X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    A czy lekarze z novum wypisują skierowania na badania? Mam pakiet z pracy na luxmed tylko konieczne jest posiadanie skierowania od lekarza.

Tego nie wiem, może inne Dziewczyny mają z tym doświadczenie. Ja za badania sama płacę, nie mam pakietu. Ale też nie robię tych badań w novum, tylko w laboratoriach typu diagnostyka.
    Z moich doświadczeń, to np. lekarka z novum wypisałam skierowanie na histeroskopię i mogłam robić na nfz. Ostatecznie zrobiłam w novum, ale wybór miałam.

lady_pink lubi tę wiadomość

• ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, zapytaj. To zależy od tego jak masz umowę zawartą.

Mi skierowanie na badania wypisał zwykły prywatny gin i takie skierowanie zrealizowali bez problem. Natomiast ze skierowaniem z Novum kazali mi zapłacić za wszystko, więc zrezygnowałam i wróciłam z drugim skierowaniem.

Tłumaczyli się tym, że nie leczą niepłodności. Więc w sumie chodzi tylko o to na jakim papierku masz to wypisane.

Ze skierowaniem do szpitala jest inaczej - może Ci je wypisać dowolny lekarz mający podpisaną umowę z NFZ. I wtedy realizujesz je za free w szpitalu.
    Nie dotyczy to natomiast sierowań na badania krwi. Jeżeli chcesz je mieć za darmo, to musi być wypisne przez lakarza POZ lub specjalistę pracującego w publicznej przychodni mającej kontrakt z NFZ na wykonywanie badań i zwykle tylko w tej przychodni możesz zrealizować to skierowanie.
    lady_pink wrote:
    Źle się wyraziłam - mam pakiet z pracy w signal iduna a badania zawsze wykonuje w luxmedzie. Myślę, że luxmed nie ma prawa mi podważyć słuszności skierowania?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 13:35

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • AniaT Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam pytanue: robiłam teraz posiewy i wyszło mi ze mam streptococcus agalactiae czyli paciorkowiec. Czy w Novum jakoś to leczą przed in vitro? Bo wiem ze niektórzy lekarze w ogóle nie zwracają uwagi na ta bakterie a inni przepisuje antybiotyki.

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT wrote:
    Dziewczynki mam pytanue: robiłam teraz posiewy i wyszło mi ze mam streptococcus agalactiae czyli paciorkowiec. Czy w Novum jakoś to leczą przed in vitro? Bo wiem ze niektórzy lekarze w ogóle nie zwracają uwagi na ta bakterie a inni przepisuje antybiotyki.

Ja w takiej sytuacji umówiłabym się na konsultację telefoniczną jutro.

• AniaT Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówili mnie na dzisiaj, niestety nie do mojej ale nieważne, może coś mi konkretnego powie.

• AniaT Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, dodzwoniłam się i dr Lewicka powiedziała, że można z tą bakterią podchodzić do in vitro, na całe szczęście :)

ma_pi lubi tę wiadomość

• Marse Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy po gonalu i menopurze też bolał was tak brzuch?Ja czuje się jakby ktoś mnie z bejsbolem po brzuchu zbil :(

• AniaT Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marse ale to jest ból w miejscu robienia zastrzyków? czy ból związany z rośnięciem pęcherzyków np.?

• Marse Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miejsca nazwijmy to, bo boli mnie jeden i drugi bok ale tak jak bym miała zakwasy

• AniaT Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm może CI się jakieś zrosty zrobiły albo coś, a zastrzyki przeciwzakrzepowe też bierzesz?

• Marse Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko gonal i menopur... :( ja to zawsze jakiś problemy mam. U mnie to tak zawsze inaczej niż u wszystkich :p

• AniaT Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm, no czasem tak niestety bywa, a zmieniasz za każdym razem miejsca wkłucia? to pewnie Ci się siniaki porobiły?

• Marse Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dopiero 2gi dzień a ja już mam dość :/ czyli obydwie strony mnie bolą. Siniakow nie mam ale czuje tak jak bym miała. Ale co tam to też wytrzymam ! :D

• AniaT Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojj Bidulko, no musisz wytrzymać :) zmieniaj za każdym razem miejsce wkłucia, oby z każdym dniem było mimo wszystko lepiej :)

• Marse Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam radę zniose wszystkie bóle ;)
    Jeszcze nam pytanie czy za punkcje się coś płaci czy to jest wliczone jako koszt ivf ?

• AniaT Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a TY podchodzisz komercyjnie? płaciłaś już coś?

• Marse Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komercyjnie tylko za leki. Teraz na pierwszej kontroli muszę przynieść zaliczkę 1000. Nie wiem co dalej ?

• AniaT Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za leki komercyjnie tylko? czyli reszta z programu MZ? za co w takim razie ta zaliczka???

ana1122 lubi tę wiadomość

• Marse Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie chaotyczna jestem. Podchodzę komercyjnie. Do tej pory oprucz wizyty musiałam wykupić leki i powiedziano mi, że jak przyjdę w 6wc do kontroli to muszę przynieść zaliczkę 1000 i przygotować się na ewentualny zakup kolejnych lekow to wszystko s-f o tego jest dla mnie jasne, tylko zastanawiam się czy punkcja jest dodatkowo płatna czy to wchodzi w koszt Icsi, co byłoby logiczn

• Marse Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu jakieś dziwne znaki mi się wpisały... Sorki dziewczyny tak to jest jak jedns ręka robi się kolacje a druga pisze w telefonie

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ