś też tak miał? To jest standard w nOvum?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 14:28
AMH 0,4; adenomioza TBC, czekamy na opis MRI
I IVF 08/25 - 9🥚→❄️
10/25 FET 4BC 💔
II IVF 01/26 - 6🥚→👎
III IVF zmiana kliniki na nOvum, stymulacja TBC -
Oni rządzą się swoimi prawami 😊 najpierw Was jeszcze trochę ponaciagaja na badania chociażbySzopka wrote:Hej dziewczyny, dziś byliśmy z mężem na pierwszej wizycie w klinice nOvum.
Jesteśmy w programie od roku, zmieniamy teraz realizatora, wszystkie dokumenty w ramach tej zmiany zostały przesłane przed wizytą do nowej kliniki. Liczyłam na to, że na wizycie zakwalifikujemy się do programu, kako że ja mam bardzo niskie AMH, plus wiek, plus jechaliśmy specjalnie z Krakowa.
Sama wizyta u dr Langner - nie mogę powiedzieć złego słowa, dr naprawdę skrupulatnie o wszystko wypytała, spędziliśmy prawie 2 godziny tam. Dużo informacji, wnikliwa analiza. Po wizycie mieliśmy podpisać oświadczenie w klinice do programu, ale nie było to zakwalifikowanie. Podczas wizyty dr powiedziała, że ponieważ parametry nasienia są niskie (0% morfologii), nie zrobią nam in vitro, zanim to się nie zmieni... Czyli nas nie zakwalifikują, więc teraz mamy robić leczenie, czekać, dr mówiła, że leczenie u męża może potrwać 2 miesiące... Jak pytałam na recepcji, to na tę chwilę miejsca w programie są, ale nie są w stanie zagwarantować czy będą za 2 miesiące.....
Trochę jestem tym przerażona, byłam pewna, że się zakwalifikujemy, że to formalność, bo upewniłam się, że miejsca w klinice na program są - w poprzedniej klinice podchodziliśmy normalnie do procedury na niskich parametrach męża, mąż miał się tylko suplementowac. A teraz nas przez to nawet nie zakwalifikują? Dr powiedziała ,że w nOvum nie robią in vitro, jak nie ma prawidłowych plemników...
Więc teraz wypisaliśmy się z jednej kliniki i tkwimy w zawieszeniu w drugiej, wszystko póki co komercyjnie...
Czy ktoś też tak miał? To jest standard w nOvum?
[/url] -
Hope_89 wrote:Oni rządzą się swoimi prawami 😊 najpierw Was jeszcze trochę ponaciagaja na badania chociażby
😨 Generalnie to co mówiła dr Langner miało dla mnie sens, ale naprawdę nie rozumiem, dlaczego nie zostaliśmy już zakwalifikowani dzisiaj - po co to przedłużanie i tylko dodatkowe nerwy dla nas, że nie jesteśmy oficjalnie w procesie, tylko musimy czekać na "kwalifikację"....
Plus, robiłam ostatnio histeroskopie u dr Janowca, byłam na antykoncepcji, a dzisiaj się dowiedzieliśmy, że w nOvum się nigdy nie robi histeroskopii na antykoncepcji, że oni specjalnie pod to przygotowują pacjentki (i cenę też mają piękna w swoim cenniku). Aż mnie to zdziwiło, bo wiem, że dr Janowiec jest bardzo polecany, chyba by nie robił zabiegów, jeśli byłyby ku temu przeciwskazania (np. właśnie pacjentka na antykoncepcji).AMH 0,4; adenomioza TBC, czekamy na opis MRI
I IVF 08/25 - 9🥚→❄️
10/25 FET 4BC 💔
II IVF 01/26 - 6🥚→👎
III IVF zmiana kliniki na nOvum, stymulacja TBC -

(