NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
lady_pink wrote:A czy lekarze z novum wypisują skierowania na badania? Mam pakiet z pracy na luxmed tylko konieczne jest posiadanie skierowania od lekarza.
Tego nie wiem, może inne Dziewczyny mają z tym doświadczenie. Ja za badania sama płacę, nie mam pakietu. Ale też nie robię tych badań w novum, tylko w laboratoriach typu diagnostyka.
Z moich doświadczeń, to np. lekarka z novum wypisałam skierowanie na histeroskopię i mogłam robić na nfz. Ostatecznie zrobiłam w novum, ale wybór miałam.lady_pink lubi tę wiadomość
-
Nie wiem, zapytaj. To zależy od tego jak masz umowę zawartą.
Mi skierowanie na badania wypisał zwykły prywatny gin i takie skierowanie zrealizowali bez problem. Natomiast ze skierowaniem z Novum kazali mi zapłacić za wszystko, więc zrezygnowałam i wróciłam z drugim skierowaniem.
Tłumaczyli się tym, że nie leczą niepłodności. Więc w sumie chodzi tylko o to na jakim papierku masz to wypisane.
Ze skierowaniem do szpitala jest inaczej - może Ci je wypisać dowolny lekarz mający podpisaną umowę z NFZ. I wtedy realizujesz je za free w szpitalu.
Nie dotyczy to natomiast sierowań na badania krwi. Jeżeli chcesz je mieć za darmo, to musi być wypisne przez lakarza POZ lub specjalistę pracującego w publicznej przychodni mającej kontrakt z NFZ na wykonywanie badań i zwykle tylko w tej przychodni możesz zrealizować to skierowanie.
lady_pink wrote:Źle się wyraziłam - mam pakiet z pracy w signal iduna a badania zawsze wykonuje w luxmedzie. Myślę, że luxmed nie ma prawa mi podważyć słuszności skierowania?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 13:35
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Dziewczynki mam pytanue: robiłam teraz posiewy i wyszło mi ze mam streptococcus agalactiae czyli paciorkowiec. Czy w Novum jakoś to leczą przed in vitro? Bo wiem ze niektórzy lekarze w ogóle nie zwracają uwagi na ta bakterie a inni przepisuje antybiotyki.
-
AniaT wrote:Dziewczynki mam pytanue: robiłam teraz posiewy i wyszło mi ze mam streptococcus agalactiae czyli paciorkowiec. Czy w Novum jakoś to leczą przed in vitro? Bo wiem ze niektórzy lekarze w ogóle nie zwracają uwagi na ta bakterie a inni przepisuje antybiotyki.
Ja w takiej sytuacji umówiłabym się na konsultację telefoniczną jutro. -
Strasznie chaotyczna jestem. Podchodzę komercyjnie. Do tej pory oprucz wizyty musiałam wykupić leki i powiedziano mi, że jak przyjdę w 6wc do kontroli to muszę przynieść zaliczkę 1000 i przygotować się na ewentualny zakup kolejnych lekow to wszystko s-f o tego jest dla mnie jasne, tylko zastanawiam się czy punkcja jest dodatkowo płatna czy to wchodzi w koszt Icsi, co byłoby logiczn